Tratamente Naturale
Raspunsuri - Pagina 4
talexia spune:
Mai incerc odata sa readuc subiectul mai in fata. Poate acum, ca deja a inceput vremea rece si apar problemele, va fi simtit ca putin mai util. Prima data a cam murit.
In plus, motorul de cautare fiind nefunctionand inca, exista avantajul ca in cadrul aceluiasi subiect se poate cauta cu Ctrl+F.
Daca n-o merge si n-o merge... macar am incercat...
Mazarica spune:
Si eu sunt pentru, cu mentiunea ca atunci cand una dintre noi posteaza un "leac babesc" sa-l fi verificat inainte pe propriai piele sau macar sa aiba cunostinta de persoane carora le-a facut bine.
V-am pupat.
acs spune:
Votez pentru!
Maria a fost de 3 ori racita pana acum. De 2 ori a luat antibiotic la recomandarea medicului de familie. Doctorita pe care am consultat-o ulterior mi-a spus ca se puteau evita antibioticele. Dar cum era foarte micuta, iar noi, parinti incepatori :), ne-am speriat foarte tare si nu am stat pe ganduri: i-am administrat antibiotice.
Mi-ar fi prins foarte bine sa stiu cateva "leacuri babesti" pe care sa le incerc inainte de a-i da antibiotice.
Multa sanatate,
Manuela
danielac spune:
si eu sunt de acord!
Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac
alycia spune:
De acord, să ne punem pe treabă!
Multă sănătate și toate cele bune.Să creșteți mari!Dacă dragoste nu e nimic nu e!
http://community.webshots.com/user/penciu
Dafneea spune:
Ideea e geniala, intr-adevar!
Felicitarile mele, Talexia! Mi-a placut foarte mult viziunea ta asupra acestei probleme!Picturala dar absolut realista!
Eu lupt din rasputeri impotriva chimicalelor de orice fel insa nu am arme suficente ca sa le pot invinge: nu sunt mare cunoscatoare de tatamente naturiste caci in familia mea s-a pierdut cam demult legatura cu pamantul si cu minunile dintr-o tendinta de modernizare prost inteleasa.
Am avut revelatia nocivitatii medicinei alopate de ceva vreme (organismul uman, creat din aceleasi elemente ca si pamantul, bombardat de toate aceste elemente straine, compusi chimici, creati in laborator si pe care, logic, nu-i poate percepe decat ca pe niste intrusi impotriva carora reactioneaza) si acum sunt intr-o disperata goana dupa alternative.
In faza aceasta, lupta mea se bazeaza pe straduinta de a ne hrani cat mai sanatos cu putinta, in incercarea de a preveni orice interventie de natura chimica.
De actualitate ar fi cum ne intarim noi organismul in perioada gripelor:
LAMAIE CU MIERE- dau vreo 3-4 lamai pe razatoare cu tot cu coaja, dupa ce le spal bine si le amestec cu miere, dupa gust, in asa fel incat compozitia sa fie dulce-acrisoara, placuta.
Din aceasta compozitie, preventiv,se iau 2 lingurite seara, inainte de culcare si 2 dimineata, dupa micul dejun.
In caz de amigdalita, rosu in gat,tuse, gripa se iau cate 2 li-te dupa fiecare masa.
E miraculoasa! Anul acesta chiar am uitat sa fac si m-am trezit cand eram deja in pragul unei gripe urate, cu dureri prin tot corpul. Am luat de-atunci de-abia si am invins boala. N-am mai facut gripa!
Nota: eficacitatea tratamentelor naturiste este direct proportionala cu gradul de infestare a organismului cu substante chimice. Am testat asta!
Concluzie: copiii nostri merita asta!
Samsara7 spune:
V-am scris un mesaj luuung, amanuntit, si nu stiu ce s-a intamplat dar l-am pierdut pe drum.
Revin cu:
ceai de ceapa
Pentru tuse este excelent, ca si reteta de mai sus cu ridiche neagra.
Mama imi facea ceai de ceapa, care daca e fiert mult si bine devine gros, ca un sirop. L-am experimentat cu succes atat eu cat si fiica mea si alti membri ai familiei.
