Tratamente Naturale
Raspunsuri - Pagina 5
talexia spune:
quote:
Originally posted by Mazarica
Si eu sunt pentru, cu mentiunea ca atunci cand una dintre noi posteaza un "leac babesc" sa-l fi verificat inainte pe propriai piele sau macar sa aiba cunostinta de persoane carora le-a facut bine.
Mazarica
Bineinteles. Exista retete multe prin carti, dar ideea ar fi sa gasim, acele retete care pot fi aplicate pentru copii. Ideal ar fi sa facem referire la tratamente cunoscute, incercate. Cred ca foarte util ar fi sa scriem si VARSTA copilului pentru care se poate aplica tratamentul. Si eventuale REACTII ADVERSE sau ATENTIONARI. De pilda, propolisul nu prea se poate da unui copil de o luna. De asemenea, poate fi usor iritant al traiectului digestiv - Micosi chiar spunea ca a intrerupt tratamentul cu tinct. de prop. din cauza unor aparente dureri de burtica - dar administrat in amestec cu miere, dupa masa, s-ar putea sa fie f. bine, sau, cel putin, mai bine tolerat. Sau, la reteta postata de Tora97, pentru tuse, e bine de stiut, ca usturoiul irita pielea si ca lasat peste noapte, pe o piele fina, in contact strans, poate provoca un soi de arsura. Dar probabil ca pisat bine, pielea talpii nefiind f.fina (si aici ar fi bine de stiut varsta, caci una e talpa unui copil de 3 ani si alta e talpa la 3 luni) si tinut cu sursa de caldura in apropiere, sa nu produca nici un efect nedorit ci numai sa permita adsorbtia unor elemente din usturoi la nivelul talpii, care apoi circulate prin sange sa actioneze impotriva tusei - lucru care n-ar fi deloc ciudat intrucat anumite substante din usturoiul mancat se elimina prin plamani (conf. Jean Valnet).
DanaR spune:
Ce puneti in ureche atunci cand doare cumplit...?
Eu - om mare am o otita puternica si pana merg la doctor voiam un tratament natural...
DanaR
talexia spune:
1. Un tifon sau vata imbibata cu suc de ceapa se pune in ureche si peste ureche (fara sa curga zeama inauntru) si se tine peste noapte.
2. Tinctura de deditel-anemona + ulei de lumanarica, se amesteca in parti egale si se pun 2-3 picaturi in ureche de 2-3 ori/zi.
3. O felie de slanina de porc neafumata, fara sare, se incalzeste la o temperattura suportabila si se asaza pe urechea bolnava.
Probabil, daca intrebi intr-un plafar, este posibil sa aiba deja ceva preparat din plante.
Nici una dintre variante nu am incercat-o ca n-am avut nevoie. Dar, daca te doare f. tare si nu ai ceva la indemana din cele de mai sus sau simti ca nu ti-ar ajuta, pana ajungi la medic, cere macar la farmacie ceva special pentru otita. Poate ca nu mai este timp pentru cautat remedii naturale si trebuie facut ceva repede. Era bine dac ar fi raspuns cineva care a aplicat deja cu succes vreun tratament natural.
Insanatosire grabnica!
PS Mi-am mai amintit acum:
4. Cand doare urechea, stiu de la bunica si mama, ca se pune 1-2 picaturi de ulei de foarea-soarelui cald-suportabil. Cred ca pe asta am si incercat-o candva demult.
cici spune:
PENTRU OTITA 2,3 PICATURI DE SUC DE LAMIIE IN URECHI .
AM UTILIZAT SI PENTRU FETITA MEA LA 1 ANISOR.ESTE BINE DE PUS
IN URECHI DE LA PRIMELE SIMPTOME.
CONTRA OXIURILOR--SIMBURI DE LAMIIE PISATI AMESTECATI CU MIERE
CITE O LINGURITA IN FIECARE DIMINEATA. DECOCTUL INTREGULUI FRUCT
ESTE DEOPOTRIVA INDICATA CONTRA VIERMILOR INTESTINALI.
CONTRA GUTURAIELOR ,SINUZITELOR--CITEVA PICATURI DE SUC IN NARI ,DE MAI MULTE ORI PE ZI.
PE FRUNTEA CELOR CU MIGRENE--COMPRESE CU SUC DE LAMIIE SAU SAU FELII DE LAMIIE PE TIMPLE.
CONTRA DEGERATURILOR--FRECTII CU SUC DE LAMIIE ( E BUN SI PREVENTIV)
SANATATE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cici
Ira spune:
Buna seara,
dar ce aveti, oameni buni,
cu medicamentele???
eu nu sunt medic,
insa stiu ca sunt studii care au demonstrat
ca de cand au aparut
medicamentele in cotidian,
media de viata la oameni
a crescut cu 20-30 de ani.
asta, bineinteles, daca medicamentele
sunt administrate dupa prescriptia
medicului,
si nu dupa capul nostru...
si inca ceva!
asta cu otet in sosete m-a amuzat...
intr-adevar, otetul are efect vaso-dilatator
dar numai pe moment.
Dupa, otetul este astringent,
si implicit periculos pt. febra.
Ar fi bine sa nu ne incredem
in medicina "de taraba"
si sa urmam sfaturile
medicilor nostri.
Irina si Sofia cea jucausa
iuliiuli spune:
Mi se pare o idee geniala cea cu tratamentele neconventionale!
