Anghina purulenta -febra 38-39.5 se mentine 3 zile
Raspunsuri - Pagina 2
Danza spune:
Avem rezultate bune, cred eu!
Noaptea nu a avut febra, maxim 37.7°C, iar azi pana la amiaza nu a avut deloc, nici nu a depasit 37°C!!!
Am reusit sa'i pun comprese cu cartof si un pic de otet. E foarte vesel, a mancat un pic de iaurt, a baut si lapte si ceai, numai ca tipa in continuu sa-l scot afara "atarra!", si imi arata si la usa si la balcon! E permis sau nu??? Nu am incumetat sa-l scot deocamdata, mi-i frica!
Vom merge neaparat sa facem si analiza de urina si exudatul daca gasim unde se face.
Va multumesc la toate pt sustinere si sfaturi, sanatate multa voua si copiilor vs
Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz - 1 an si 10 luni pe 20 iulie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
Julie spune:
Dana draga,
In opinia mea personala, cred ca e ok sa-l scoti afara daca e vioi si aparent sanatos. Doar nu la orele fierbinti si chiar si inainte de 10 si dupa 5, cu palariuta si eventual o camasuta cu maneca lunga. Am citit ca unele antibiotice cresc sensibilitatea la ultraviolete (dar nu mai tin minte care), asa ca...
Inca o data, continua cu antibioticele cat ti-a zis medicul, nu le intrerupe mai devreme, chiar daca nu mai face febra, a nu avea febra nu inseamna neaparat si insanatosire.
In perioada de convalescenta poti incepe un tratament cu polivitamine, dar ai grija, daca acele siropuri contin vitamina A, atunci iar trebuie sa feresti copilul de soare cu creme-ecran (spf peste 100) si imbracaminte adecvata.
Pupici lui Danut cel vesel si dragut si frumoasei lui mamici!
Julie
vilma spune:
Julie are dreptate, si eu i-am dat Ancai, dupa ce am terminat cu tratamentul antibiotic, multivitamine, minerale si separat, vitamina C.
Exudatul faringian nu stiu daca mai poate fi corect analizat dupa tratamentul facut, cred ca trebuia efectuat inainte.
Intreaba pentru mai multa siguranta.
Multa sanatate.
Danza spune:
M-am interesat de exudatul faringian si mi-au zis ca se face, dar in prima zi cand se depisteaza infectia si se pune diagnosticul, rezultatul e gata in 5-7 zile, asta insemnand ca copilul trebuie sa stea fara tratament pana se afla tipul de bacterie ce-l are. Dar, intrucat e foarte periculos sa lasi un copil cu febra peste 39°C fara tratament sau numai cu antitermice, la noi se da imediat un antibiotic cu spectru larg, cum ar fi ospamoxul (amoxicilina).
In fine, mi-au spus sa acum nu mai are nici un rost sa fac exudatul, pt ca rezultatul ar fi influentat de antibioticele luate, sa-i mai dau ospamox inca 5 zile, pt un total de 7, maxim 10 zile, sa continuam tratamentul local pt amigdale, comprese in caz ca nu are febra si, la sfarsitul curei cu antibiotice, sa luam vitamine Picovit, atat pt ridicarea imunitatii, cat si pt pofta de mancare.
Acum la amiza a mancat un bol de supitza cu legume (~200 ml), tot pasat fin, si ceai cu putina lamaie.
Suntem pe drumul cel bun.
Va multumesc la toate ce mi-ati fost alaturi!!!
Aaaa, pediatra a zis ca putem sa-l scoatem cate un pic afara, dar imbracat adecvat, sa ne ferim de curenti si de vand. Mai vedem noi ce facem, ca saracutzu e tare disperat sa iasa "atara" la joaca cu copilasii, deja s-a plictisit sa stea in casa si sa faca "pacare" pt "macile" (parcare pt masini):))))
Cu drag,
mirela.mustaciosu spune:
Intr-adevar, asa se procedeaza, se da un antibiotic mai slab dar cu spectru larg (amoxicilina/ampicilina) pana e gata rezultatul la exudat - dureaza cinci zile doar daca exista un microb si trebuie facuta o antibiograma, dupa care, in functie de rezultat se poate schimba antibioticul (asta e procedura standard la Gr. Alexandrescu). Dar nu strica sa faci un exudat la cel putin 10 zile dupa ce termini cu antibioticul ca sa fii linistita. Ma bucur mult ca ai scapat de necazuri. Multa sanatate!
Mamica Mirela si bebe mare Tudor
http://community.webshots.com/user/tudorcs
quote:
Originally posted by Danza
M-am interesat de exudatul faringian si mi-au zis ca se face, dar in prima zi cand se depisteaza infectia si se pune diagnosticul, rezultatul e gata in 5-7 zile, asta insemnand ca copilul trebuie sa stea fara tratament pana se afla tipul de bacterie ce-l are. Dar, intrucat e foarte periculos sa lasi un copil cu febra peste 39°C fara tratament sau numai cu antitermice, la noi se da imediat un antibiotic cu spectru larg, cum ar fi ospamoxul (amoxicilina).
In fine, mi-au spus sa acum nu mai are nici un rost sa fac exudatul, pt ca rezultatul ar fi influentat de antibioticele luate, sa-i mai dau ospamox inca 5 zile, pt un total de 7, maxim 10 zile, sa continuam tratamentul local pt amigdale, comprese in caz ca nu are febra si, la sfarsitul curei cu antibiotice, sa luam vitamine Picovit, atat pt ridicarea imunitatii, cat si pt pofta de mancare.
Acum la amiza a mancat un bol de supitza cu legume (~200 ml), tot pasat fin, si ceai cu putina lamaie.
Suntem pe drumul cel bun.
Va multumesc la toate ce mi-ati fost alaturi!!!
Aaaa, pediatra a zis ca putem sa-l scoatem cate un pic afara, dar imbracat adecvat, sa ne ferim de curenti si de vand. Mai vedem noi ce facem, ca saracutzu e tare disperat sa iasa "atara" la joaca cu copilasii, deja s-a plictisit sa stea in casa si sa faca "pacare" pt "macile" (parcare pt masini):))))
Cu drag,
Andrada spune:
Exudatul asta e testul care se face in git sa vada daca infectia e bacteriala sau virusala?
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
GabiG spune:
Exudatul faringian este testul ala care se face din git, numai ca iti spune in mare parte din cazuri exact agentul patogen (cel care a produs imbolnavirea) si la ce antibiotic este sensibil.
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
Andrada spune:
Multumesc gabi,
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
ciufulici spune:
Draga Danza, am observat ca nu a amintit nimeni, toate bolile copilariei infectocontagioase eruptive pot debuta cu o angina si nu ar fi rau daca ai urmari cu atentie orice modificare a tegumentului la bebelus. Daca febra este rebela si nu cedeaza la tratament specific plus antibiotice e cazul sa te gandesti sa faci o vizita la un doctor epidemiolog. De cele mai multe ori cand o boala eruptiva tine sa apar si copilul primeste antibiotice poate aparea o forma mai ascunsa a bolii eruptive si mai dificil de diagnosticat.
Spun asta din proprie experienta. Bebelusa mea a facut la 7 luni rubeola ceea ce in statistici se spune ca nu apare la copilul sub un an decat acciedntal.
Si eu am fost la 4 doctori si am schimbat de doua ori antibioticul plus am luptat cu febra. Un adevarat doctor a zis clar, "are rubeola si nu ii dai nika". Ai doar grija sa nu ii cresca febra. Tratament igieno-dietetic plus antitermice nika mai mult. El a avut dereptate. Ideea e sa cauti un doctor care stie meserie si nu umbla cu incercari cand e vorba de cei mici.
Sanatate maxima va doresc
Ciufulici
cristina78 spune:
Buna Danza!
Nu mi-a venit sa cred cand am citit azi mesajul tau,mi se parea ca am scris eu numai ca sub alt nume.
Aceleasi probleme am avut si eu cu fata mea numai ca la mine problemele au inceput de Vineri seara cu febra 38 cu 5 ,Sambata mi-a facut 39 cu 5,am fost cu ea la camera de garda Sambata seara si mi s-a spus ca are Amigdalita acuta,i-au facut o injectie cu penicilina si algocalmin sa-i scada febra si de Duminica dimineata am inceput cu Ospamox 2 lingurite a cate 5 ml din 6 in 6 ore(prima zi)
Medicul care o vede pe ea de obicei mi-a spus ca are Laringita.Nu mai stiu incotro sa o iau.
Problema e ca si la tine ca nu a mancat mai nimic de Duminica si azi continua cu tusea ,nu poate manca se ineaca si incepe sa planga.........
Nu siu ce sa zic,spune-mi si tu ce leacuri ai mai gasit poate ma ajuta si pe mine.Decat sa-ti fie copilul bolnav mai bine te omori,eu una nu mai rezist sa o vad asa.
Multa sanatate lui Danutz.
CRISTINA si bb bolnav Cristina