Anghina purulenta -febra 38-39.5 se mentine 3 zile
Mamicilor, nu mai stiu ce sa fac! Sunt disperata
Danutz sambata noaptea a facut 37.5, iar toata duminica 38.5, seara la 39 a ajuns. Credeam ca e din cauza dintilor - tocmai ii ies 4 canini si 2 maselutze, pt ca nu dadea nici un semn de raceala, era si foarte vesel. Am chemat urgenta duminica seara si luni dimineata (avea 39.5) si mi-a zis ca are anghina purulenta, i-au dat Ospamox sirop si sa-i aplic tratament local cu solutie de furacilina, si cu spray Ingalipt, sa-i dau cat mai mult ceai caldut sa bea. In caz de febra - efferalgan sau paracetamol supozitoare.
Problema e ca temperatura nu scade, efferalganul pt copii il ajuta numai pt 2 ore, iar paracetamolul pare sa nu aiba efect peste 39°. Foarte rar (in 3 zile 2 ori) scade sub 37.5°, mai mult se mentine intre 38 si 39.5, nu mananca nimic, nu vrea sa bea nici macar laptic, ia poate doua - trei guritze de ceai - si atat! Tratamentul l-am inceput de duminica seara, dar nu vad nici o schimbare!!!
Ce pot sa-i mai fac? Ce metode netraditionale (babesti) cunoasteti pt asa ceva, ca eu una nu mai stiu ce sa fac. Si eu sunt un pic racita, dar asta nu mai conteaza acum - important e sa-l pun pe Danut pe picioare, unde mai pui ca tocmai duminica (10 august) vroiam sa plecam la mare.
Va multumesc anticipat!
Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz - 1 an si 10 luni pe 20 iulie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
Raspunsuri
Banti spune:
Cind copiii mei au facut febra mare doctorita de familie dar si pediatrii de la spitalul de copii mi-au spus sa le pun supozitor cu algocalmin (pt copii), daca paracetamolul nu mai are efect. Doar cind febra e mai mare de 38.5 oricum dupa vreo 3 zile de antibiotic incepe sa disapara si febra. Multa sanatate!
Ioana
lala spune:
buna, cand pustiul meu a avut probleme de genul acesta i-am dat (la sfatul medicului) antibiotic iar pentru febra calpol - nurofen - calpol - etc la interval de 4 ore timp de 3 zile. Dupa acete 3 zile, deoarece nu a mai avut febra am renuntat la paracetamol. Ca alimentatie ni s-a recomandat sa-i dam supa de legume, piureuri, iaurturi, etc.
sanatate lui danut
talexia spune:
Mai exista niste pastilute homeopate care se pare ca dau rezultate evidente pentru scaderea febrei. Oricum, nu au gramada de reactii adverse si nici contraindicatii. Se pot cumpara de la farmacii homeopate sau, am auzit ca au inceput sa se gaseasca si la farmaciile cu specific alopat, cum ar fi 2na, sensiblu, helpnet. Sanatate!
vilma spune:
Danza, exudat faringian ati facut? In mod normal, trebuie sa apara raspuns la antibiotic in 2 zile (adica scaderea febrei, ameliorarea starii).
Cu mancarea: mai usor, nu forta, pentru ca are dureri la inghitire, asa ca incearca sa-i dai mancare usoara, lichida si semilichida gen iaurt, supa, piure. Fara rosii, castraveti, fructe acre-sunt iritante pentru gat. Nu te impacienta ca nu mananca, va recupera dupa ce-i trece, fii sigura ca daca ai fi in situatia lui, nici tu n-ai avea chef sa mananci.
Febra: poti s-o combati cu antitermice, dupa schema data de pediatrul tau. La noi, in caz de urgenta, a functionat si alta metoda: am bagat-o pe Anca in cada cu apa calda la 37 de grade (2 grade mai putin decat temperatura corpului).
Daca nu exista ameliorare dupa 2 zile de la inceperea tratamentului cu antibiotic, parerea mea e sa mergi din nou la pediatru (sau cheama-l acasa, daca iti permiti asta)
Parerea mea: n-as merge pe tratamente babesti in cazul lui Danutz, pentru ca asta inseamna sa experimentezi pe seama copilului, si cred eu ca nu e cazul, lasa asta pentru mai tarziu.
