Anghina purulenta -febra 38-39.5 se mentine 3 zile

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Draga Ciufulici, multumesc mult pt explicatii si pt grji. Din fericire, febra a cedat inca alaltaieri, prin urmare ieri a fost 36.6, noaptea la fel, azi la fel 36.6°C. Despre care tegument vorbesti?
Noi continuam sa luam antibiotice si sa prelucram gatul/amigdalele cu solutie de Lugoli cu glicerina (nu stiu daca in Ro este asa ceva, + solutie de furacilina plus spray Inhalyptum). In rest nu-i mai dau nimic. De antitermice am scapat, ba chiar a inceput sa manance cate un pic. Cu nasucul probleme nu avem, nici nu tuseste. Singura problema la momentul actuale sunt amigdalele acoperite cu puroi, iar procedura de curatare/tratament local/a e fff complicata si cred eu dureroasa pt Danut, pt ca trebuie sa ajung in gat pana la amigdale si sa-i sterg cu acea solutie (Lugoli cu glicerina), iar apoi sprayez Inhalyptum, dupa care vreo 30 min nu are voie nimic sa bea/pape.
Multumesc mult!

Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz - 1 an si 10 luni pe 20 iulie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cristina78

Buna Danza!
Nu mi-a venit sa cred cand am citit azi mesajul tau,mi se parea ca am scris eu numai ca sub alt nume.
Aceleasi probleme am avut si eu cu fata mea numai ca la mine problemele au inceput de Vineri seara cu febra 38 cu 5 ,Sambata mi-a facut 39 cu 5,am fost cu ea la camera de garda Sambata seara si mi s-a spus ca are Amigdalita acuta,i-au facut o injectie cu penicilina si algocalmin sa-i scada febra si de Duminica dimineata am inceput cu Ospamox 2 lingurite a cate 5 ml din 6 in 6 ore(prima zi)

Medicul care o vede pe ea de obicei mi-a spus ca are Laringita.Nu mai stiu incotro sa o iau.
Problema e ca si la tine ca nu a mancat mai nimic de Duminica si azi continua cu tusea ,nu poate manca se ineaca si incepe sa planga.........

Nu siu ce sa zic,spune-mi si tu ce leacuri ai mai gasit poate ma ajuta si pe mine.Decat sa-ti fie copilul bolnav mai bine te omori,eu una nu mai rezist sa o vad asa.
Multa sanatate lui Danutz.
CRISTINA si bb bolnav Cristina

Draga Cristina, imi pare tare rau ca si Cristina ta e bolnava
Cum am scris si mai sus, febra a cedat la a 3-a zi (a 2-a de tratament), iar de ieri a inceput si sa manance cate un pic: un pic de iaurt, supitza de legume, supitza de peste+legume, ieri a mancat si un pic de branzica dulce+smantana, bea ceai si laptic. Fructe nu-i dau nimic, pt ca ar putea sa-i irite si mai mult gatul, nici legume crude, sucuri - la fel.
Noi luam in continuare Ospamox (de azi o doza mai mica 1 1/2 ling. x 2 ori/zi), plus tratament local cu solutie de Lugoli+glicerina, solutie de furacilina (preparata in farmacie) si ii stropesc gatul cu Inhalyptum, procedura tare anevoioasa si dureroasa.
Tie ce ti-a mai dat medicul pt tratarea amigdalelor? Ce luati in afara de Ospamox? Eu ii pun comprese cu cartof razuit+ceapa+cateva picaturi otet (incalzite la °C camerei) de 3-4 ori/zi (e important sa nu aiba febra).
Spre diferenta de Cristina ta, Danut nu plange (decat la procedura de prelucrare a gatului), nu tuseste si nu se inneaca cand mananca, nu stranuta nici nu-i curge nasul (a fost infundat primele 2 nopti). E mult mai vesel, vrea in continuu "atara", ba chiar l-am scos ieri un picutz si azi pt ca aveam de plecat cu el undeva urgent.
Sanatate multa Cristinutzei

Cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina78 spune:

Draga Cristina, imi pare tare rau ca si Cristina ta e bolnava
Cum am scris si mai sus, febra a cedat la a 3-a zi (a 2-a de tratament), iar de ieri a inceput si sa manance cate un pic: un pic de iaurt, supitza de legume, supitza de peste+legume, ieri a mancat si un pic de branzica dulce+smantana, bea ceai si laptic. Fructe nu-i dau nimic, pt ca ar putea sa-i irite si mai mult gatul, nici legume crude, sucuri - la fel.
Noi luam in continuare Ospamox (de azi o doza mai mica 1 1/2 ling. x 2 ori/zi), plus tratament local cu solutie de Lugoli+glicerina, solutie de furacilina (preparata in farmacie) si ii stropesc gatul cu Inhalyptum, procedura tare anevoioasa si dureroasa.
Tie ce ti-a mai dat medicul pt tratarea amigdalelor? Ce luati in afara de Ospamox? Eu ii pun comprese cu cartof razuit+ceapa+cateva picaturi otet (incalzite la °C camerei) de 3-4 ori/zi (e important sa nu aiba febra).
Spre diferenta de Cristina ta, Danut nu plange (decat la procedura de prelucrare a gatului), nu tuseste si nu se inneaca cand mananca, nu stranuta nici nu-i curge nasul (a fost infundat primele 2 nopti). E mult mai vesel, vrea in continuu "atara", ba chiar l-am scos ieri un picutz si azi pt ca aveam de plecat cu el undeva urgent.
Sanatate multa Cristinutzei

Cu drag,

Buna Danza!
In afara de Ospamox nu i-am mai dat nimic pe gurita ,insa i-am pus supozitoare cu Novocalmin.
Ieri am fost din nou cu ea la dr. si mi-a spus ca acum are Bronsita.
Am inceput acum tratament cu Augmentin
Cristina

Mergi la inceput

quote:

Buna Danza!
In afara de Ospamox nu i-am mai dat nimic pe gurita ,insa i-am pus supozitoare cu Novocalmin.
Cristina

Ufff, Cristina draga - al 3-a diagnostic in cateva zile
E strigator la cer! Dar medici astia oare nu pot controla si analiza bine inainte de a scri ceva pe hartiuta? Cum asa sa schimbe diagnosticul in fiecare zi? Cristinuta ta ce face? Cum se simte? Sunt imbunatatiri?

Cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina78 spune:

quote:
Originally posted by Danza

quote:

Buna Danza!
Cristina

Ufff, Cristina draga - al 3-a diagnostic in cateva zile
E strigator la cer! Dar medici astia oare nu pot controla si analiza bine inainte de a scri ceva pe hartiuta? Cum asa sa schimbe diagnosticul in fiecare zi? Cristinuta ta ce face? Cum se simte? Sunt imbunatatiri?

Cu drag,

Am scapat de febra asta mi se pare o realizare,in schimb tuseste acum de ti se rupe inima cand o vezi cum se chinuie.
A si aseara,dupa ce ca nu mancase mare lucru(1/2 felie de parizer,5-6 lingurite de ciorbita strecurata si 4 iaurtele Danonino)
Danutz cum se mai simte?

Mergi la inceput

Saracutza de ea! Si mie imi era frica sa nu vomite Danutz, mai ales ca e fff sensibil la asa ceva ica de cand era micutz (orice medicament il vomita) si pe de-asupra mai si umblam in gatul lui destul de adanc ca sa ajung sa curat amigdalele (asa cum mi-a zis medicul)

Danut e foarte vesel, febra nu a mai avut deloc, si daca n-ar fi amigdalele astea asa albe su umflate, ai zice ca-i sanatos tun.
Luni vrem sa plecam la mare, sper sa-i treaca definitiv pana atunci. Medicul ne-a zis ca, chiar daca nu-i trece inflamatia din gat definitiv, oricum sa mergem, ca cica clima si apa sarata ii vor face bine. Ba chiar mi-a zis sa-i dau sa faca gargar cu apa de mare. Dar sa ajungem pana atunci, depinde cum va fi si vremea si apa. Oricum, noi mai avem inca 2 zile de antibiotice si de azi am inceput si cura cu vitamine - siropel Pikovit.

Sanatate multa Cristinei si tie!

P.S.Mai intru si maine pe aici ca tot sunt la servici.

Cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga Danza, ma bucur sa citesc ca bebelusul e bine dar fii inca pe faza si continua tratamentul daca e vorba de angina purulenta. Legat de medicatie nu ma pot pronunta avand in vedere ca de peste trei ani nu mai locuiesc in ro, nu mai stiu exact denumirea preparatelor. Oricum daca ai un bebelus ascultator e bine, mi se pare putin complicat tratamentul care il aplici. Dar daca da rezultate totul e ok.
Cand am zis de tegument m-am gandit la piele in general.

Va doresc sanatate maxima
Ciufulici

Mergi la inceput

Draga Ciufulici,
Multumesc mult pt griji si sfaturi!
Maine terminam cu antibioticele, acum nu-i mai curat nici gatul cu solutie de Lugol+glicerina, dar numai spal cu solutie de furacilina si apoi stropesc cu Inhalyptum (spray ce se da in mod normal aici la rosu in gat, laringite, amigdalite)
Cat despre tegument, nu are nici o schimbare, are pielea la fel de neteda si moale, poate cu 2 intepaturi de tantar:))
A inceput sa manance si mancarica mai solida (paine, carnita), ceea ce demonstreaza ca amigdalele nu-i mai sunt inflamate (poate nu in aceeasi masura ca la inceput), intrucat nu-l deranjeaza. Acum, colac peste pupaza sunt caninii, care s-au gandit ca ar fi bine sa iasa toti odata Unul a iesit si mai asteptam inca 3 - speram sa nu avem probleme cu ei:))
Va multumesc la toate si revin dupa concediu!

Cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Iubitele...sanatate multa la bebei!!!!!

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

Buna!!Cristina uite aici un leac sigur si care va da rezultate in scurt timp:un galbenus de ou de tara(proaspat) cu o lingurita de miere,frecate bine pana se face o pasta si dai-l cu lingurita de preferat inainte de somnicul de la pranz ca sa nu mai manance nimic dupa aceea...Ai sa vezi ca face minuni;eu i-am dat fetitei mele timp de 5 zile(cate unul pe zi)si credema ca a facut minuni.Si fetita mea tusea rau,vomita si chiar nu mai dormea nici noaptea nici la pranz.Am fost cu ea la medic,i-a dat ZINAT care e destul de tare,si dupa terminarea tratamentului ,la 2 zile a inceput din nou sa tuseasca;asa ca i-am dat oul si nu mai are probleme!! Aaaa si siropul de ceapa (3 lingurite /zi; Noi avem multe bronsite la activ,asa ca ne-am experimentat!!
Danza ma bucur pentru Danutz ca este bine insa pentru liniste ta ar fi bine sa ii faci un exudat la 3 saptamani de la tratamentul cu antibiotice,poate iese ceva...cine stie...mai bine sa stai linistita caci daca are vreun streptococ la scurt timp va pati la fel,si daca e asa Ospamoxul e apa de ploaie...Multa sanatate si pupici pentru toti bebelusii!!! Bebe Jill si mami!!

Mergi la inceput