spitale...din nou

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Bird, te lupti cu morile de vint...Nu uita ca vorbesti cu Xio,pt care un deces e statistica si ciinii sunt mai importanti decit oamenii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by jenn

Bird, te lupti cu morile de vint...Nu uita ca vorbesti cu Xio,pt care un deces e statistica si ciinii sunt mai importanti decit oamenii!

Stai linistita , la medicina totul e statistica. Probabil din acest motiv am facut statistica 3 ani consecutiv.
De la tratamentul medicamentos , pana la boli , chirurgie si altele se discuta statistic.Nimeni nu o sa aleaga un medicament care a functionat la 5% din subiecti spre exemplu. Statistica.
Spre deosebire de tine, eu nu le dau in cap altora doar pt. ca nu inteleg de ce vorbesc intr-un anume fel.
La acel subiect eu incercam sa va trezesc la realitate si sa va spun ca este o tragedie ce s-a intamplat , dar mai sunt sute de alte paciente care nu au avut probleme. Dar deh , ma scuzi ca gandesc si eu obiectiv.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bird70

quote:
Originally posted by XIO
Bird , ba nu sunt absolut deloc infelxibila. Ce spui tu acolo se face pana si in vagauna noastra de aici .

Am tot mai des senzatia ca nu citesti sau nu intelegi ce scriu. Am spus eu ca treburile alea nu se fac in Romania? Nu era vorba de asa ceva. Erau EXEMPLE care aratau cat de repede se schimba lucrurile in medicina. Exemplele alea aratau ca foarte multe proceduri, informatii, etc care erau considerate piatra de temelie cu cativa ani in urma, devin depasite si contestate vehement in ziua de astazi. Aceste exemple nu vroiau sa arate ce se face sau nu se face in Romania, ci faptul ca daca informatia de baza in medicina romaneasca vine din carti publicate cu cativa ani in urma, foarte multe din aceste informatii sunt depasite. E mai clar acum?

quote:
Noi toate cursurile le facem in POwer POint

Asta este dovada de tehnologie avansata ? Sorry, nu am putut sa ma abtin .

BIrd, ala era un exemplu ca sa vezi ca se lucreaza pe computer. Pana si proful cel mai batran si cel mai cel din facultate isi face cursurile pe comp.
Iar cartile din acest motiv sescot aproape anual , ca se schimba multe. harrisonul era depasit spre exemplu, asa ca am invatat din ele doar lucrurile perene.

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Este o nebunie cate zile de spitalizare sunt necesare in spitalele noastre pentru orice problema de sanatate pentru care esti internat.
Deci, bani aruncati pe fereastra in conditiile in care medicamentele le aducem de acasa pentru ca :"nu avem bani."

Eu am fost la Sf. Ioan internata pentru o piatra la rinichi.O saptamana intreaga m-au plimbat prin cabinete"sa aflam daca nu cumva mai este si o alta problema" si abia dupa aceea mi-au prescris tratamentul.Apoi am iesit pe semnatura pentru ca daca ar fi fost dupa ei mai ocupam patul ala cel putin 2 saptamani"pentru ca sonda montata se poate deplasa si trebuie sa fii sub urmarire".
A trebuit sa merg la cardio, la ginecologie, la radiografie pentru plamini si multe altele desi nu am avut niciodata probleme de acest gen. Cine a platit toate aceste consultatii la cabinetele spitalului?Contribuabilul.Nu cred ca in alta tara se tin paturile ocupate aiurea cu pacienti comozi pe banii statului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Pai de unde sa aiba bani spitalele?
Ajunsa in Ungaria la spital cu copilul prima impresie a fost putin socanta. Parculetele dintre spitale erau neamenajate , fara termopane , spitale nerenovate ... unde am adus eu copilul?
... dar am intrat in spital si chiar daca nimic nu era nou era o curatenie sclipitoare si ... nu mirosea a spital.
Sus pe sectie ... nu mai zic de curatenie ... saloane cu maxim 4 paturi adica 2 pacienti+2 apartinatori.
Cand a venit momentul sa ii puna flexula sau branula ... sau cum vreti sa ii spuneti ... totul steril , nu se punea mana pe nimic ... atat au fost de grijulii , atela obligatoriu la toti si manusa ca sa nu se agate in ceva ... nu mai povestesc de altele.

Nu zic ca sunt mai buni sau mai stiu eu cum , dar se pare ca valorile sunt altfel proportionate acolo. Decat sa dea bani pe renovari costisitoare mai bine au angajat psihologi care intra in salon si se joaca cu copilul si fac decupaje , colaje , picturi pe 'sticla' cu care apoi orneaza holurile si saloanele.

........................ pot continua mult , dar nu prea cred ca are sens.

De ce aia acolo , care sunt vecinii nostrii , au calculator si net care functioneaza , iar doctorita lu' Emma in loc sa rezolve cazurile pe rand in liniste , trebuie sa faca ture pe alte sectii (in cel mai bun caz) sau trebuie sa lucreze acasa ...

... multe multe sunt de spus. Nu are sens.