PS: cu o sapt. inainte sa plecam la mare, la inceputul lui iulie, Anca a facut amigdalita. I-am facut un exudat faringian, din pacate rezultatul vine dupa aprox. 5 zile, pe care nu ni le-am permis, asa ca a luat antibiotic (amoxiclav) cu spectru larg. In final, dupa rezultatul de la exudat, a reiesit ca avea un stafilococ patogen, care era sensibil la....biseptol (nu avea nici o legatura cu amoxicilina), dar deh, mi-a fost teama.
Sper sa aud numai de bine de la voi.
Sanatate multa lui Danutz.
Vilma si Anca
mirela.mustaciosu spune:
Dana, fa-i neaparat un exudat! E bine sa vezi daca e vorba de un stafilococ sau streptococ si la ce e sensibil. O prietena a avut de curand problema asta cu copilul, i-a dat amoxicilina acasa si antitermice, n-a reusit sa-i scada febra sub nici o forma, iar infectia n-a cedat. A ajuns la spital cu copilul cu febra 40, s-a internat si doar dupa 5 zile de gentamicin intravenos a reusit sa scape de probleme. La exudat i-a iesit un stafilococ auriu. Sper sa nu fie cazul la voi, dar e mai bine sa te convingi ca ii dai antibioticul cel mai bun. Amoxicilina are spectru foarte larg si s-ar putea sa fie buna, dar nu strica sa faci analiza. multi medici merg pe Augmentin cand nu cedeaza la amoxi. Multa sanatate va doresc. A, daca te ajuta cu ceva, in Spit Gr. Alexandrescu ca sa scada febra se merge pe schema combinata - adica paracetamol (supozitor) cu ibuprofen (nurofen) sau algocalmin (supozitor) cu ibuprofen si eventual analgin picaturi. La febra mare impachetari reci (cu un scutec udat cu apa la temperatura camerei, nu mai rece) invelit pana la mijloc si lichide la greu. Daca tot nu-i scade, mergi cu el la o camera de garda, probabil o sa opteze pentru un algocalmin injectabil. Exista in farmacii niste tubulete cu diazepam care se administreaza intrarectal (ca supozitorul) si care se folosesc doar in cazuri extreme, cand febra este atat de mare incat poate provoca convulsii si nu scade cu nimic altceva. Dar nu stiu daca e bine sa folosesti asa ceva. Noua ne-a recomandat medicul de familie sa avem tot timpul in casa tubuletul pentru Doamne fereste o situatie limita. Dar n-am luat si nici n-am folosit. Sanatate multa va doresc. insanatosire grabnica puiului tau!
Andrada spune:
Si noi am avut probleme mari cu febra care creste repede si nu scade nici cu paracetamol (tylenol) sau motrin (ibuprofen), asa ca mai pot sa-ti sugerez citeva metode care merg la Marc.
Imbraca-l foarte lejer, un tricou si chilotzel ajung. Pune comprese cu apa rece pe frunte si la timple. Daca depaseste 39 poti sa incerci baile cu apa caliie, nu prea rece. Sau tine o caditza cu apa si cu un buretzel tamponeaza-l pe corp Daca a inceput sa tremure, opreste imediat si imbraca-l. Tremuratul inseamna ca organismul incearca sa-si ridice temperatura, deci trebuie oprit chiar daca inseamna infofolit. Convulsiile febrile apar cind temperatura creste brusc sa zicem de la 37.5 la 39. Adica in mod normal daca temperatura creste lent de-a lungul unei zile de la 36.8 la 40 copilul are mai putine sanse sa faca convulsii decit daca temperatura creste in 20 minute de la 37 la 39. Pentru rosu in git la noi au functionat foarte bine compresele cu cartofi rasi la git. Ultima oara nici n-a fost nevoie sa ajungem la antibiotice. Nu uita sa schimbi compresele pe masura ce cartofii se incalzesc la git.
Citeva zile dupa boala nu-l lasa afara daca bate vintul rece ca sa nu se intoarca boala,
sanatate baietelului frumos si destept,
ANdrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Danza spune:
Fetelor, Va multumesc mult pt raspunsuri.
Azi pe parcursul zilei e un pic mai bine, in sens ca nu am ajuns la 39, plus la asta numai de 2 ori a trecut peste 38. E mult mai vesel, ba chiar a mancat un pic de supitza cu legume, pe care i-am dat-o pasata ca sa nu-i irite gatul si mai mult. Dar gatul ramane rosu, plus la asta amigdalele sunt acoperite cu ceva alb, care nu se duce nici dupa tratamentul local. Pt a combate febra, in afara de efferalgan si paracetamol, am facut frectie cu apa+otet, si i-am pus sosetute cu aceeasi solutie. Am vrut sa-i fac si comprese cu cartof, dar pediatra mi-a zis ca daca are febra e absolut contraindicat. Ibuprofen sau nurofen pediatric am cautat disperata duminica prin farmaciile de aici si nu am gasit. Am gasit algocalmin in fiole si, in caz ca nu-i scade temperatura cu celelalte medicamente, ii voi da cateva picaturi. Cat despre alte medicamente (inclusiv pastile homeopate) pe care mi le sugerati tot nu cred ca le voi gasi - difera reteaua farmaceutica de aici si cea din Romania.
Cat despre imbracat, sta numai in chilotei in casa, nu-i pun mai mult nimic ca sa nu contribuie si hainutzele la cresterea temperaturii. Exudat nu mi-au spus sa-i fac dar nici nu sunt sigura ca s-ar face asa ceva aici. De foarte multe ori am citit pe forum despre diferite analize, pe care aici nu le fac, ba mai mult decat atat- nici nu au auzit de ele (asta-i ghinionul ns ca locuim intr-o tara de rahat!).
Sper din tot sufletul sa-i treaca in cateva zile - azi e a 2-a zi de antibiotic, daca si maine e la fel - merg la medic sa ne dea o alta schema de tratament. Ceea ce ma framanta e infectia aceasta din gat care nu cedeaza
Va multumesc din suflet pentru promptitudinea si ajutorul Vs.
P.S. acum doarme si are temperatura 36.6
Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz - 1 an si 10 luni pe 20 iulie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
Julie spune:
Danza, daca e o angina bacteriana (si asta e cazul in general la anginele purulente) - si mai ales daca e vorba de streptococ, tratamentul e cu antibiotice (ampicilina sau eritromicina) timp de 10 zile! Trebuia facut un exudat inainte de inceperea tratamentului cu antibiotic...
Streptococul poate da complicatii renale, cardiace sau artrita...
Matei al meu a avut asta iarna asa ceva si stiu cum e... Cumplit, si pentru parinti, si pentru copil.
Nu intrerupe antibioticul dat de medic, in orice caz, si cere analize periodice de urina, chiar si dupa vindecare, pentru orice eventualitate...
Insanatosire grabnica!
Julie
mirela.mustaciosu spune:
Incearca sa gasesti un cabinet unde sa faci un exudat! Subscriu la afirmatia ca un streptococ sau un stafilococ netratat cum trebuie poate da complicatii urate, din experienta iti spun. A cedat mult prea greu infectia. Multa sanatate!
quote:
Originally posted by Julie
Danza, daca e o angina bacteriana (si asta e cazul in general la anginele purulente) - si mai ales daca e vorba de streptococ, tratamentul e cu antibiotice (ampicilina sau eritromicina) timp de 10 zile! Trebuia facut un exudat inainte de inceperea tratamentului cu antibiotic...
Streptococul poate da complicatii renale, cardiace sau artrita...
Matei al meu a avut asta iarna asa ceva si stiu cum e... Cumplit, si pentru parinti, si pentru copil.
Nu intrerupe antibioticul dat de medic, in orice caz, si cere analize periodice de urina, chiar si dupa vindecare, pentru orice eventualitate...
Insanatosire grabnica!
Julie