Familia regala - un model al vietii de familie
Raspunsuri - Pagina 8
Sneeuwklokje spune:
Petaluda da mey da apoi a reusit...:(... toti. Si n-au stat in .ro in perioada aceea. Si pana atunci din cinci copii si un nepot nici unul? Eu nici n-am zis copiii... ca atunci cand erau copiii mici le-a fost mai greu, dar apoi... cu nepotul...
Eu sunt convinsa ca multe mamici nu reusesc sa-si invete copiii romaneste, dar cred ca nici nu fac o prioritate absoluta din asta (si e normal)si/sau copiii nu au o comunitate de romani in jur ceea ce n-a fost cazul lor care au avut mereu oameni fideli care le-au fost aproape.
Eu cred ca obrazul subtire cu cheltuiala se tine. Si cheltuiala nu e neaparat materiala. Si print al Romanilor e totusi un titlu care impune un anumit comportament si un anume efort.
Adica eu stiu ca in orice familie regala pana si consortii celor cu "sanse" la tron invata limba tarii. Bine asta cu "sansele" nu se aplica din doua motive. Unul era comunismul si al doilea era ca erau fete deci conform legii salice sunt excluse de la succesiune. Nu toate monarhiile functionau conform legii salice, dar cea de la noi, da.
asta-i parerea mea
M&M spune:
quote:
Originally posted by Marox
De ce il comparati pe regele Mihai cu politicienii romāni? Stim cu totii cum sint acestia, no comment. Adica de ce se prezinta antagonismul asta: mai bine sa se cheltuiasca pentru rege decit pentru "senatorul melcilor"; regele are clasa - Becali, nu; mai bine sa ajunga un copil ca Radu Duda decit ca Adi copilul minune, etc, etc?
Pe bune, pentru ce il respectati pe rege ? La alegere:
1. pentru ca face parte din istoria Romāniei (iar in istorie intra multi altii - gen Stefan cel Mare, Ceausescu, Antonescu)?
2. pentru ca sperati, constient sau inconstient, ca intr-o zi Romānia ar putea redeveni monarhie ?
3. pentru ca va spuneti ca daca ar reveni regele pe tron, clasa politica ar fi aseptizata, filtrata si nici un mitica politician n-ar mai asculta manele si n-ar mai rīgīi dupa ce-a mincat mici?
4. pentru ceea ce a facut pentru tara - in trecut sau in prezent, tocmai, ce?
Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)
1. istoria ii retine si pe cei buni si pe cei rai, nu?
2 . da
3. NU stiu daca ar fi in stare sa aseptizeze clasa politica actuala, care are radacini atat de adanci infipte...
4. si pentru ce a facut pentru tara regalitatea...citeste primele impresii ale lui Carol I despre Romania cand a ajuns in Ro. LA indemnul lui s-au construit cele mai importante monumente,cladiri, s-au reabilitat drumuri ale tarii, s-au stabilit relatii diplomatice , s-a modernizat infrastuctura de atunci ..
SI...sa nu uitam ca , COMUNISMUL a facut cel mai mare rau societatii !!!!
Cristina 30+ ,cu Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"
ioana_p76 spune:
Sunt o admiratoare a familiei regale si cred ca alta ar fi fost viata romanilor acum daca dupa revolutie s-ar fi intors Regele acasa!
Regele ar fi fost cu adevarat dezinteresat de prosperitatea personala (cu exceptia lucrurilor cerute de protocol, normale pentru o familie regala) si ar fi fost cu adevarat interesat de bunastarea poporului sau.
La multi ani familiei regale care a dovedit ca este si un model al vietii de familie!
Ioana -the new me!
animalutele mele iubite
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!
HAI ROMANIA!
petaluda spune:
quote:
Originally posted by Sneeuwklokje
asta-i parerea mea
Chiar daca nu impartasim aceasi parere, imi place ca parerea ta e argumentata, astfel exista un schimb de idei.
Sneeuwklokje spune:
Multam Petaluda ... e reciproc .
Mi-ar placea teribil sa revina pe DC atmosfera in care se putea discuta in contradictoriu si ramane prieteni la sfarsitul topicului.
desprecopii spune:
Va multumesc pentru schimbul frumus de idei.
La Multi Ani Regelui Mihai si sotiei sale.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
andrath spune:
M-am gandit mult daca sa raspund sau nu. O fac totusi, fiindca, cu adevarat, cred ca cei mai dedicati conducatori, de dupa Razboiul de Independenta, au fost Carol I si Ferdinand. Cu adevarat, au avut un impact puternic asupra Romaniei.
Dar, imi pare rau sa o spun, nu am aceeasi parere despre succesorii lor. Da, Romania are o Casa Regala, dar, pentru mine Mihai nu este un simbol sau vreun model.
Nu cred ca a avut cea mai potrivita atitudine, dupa al II-lea razboi mondial si mai cred ca faptul ca era foarte tanar nu-l scuza. Coloana vertebrala o ai sau nu, nu o capeti cu varsta.
Cred ca, daca atitudinea lui ar fi fost alta si istoria noastra ar fi fost alta.
Oricum, istoria va decide, din fericire.
Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Printesa de Miorlau se lupta din nou
"Nowhere else have I seen such lions led by such lambs."
DidiAlex spune:
www.youtube.com/watch?v=z2QbpOM4uZc" target="_blank">Petre Tutea despre Regele Mihai
vikinga spune:
Mi-a venit tare greu sa-l inteleg cind vorbea printr-un interviu, poate live o fi altfel, nu am reusit sa am rabdare pina la finele unui interviu cu el. Ca sa inveti un copil romaneste ori alta limba iti trebuie o dictie clara ori el are ceva probleme. Bine dar inafara de asta mi-e imposibil sa-mi arat admiratia si adeziunea fata de cineva doar pt ca e de familie buna. Istoria faptelor lui e incerta , claritatea in expunerea unor idei nu o are din punctul meu de vedere, e doar un om cu singe "albastru" (de care geme europa si rubricele de scandal) si atia tot. Ok e adevarat ca in comparatie cu alti confrati europeni el a avut limitele decentei bine infipte, dar sa nu uitam ca neajunsurile si suferinta trezesc in majoritatea oamenilor adevarata noblete si nu aia inchipuita ca ar fi in gene.Eu nu stiu de ce tre sa luam asa in tragic faptul ca a muncit. E doar ceva normal, nu? Sau nu, pt ca s-a nascut rege? Chiar credeti in superioritatea singelui nobil? Sunt atitia care au fost f bogati si au pierdut totul, e absolut normal sa-ti cistigi existenta dupa asa cum poti. Ma impresioneaza saracia copiilor infometati de prin africa ori chiar romania(!) dar in cazul lui sa fim seriosi nu a fost cazul.. Oricum multa sanatate ii doresc!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
b.nica spune:
Recunosc ca am citit postarile dar nu pe toate;nu le-am citit pe toate de nervi.
Cum este posibil sa se aduca tot felul de argumente care sa combata statutul regalitatii dar care sa o faca atat de penibil?
Sa luam de exemplu numai convietuirea de 60 de ani a acestui cuplu minunat!