Sa va spun ceva din experienta mea.Am un baietel de 3 ani si aproape 5 luni. De la 1 an si jumatate i s-a depistat un stafilococ auriu in gat (pe baza analizelor-exudat) si timp de aproape un an (anul trecut) i-am administrat cateva serii de antibiotice dupa cum ieseau la antibiograma. La repetarea exudatului, aveam aceeasi problema. Anul acesta m-am hotarat sa nu-i mai dau anitibiotic si am mers la un medic homeopat care mi-a prescris staphilococinum si candidin ptr acel stafiloco si ptr candida facuta de la atatea antibiotice. Ii dau baietelului din aprilie anul acesta si inca continuam ptr ca este un tratament de durata. De asemeni i s-a mai prescris chelydonium si lamblia ptr giardia. As vrea sa va spun ca nu am avut de-a lungul anului nici un fel de probleme cu Alex , s-a dezvoltat frumos, mananca f bine. Asa ca nu-mi pare rau ca am incercat si altceva. Iar daca va fi nevoie in continuare voi apela, cel putin in aceasta problema tot la medicina homeopata.
Acum insa avem o problema. Alex tuseste f tare, suiera cand inspira si expira, se inneaca cand tuseste, si-mi spune ca il ustura s-il doare pe gat. Am fost la medicul lui si a pus diagnostic de bronsita, mi-a dat un antibiotic ospexin 250, niste picaturi vibrocil, un mucolitic, fluimucil si panadol ptr temperatura. Problema e ca starea lui nu se imbunatateste.Am fost ieri la medic si azi mi s-a parut mai rau. N-am incercat insa siropul de ceapa.I-am pus insa sare gronjoasa incalzita la foc si pusa intr-un saculet tinuta pe piept la limita suportata de el.Ii "imblanzeste" tusea !
Am citit pe forum de siropul de ceapa;m-ar interesa in cata apa trebuie fiarta ceapa si cat timp? cata miera trebuie sa pun in el? si se da cu lingurita sau se bea ca pe ceai?
Sanatate multa la mamici si la bebici!
iulia si alex
iulia
talexia spune:
quote:
Originally posted by iuliiuli
Alex tuseste f tare, suiera cand inspira si expira, se inneaca cand tuseste, si-mi spune ca il ustura s-il doare pe gat. Am fost la medicul lui si a pus diagnostic de bronsita, mi-a dat un antibiotic ospexin 250, niste picaturi vibrocil, un mucolitic, fluimucil si panadol ptr temperatura. Problema e ca starea lui nu se imbunatateste.Am fost ieri la medic si azi mi s-a parut mai rau. iulia si alex
N-am folosit niciodata siropul de ceapa, deci nu-ti pot da amanunte, dar:
1. Pe mine m-a durut f. rau in gat zilele astea si am luat Voseptol, facut de Plantavorel din propolis, uleiuri de lavanda, eucalipt, menta, pin si cimbru. Mi s-a parut extraordinar de bun, pentru ca si calmeaza destul de bine durerea si usturimea, inafara ca este dezinfectant. Actiune terapeutica: antimicrobian, cicatrizant, corector de miros, usor anestezic la nivelul cavitatii bucale, stimuleaza circulatia periferica a capilarelor sanguine din mucoasa bucala, usureaza respiratia, favorizeaza expectoratia si produce un efect antiseptic la nivelul mucoasei traheobronsice. Se poate da copiilor peste 3 ani.
2. De ce nu apelezi la remedii homeopatice si pentru afectiuni de genul asta?, ca exista. Inclusiv pentru febra.
Poate ne spune cineva si cum se face siropul de ceapa...
Insanatosire grabnica!
iuliiuli spune:
Am luat si eu Voseptol, n-am stiut ca e permis si copiilor peste 3 ani. Problema este ca in tratamentul homeopat nu e permisa menta sub nici o forma; de asemeni ciocolata, otetul si orice bauturi carbogazoase! Asta ptr a nu diminua efectul "bilutelor" cum le spunem noi!
Multumesc oricum ptr sfat!.
iulia
cici spune:
Cred ca s-a mai descris mai sus siropul de ridiche neagra dar pentru ca este foarte bun,foarte usor de preparat vi-l scriu si eu>
Contra tuselor deorice natura asezati intr-un vas(de preferinta vas de pamint)straturi alternative de rondele de ridiche neagra si zahar candel.a doua zi veti constata ca s-a format un sirop abundent.4,6 linguri pe zi din acest sirop le vin de hac tuselor celor mai rebele.
Siropul acesta este pe de alta parte ,unul dintre cei mai buni fortifianti care se pot da unui copil care nu creste bine sau unui adolescent obosit.(TRATAMENTUL BOLILOR PRIN LEGUME FRCTE SI CEREALE -Jean Valnet)[/b]Ridichea neagra se gaseste pe piata la tarani incepind din aceasta perioada. Gustul si mirosul nu sunt din cele mai placute si de aceea eu adaug si citeva picaturi de sirop de eucalipt.
sanatate.......!!!!
cici
cici spune:
ira,sfaturile si retetele noastre nu pot in nici
un caz substitui stiinta medicului.
Trebuie reamintit pe de alta parte ca gradina este
un laborator de farmacie iar produsele elementare ale
gradinii se afla in bucatarie si in camara.
Opinia publica se teme din ce in ce mai mult de
tratamentele agresive,iluzorii care deplaseaza problema,o camufleaza
si o complica uneori pina la infinitati..
Chiar si medicii devin in privinta asta din ce in ce mai constienti,unii pronuntindu-se intr-un final ca tratamentul gripei nu trebuie facut administrind cu toptanul antibiotice absolut ineficace.
Incetul cu incetul reapar din umbra tratamente ale caror modalitati au fost vreme indelungata lasate pe linie moarta ,in rindul leacurilor
babesti.
cici