Tratamente Naturale

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vivi.chiriac spune:

!Esta o idee extraordinara!!!!Haideti sa deschidem un "dosar" si fiecare sa treaca in el diferitele "retete" pe care le-a aplicat in anumite boli.Eu stiu de tratamentul cu miere amestecata cu propolis care e miraculoasa in majoritatea bolilor mai ales cele respiratorii.Eu i-am dat fiiului meu de mic cite o jumatate de lingurita din acest amestec si multumesc lui dumnezeu nu am probleme cu el {gripe,raceli}.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

GUTUIA
Indicatii------DIAREE;DIZENTERIE
1)Se taie o gutuie necuratata in felii inguste pe care
le fierbem intr-un litru de apa ,pina se reduce la jumatate.
strecuram prin presare.Adaugam 50 grame de zahar .(se foloseste si in digestii anevoioase si in tuberculoza pulmonara.)
2)fruct uscat :40 de grame la 1 litru de apa :se fierbe in clocote
10 min.
sanatate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cici

Mergi la inceput

contra diareii sugarilor:infuzam ,timp de 2 ore ,
3 cepe taiate intr-un litru de apa in clocote.
indulcim cu zahar.

contra intepaturilor de viespi , de insecte:frecam locul,timp
de 1-2 minute, cu o bucata de ceapa(sa nu uitam sa smulgem acul)

pentru mamele nervoase:taiata in doua si inspirind puternic ceapa
poate opri o criza de nervi.

o ceapa coapta in cuptor , asezata pe talpa picioarelor la culcare
le face bine asmaticilor si cardiacilor.

cici

Mergi la inceput

fetelor spuneti-mi daca va mai intereseaza subiectul asta
ca eu l-am luat in serios si am ce va scrie pina la anul
as fi totusi fericita sa aflu ca cuiva i-a folosit ce am scris.

patrunjelul-:contra oxiurilor
intr-un ibric cu apa se fierbe o mina de patrunjel,una de telina,una de violete.se va bea dimineata pe nemincate.

frunzele de patrunjel,strivite,aplicate pe sani,opresc lactatia ,contra mastitelor.

sanatate!!!!!!!!!

cici

Mergi la inceput

marul

fruct dat prin razatoare--contra diareelor la copii
500g pina la 1,5 kg pe zi in cinci mese

contra enterocolitelor si a durerilor care insotesc iesirea
dintilor---o cura de 2 zile in cantitatile adaptate virstei

marul albeste dintii datorita acidului oxalic
sucul marului da vigoare tesuturilor(fata, git, sani,abdomen)

infuzia de flori de mar (30 g la un litru de apa)este un calmant al tusei.

sanatate!!!!!!!!!!!!!!!

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dafneea spune:

Multzam fain, Cici, pentru sfaturile tale! Sunt chiar interesante si usor de pus in practica spre deosebire de alte leacuri babesti.
Deocamdata n-am avut nevoie de nici unul dar sunt bine venite la nevoie.

Mergi la inceput

ma bucur ca in sfirsit am primit si un raspuns!
si ca e de bine !

SMOCHINA
recomandata:copiilor ,adolescentilor,covalescentilor,batrinlor,sportivilor si femeilor insarcinate!!
decoct:40-120g de smochine la 1 litru de apa -conra bronsitelor cronice,a futuraielor prelungite,a laringitelor,a traheitelor.recomandat si ca dieta hidrca in starile febrile.

Remedii contra constipatiei:se fierb intr-un castronas cu lapte 3 ,4 smochine proaspete taiate in patrucu vreo 12 stafide;amestecul se ia dimineata pe nemincate .
smochine proaspete ca suc sau pisate ,pentru sugari.

TIN SA MENTIONEZ CA ACESTE TOATE RETETE SUNT CULESE DIN "TRATAMENTUL BOLILOR PRIN LEGUME FRUCTE SI CEREALE"-JEAN VALNET-
INCERCATI SA O PROCURATI .ESTE O ADEVARATA COMOARA:-DE SANATATE-

cici

Mergi la inceput

MA SCUZATI:LA GUTURAIE AM REFEREAM

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinabr spune:

Votam pentru aceast capitol.
Dar va rugam sa etichetati aceste retete cu un mic antet care sa sugereze pentru ce este leacul, la ce se refera. ex: pentru raceala_guturai .. sau pentru tuse seaca... astfel sa putem selecta mai usor "leacurile" care ne intereseaza.
Sper sa gasim si metode mai blande de tratament. Copilul meu a luat de curand zinnat o cefalospoarina ff puternica. Nu stiu ce i-as mai putea da daca raceste. Cum i-as putea mari imunitatea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns talexia spune:

OXIURI: 1. Se fierbe un catel de usturoi zdrobit cu o cana de apa, timp de 10 minute. Se completeaza cu apa pana la 1/2 litru. Cu aceasta apa se face clisma in prima seara, apoi 8 seri baie locala cu aceeasi compozitie. Se repeta inca o data procedura. (Nu mai mult de o data). In timpul tratamentului, 1/2 de luna, in alimentatie trebuie sa predomine morcovul.
2. Se ia pe stomacul gol 1 varf de cutit de pulbere de pelin amestecata cu o lingurita de miere.
Se fac bai locale cu infuzie de pelin, 20-30 g/litru apa.
3. Se bea infuzie de ceai de frunze de afin, 2 linguri la 1 cana cu apa. Se bea o cana pe zi, in trei reprize, la temperatura camerei.
Prima reteta am incercat-o de mai multe ori pe "pielea" mea, acum vreo 35 de ani, intr-o varianta usor diferita, da' tin minte ca era eficienta. Retetele 2 si 3 nu le-am incercat. Toate sunt din cartea Dr-ului Anton Nicolai.

Mergi la inceput