Se pune la fiert o ceapa mare, cu tot cu foi (spalata inainte bineinteles). Cand este indeajuns de concentrat? Prinde culoare maronie inchisa si are un miros patrunzator. Trebuie baut cat mai cald, cu inghitituri repetate. Cantitatea de ceai ingurgitat este in functie de cat de rebela e tusea, dar bineinteles ca o singura cana nu e de ajuns. Efectele se simt relativ repede. Mirosul e putin ciudat, gustul nu e minunat si trebuie baut desigur fara zahar ori alte adosuri.
Tot ceapa, draga de ea, este de mare ajutor in cazurile unor infectii ca: panaritiu, furuncule, etc. Stiti si voi, cand trebuie scos puroiul , lucru deosebit de dureros si de dificil. Eu m-am ales cu un panaritiu, o infectie puternica din pricina unei unghii desprinse usor (aterizand pe o ploaie fantastica, cateva trepte mai jos din capatul scarii unde ma aflam). Degetul s-a umflat si cum sa fac sa scot puroiul? medicul m-a trimis la chirurgie, spunand ca nu e alta solutie decat smulsukl unghiei. Asa ca m-am inarmat cu sfaturile bunicii si...
-am pus o ceapa, cu tot cu foi, in cuptor la foc maricel. Trebuie coapta pe toate partile pana devine neagra. Odata scoasa din cuptor, se despica ceapa in asa fel incat sa fie scos miezul (cat o nuca). Acesta trebuie sa fie sticlos, translucid. Pus intr-un castronel si ras peste el (cu razatoarea, ca pe cascaval) sapun, in cantitate egala. Se amesteca bine pana devine de consistenta omogena! Se aseaza peste partea infectata, cat mai cald posibil , peste se pune o batista mare sau un prosopel (daca puteti bandaja , ca sa nu curga minunea!). Lasat cat mai mult timp, cateva ore,(eu l-am lasat si o noapte) . Atentie, se raceste foarte rapid in timpul prepararii cu sapun si e important sa fie totul aplicat cat este inca f f cald (la limita suportabilului; incercati pe dosul mainii temperatura)! Nu spun ca nu veti avea probleme de indemanare, "aluatul" nu se lasa usor asezat la locul cu pricina si va provoca nu putine surprize celor grijulii cu curatenia. Nu va zgarciti cu cantitatea aplicata!
Efectul este excelent. Pielea se moaie si prin nu stiu ce proces miraculos datorat cepei+ temperaturii, puroiul va gasi un canal de evacuare, fara durere, fara cicatrici.
Eu am continuat punand o compresa cu o foaie de aloe,(in varsta de peste 3 ani ca sa aiba efect) taiata pe din doua si fara partea tepoasa. Bandajat si a doua zi nu mai era urma de puroi. Pielea arata ea cam zbarcita,(ca atunci cand stam prea mult in apa) dar isi revine relativ repede.
Pt. herpesul simplu (nu cel genital care e mai grav): nu exista tratament definitiv, virusul se instaleaza in organism de obicei in perioada copilariei. Are prostul obicei de a recidiva cam in acelasi loc. Motivele: stress, oboseala, febra, sete cumplita, expozitia la soare (vara, sau iarna la munte cand efectul razelor e f.puternic), menstruatia. Dragutul de virus ramane adormit intr-un ganglion nervos si se reactiveaza in mod variabil, in functie de individ. (de obicei cand imunitatea e mai scazuta).
Singura modalitate de a reduce efectele herpesului este sa ii stopam dezvoltarea indata ce simtim senzatia de arsura, de intepaturi si de roseata care precede fenomenul. O farmacista m-a invatat, in cazul in care nu am la indemana aciclovir, sa pun scrum de tigara sau ness (fara zgarcenie). Nu va spun cat de estetic este, dar cel putin are efectul (de va permiteti, nefiind in societate la momentul eruptiei) de a impiedica aparitia pustulelor cu lichid (daca se iau masurile cat de rapid). Bineinteles ca trebuie umezit locul inainte de a aplica tratamentul cenusiu sau maroniu. Eu prefer scrumul de tigara deoarece nessul se intareste, e lipicios si mult mai amar, in plus produce ceva iritare in incercarea de a-l spala mai apoi.
Asta e valabil pt herpesul simplu care apare pe obraz sau la gura...Atentie caci herpesul e contagios,(pana in momentul formarii crustei) sa nu va frecati cu mainile la ochi din neatentie, deoarece apare si la ochi.
Inca doua cuvinte ca sa intelegeti de ce nu putem vindeca definitiv herpesul.
Putini stiu de ce virusii sunt mai greu de dovedit cu tratamente. Ei sunt tot niste microbi, cu deosebirea ca microbii patrund in organism si se plimba vioi pana cand se sesizeaza anticorpii care vin in recunoastere si le pun o stampila pe care scrie "Inamic". Tipul inamicului e clasat intr-un soi de arhiva, pt ca atunci cand va mai ataca sa i se vina de hac cat mai rapid! La prima vizita a dlui. microb, acesta e "etichetat" si i se cauta ac de cojoc. Asta cere putintel timp pana anticorpii transmit mesajul necesar fabricarii limfocitelor specializate in fagocitare (adica particula solida care mananca pur si simplu strainul ce a indraznit sa intre in organism).
Pe cand virusul e mai viclean! El intra in organism si se ascunde intr-o celula, nu circula in afara! Stie el bine ca acolo e la adapost, nimeni nu poate intra si sa il dea afara! Asadar se hraneste cu tot ce poate pana omoara celula (unitatea de baza, cea mai mica, a organismului din care sunt constituite tesuturile si toate organele). Atunci e obligat sa scoata nasul putin in exterior, doar cat sa isi gaseasca alta victima. Numai in aceasta scurta perioada de migrare de la o celula la alta, poate fi prins si devorat de limfocite, care il cauta bietele pretutindeni. Depinde de puterea virusului de distrugere si de multiplicare, pt ca bineinteles ca doreste sa nu fie singurel si isi fabrica rapid o intreaga familie, cu o viteza uimitoare. Rude care se apuca si rontaie din celulele noastre. Asa se face ca virusii sunt atat de periculosi, unde mai pui ca sunt atat de vicleni ca devin rezistenti la antibiotice dupa o vreme (de aceea nu e bine sa abuzam de antibiotice).
Asta e povestea virusului...
Iar cel al herpesului traieste in ganglionii nervosi (multe celule nervoase la un loc) unde nu poate fi distrus.
Sper ca nu v-am plictisit si nu m-am indepartat tare de subiect! De imi mai amintesc ceva leacuri babesti, emiprice sau cum li s-o mai spune, am sa va dau de veste!
Voi urmari cu interes forumul.
Numai bine tuturor!
Mihaela
micosi spune:
Si noi suntem pt tratamente naturiste sau homeopate (vezi oscilococcinum pt intarirea imunitatii). Este o rubrica foarte interesanta, asteptam noi sugestii
Despre vitaminele de la wallmark ce parere aveti?
As vrea sa-i dau baietelului meu ursuletii antigripali - am auzit ca sunt foarte buni, a-ti folosit?
Remedii naturiste pe care le-am folosit :
miere albine + zeama de lamaie
tinctura propolis pic.(am avut senzatia ca l-a durut burtica de la tictura si am intrerupt - alti copii iau fara probleme)
TUSIMUN de la Hofigal pt. tuse de oride fel si cresterea imunitatii
NAZOMER pic. apa de mare pt nas de la Labormedica
gel de aloe pt. nasuc
ceai musetel, ceai pt. tuse de la Favisan - depinde de afectiune
Numai bine la toata lumea
tora97 spune:
ideea este super!
pentru TUSE am si eu o reteta.. poate vi se va pare ciudata, nostima, dar da si rezultate...
se ung talpile cu usturoi pisat, se pun sosetute si se tin picioarele la caldura.. eu ii pun sosetele incalzite cu fierul de calcat si daca nu am la indemina o alta sursa, ii mai tin talpile linga fierul incins... ramine cu labutele unse asa, ca o friptura toata noaptea
tot pentru tuse, cartof ras, pus intr o cirpa si asezata pe piept sau pe git
tora97 spune:
iar pentru persoanele cu probleme oftalmologice.. care au probleme cu vederea:
1 kg de morcovi, 1 kg de lamii se dau prin masina de tocat si se amesteca cu 1 kg de miere. se lasa la macerat 10 zile, mestecindu se din cind in cind..
se da o lingurita pe zi, inainte de masa.. importanta este ca ora cind se administreaza sa fie respectata