bravo olandezilor!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Dar nu e numai in Amsterdam asa... La Viena e la fel si in Budapesta sunt multe masini dar se circula civilizat si este interzis virajul la stanga pe marea majoritate a arterelor.
In Bucuresti degeaba au pus pistele de biciclete, sunt cam pustii in marea majoritate a timpului pt ca romanul e comod, decat sa pedaleze 20 min. pana la munca prefera sa stea in trafic vreo ora si ceva sau si mai bine. Multi taie orasul in doua, fac o ora si jumate dus si tot atat intors
Plus ca multe institutii sau firme private nu au asigurate "parcari" pt biciclete dar nici pt masini. Daca statul nu reglementeaza lucrul asta dar nici nu da amenzi pt parcari neregulamentare, ce e de facut? In Budapesta iti blocheaza rotile si taxa de deblocare e peste 200 lei deci te lecuieste urgent de mers cu masina la munca.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

Personal, intrebarile reporterului mi se par penibile :"nu va e rusine sa folositi bicicleta?","nu rid vecinii de d-voastra?"
Prin intrebarile astea, tipa nu face altceva decit sa sublinieze inca o data cum gindeste romanul, mentalitatea noastra care ne trage mult in urma.
In Norvegia nu i-ar trece nimanui prin minte sa rida de vecinul cu afaceri de milioane de euro care se duce la munca cu bike-ul sau cu autobuzul.Ba din contra, si-ar arata respectul fata de aceea persoana.
Probabil ca norvegianului si olandezului i se par ciudate astfel de intrebari care nu au nimik de a face cu modul lor de gindire.

La capitolul mentalitate, romanul mai are mult de munca

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

quote:
viviana
De ce nu merge inca la noi?
Va spun din punctul meu de vedere (care sunt convinsa ca este impartasit si de multi alti bucuresteni): nu am unde sa tin o bicicleta. Stau la etajul 7 si nu incape in lift decat cu greu - si atunci nu mai am eu loc -

Ai dreptate, dar aici in interiorul blocurilor la parter exista un spatiu care se incuie in care locatarii isi pun bicicleta si fiecare are cheia.

Ce ziceti de stative din astea de parcat bicicleta ca sa stea "mai bine"?

Mariana 33+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:
Originally posted by ardeiash
mie multe dintre ele mi s-au parut a fi realmente niste jafuri..

Sensul argotic al lui jaf nu apare in DEX.

pardon.. repet:

mie multe dintre ele mi s-au parut a fi realmente niste roajbe.. asa se intelege ?

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by ardeiash
mie multe dintre ele mi s-au parut a fi realmente niste roajbe.. asa se intelege ?

Merge!
Si la subiect acum, Tohanurile noastre prafuite s-ar integra perfect in parcul ciclo din Amsterdam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Si la noi e ceva normal tinar ,batrin,sarac,bogat ,toti au biciclete pe care se urca si imbracati de gala si cu fuste mini de si cu toc cui,si cu sortzul in git si prazul in coshul bicicletei
Nu sunt piste speciale dar toate locuintele au parcari si spatii pt. biciclete(cu acoperis neaparat si/sau supraetajate ,exact ca la masini)
Este super ,eu iubesc mentalitatea asta,libertatea cu care poti sa te "misti" ,cu care poti sa te imbraci ,fara sa te judece nimeni...
P.S. japonezii au multe emisiuni despre suedia(despre cum sunt organizati,reciclare,autobuze cu nu stiu ce fel de combustibil,piste pt. biciclcisti,curatenie si multe altele).
Daca ne relocam ,cred ca Suedia e destinatia

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Off topic:Eu m-as muta intr-un loc mai putin "civilizat" si "controlat" unde ar fi si ceva mai caldurica(poate vreo Brazilie...?)

On topic: buna idee asta cu bicicleta la olandezi, dar cred ca si in Coreea de Nord tot asa se circula...(desi din cu totul alte motive)

Mariana 33+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Sotul meu are bicicleta de cam 1 luna si merge zilnic cu ea la birou si inapoi. Prin oras, ziua, la intalniri cu clientii, etc merge cu masina. Tot e un inceput! Si drumul pe care-l facea in 2 ore il face in 20 minute: Drumul Taberei- Casin. Pe langa faptul ca vine la ore rezonabile acasa, a si slabit...singura mea temere e sa nu faca astm de la gazele de esapament inhalate....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

si in Elvetia e la fel. Nu cred ca exista elvetian fara bicicleta. copii, tineri batrani nu conteaza.Copii merg mult cu bicicletele la scoala. Eu merg la servici cu trenul si bicicleta.. Una pana la gara, apoi iau trenul si alta unde lucrez, de la gara la servici.Daca sunt legate nu se fura. Daca le lasi nelegate si fura si aici. si aici fiecare casa, bloc are o camera sau cel putin un stativ in spatele casei pentru biciclete. Exista rute (binenteles cu piste speciale) , de poti strabate toata tara in
O data pe an se inchide circulatia intr-o duminica si se face un circuit de vreo 40km intre 3-4 localitati numai cu bicicletele, rolele. I-a uitati aici

..........din pacate romanii mai au multe de invatat.

Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)

Poze noi ....cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

in belgia exista trasee marcate pentru biciclete care combina natura cu orasele. poti alege pe lungimi si nivele de dificultate.
una din rute, mi-a placut mult ca idee, este in zona de langa mare pe langa o rezervatie naturala.

aproape de casa noastra e un canal lung (zeci de km), pe marginea canalului e pista de biciclete (masinile nu au voie sa intre). mi se pare foarte frumos si relaxant sa te plimbi seara acolo, mai ales ca vara se intuneca foarte tarziu

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput