bravo olandezilor!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

1. masini parcate pe drumul bicicletelor este o generalizare nu este peste tot in bucuresti asa, ba dimpotriva...
2. acele piste sunt strabatute de biciclisti o data la 2 ore, daca si atunci si poate de aceea mai vezi cate un vanzator ambulant.
3. In Austria, Germania, Elvetia trebuie sa te obisnuiesti sa nu dea peste tine biciclistii nu masinile...
4. In Viena am vazut biciclete pe care te asezi si stai intins pe spate.
5. In Munchen, bogat, sarac, circula multi cu bicicleta. Au trebuit sa treaca multi ani pana ce romanii romi s-au saturat sa mai fure biciclete cu cadrele de parcare cu tot.
6. In Lucerna se circula mult cu bicicleta. Am vazut biciclete ce aveau atasate la spate carucioare speciale in care stateau copiii.

De ce nu merge inca la noi?
Va spun din punctul meu de vedere (care sunt convinsa ca este impartasit si de multi alti bucuresteni): nu am unde sa tin o bicicleta. Stau la etajul 7 si nu incape in lift decat cu greu - si atunci nu mai am eu loc -
Ce s-a facut la Paris? Primaria a amenajat locuri speciale de unde iei o bicicleta a primariei, o folosesti cat vrei si vei gasi un astfel de loc amenajat si la destinatie. Asta vara se discuta aprig prin parlamentul lor schimbarea unei parti din legislatia rutiera pentru a le da biciclistilor anumite prioritati.

Sneeuwklokje: la mine in sectorul 1 unde stau pistele arata foarte fain mai fain decat cele vazute la Viena si au aparut anul trecut cam in noiembrie.

Nu stiu care este adevarata calitate a societatii romanesti sau adevarata societate romaneasca - sincera sa fiu nu am fost tratata nicodata dupa cum ma imbrac sau din ce masina ma dau jos - dar unei persoane care are incredere in ea si stie ca ceea ce face face bine nu are de ce sa-i fie rusine sau teama ca merge pe bicicleta sau sa ii pese ca cineva ii arunca o fluieratura sau o jignire din varful buzelor.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
Originally posted by ardeiash
si in olanda femei la peste 70 de ani pe bicileta... in rochii .. de gala chiar. asta e un alt lucru pe care-l admir

ei bine,asta e problema in Irlanda.ca ploua.tot timpul.si daca te urci pe bicicleta sau pe motoreta tre sa te imbraci ca robocop.(si mie nu-mi mai stau bine hainele de piele mulate pe corp din pacate).cind o sa vina incalzirea globala si pe aici o sa-mi iau si eu rochie de gala si bicicleta.parol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Si la noi stiu doctori, profesori , care merg cu bicicleta. i bunica-miu vara lasa masina .
Problema la noi , pe langa mentalitate , ca daca n-ai un BMW est penibil , este ca nu avem piste pt. biciclete.
Si nu ma refer la cele cateva care exista in anumite zone , late de 1 m pe care e mai inghesuiala decat pe trotuar. Ma refer la un circuit serios , piste serioase
Noi distrugem parcurile, petecim soselele si voi va ganditi la asa ceva? Daca avem noroc poate prindem schimbarea , da' mi se pare cam indepartata.

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Eu cat am fost in Bucuresti, acum in mai chiar am vazut biciclisti, mult mai multi decat in anii trecuti, este adevarat mai multi barbati decat femei, dar totusi...e un inceput. Si piste pt biciclisti am vazut pe majoritatea arterelor de circulatie mai importante.

Sneeuwklokje, eu sunt multumita de pistele din orasul meu. Sunt numai pe sosea, dar nu am vazut nici un autoturism sa depaseasca linia despartitoare. Am avut o perioada in care mergeam la scoala si la cumparaturi numai cu bicicleta, acum trebuie sa sistez operatiunea "bicicleta" din motive de bb.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

incet, incet trebuie si noi sa intram in randul celor care gandesc simplu..

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Chiar azi m-am intors din Amsterdam si asa e, orasul e plin de biciclete, exista foarte multe parcari dedicate numai bicicletelor.Ghidul ne-a spus ca fiecare ca pentru fiecare persoana din Amsterdam exista o bicicleta.Majoritatea arata la fel, negre si foarte simple motiv pt care majoritatea nu sunt legate si mereu ramai fara bicicleta ta si atunci o iei pe a altuia :).
Toate strazile au banda specila de biciclete.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

mie multe dintre ele mi s-au parut a fi realmente niste jafuri.. insa ei nu pun pret pe asta. nu-si doresc ultimul model... cat mai scumpe .. am intels ca si le achizitioneaza multi din ei din targul de vechituri.. ceea ce la noi nici nu exista... dar nici nu prea ar fi de conceput la snobismul nostru..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
mie multe dintre ele mi s-au parut a fi realmente niste jafuri..

Sensul argotic al lui jaf nu apare in DEX.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

quote:

mie multe dintre ele mi s-au parut a fi realmente niste jafuri.. insa ei nu pun pret pe asta. nu-si doresc ultimul model... cat mai scumpe .. am intels ca si le achizitioneaza multi din ei din targul de vechituri.. ceea ce la noi nici nu exista... dar nici nu prea ar fi de conceput la snobismul nostru..

pai normal, caci se fura! aici in gent studentii isi iau numai biciclete second hand caci e o chestiune de timp pana vor fi furate. se merge pe principiul tot ce nu e legat bine de tot e bun comun. si odata ce unuia i s-a furat bicicleta cam e obiceiul sa fure si el alta la randul lui ca nu o fi prost sa o cumpere inca o data!

pe mine m-au impresionat mult lanturile cu care sunt legate unele din bicicletele din amsterdam 3-4cm in diametru mi s-a parut haios sa vad o fata imbracata super chic atarnand de bicicleta un lantzoi cu care legai ursu cu succes.
bicicletele comune in amsterdam sunt cele albe, asa stiam eu.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Astept si eu ziua in care sa pot urca pe bicicleta fara sa-mi fie teama ca urca autobuzele pe mine. Eu n-as mai avea nevoie de masina in oras, daca as putea folosi bicicleta. Din pacate, mi se pare extraordinar de riscant.

Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
FOTOGRAFII BLOG

Mergi la inceput