sunteti de acord sa va donati organele

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adita spune:

uite ce zice Biserica ortodoxa: http://www.patriarhia.ro/Site/Comisii/bioetica.html#transplant

mie nu-mi place ideea asta cu acordul prezumat, daca eu nu as vrea sa-mi donez organele, unde sa anunt ca sa fiu sigura ca in caz de nevoie chiar s-ar tine cont de alegerea mea?

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

www.dropshots.com/adita#date/2008-02-05/12:57:05" target="_blank">filmulet utilizare wrap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

quote:
Originally posted by blackpanterro

Pai eu stiam ca dupa ce mori nu mai poti dona nimic, organele trebuie prelevate inainte cand esti in starea de "leguma" ori in momentul ala e cam greu sa spui "Da, vreau sa donez inima sotului" cand te gandesti ca daca ma e o sansa sa isi revina...eu nu as putea face asta, m-as gandi mereu ca daca si-ar fi revenit?Cazuri sunt destule cand dupa o vegetatie indelungata pers. respectiva s-a trezit.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Exact asa este.
Desi sunt de acord cu donarea de organe , ca sa nu mai zic ca am vrut sa ma inscriu in baza de date pt donarea de celule stem , dar la noi in tara ... , cred ca aceasta lege este facuta pt alte conditii.
Spre exemplu , din cate stiu eu , in Italia sunt foarte multi motociclisti , care chiar asa se numesc: 'sac donator de organe'. ... au accident , casca nu ii protejeaza suficient , iar creierul e praf si restul organelor intacte. ... urmarea ...

...sper ca ati inteles ceva o zi buna!

Aida
DISNEYLAND PARIS 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

da, as fi de acord, in cazul meu
dar daca, gods forbid, as avea pe cineva apropiat/o ruda in coma prelungita, chiar dependent/a de aparate, nu mi-as pierde speranta ca poate, cine stie, si-ar putea reveni...au fost destule cazuri (cel putin, din cate am vazut eu pe Discovery si pe Reality tv) in care persoane carora nu li se mai dadea nicio sansa si rudele chiar erau sfatuite sa "ii scoata din priza" si-au revenit miraculos...

in Canada am inteles ca poti avea la tine un carnetel pe care sa scrie "organ donor" just in case, asa e?

www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo
Linux Miorlau

Mergi la inceput

Sunt multe tari in care in cazul unui accident , in momentul in care acceseaza numele si codul personal , apare si optiunea 'donator'. Problema este ca daca scrie donator , familia nu are nici un cuvant de spus la intreruperea aparatelor sau altele. Daca nu scrie 'donator' se fac mai multe incercari de salvare.

Aida
DISNEYLAND PARIS 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by aidaciolac
Daca nu scrie 'donator' se fac mai multe incercari de salvare.

cum nene...te curata asa de organe fara sa incerce tot ce se poate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

DA! DE ACORD!

pentru Emma
povestea mea - Agonie si Extaz,, Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara

"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Guestus

quote:
Originally posted by aidaciolac
Daca nu scrie 'donator' se fac mai multe incercari de salvare.

cum nene...te curata asa de organe fara sa incerce tot ce se poate?

Acum depinde si de caz.
Cum s-a mai scris , sunt persoane care isi revin din coma indelungata chiar si atunci dupa ce medicii nu le-au dat nici o sansa.
Deci , daca exista scris ca esti donator si medicii dau un raspun ca nu mai e nimic de facut ... te curata. Dar sunt atatea cazuri cand s-au inselat.

Aida
DISNEYLAND PARIS 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

quote:
Originally posted by Guestus

quote:
Originally posted by roxanal

DA DA DAAAAAAAAAAAAAAAAA
abia am asteptat sa iasa legea..chiar ieri cred ca s-a votat, se numeste acord prezumat(asa am inteles eu, sper ca nu gresit) si presupune ca daca nu isi exprimi dezacordul expres in timpul vietii, devine automat donator
mie mi se pare super bine asa

daca de abia ai asteptat sa iasa legea sa poti dona te felicit.

Guestus, pai ma pun la adapost, daca ne intalnim in trafic si hotarasti sa ma provoci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by roxanal
Guestus, pai ma pun la adapost, daca ne intalnim in trafic si hotarasti sa ma provoci?

in trafic e cam asa...yo sint ala pe care scrie bigfoot....si tu iti alegi masina

http://rides.webshots.com/photo/1338969404044442179KQBZIh

Mergi la inceput

Ohoooo , ca sa nu mai zic cate greseli se fac in sistemul nostru sanitar nici nu vreau sa ma gandesc.
Oricum , eu ma incadrez la donatori , dar familia mea sa hotarasca pt mine , nu niste medici ...
Sper ca ati inteles ce vreau sa zic

Aida
DISNEYLAND PARIS 2008

Mergi la inceput