Tratamente Naturale

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

TUSE: eficient este ceaiul de Podbal si cel de Pin, pentru copiii se poate indulci cu miere.

ROSU IN GAT: albastru de metil, pe care cred ca toti il cunoastem.

Pentru bubite, zgarieturi, intepaturi de tintari: crema de galbenele si tinctura de propolis

Intepaturi de albina: se freaca locul cu sare apoi se aplica feli de cartofi.

FEBRA: feli de cartofi pe talpa piciorului si sosete imbibate cu otet, frectie cu solutie: putin spirt si o aspirina sfarimata.

DIAREE: ceai de afine, supa de morcov

Sa fim fericite
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=224&cid=229

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

--------------VARZA------------------

ACNEE-LOTIUNI CU SUC PROASAPAT EXTRASSI PE CALE INTERNA VARZA SAU SUC
ANEMIE-SUC DE VARZA-1 SAU 2PAHARE PE ZI

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dafneea spune:

Cici, cum adica "suc extras pe cale interna" ?

Mergi la inceput

din greseala n-am lasat loc liber dupa extras
urma un "si"
scuze!daca pui un " /" dupa extras iese "extras si pe cale interna,varza sau suc .inca o data scuze.
orele in care reusesc sa intru pe DC sunt de obicei foarte tirzii
azi am intrat mai mult pe fuga si n-am avut timp sa mai scriu inca un mesaj.sper ca ma intelegeti :doar sunteti si voi mamici!

cici

(cici - apasa pe butoanele de la mesajul postat de tine si poti edita mesajul - mirela )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

da fetelor - am sa compilez si am sa fac un articol din ce scrieti voi aici.

Pentru parinti... despre copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns talexia spune:

In sfarsit subiectul a inceput sa fie mai bagat in seama si ma bucur, ca poate iese ceva bun din el, asa cum am sperat si inca mai sper. Avand in vedere ca deja exista cateva retete de tratamente, ma gandeam, asa cum m-am gandit de la inceput, de altfel, sa schimb titlul din "Despre tratamente neconventionale, in general" in "Tratamente neconventionale" sau, si mai bine, in "Tratamente naturale".(Aici am sa fac o paranteza: se pare ca termenul "naturist" nu este f. potrivit. Se pare ca noi, romanii, ne-am repezit in el cam ... ca fata mare la maritat. Si exista si voci competente care sustin acest lucru. Dati o cautare pe Google pentru "naturist", in toate limbile, si o sa vedeti ce inseamna.)
In alta ordine de idei, revin cu ceea ce scrisesem pe prima pagina a subiectului, atunci cand l-am deschis: tratamentele postate sa vizeze exclusiv copii mici si mari. De asemenea, as vrea ca la orice "reteta" propusa sa se specifice membrul DC care a postat-o, daca a fost incercata de el sau altcineva si sursa de unde o cunoaste, astfel incat cel care vrea sa o aplice, sa poata stii, din start, si cui ar putea sa ceara, eventual, amanunte.
Multumesc tuturor celor care au participat si vor participa la "tinerea in actualitate" a subiectului.
Astept opinii referitoare la schimbarea titlului.
Mirela - despre copii, zici ca ai sa compilezi si ai sa faci un articol... Da' sper ca subiectul il lasi in continuare... , ca ... stii... io cred ca ...inca nu e suficienta informatie de prelucrat pentru a incepe acea "culegerea de tratamente" despre care ziceam cand am deschis subiectul. Ce-ar fi daca am vorbi putin pe mail, pe PM, cum vrei tu, ca poate m-as lamuri si eu putin mai mult despre ce anume s-ar putea face pe acest site cu subiectul asta, ca eu il visez transformat usor, usor intr-unul dintre cele mai importante si utile instrumente pentru mamici si tatici cu bbi, mai ales atunci cand sunt la diverse... "ananghii".

Talexia (Tata lu' Alexia-5 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

ENTORSE, LUXATII: se aplica bandijonari cu foi de varza.
ECZME: la fel, badijonari cu varza.

Sa fim fericite
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=224&cid=229

Mergi la inceput

--------------VARZA----------------

CONSTIPATIE--supa de varza fiarta (2-4 pahare pe zi)

TUSE CONVULSIVA--decoct de 60g de varza fiarta o ora in o,5 l de
apa,cu un adaos de 70 g miere. Se fac aplicari de frunze de varza,pe piept si pe git ,la bazele pulmonilor sau pe omoplati;se lasa cel putin 4 ore.(tratament valabil si in ASTM ;BRONSITE CRONICE )
SANATATE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns talexia spune:

GIARDIA

palmirah2002: incearca la magazinele plafar.Am inteles ca au aparut medicamente numai din plante(naturale 100%)pentru giardia si vezi daca se pot da la bb asa de mici.Medicamentele(gen Fasygin,etc.)sint f.toxice si mie un medic pediatru mi-a zis ca mai bine sa nu-i dau.
O dr.batrina(pediatra)mi-a zis cam asa:noi si giardia traim in "concubinaj" perfect(noi sintem gazde bune,ea chiriasul perfect) si daca medicamentele ar imuniza persoana ar fi foarte bune,dar asa cind te poti reimbolnavi,ar fi bine sa eviti administrarea acestor medicamente toxice.Mihnea nu a avut,dar ea mi-a zis ca daca ar avea probleme sa incerc intii cu seminte de bostan(neprajite)maruntite si date pe stomacul gol dimineata(cite 10 buc.)timp de mai multe saptamini,apoi cu picaturile de la Plafar si in ultima instanta sa merg pe medicamente sintetice

ymellda: Am auzit ca la Institutul Cantacuzino din Iasi, deci cred ca trebuie sa fie si la Bucuresti pe undeva, a aparut un vaccin imunitar antigiardia, dar copilul trebuie sa fie sanatos. Andra are giardia si abia astept sa faca un an pentru ca este produs naturist Helmiflores, si la farmacie il gasesti, foarte bun si cu efect.

vilma: Si noi tot pe naturiste, desi prescriptia medicului a fost Flagil. I-am dat Giardinocid, iar acum, cand au aparut pe langa Giardia si oua de oxiuri, i-am dat si Parazitol (usturoi, cimbru, propolis).

palmirah2002: Ne-am lovit si noi de aceeasi problema.
Doctorita de familie mi-a dat reteta de Zentel pentru copii si de asemeni pentru sotul meu Zentel,iar pentru mine Giardinocid(am probleme cu ficatul).Am refuzt sa-i dau lui Mihnea Zentel,pentru ca am citit reactiile adverse si bine am facut.Sotzul meu a facut tratamentul,dar degeaba.Are in continuare chistii de lambria.
Lui Mihnea i-am dat Giardinocid,am facut doua cure a cite 10 zile cite 10 picaturi de 3 ori pe zi,si eu am luat la fel.Ar trebui sa-i repet analizele,dar pt.ca au aparut la sotzul meu,sigur avem si noi.Asa incit voi trece iar pe tratament naturist.
Zentelul este foarte bun(este si scump),nu contest,dar nu ofera imunitate,asa incit te poti reinfesta.Prefer tratament naturist deocamdata.Pe linga Giardinocid am sa-i dau si seminte de bostan crude,cite 10 in fiecare dimineata,inainte de lapte.
In mod normal in timpul tratamentul de orice fel se evita laptele si dulciurile(la capitolul asta noi stam bine).
Am gasit si in As un tratament pentru lamblia :tinctura de lavanda,cu tinctura de cimbru si tinctura de pelin.Se amesteca toate si se ia cite 1 lingurita diluata in putina apa de 4 ori pe zi,timp de doua saptamini.

lala: cina ch30, 5 granule la 12ore, timp de 12 zile recomandat de medicul homeopat dar pentru nr de granule cred ca trebuie cerut sfatul unui homeopat (mi s-a spus ca este pt toate tipurile de paraziti)

dddd: giardinocid am folosit si noi prima oara, apoi tinctura de propolis cand am vazut ca nu mia are pofta de mancare, mai nou iar nu mai manca si i-am dat tinctura de la helmiflores.

Talexia (tata lu' Alexia - 5 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

m am straduit sa mi le centralizez, pentru mine, pentru dosarul meu... dar m am gindit ca poate alte fete nu au timpul si rabdarea necesara sa faca asa ceva...
nu aruncati cu pietre daca nu am notat persoanele care au postat raspunsul, repet, le am centralizat pentru uzul personal. Poate va intereseaza... ce retete s au postat pina acum...

Tratamente Naturale
in tratamentul homeopat nu e permisa menta sub nici o forma; de asemeni ciocolata, otetul si orice bauturi carbogazoase!

FEBRA: Se amesteca in parti egale otet cu apa. Se inmoaie sosetelele, se storc bine, se pun pe picioruse. Se schimba la 15 minute, pana se asigura scaderea febrei la un nivel acceptabil. Mentiuni: otetul ar fi bine sa fie facut in casa sau sa fie otet de mere si miere de la plafar sau cel putin sa fim siguri ca este otet obtinut prin fermentatie, si nu din acela care mai apare toamna pe piata din RO care este facut din acid acetic diluat cu apa. Se va pune mai multa sau mai putina apa, in functie de cat este de "tare" otetul. Sosetelele este bine sa fie din bumbac si sa nu fie prea stramte. Sursa retetei: Marina, Reliana (evident, cu multumiri bunicii). Orice adaugire, amanunt, comentariu, atentionare, observatie, intrebare referitoare la acest tratament sunt (cel putin asa cred si sper eu) binevenite si asteptate.

FEBRA: feli de cartofi pe talpa piciorului si sosete imbibate cu otet, frectie cu solutie: putin spirt si o aspirina sfarimata.

TUSE: "un leac sigur si care va da rezultate in scurt timp:un galbenus de ou de tara(proaspat) cu o lingurita de miere,frecate bine pana se face o pasta si dai-l cu lingurita de preferat inainte de somnicul de la pranz ca sa nu mai manance nimic dupa aceea...Ai sa vezi ca face minuni;eu i-am dat fetitei mele timp de 5 zile(cate unul pe zi)si credema ca a facut minuni.
TUSE a functionat bine sucul de ridiche neagra.
Curatam ridichea, ii scoteam miezul( nu chiar complet),puneam miere, si o lasam pana dimineata. Ii dadeam 3-4 lingurite/zi.
TUSELOR de orice natura asezati intr-un vas(de preferinta vas de pamint) straturi alternative de rondele de ridiche neagra si zahar candel.a doua zi veti constata ca s-a format un sirop abundent.4,6 linguri pe zi din acest sirop le vin de hac tuselor celor mai rebele.
Siropul acesta este pe de alta parte, unul dintre cei mai buni fortifianti care se pot da unui copil care nu creste bine sau unui adolescent obosit.
ceai de ceapa
- TUSE este excelent, ca si reteta de mai sus cu ridiche neagra.
Mama imi facea ceai de ceapa, care daca e fiert mult si bine devine gros, ca un sirop. L-am experimentat cu succes atat eu cat si fiica mea si alti membri ai familiei.

Se pune la fiert o ceapa mare, cu tot cu foi (spalata inainte bineinteles). Cand este indeajuns de concentrat? Prinde culoare maronie inchisa si are un miros patrunzator. Trebuie baut cat mai cald, cu inghitituri repetate. Cantitatea de ceai ingurgitat este in functie de cat de rebela e tusea, dar bineinteles ca o singura cana nu e de ajuns. Efectele se simt relativ repede. Mirosul e putin ciudat, gustul nu e minunat si trebuie baut desigur fara zahar ori alte adosuri.

- In caz de AMIGDALITA, ROSU IN GIT, TUSE, GRIPA, se iau cite 2 lingurite dupa fiecare masa
TUSE CONVULSIVA: decoct de 60g de varza fiarta o ora in o,5 l de apa, cu un adaos de 70 g miere. Se fac aplicari de frunze de varza,pe piept si pe git ,la bazele pulmonilor sau pe omoplati;se lasa cel putin 4 ore.(tratament valabil si in ASTM ;BRONSITE CRONICE )
TUSE: eficient este ceaiul de Podbal si cel de Pin, pentru copiii se poate indulci cu miere.
TUSE – sirop de usturoi: se zdrobesc 9 catei de usturoi mari si 3 linguri de miere, peste care se pune 125 ml apa. Se fierb 10 minute la foc mic. 3 lingurite/zi , la copii peste 4 ani, 1 ligura mare /zi

ROSU IN GAT: albastru de metil, pe care cred ca toti il cunoastem.
- infuzia de flori de mar (30 g la un litru de apa)este un calmant al tusei
- se ung talpile cu usturoi pisat, se pun sosetute si se tin picioarele la caldura.. eu ii pun sosetele incalzite cu fierul de calcat si daca nu am la indemina o alta sursa, ii mai tin talpile linga fierul incins... ramine cu labutele unse asa, ca o friptura toata noaptea
tot pentru tuse, cartof ras, pus intr o cirpa si asezata pe piept sau pe git
o ceapa coapta in cuptor , asezata pe talpa picioarelor la culcare
le face bine ASMATICILOR SI CARDIACILOR.
BRONSITELOR CRONICE, A FUTURAIELOR PRELUNGITE,A LARINGITELOR,A TRAHEITELOR decoct:40-120g de smochine la 1 litru de apa -.recomandat si ca dieta hidrca in starile febrile.

