i s-a furat viitorul

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by Donia
Ba da, diferenta e ca in Romania exista foarte putin respect fata de viata in general, fata de viata unui om, la fel ca si de viata unui nenascut.
Diferenta e ca exista prejudecati, ca exista lipsa de educatie, de informare, de valori morale, ca... suntem cu zeci de ani in urma fata de societati civilizate. Care daca n-au gasit inca raspunsuri, macar isi pun intrebari.
Dar la noi, nu. Noi stim ca avortul e bun, e sanatos, e terapeutic, e calea spre vindecare. Avortul? Un fleac! Stim de la mamele generatiei noastre care pe vremea lui ceasca faceau avort dupa avort, stim de la cele care inca privesc avortul ca pe un mijloc de contraceptie si care au facut ca Romania sa conduca detasat la numarul de avorturi solicitate. Daca asa e traditia in tara noastra, de ce ne-am opri o secunda sa ne intrebam daca nu suntem pe o cale gresita?

Fetita asta a fost abuzata si i se spune ca singurul lucru care o poate salva e un alt abuz: avortul. Chiar credeti ca un act criminal se sterge cu un altul?

Uitati aici inca o marturie:
"In final, trebuie sa recunoastem ca acesti copii conceputi in urma unui abuz sexual au si ei voci care trebuie sa fie auzite. Julie Makimaa, conceputa in urma unui viol, munceste cu sarg impotriva perceptiei ca avortul e acceptabil sau chiar necesar in cazul abuzului sexual. Desi simaptizeaza cu suferinta pe care mama ei a indurat-o din cauza celui care a atacat-o, Julie e de asemenea, pe buna dreptate, mandra de curajul si generozitatea mamei sale. In ceea c epriveste parerea sa despre propria origine, Julie proclama: "Nu conteaza cum am inceput. Ce conteaza e cine voi deveni."

http://www.afterabortion.org/rape.html

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Eu zic ca atunci cand cineva nu vrea sa se uite decat intr-o singura directie dispare respectul nu pentru nenascuti, ci pentru cei care traiesc!!!
Eu sunt pro-life, dar nu cu pretul altor sacrificii. E frumos, citam din carti americane, ne plangem ca "numai in Romania nu intelegeti"...
Pai fetita asta n-o sa traiasca in USA sau Canada nici macar intr-un oras din ci intr-un sat amarat din Romania asta, iar parintii aia care n-au fost in stare sa aiba grija de ea vor mai avea un copil in batatura.

NU ESTE O FEMEIE CARE A FOST BINECUVANTATA CU O SARCINA, ESTE UN COPIL DE 11 ANI!!!!
SARCINA EI NU ESTE O BINECUVANTARE, organismul ala micut, in crestere, nu este facut pentru asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oocristina spune:

La 11 ani este un copil, ce naiba!
Va dati seama ca daca s-a ajuns in situatia asta, comunicarea intre ea si mama ei a fost 0. Poate mama ei nici nu stia ca fiicei ei i-a venit menstruatia. La 11 ani sa poti face un copil nu este putin lucru. Si acum, fortata de societate sa isi poarte piatra de git toata viata!

Poate ar trebui instituta o petitie, ceva concret cu care putem schimba legea. Sa o schimbam si inca REPEDE!!!!! Astazi, miine. Sa nu mai treaca saptamini, aiurea. Daca o putem ajuta intr-un fel pe aceasta fetita, sa o salvam cit mai este timp! Viata ei va fi stigmatizata.

Lasati filosofiile, nu ii crestem noi copilul. Nu crestem noi copii unchilor nostri violatori. Nu putem condamna familia si fetita lor sa creasca un copil din incest. Cu ADN-ul atit de apropiat.

Daca stie cineva, cum o putem ajuta direct pe acesta fetita, petitii, dezbateri, semnaturi, sa ne spuna.

TREBUIE FACUT CEVA REPEDE, REPEDE, REPEDE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Sa fereasca Dzeu copilul ala sa nu o duca mama ei din disperare la vreo moasa din sat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by oocristina

CHIAR NU SUNTEM TZIGANI! CHIAR NU SUNTEM TZIGANI! CHIAR NU SUNTEM TZIGANI!

Nu inteleg, vrei sa explici?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by Donia

quote:
Originally posted by Andrada

Deci fetitza e prea mica ca sa decida pentru ea daca vrea sa continue sarcina sau nu dar e destul de matura sa aiba o sarcina pina la capat si sa si aiba grija de ea.

Eu as spune ca la 11 ani e intr-adeavr prea mica din punct de vedere intelectual si emotional ca sa ia aceasta decizie. Iar fizic se pare ca e apta sa duca sarcina.
Probabil decizia ar trebui sa o ia gardienii ei, si anume sa ia decizia cea mai buna pentru fata. Avand la dispozitie consiliere si informatii. Inclusiv despre sindromul traumatic post-viol, dar si despre sindromul traumatic post-avort care se adauga celui post-viol.
Dar ma indoiesc ca parintii fetei ar decide ce este mai bine pentru fata lor. Ar lua decizia cea mai buna pentru ei, pentru gura satului si pentru gura lumii.
I-ar transmite fetei ca ea si burta ei nu sunt acceptabile social, ca va fi din nou Ok doar daca va renutna la botzul ala care o stigmatizeaza.
O vor priva de intelegere si acceptarea a ceea ce a devenit ea acum, nu din vina ei. O vor priva de respectul de sine insasi pe care ea l-ar putea capata intelegand ca acolo unde animalul a stricat, ea fost in stare sa repare. Ala a facut rau, ea poate sa faca bine si asta ar putea sa fie pasul spre vindecare.

Ieri ma gandeam la ceva ce am citit azi:
"Cel putin la nivel subconstient, victima simte ca daca poate sa duca sarcina la capat, ea a invins violul. Dand nastere, ea poate sa recapete ceva din respectul de sine pierdut. A da nastere, mai ales cand conceptia nu a fost dorita, este un act totalmente lipsit de egoism, un act generos, o dovada de curaj, putere si onoare. E dovada ca victima e mai puternica decat violatorul. In timp ce el a fost egoist, ea poate sa fie geenroasa. In timp ce el a distrus, ea poate sa creasca."

Asta in cazul in care fetitza e pro-choice ca tine. Ea s-a dus sa faca avort deci probabil nu considera avortul o crima. Ea acum va avea un copil numai pentru ca doctorii decid asa, nu pentru ca a "somatizat" experienta in strafundurile semnificatiilor intrinseci ale acceptiunii vietii de la inceptie.
Daca ea nu a avut nici o protectie impotriva celor care au abuzat-o e infantil sa ne imaginam ca va dezvolta o gindire post-traumatica de genul celei expuse de tine care o va dezvolta intr-o "empowered woman" in stare sa dea muntii si prejudecatile jos cu eseuri on-line de genul descrise de Julie.
Are numai 11 ani si nu e cazul sa educam Romania si sa ne flexam muschii pro-life pe un copil. Pentru ca daca ceva se va intimpla, medicii vor avea amenda 10% din salariu pe 3 luni, daca toate merg bine vor scrie un "study paper" publicat in reviste internationale.

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oocristina spune:

Donia,

E doar o reactie. Am sters. Nu simt nevoia sa explic. Doar asa am simtit. Ca trebuie sa imi pese.

Nu trebuie sa cauti nod acolo unde nu este. Sau na, cum crezi.

Daca ne-am apuca de filosofii reciproce, nu am ajuta-o in nici un fel pe fetita respectiva.

Am postat doar in speranta ca pot face si eu ceva, macar luind atitudine. Daca legea trebuie schimbata pentru aceasta fetita de 11 ani, sa fie schimbata! Si daca pot grabi / ajuta cu schimbarea legii, voi mai scrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by rhoneea

quote:
Originally posted by CristinaT
cata bascalie...

sigura ca fetita de 10 ani l-a provocat si meritat asa ceva?
Probabil ca vorbesti din experienta personala, cand spui ca fetitele de 10 nu se joaca cu jucariile de plus?

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Nu-i asa??

Io m-am jucat cu papusile pana la 14 ani

Irina lui Pierre-Sebastien nascut la 05.06.07.

Sebastien's age Pictures www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montage
*Miracolul nostru*

**Ramona are nevoie de ajutor**

rhoneea, nu-i asa ca-i funny tot subiectul asta? Te distrezi de nu mai poti .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Am auzit o serie de declaratii care vorbesc de la sine despre prejudecati si respectul pentru viata.
Ni s-a spus: Hai lasati-ne cu principiille ...ce atatea printipii la aceste doamne anti-avort ...
Ni s-a spus: Hai lasati-ne cu studiile astea din America ... Romania nu este America ...aici este altfel.
Ni s-a spus printre cuvinte: Doctorii astia de rahat din Romania si medicina de evul mediu care se practica acolo...
Ni s-a spus: Hai mai - nu suntem tigani ...

Trist. Astea nu sunt argumente.

Ni s-a vorbit despre viata pe care va trebui sa o duca acea fata - mama la 12 ani - daca nu face avortul ...
Da - intr-o lume plina de prejudecati - din care voi faceti parte cu onoare ... va fi greu.
Ni s=a vorbit despre abuz - cu patetism - fara insa a accepta ca ABUZUL se extinde si fatului inca nenascut = prin negarea dreptului la viata.
Ni s-a vorbit despre avort - ca despre cel mai simplu lucru de pe pamant... desigur de cei care nu sunt medici.

Eu am incredere in decizia medicilor ieseni- si nu stiu de ce nu mi-am pus nici o clipa problema ca nu ar fi cantarit toate argumentele. Poate ca ei stiu mai multe detalii. Poate ca au judecat obiectiv si fara emotie.
Eu cred in institutia legilor, a ordinii si a profesionalismului. Si - pentru ca societatea are nevoie de ele - nu m-am indoit niciodata de utilitatea lor.

Cu faptul insa ca atat de multe femei considera ca pot surclasa cu usurinta cunostintele unui medic... prin faptul ca viata este considerata doar apanajul legalitatii ... am insa o problema.

Nu am negat nici o clipa de faptul ca acest caz este complex si ca trebuie dezbatut cu toate argumentele pe masa. Nu am sustinut niciodata ca as poseda adevarul absolut sau ca fi autorul solutiei perfecte. Am argumentat insa cazul si dreptul vietii. Si mi-as fi dorit ca dreptul la viata sa fie o parte a problemei dar si a solutiei. Cred ca nu se poate face o discutie obiectiva fara a accepta dreptul la viata.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by desprecopii
Si mi-as fi dorit ca dreptul la viata sa fie o parte a problemei dar si a solutiei.

Da, si cred c-ar trebui sa definim si ce-i aia viata; nu doar fizic, ci si calitativ. Pentru ca, la urma urmei, drept la viata, are si fiinta aia de 11 ani violata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Da bineinteles Lilanda - tocmai de asta m-am gandit ca o solutie ar fi ca ea sa dea copilul la o casa de copii spre adoptie. Nimeni nu o obliga sa creasca copilul. Insa... sa arunci un prunc la galeata din consirentul ca ...ce spun vecinii si babele din sat ... nu mi se pare just.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput