Familia regala - un model al vietii de familie
Raspunsuri - Pagina 11
anky spune:
Sincer, io nu inteleg ce defect de vorbire observati voi la omul asta.E un om invirsta si probabil are un caracter mai calm.Eu inteleg foarte bine ceea ce spune.
Ce va deranjeaza mai precis,ca vorbeste mai rar,atita tot ?.
Anca, mami de Bianca si Cris
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
In plus Hohenzollern-Sigmaringen au fost o ramura complet colaterala... si deci casatoriile n-au avut prea multa importanta politica si deci nu-s chiar asa de expusi.
--------------
"You know what despair is; then winter should have meaning for you."
Regina mama este o stranepoata a Reginei Victoria, care suferea de hemofilie. Deci expusi genetic au fost....
Alina
alessia105 spune:
quote:
Originally posted by anky
Sincer, io nu inteleg ce defect de vorbire observati voi la omul asta.E un om invirsta si probabil are un caracter mai calm.Eu inteleg foarte bine ceea ce spune.
Ce va deranjeaza mai precis,ca vorbeste mai rar,atita tot ?.
Anca, mami de Bianca si Cris
Stii ce deranjeaza pe ffffffffff multi ....faptul ca dupa zeci si zeci de ani de exil inca vorbeste bine romaneste si ii eclipseaza pe marea majoritate care dupa 5-6-7 ani de "exil" se intorc in vacanta cu o atitudine superioara si te intreaba "come se dice la voi?"..Romanul nu a recunoscut si nu isi va recunoaste niciodata adevaratele valori . ...si atunci ce sa mai vorbim de respectul fata de aceste valori ...
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine
hristina spune:
Regina mama este o stranepoata a Reginei Victoria, care suferea de hemofilie. Deci expusi genetic au fost....
Alina
[/quote]
Regina mama,Regina Maria nu era nepoata Reginei Victoria a Marii Britanii?
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by hristina
Eu m-am referit la Regina Elena - mama Regelui Mihai.
Da, si Regina Maria era nepoata a Reginei Victoria.
Deci Regina Elena era fiica printesei Sofia de Prusia.
Sofia de Prusia era fiica printesei Victoria, care era fata Reginei Victoria.
Alina
hristina spune:
quote:
Originally posted by DidiAlexquote:
Originally posted by hristina
Eu m-am referit la Regina Elena - mama Regelui Mihai.
Da, si Regina Maria era nepoata a Reginei Victoria.
Deci Regina Elena era fiica printesei Sofia de Prusia.
Sofia de Prusia era fiica printesei Victoria, care era fata Reginei Victoria.
Alina
Chiar nu stiam ca Regina Elena,mama lui Mihai,era descendenta din Regina Victoria,pe partea materna;stiam doar ca e din Grecia!
Sneeuwklokje spune:
Genetica nu-i chiar asa...ca expunerea la virus. In primul rand hemofilia a aparut ca mutatie sau dintr-un adulter ... brusc la regina Victoria.
Dintre copii reginei Victoria numai trei au trecut recesiv sau activ boala mai departe : Alice Beatrice si Leopold.
Deci nu via Victoria=>Sophia de Prussia=>Elena
Sau via Alfred=> Maria
Hemofilia e o boala genetica in care barbatii bolnavi de hemofilie isi arata mereu boala nu-s doar purtatatori. Deci sigur regina Maria n-o avut nimic din cauza tatalui sau. Iar Victoria dupa patru baieti neafectati si dupa doua generatii statistic vorbind nu cred sa fi avut ceva. Extrem de improbabil.
Mai mult aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Haemophiliac
http://en.wikipedia.org/wiki/Haemophilia_in_European_royalty
Imi mentin parerea cum ca desi toti sunt putin inruditi, ei au fost destul de colaterali. Casatoriile cu a treia , a patra fiica a reginei erau destul de libere. Oricum hemofilia se poate diagnostica intrauterin si la o adica trai cu ea.
Iar defectele labiale si palatine de care ziceti voi si care nu stiu de-s reale n cazul lui, n-au nimic de a face cu regalitatea . Sunt printre cele mai intalnite defecte de nastere forma simpla si cea complicata impreuna sunt la aprox 1/1500 din nasteri cu o aproximatie optimista.
Victoria spune:
quote:
Originally posted by vikingaquote:
Originally posted by Victoria
" Bine dar inafara de asta mi-e imposibil sa-mi arat admiratia si adeziunea fata de cineva doar pt ca e de familie buna. Istoria faptelor lui e incerta , claritatea in expunerea unor idei nu o are din punctul meu de vedere, e doar un om cu singe "albastru" (de care geme europa si rubricele de scandal) si atia tot. Ok e adevarat ca in comparatie cu alti confrati europeni el a avut limitele decentei bine infipte, dar sa nu uitam ca neajunsurile si suferinta trezesc in majoritatea oamenilor adevarata noblete si nu aia inchipuita ca ar fi in gene.
Eu nu stiu de ce tre sa luam asa in tragic faptul ca a muncit. E doar ceva normal, nu? Sau nu, pt ca s-a nascut rege? Chiar credeti in superioritatea singelui nobil? Sunt atitia care au fost f bogati si au pierdut totul, e absolut normal sa-ti cistigi existenta dupa asa cum poti. Ma impresioneaza saracia copiilor infometati de prin africa ori chiar romania(!) dar in cazul lui sa fim seriosi nu a fost cazul.. "
Cu riscul asumat de a ma incadra in categoria "penibil" declamata mai sus, subscriu la tot ce a scris Vikinga
V
[b]Victoria zi si tu de ce trebuie sa fim facute in fel si chip de cei ce stimeaza regalitatea, nu vad legatura. Sunt doar nedumeriri ori intrebari firesti, regele Mihai e doar un om (cred ca suntem toti de acord) si nu un Dumnezeu, asa ca nu exista riscul de blasfemie ori de jiginiri aduse unei religii ori adeptilor ei. In fine..
Eu chiar accept si inteleg faptul ca unii simt pur si simplu natural dragostea fata de regi in general, probabil ca trebuie cum spunea cineva mai sus, doar sa o simti in tine. Ca si dragostea fata de Dumnezeau, o simti, e acolo, e ok. Nu mai trebuiesc alte explicatii in plus.
Ca om toata stima! Educat, muncitor, un barbat protector si responsabil fata de familia sa, ea o femeie frumoasa, desteapta, mama a cinci copii care de departe se vede a fi o mama model si probabil chiar a si fost. Si silueta de invidiat pt o mama de 5 ori cum zicea si Sabina. Dar ca ei sunt atitia si in romania si aici, vad mai ales aici atitea cupluri la o virsta frumoasa tinindu-se de mina cu afectiune.
Vikinga[/b], nu stiu...Mi-aduc aminte cu mare neplacere - din cauza asta am si rarit-o pe DC, nu ca mi-ar duce cineva lipsa - de un alt subiect pe aceeasi tema, de acum catva timp... Nu am jignit pe nimeni ( nici pe DC nici Mihai), am spus ca nu sunt de acord cu monarhia, si mi s-a spus ca sunt needucata, fiica de proletari inculti, tarani,care m-au spalat pe creier de mica, etc.( se stiu cei care au scris asta...)
Nu avea rost sa insir genealogia neamului meu ( intamplator de sange destul de "albastru", austriac, whatever...) si nici sa enumar diplomele universitare ale parintilor mei ( tata a fost si persecutat politic pe vremea lui Ceausescu pt ca avea "origine nesanatoasa"). Nu mi-ar fi folosit la nimic. Faptul ca nu recunosc superioritatea unei persoane prin faptul ca a binevoit sa se nasca,ci prin valoarea vietii sale, nu a parut un argument plauzibil....
Declaratia cuiva ca se simte inferioara unui rege sau chiar presedinte( am impresia ca a fost numit chiar Bush, nu sunt sigura) m-a linistit, nu avea rost sa polemizez...
MissParker spune:
Pe mine intotdeauna m-a impresionat omul Mihai, nu neaparat regele.
Felicia 38+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
We shall not cease from exploration
And the end of all our exploring
Will be to arrive where we started
And know the place for the first time.
(T.S. Eliot)
Sneeuwklokje spune:
quote:
Originally posted by Victoria
Declaratia cuiva ca se simte inferioara unui rege sau chiar presedinte( am impresia ca a fost numit chiar Bush, nu sunt sigura) m-a linistit, nu avea rost sa polemizez...
“Shine on my way"
LOOOOL a declarat cineva ca-i inferior lui Bush???? Asa voluntar? N-a primit nimic in schimb?