IMUNITATE - Se dau 3-4 lamai pe razatoare cu tot cu coaja, dupa ce se spala bine si se amesteca cu miere, dupa gust, in asa fel incit compozitia sa fie dulce acrisoara, palcuta. Din aceasta compoyitie, preventiv, se iau 2 lingurite seara, inainte de culcare si 2 dimineata, dupa mic dejun

HERPESUL: Si am dat pe herpes cu ceara din ureche, a mai iesit odata si dupa aceea nimic si nu am mai facut de ani buni herpes. Se mai poate da cu scrum de tigare sau ness

Tot ceapa, draga de ea, este de mare ajutor in cazurile unor infectii ca: PANARITIU, FURUNCULE, etc. Stiti si voi, cand trebuie scos puroiul , lucru deosebit de dureros si de dificil.

-am pus o ceapa, cu tot cu foi, in cuptor la foc maricel. Trebuie coapta pe toate partile pana devine neagra. Odata scoasa din cuptor, se despica ceapa in asa fel incat sa fie scos miezul (cat o nuca). Acesta trebuie sa fie sticlos, translucid. Pus intr-un castronel si ras peste el (cu razatoarea, ca pe cascaval) sapun, in cantitate egala. Se amesteca bine pana devine de consistenta omogena! Se aseaza peste partea infectata, cat mai cald posibil , peste se pune o batista mare sau un prosopel (daca puteti bandaja , ca sa nu curga minunea!). Lasat cat mai mult timp, cateva ore,(eu l-am lasat si o noapte) . Atentie, se raceste foarte rapid in timpul prepararii cu sapun si e important sa fie totul aplicat cat este inca f f cald (la limita suportabilului; incercati pe dosul mainii temperatura)! Nu spun ca nu veti avea probleme de indemanare, "aluatul" nu se lasa usor asezat la locul cu pricina si va provoca nu putine surprize celor grijulii cu curatenia. Nu va zgarciti cu cantitatea aplicata!
Efectul este excelent. Pielea se moaie si prin nu stiu ce proces miraculos datorat cepei+ temperaturii, puroiul va gasi un canal de evacuare, fara durere, fara cicatrici.
Eu am continuat punand o compresa cu o foaie de aloe,(in varsta de peste 3 ani ca sa aiba efect) taiata pe din doua si fara partea tepoasa. Bandajat si a doua zi nu mai era urma de puroi. Pielea arata ea cam zbarcita,(ca atunci cand stam prea mult in apa) dar isi revine relativ repede.

MIOPIE
1 kg de morcovi, 1 kg de lamii se dau prin masina de tocat si se amesteca cu 1 kg de miere. se lasa la macerat 10 zile, mestecindu se din cind in cind..
se da o lingurita pe zi, inainte de masa.. importanta este ca ora cind se administreaza sa fie respectata

OTITA
1. Un tifon sau vata imbibata cu suc de ceapa se pune in ureche si peste ureche (fara sa curga zeama inauntru) si se tine peste noapte.

2. Tinctura de deditel-anemona + ulei de lumanarica, se amesteca in parti egale si se pun 2-3 picaturi in ureche de 2-3 ori/zi.

3. O felie de slanina de porc neafumata, fara sare, se incalzeste la o temperattura suportabila si se asaza pe urechea bolnava.

4. Cand doare urechea, stiu de la bunica si mama, ca se pune 1-2 picaturi de ulei de foarea-soarelui cald-suportabil. Cred ca pe asta am si incercat-o candva demult.
5.2,3 picaturi de suc de lamiie in urechi .

OXIURI-simburi de lamiie pisati amestecati cu miere cite o lingurita in fiecare dimineata. decoctul intregului fruct este deopotriva indicata contra viermilor intestinali.
- Se fierbe un catel de usturoi zdrobit cu o cana de apa, timp de 10 minute. Se completeaza cu apa pana la 1/2 litru. Cu aceasta apa se face clisma in prima seara, apoi 8 seri baie locala cu aceeasi compozitie. Se repeta inca o data procedura. (Nu mai mult de o data). In timpul tratamentului, 1/2 de luna, in alimentatie trebuie sa predomine morcovul.

