i s-a furat viitorul
Raspunsuri - Pagina 30
XIO spune:
quote:
Originally posted by voljenaquote:
Originally posted by XIO
Din "nu-i floare la ureche" cam ce inteegi?
Ca e tot o nastere provocata doar ca spre deosebire de cea princare trec multe persoane, in asta fatul va muri ..."subit".
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
tu chiar nu vrei sa intelegi ca intreruperea de sarcina in tarile civilizate se poate face si prin alte metode decat alea de invatati voi de la fred acolo...
Ia lasa-ma sa inteleg: tu cam cum crezi ca se fac avorturile in tara asta? Cu andrele? Cu un pix?
S-ar tavali pe jos Munteanu si ceilalti doctori daca te-ar citi.
Nu stiu unde esti tu acum , da' ceva contacte cu realitatea cu siguranta ti-ar trebui.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
mariana_1976 spune:
Si io hop tot de la "Fred", da' sa stiti ca mie aici in "epoca de piatra" (a se citi anul 2004 )mi s-a provocat nasterea la 17 saptamini (fatul nu mai traia) cam tot asa cum a descris Sheannamp...
In Ucraina si in Uzbekistan exista posibilitatea de intrerupere de sarcina chiar si la 28 de saptamini...
Mariana 37+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
Luna1 spune:
Xio poate parea socant pentru tine insa aici avorturile pana in 24 saptamani se fac sub anestezie generala, nu se provoaca nasterea. Asa ca poate ar fi bine sa te informezi inainte sa iei peste picior alti participanti la discutie.
Cred ca ce nu s-a inteles este ca toate suntem impotriva avortului ca si masura de contraceptie, toate suntem pro-life eu una am plans cand aici s-a mentinut legea conform careia legal poti face avorturi pana la 24 sapt.
Insa aici vorbim de un caz aparte nu de o pustoaica care s-a jucat de-a mama si de-a tata.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
Luna1 spune:
Mariana si aici se foloseste aceasta metoda am inteles insa cand e vorba de o sarcina dorita adica de fat mort, de sarcina oprita din evolutie, insa cand este vorba de avort la cerere (deci cel pana in 24 sapt) este sub anestezie generala.
blue eyes spune:
Nu stiu daca s-a mai discutat acest aspect: fetita - chiar daca dpv medica se numeste femeie, psihologic vorbind e o fetita -, isi va mai dori copii dupa aceasta trauma? Sper din tot sufletul pentru ea sa fie destul de puternica, sa aiba asistenta psihologica adecvata si sa treaca peste trauma, pentru a putea duce o viata normala.
Copilul, indiferent de parerile noastre aici, se va naste, si sa speram ca vor fi toti sanatosi.
www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg" target="_blank">I want to break free
sinzi_ana spune:
Si fina mea (UK) a trecut prin nastere naturala la 26 de sapt (fat mort)...dar cu anestezie (nu totala) si drogata incat nu isi mai aduce aminte nimic...
Dr au considerat ca asa este mai bine in cazul lor, pt a facilita o urmatoare sarcina cat mai curand in conditiile cele mai bune...
In cazul unui copil de 11 ani...nu e cazul...
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, Disneyland 2008
David la golf
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by blue eyes
Am trecut prin aceasta experienta si nu m-a marcat. Pur si simplu, era singura solutie; nu aveam 11 ani si nu fusesm violata, iar medicii de la Polizu nu au clipit o secunda. Se intampla in anul 1993, ce-i drept. ps. s-a facut totul sub anestezie totala si cu pregatirea necesara in seara precedenta avortului, parca laminarie se numea.
Cand a venit vremea potrivita, am facut copii.
Daca nu te supera intrebarea mea, cata saptamani de sarcina aveai la momentul intreruperii?
Pentru ca vad ca e destul de dificil pentru cele care posteaza sa faca diferenta intre un avort facut in primele 3 luni de sarcina si unul facut la 20 de saptamani. Intre un avort la cerere si unul impus.
