Familia regala - un model al vietii de familie

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by DidiAlex

Ce-i asa comic?

Mai ramine sa spui ca singele Regelui e intr-adevar "albastru".

Anca, mami de Bianca si Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

quote:
Originally posted by anky

quote:

Ce-i asa comic?

Te-ai cam ratacit pe topicul asta blue

Uite aici o explicatie......

Mergi la inceput

Iar aici poti afla mai multe despre bolile de sange in familiile regale...

Mergi la inceput

quote:

quote:

quote:

Ce-i asa comic?

Te-ai cam ratacit pe topicul asta blue

Uite aici o explicatie......

Expresia "singe albastru" a aparut in perioada regelui Ludovic al VIII lea pentru ca, persoanelor nobiliare, datorita faptului ca aveau pielea foarte alba (o piele bronzata era semn ca esti din clasa inferioara) li se vedeau vasele de sange de sub piele. Datorita stratului subtire de piele culoarea venelor era albastrie ... de aici a aparut expresia "sange albastru" specific nobililor si regilor.

Mergi la inceput

Tu centrezi, tu dai cu capul

Ai uitat sa pui ghilimelele

Mergi la inceput

quote:

quote:

Defectul de vorbire al Regelui poate fi si genetic..Cei de sange albastru, casatorindu-se tot intre ei, pot dezvolta mai usor astfel de boli...

Ce m-a distrat pe mine e ca ai si gasit explicatia cu privire la defectul de vorbire al Regelui.Esti tare...

Mergi la inceput

Cineva mai tare ca tine nu se exista!

Cand te-am intrebat ce e comic, ai raspuns altceva.....

Legat de boala regelui am spus poate .....n-am dat diagnostic sigur

Hai pa!

Mergi la inceput

quote:

Cineva mai tare ca tine nu se exista!

Cand te-am intrebat ce e comic, ai raspuns altceva.....

Legat de boala regelui am spus poate .....n-am dat diagnostic sigur

Hai pa!

Nu ai dat un diagnostic sigur ?.Chiar ca esti tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

quote:
Originally posted by Victoria
" Bine dar inafara de asta mi-e imposibil sa-mi arat admiratia si adeziunea fata de cineva doar pt ca e de familie buna. Istoria faptelor lui e incerta , claritatea in expunerea unor idei nu o are din punctul meu de vedere, e doar un om cu singe "albastru" (de care geme europa si rubricele de scandal) si atia tot. Ok e adevarat ca in comparatie cu alti confrati europeni el a avut limitele decentei bine infipte, dar sa nu uitam ca neajunsurile si suferinta trezesc in majoritatea oamenilor adevarata noblete si nu aia inchipuita ca ar fi in gene.Eu nu stiu de ce tre sa luam asa in tragic faptul ca a muncit. E doar ceva normal, nu? Sau nu, pt ca s-a nascut rege? Chiar credeti in superioritatea singelui nobil? Sunt atitia care au fost f bogati si au pierdut totul, e absolut normal sa-ti cistigi existenta dupa asa cum poti. Ma impresioneaza saracia copiilor infometati de prin africa ori chiar romania(!) dar in cazul lui sa fim seriosi nu a fost cazul.. "Cu riscul asumat de a ma incadra in categoria "penibil" declamata mai sus, subscriu la tot ce a scris VikingaV“Shine on my way"
Victoria zi si tu de ce trebuie sa fim facute in fel si chip de cei ce stimeaza regalitatea, nu vad legatura. Sunt doar nedumeriri ori intrebari firesti, regele Mihai e doar un om (cred ca suntem toti de acord) si nu un Dumnezeu, asa ca nu exista riscul de blasfemie ori de jiginiri aduse unei religii ori adeptilor ei. In fine..Eu chiar accept si inteleg faptul ca unii simt pur si simplu natural dragostea fata de regi in general, probabil ca trebuie cum spunea cineva mai sus, doar sa o simti in tine. Ca si dragostea fata de Dumnezeau, o simti, e acolo, e ok. Nu mai trebuiesc alte explicatii in plus.Ca om toata stima! Educat, muncitor, un barbat protector si responsabil fata de familia sa, ea o femeie frumoasa, desteapta, mama a cinci copii care de departe se vede a fi o mama model si probabil chiar a si fost. Si silueta de invidiat pt o mama de 5 ori cum zicea si Sabina. Dar ca ei sunt atitia si in romania si aici, vad mai ales aici atitea cupluri la o virsta frumoasa tinindu-se de mina cu afectiune. Snee foarte de acord cu tot ce ai zis pe aici, de fapt calitatea discutiei a fost mentinuta in cea mai mare proportie de tine si apropos de ce ai zis, atunci cred ca nu a dorit sa-si invete copii romaneste pt ca raaaar..vorbeste si inca cum! Nu ca ar fi neaparat un defect, doar ca exagerarile in ceva, in orice lucru, il fac sa devina dominant si uneori deranjant. Am gasit acum pe youtube citeva interviuri, inca nu stau bine cu rabdarea si mai ales timpul dar m-au facut indeajuns de curioasa sa cumpar o carte scrisa de el, sa-i pot intelege si eu ideile. Simtul fata de regalitate si de Regele Mihai in special nu imi vine natural si numai faptul ca nu a urinat pe Ateneu nu ma ajuta.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sneeuwklokje spune:

Vezi Vikinga aici iti scapa ceva. Depinde de cat de moderati sunt regalistii. Dar daca il asculti Tutea regalitatea este privita de drept divin "unsul lui D-zeu"... prin respectarea ordinii divine lucrurile ar lua o alta turnura e echilibru si bunastare spirituala.

No, mie imi plac discutiile si cu aceasta tenta, dar cu premizele corect puse. Adica daca e de la D-zeu... as vrea sa stiu cu ce o fost mai placut D-nului un Hohenzollern-Sigmaringen decat un Cuza... si cum se face ca generatie de generati sotiile se convertesc fiind alese din familii straine religiei tarii. In timp ce "d-soare" de sange albastru local au fost mai mult decat eligibile.

Iar asta cu bolile genetice... hai sa nu exageram. S-or prins si ei ca sangele trebuie improspatat asa ca mai multe case regale si-au ales mirese si miri de prin plebe. In plus Hohenzollern-Sigmaringen au fost o ramura complet colaterala... si deci casatoriile n-au avut prea multa importanta politica si deci nu-s chiar asa de expusi.

Si Vikinga legat de vorbit raaar. Nu stiu cine-l bate pe ex-presidentul Frantei Chirac. Trebuie sa fie pe youtobe ceva sa faci o comparatie. Rar si aproape fara inflexiuni... adormitor.

Mergi la inceput