- Se ia pe stomacul gol 1 varf de cutit de pulbere de pelin amestecata cu o lingurita de miere. Se fac bai locale cu infuzie de pelin, 20-30 g/litru apa.

- Se bea infuzie de ceai de frunze de afin, 2 linguri la 1 cana cu apa. Se bea o cana pe zi, in trei reprize, la temperatura camerei.

- intr-un ibric cu apa se fierbe o mina de patrunjel,una de telina,una de violete.se va bea dimineata pe nemincate.
GIARDIA

de bostan(neprajite)maruntite si date pe stomacul gol dimineata(cite 10 buc.)timp de mai multe saptamini

Giardia si oua de oxiuri, i-am dat si Parazitol (usturoi, cimbru, propolis), Giarnocid

LAMBLIA: tinctura de lavanda,cu tinctura de cimbru si tinctura de pelin.Se amesteca toate si se ia cite 1 lingurita diluata in putina apa de 4 ori pe zi,timp de doua saptamini.

cina ch 30, 5 granule la 12 ore, timp de 12 zile recomandat de medicul homeopat dar pentru nr de granule cred ca trebuie cerut sfatul unui homeopat (mi s-a spus ca este pt toate TIPURILE DE PARAZITI)

- chelydonium

- 2 picaturi/kg de 3 ori pe zi inainte cu o ora de masa, timp de 14 zile. Se face pauza 10 si se reia cura inca 14 zile. Se fac 2,3 reprize

GUTURAIE ,SINUZITE-citeva picaturi de suc in nari ,de mai multe ori pe zi.

PE FRUNTEA CELOR CU MIGRENE-comprese cu suc de lamiie sau sau felii de lamiie pe timple.

CONTRA DEGERATURILOR-FRECTII cu suc de lamiie ( e bun si preventiv)

STAFILOCOC AURIU in gat - am mers la un medic homeopat care mi-a prescris staphilococinum si candidin ptr acel stafiloco si ptr candida facuta de la atatea antibiotice. Ii dau baietelului din aprilie anul acesta si inca continuam ptr ca este un tratament de durata. De asemeni i s-a mai prescris

DIAREE;DIZENTERIE
1)Se taie o gutuie necuratata in felii inguste pe care
le fierbem intr-un litru de apa ,pina se reduce la jumatate.
strecuram prin presare.Adaugam 50 grame de zahar .(se foloseste si in digestii anevoioase si in tuberculoza pulmonara.)
2)fruct uscat :40 de grame la 1 litru de apa :se fierbe in clocote 10 min.

DIAREEA la copii
mar dat pe razatoare 500g pina la 1,5 kg pe zi in cinci mese
DIAREE: ceai de afine, supa de morcov
DIAREE SUGARI: infuzam, timp de 2 ore , 3 cepe taiate intr-un litru de apa in clocote. indulcim cu zahar.

INTEPATURI DE VIESPI, DE INSECTE: frecam locul, timp de 1-2 minute, cu o bucata de ceapa(sa nu uitam sa smulgem acul)

BUBITE, ZGARIETURI, INTEPATURI DE TINTARI: crema de galbenele si tinctura de propolis

INTEPATURI DE ALBINA: se freaca locul cu sare apoi se aplica feli de cartofi.

pentru MAMELE NERVOASE: taiata in doua si inspirind puternic ceapa poate opri o criza de nervi.

MASTITE- frunzele de patrunjel,strivite,aplicate pe sani,opresc lactatia

ENTEROCOLITE SI A DURERI CARE INSOTESC IESIREA
DINTILOR---o cura de 2 zile in cantitatile de mar adaptate virstei

marul albeste dintii datorita acidului oxalic

CONSTIPATIEI:se fierb intr-un castronas cu lapte 3 ,4 smochine proaspete taiate in patrucu vreo 12 stafide;amestecul se ia dimineata pe nemincate .
smochine proaspete ca suc sau pisate ,pentru sugari.

-supa de varza fiarta (2-4 pahare pe zi)

ACNEE-lotiuni cu suc proasapat extras si pe cale interna varza sau suc
ANEMIE-suc de varza-1 sau 2pahare pe zi

ENTORSE, LUXATII: se aplica bandijonari cu foi de varza.
ECZME: la fel, badijonari cu varza.

Mergi la inceput