Aida
DISNEYLAND PARIS 2008

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ioanadara

Este o nebunie cate zile de spitalizare sunt necesare in spitalele noastre pentru orice problema de sanatate pentru care esti internat.
Deci, bani aruncati pe fereastra in conditiile in care medicamentele le aducem de acasa pentru ca :"nu avem bani."

Eu am fost la Sf. Ioan internata pentru o piatra la rinichi.O saptamana intreaga m-au plimbat prin cabinete"sa aflam daca nu cumva mai este si o alta problema" si abia dupa aceea mi-au prescris tratamentul.Apoi am iesit pe semnatura pentru ca daca ar fi fost dupa ei mai ocupam patul ala cel putin 2 saptamani"pentru ca sonda montata se poate deplasa si trebuie sa fii sub urmarire".
A trebuit sa merg la cardio, la ginecologie, la radiografie pentru plamini si multe altele desi nu am avut niciodata probleme de acest gen. Cine a platit toate aceste consultatii la cabinetele spitalului?Contribuabilul.Nu cred ca in alta tara se tin paturile ocupate aiurea cu pacienti comozi pe banii statului.

Ioana , EKG , Rx se fac tot timpul. Orice femeie care merge la spital pt. probleme de la torace in jos trebuie obligatoriu examinata ginecologic. Diagnosticul diferential al litiazei renale cu colica renala se face cu multe , printre care pneumonia si diverse afectiuni ginecologice.
La spitalul in care am facut practica veneau pacientii (chirurgie) , erau consultati , se facea internare a doua zi sau cand veneau si in ziua urmaoare erau operati.

Aida , exact. In loc sa modernizeze holul Judeteanului puteau face altele. Dar de ce ne miram , cand pe Aradaului sau unde se construieste un "nou spital" de cativa ani buni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Ok, trebuie sa se faca toate aceste examinari dar de ce sub internare neaparat? Din moment ce pericolul trecuse de ce nu m-au lasat sa le fac pe toate in ambulatoriu? M-am rugat de doctor zilnic sa ma lase acasa si sa vin eu la consultatii de cate ori imi spune si nici nu au vrut sa auda.De ce ? Daca tot nu sunt bani, nu pricep de ce se fac atatea zile de internare.
Si altceva: le-am spus : nu vreau sa ma vada medicul ginecolog din spital pot merge eu la ginecologul meu (care lucreaza la Municipal deci presupun ca au incredere in el profesional vorbind), ma consulta si va aduc foaia completata.Si platesc eu nu voi ca spital. Raspunsul: NU. Sub internare , te va vedea a noastra.
Atucni, de ce mai cereti fratilor bani ;la sanatate? Sa-i administrati aiurea?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ioanadara

Ok, trebuie sa se faca toate aceste examinari dar de ce sub internare neaparat? Din moment ce pericolul trecuse de ce nu m-au lasat sa le fac pe toate in ambulatoriu? M-am rugat de doctor zilnic sa ma lase acasa si sa vin eu la consultatii de cate ori imi spune si nici nu au vrut sa auda.De ce ? Daca tot nu sunt bani, nu pricep de ce se fac atatea zile de internare.
Si altceva: le-am spus : nu vreau sa ma vada medicul ginecolog din spital pot merge eu la ginecologul meu (care lucreaza la Municipal deci presupun ca au incredere in el profesional vorbind), ma consulta si va aduc foaia completata.Si platesc eu nu voi ca spital. Raspunsul: NU. Sub internare , te va vedea a noastra.
Atucni, de ce mai cereti fratilor bani ;la sanatate? Sa-i administrati aiurea?

Ioanadara , nu stiu situatia ta , iti spun doar cum se procedeaza.
Consultatia la gineco nu costa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

pt ca asa e birocratia din romania.....
casa de aisgurari da bani spitalului nu in functie de cat de repede rezolva cazurile ci in functie de nr de zile de spitalizare, de cat de multe analiza s-au facut, de cate consulturi a facut pacientul, de cate diagnostice au fost pe foia de internare.... se evalueaza toate astea la sfarsit de luna, semestru, an..... iar data viitoare spitalul primeste bani in functie de ce calcule au fost in trecut.... din punctul de vedere al spitalului renteaza sa aiba pacienti cu multe dignostice cat mai bine platite, cu multe consulturi si zile de spitalizare, decat sa aiba multe cazuri usoare cu putine zile de spitalizare..... asa ca manager-ul tipa la doctor ca pe foile lui nu se iau destule puncte de la casa, iar doctorul trebuie sa se confermeze..... asa ca pacientul sta si merge din usa in usa..... welcome to romania :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

ps: la urma urmelor nu e chiar asa un capat de tara ca pe timpul unei internari pacientul este consultat din cap pana in picioare...... mult mia rau ar fi daca nu l-ar baga niemni in seama si ar pleca din spital cu cine stie ce boala care defapt pute fi foarte bine diagnosticata

dar asa e in romania... daca nu te consulta nu e bine, daca te consulta iar nu e bine...... si mai spunem ca doar medicii sunt asa si pe dincolo ...

Mergi la inceput