Familia regala - un model al vietii de familie
Raspunsuri - Pagina 9
Victoria spune:
" Bine dar inafara de asta mi-e imposibil sa-mi arat admiratia si adeziunea fata de cineva doar pt ca e de familie buna. Istoria faptelor lui e incerta , claritatea in expunerea unor idei nu o are din punctul meu de vedere, e doar un om cu singe "albastru" (de care geme europa si rubricele de scandal) si atia tot. Ok e adevarat ca in comparatie cu alti confrati europeni el a avut limitele decentei bine infipte, dar sa nu uitam ca neajunsurile si suferinta trezesc in majoritatea oamenilor adevarata noblete si nu aia inchipuita ca ar fi in gene.
Eu nu stiu de ce tre sa luam asa in tragic faptul ca a muncit. E doar ceva normal, nu? Sau nu, pt ca s-a nascut rege? Chiar credeti in superioritatea singelui nobil? Sunt atitia care au fost f bogati si au pierdut totul, e absolut normal sa-ti cistigi existenta dupa asa cum poti. Ma impresioneaza saracia copiilor infometati de prin africa ori chiar romania(!) dar in cazul lui sa fim seriosi nu a fost cazul.. "
Cu riscul asumat de a ma incadra in categoria "penibil" declamata mai sus, subscriu la tot ce a scris Vikinga
V
Marox spune:
B.nica, daca ar fi sa ne luam dupa cei 60 ani de casatorie, in lumea regilor, e banal. Sa aiba viata cit mai lunga si sa ajunga la 70 ani impreuna! Insa nici un cuplu de rangul lor, din generatia lor, n-a divortat (vezi Anglia, Spania, Suedia,...) Pe vremea cind ar fi fost la virsta divorturilor (30-40 ani), lucrul asta "nu se facea". Nu zic ca ar fi vrut sa divorteze si n-au putut, cred ca pur si simplu ar fi fost de neconceput pentru ei macar sa se gindeasca ca s-ar putea dezonora printr-un divort.
Asa ca nu vad de ce ar trebui sa apreciem "statutul regalitatii" in functie de numarul anilor de casatorie. Pentru ca, pina la urma si Odiosu' si Sinistra, au murit romantic, impreuna, dupa 50 ani (?!) de viata comuna...
Rufus spune:
quote:
Originally posted by b.nica
Sa luam de exemplu numai convietuirea de 60 de ani a acestui cuplu minunat!
...care de fapt era si tema discutiei.
Dar unde dai si unde crapa!
Nu, nu numarul anilor petrecuti impreuna conteaza. Ci modul in care au fost petrecuti. Si daca ajungem sa comparam casnicia cuplului regal cu cea a familiei Ceausescu, numai pentru ca au tinut multi ani, eu o iau ca pe o gluma. E drept, nu prea reusita.
Cine se asteapta sa citeasca exact ce s-a petrecut intr-un anumit moment al istoriei, cred ca se inseala. Eu, cel putin, nu sper in asa ceva si iau de bun ceea ce imi povestesc persoanele in care am cea mai mare incredere, incepand cu parintii mei.
Si da, "vremile" in care traim probabil ca ii obliga pe cei ce gestioneaza Ateneul sa-l inchirieze si la petreceri (am inteles supararea Sabinei , precum si faptul ca nu se referea strict la evenimentul regal). Trebuie, totusi, sa recunoastem ca pe vremea regelui Ateneul nu era crasma.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
Sneeuwklokje spune:
quote:
Originally posted by b.nica
Recunosc ca am citit postarile dar nu pe toate;nu le-am citit pe toate de nervi.
Cum este posibil sa se aduca tot felul de argumente care sa combata statutul regalitatii dar care sa o faca atat de penibil?
Sa luam de exemplu numai convietuirea de 60 de ani a acestui cuplu minunat!
E o dovada de politete si buna crestere sa asculti ce are altcineva de spus.
Daca tu nu asculti nici celalt nu va asculta... asa ca mai bine nu mai continui discutia.
Eu admir orice cuplu care casatorit au ba a adus pe lume si crescut cinci copii echilibrati. N-or fi perfecti, dar nici de dat exemplu negativ nu sunt. Asa ca jos palaria. Eu am doar doi si sper sa ajunga niste adulti normali. Si nu cred ca-i usor.
Vikinga nici eu nu privesc ca vreo tragedia faptul ca au muncit. Chiar ca o lectie de viata.
Dar legat de dictie nu-s de acord... trebuie doar sa vorbesti rar si cu pauze. Si sa ai rabdare sa-ti cobori limbajul la ceva foarte simplu initial. Si apoi sa evoluezi gradual.
olympia spune:
Vikinga, Snee, nu va luati de dictie...Eu imi amintesc un reportaj in care se spunea povestea nasterii sale, una cu mari probleme, copilul a respirat tarziu si avea o problema la gura, nas, n-am inteles prea bine, nu s-au dat detalii medicale, eu am dedus o malformatie gen gura de lup, buza de iepure... Nu dati cu rosii, s-ar putea sa gresesc in presupunerea mea, dar s-a vorbit de o operatie si de cumpana grea din prima copilarie... Asta imi amintesc, asta va spun.
Sneeuwklokje spune:
Olympia nu m-am luat de dictia nimanui. Dimpotriva ziceam doar ca nu e nevoie de dictie pentru a invata pe cineva o limba straina.
Nu stiam ca a avut probleme de acest gen. Nu mi s-a parut ca vorbeste mai greoi. Adica pentru o persoana mai in varsta si care n-a folosit romana in familie mi se parea atunci prin anii 90 ca vorbea absolut ok. Remarcabil de corect gramatical.
DidiAlex spune:
Defectul de vorbire al Regelui poate fi si genetic..Cei de sange albastru, casatorindu-se tot intre ei, pot dezvolta mai usor astfel de boli...
Ramona J spune:
Ceausescu a fost nefericit in casnicie? Sau de ce nu se pune?
The best thing you can do for your children is to love your wife.
anky spune:
quote:
Originally posted by DidiAlex
Defectul de vorbire al Regelui poate fi si genetic..Cei de sange albastru, casatorindu-se tot intre ei, pot dezvolta mai usor astfel de boli...
Anca, mami de Bianca si Cris