Intre un fat malformat cu sanse mici de supravietuire si unul normal si viabil, doar sa fie lasat.....
Faptele sunt urmatoarele: o fetitza de 11 ani a fost violata de unchiul ei. Abominabil, fata este marcata pe viata si cu greu va putea trece peste asa ceva....
Ramane insarcinata, nu isi da seama, nici ea si nici mama decat cand sarcina ajunge in 15 saptamani, merge la medic, acesta o consulta si isi da seama ca legal e nevoie de o comisie care sa stabileasca (pentru ca sarcina e inaintata) care sunt consecintele si daca se poate lua decizia de intrerupere.
Si acum sa vedem ce s-ar intampla daca s-ar putea face asa cum o doresc Doamnele Samaritene de aici.
Mama si medicul vin la fata si ii spun ca trebuie sa i se scoata din burtica ceea ce creste acolo, ceea ce misca. Pentru ca e un lucru rau, ceea ce creste in burtica ei e ceva rau.
Fata de 11 ani asculta de parinti ca are 11 ani si i se spune ca e ceva rau in burtica ei care trebuie scos si oprit sa se mai miste si sa mai creasca.
Merge la spital unde:
- i se face cezariana, cu noroc ramane cu uterul intreg, taiat insa, cu o cicatrice care ii va aminti mereu ca in burtica ei a fost ceva rau care a trebuit sa fie scos.
- i se da o pastila, incep durerile, travaliul poate tine chiar si o zi-doua, i se spune ca trebuie sa impinga, pana la urma reuseste sa nasca un fat care seamana cu papusile cu care se juca deunazi care este luat. Poate nu i se da voie sa vada dar aude, aude si simte ca din ea iese acel ceva care trebuia scos, nu trebuia lasat sa creasca.
Acel ceva, rau, care trebuia scos este un fat de 20 si ceva de saptamani care este aruncat in galeata....
Edit: acel ceva caruia I S-A FURAT VIITORUL
XIO spune:
quote:
Originally posted by Luna1
Mariana si aici se foloseste aceasta metoda am inteles insa cand e vorba de o sarcina dorita adica de fat mort, de sarcina oprita din evolutie, insa cand este vorba de avort la cerere (deci cel pana in 24 sapt) este sub anestezie generala.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
Luna , sunt mai multe metode de avort si de anestezie.
Pana si la noi , in epoca noastra de piatra, la inapoiati , se face si anestezie generala , si locala, depinde insa de la sarcina la sarcina.
sa vina un ginecolog aici si sa explice.
Eu inca sunt stupefiata de ce "iaste" nestiinta.
voljena spune:
quote:
Originally posted by XIO
Ia lasa-ma sa inteleg: tu cam cum crezi ca se fac avorturile in tara asta? Cu andrele? Cu un pix?
S-ar tavali pe jos Munteanu si ceilalti doctori daca te-ar citi.
Nu stiu unde esti tu acum , da' ceva contacte cu realitatea cu siguranta ti-ar trebui.
pt cultura ta generala io-s din familie de medici traiesc prin ast vest putred de peste 20 de ani... asa ca sunt chiar foarte conectata la realitate... si n-am uitat nici ca romanii sunt cei mai destepti si informati de pe planeta si nu li se poate da vreo sugestie vreodata fie ca este vorba de politica, fotbal, medicina...
IreneCAM spune:
Cu riscul de a fi taxata ca ma aflu in treaba:
- nu inteleg de ce atata incapatanare in a demonstra ca in ro suntem in epoca de piatra (o stim, nu e nevoie) si ca peste mari si tari se fac intreruperi de sarcina la varsta mare prin metode care nu traumatizeaza deloc (io ma indoiesc...si in plus stiu cazuri de nasteri provocate, nu numai in ro, care au decurs cum a povestit Sheana)...oricum, fetita ar fi facut avortul aici, nu acolo.
In rest...si multe intrebari: cum prevenim? cum va fi pedepsit abuzatorul? cum ajutam copilul care va naste un copil?
"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb