i s-a furat viitorul

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by voljena

dar la 11 ani... ce enormitate vreti voi sa-i dati copilului asta sa care...

Eu cred ca am inteles pozitia militantelor pro-life (cu orice pret, chiar cu pretul sacrificarii altei vieti - fizic sau psihic):
- copilul de 11 ani nu mai poate fi privit ca un copil, ciar daca are 11 ani pentru ca : si-a permis sa devina nubila la varsta asta (avea menstruatie si tropaiau hormonii - concluzie: probabil ca a vrut, probabil ca a inteles ce i se intampla, mai avem sa citim ca l-a si provocat lasciv pe unchiul inocent), deci nu conteaza cati ani are, este insarcinata o tratam ca pe o femeie adulta... end of story...
- trauma, suferinta, neonorocirea ei nu conteaza pentru ca oricum e neonorocita pe viata, ce importanta mai are daca se mai chinuie 5 luni cu sarcina, nasterea si dupa o viata cu un copil nedorit, oprobriul si marginalizarea societatii... faptul e consumat, daca tot e compromisa existenta ei macar sa nu faca avort.

XIO ii da inainte cu comisia de medici care a examinat-o, despre ceilati medici care si-au spus opinia, personalitati in domeniu, nu spune nimic.
Daca incompetentii de la Piatra Neamt nu ar fi fost atat de lasi incat sa le fie teama sa ia o decizie la timp probabil ca n-am mai fi stat sa dezbatem acum. Pe "medicii" aia (ghilimelele nu sunt intamplatoare) ii trage cineva la raspundere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:

quote:
Originally posted by XIO

Shea , sa mor daca stiam ca tu il cunosti pe Fred Flinstone

Voljena, doctor fiind Shea ti-a spus cam ce si cum se intampla, adicatelea nu-i floare la ureche.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

fred ala are macar umor... daca la medicina nu se pricepe...

nasterea e floare la ureche asa-i? intrebati si familia Andreei C...

io am nascut la 29 de ani (sarcina dorita si planificata) si recunosc ca mi-a fost oaresce teama de complicatii ce se pot ivi... dar la 11 ani... ce enormitate vreti voi sa-i dati copilului asta sa care...

Din "nu-i floare la ureche" cam ce inteegi?
Ca e tot o nastere provocata doar ca spre deosebire de cea princare trec multe persoane, in asta fatul va muri ..."subit".

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Daca as avea o fetita, mi s-ar parea inuman sa o las sa devina MAMA la 11 ani...mai ales in urma unui viol...mai ales in urma unui incest...mai inuman decat un avort terapeutic la 20 de saptamani...

Vorbim de o copila de 11 ani!!!!!!!
Si chiar daca ar fi fost o femeie care in urma unui viol rezultat cu sarcina ar dori sa faca avort atunci i-as respecta parerea si nu as traumatiza-o in plus cu filme si povesti de feti rupti in bucati...

Incerc sa imi imaginez cum un copil de 11 ani poarta o sarcina (care numai floare la ureche timp de 9 luni nu este!!!) la capatul careia o asteapta o nastere (naturala sau cezariana...e tot nastere)...dupa care o asteapta o depresie post natala, schimbarile hormonale si emotionale post natale...
Chiar daca (prin absurd) si-ar fi dorit copilul, toate astea sunt greu de suportat pentru un adult, de inteles, de depasit...daraminte pt o fetita de 11 ani...

Dar vorbim de un viol...un incest...si un copil de 11 ani...
Fiecare zi de sarcina pentru victima unui viol este o continua aducere aminte a actului in sine...
Nasterea o pedeapsa in plus...
Iar decizia de a pastra copilul (fie chiar si mama fetitei) mi se pare destul de absurda...
Cata intelegere poti sa ceri unui copil de 11 ani, un suflet strivit, sa fie mama / sora copilului ei rezultat al unui viol, sa il poarte in pantece 9 luni, sa il nasca????

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, Disneyland 2008
David la golf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by rhoneea

Vai tu mi-e incredibil sa cred....fetita de 10 ani,cu menstruatie,hormonii facandu-si de cap,intrata la o pubertate precoce si ea stand cu catelusul de plus in brate.Nici chiar asa!
Cititi presa si faceti comentarii pe spusele altora.Nu uitati ca e vb de presa.Pana acum nimeni nu a stat de vb personal cu aceasta fetita ptr a trage asemenea concluzii.
In subiectul asta s-au format doua tabere.Pro si contra avort.Nu se va ajunge niciodata la un numitor comun.E pur si simplu inutil sa-ti mai pierzi vremea citind subiectul acesta apoi sa mai raspunzi.Sigur te trezesti citind cu un qoute dat la mesajele tale ca cineva spune rastit si tare ca are dreptate iar tu sa stai in banca ta.

Oricum io in mintea mea bolnava am cu totul alta ipoteza a faptelor petrecute.

Hai ca la mine moderatorii au fost pe faza, nici nu apasasem pe enter si am luat avertisment, postul asta revoltator de cinic o trece neobservat chiar daca terfeleste o victima, numai pentru ca este "pro-life"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:

io am nascut la 29 de ani (sarcina dorita si planificata) si recunosc ca mi-a fost oaresce teama de complicatii ce se pot ivi... dar la 11 ani... ce enormitate vreti voi sa-i dati copilului asta sa care...

Tomcai asta este c anu-i da nimeni de carat nimic. Aici toata lumea se afla in treaba si in ce mai nefericit caz nu se poate abtine, asa cam ca tine

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

quote:
Originally posted by XIO

Ca e tot o nastere provocata doar ca spre deosebire de cea princare trec multe persoane, in asta fatul va muri ..."subit".

tu chiar nu vrei sa intelegi ca intreruperea de sarcina in tarile civilizate se poate face si prin alte metode decat alea de invatati voi de la fred acolo...

Mergi la inceput

quote:

quote:
Originally posted by XIO

tu chiar nu vrei sa intelegi ca intreruperea de sarcina in tarile civilizate se poate face si prin alte metode decat alea de invatati voi de la fred acolo...

Poate ca in Ro aleg metoda sangeroasa ca "sa le fie invatatura de minte" femeilor ...si fetitelor de 11 ani care raman insarcinata in urma unui viol...E terapeutic

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

:
David la golf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

quote:

o invit si pe Sheannamp sa citeasca...

medicina moderna romaneasca

Multumesc de invitatie! Permite-mi sa dau acest link foarte util si mamicilor care au trecut prin experienta unui avort la 21 de saptamani sau a unei nasteri premature la 25 de saptamani.
Sigur li se vor deschide ochii.

Am trecut prin aceasta experienta si nu m-a marcat. Pur si simplu, era singura solutie; nu aveam 11 ani si nu fusesm violata, iar medicii de la Polizu nu au clipit o secunda. Se intampla in anul 1993. ps. s-a facut totul sub anestezie totala si cu pregatirea necesara in seara precedenta avortului, parca laminarie se numea.

Cand a venit vremea potrivita, am facut copii.

www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg" target="_blank">I want to break free

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

quote:
Originally posted by Androix

quote:

Tomcai asta este c anu-i da nimeni de carat nimic. Aici toata lumea se afla in treaba si in ce mai nefericit caz nu se poate abtine, asa cam ca tine

Andreea mama de Filip si Georgia

si... ca tine? oricum mai am de 'muncit' sa te ajung din urma la peste 5 mii de postari ... tocmai am vazut ca esti mai veche ca mine pe DC cu vreo... 2 saptamani

edit: vad ca ai si tu o fetita ca si mine... sa fie sanatoasa si fericita si ferita de rele......

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by blue eyes

[quote]Originally posted by Sheannamp

[quote]Originally posted by voljena

o invit si pe Sheannamp sa citeasca...

medicina moderna romaneasca

Multumesc de invitatie! Permite-mi sa dau acest link foarte util si mamicilor care au trecut prin experienta unui avort la 21 de saptamani sau a unei nasteri premature la 25 de saptamani.
Sigur li se vor deschide ochii.

Eu nu vad legatura...
Ce legatura au mamicile care au trecut prin experienta unui avort la 21 de sapt sau nasteri premature la 25 de sapt...
Si o fetita de 11 ani care in urma unui viol poarta o sarcina..si isi doreste un avort (ea sau parintii!!!)?????

:
David la golf

Mergi la inceput