spitale...din nou
Raspunsuri - Pagina 9
szivarvany spune:
quote:
Originally posted by zmotocel
ps: la urma urmelor nu e chiar asa un capat de tara ca pe timpul unei internari pacientul este consultat din cap pana in picioare...... mult mia rau ar fi daca nu l-ar baga niemni in seama si ar pleca din spital cu cine stie ce boala care defapt pute fi foarte bine diagnosticata
dar asa e in romania... daca nu te consulta nu e bine, daca te consulta iar nu e bine...... si mai spunem ca doar medicii sunt asa si pe dincolo ...
De acord ... si completez ... si mai rau sa mergi si cu vreo alta boala acasa din spital ... ca se mai intampla ... din pacate.
(fac o paranteza: internata cu preeclampsie, facut operatia cezariana+ histerectomie partiala, fara niciun ekg sau ceva care sa arate cum functioneaza corazonu`meu la 2 ore de anestezie generala... ma internez joi pt o operatie la ochi cu anestezie locala si nu ma accepta fara ekg interpretat ... DECI e in functie de doc si spital)
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
Gabi_K spune:
quote:
ps: la urma urmelor nu e chiar asa un capat de tara ca pe timpul unei internari pacientul este consultat din cap pana in picioare...... mult mia rau ar fi daca nu l-ar baga niemni in seama si ar pleca din spital cu cine stie ce boala care defapt pute fi foarte bine diagnosticata
dar asa e in romania... daca nu te consulta nu e bine, daca te consulta iar nu e bine...... si mai spunem ca doar medicii sunt asa si pe dincolo ...
ba da, e capat de tara... sa te trimita la ecograf si sa te tina 50 de minute in fata usii, fiindca mai sunt acolo si alti copii de la alte sectii+ o gramada de pacienti "de afara" sa-ti faca raze la plamani numai pt ca e obligatoriu, si apartinatorului sa nu-i dea sort de cauciuc... sa cobori si sa urci 3 etaje fara lift sa mergi la orl si sa afli la fata locului dupa asteptare de 15 minute (eram mai multi in grup) ca orlistul e in concediu. Si sa te plimbi pe coridoarele reci bantuite de curent, printre bolnavii externi, ai garantie 100% ca mai iei ceva minune.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze noi www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze si mai noi
zmotocel spune:
iti inteleg nemultumirea pt felul in care ai fost tratata si pt ca a trebuit sa astepti atat pt acele analize pe care le consideri inutile, dar lasa-ma sa-ti spun despe cazul unui baietel internat pt henie inghinala si care a facut acea radiografie pulmonara "obligatorie". ei bine datorita acestei radiografii s-a descoperit o tumora gigant la nivelul mediastinului iar copilul a putut fi investigat in continuare pt a se afla ce este exact. fara radiografie nimeni nu banuia existenta ei, deoarece copilul nu avea niciun fel de simptom la momentul respectiv. in concluzie: daca acele examene obligatorii si care enerveaza atat de mult pacientii pt ca le considera inutile, salveaza o viata la 10.000 - 100.000 sau chiar 1.000.000 de analize "inutile", eu zic ca totusi merita :D
ramiris spune:
quote:
Originally posted by XIOquote:
Originally posted by ioanadara
Ok, trebuie sa se faca toate aceste examinari dar de ce sub internare neaparat? Din moment ce pericolul trecuse de ce nu m-au lasat sa le fac pe toate in ambulatoriu? M-am rugat de doctor zilnic sa ma lase acasa si sa vin eu la consultatii de cate ori imi spune si nici nu au vrut sa auda.De ce ? Daca tot nu sunt bani, nu pricep de ce se fac atatea zile de internare.
Si altceva: le-am spus : nu vreau sa ma vada medicul ginecolog din spital pot merge eu la ginecologul meu (care lucreaza la Municipal deci presupun ca au incredere in el profesional vorbind), ma consulta si va aduc foaia completata.Si platesc eu nu voi ca spital. Raspunsul: NU. Sub internare , te va vedea a noastra.
Atucni, de ce mai cereti fratilor bani ;la sanatate? Sa-i administrati aiurea?
Ioanadara , nu stiu situatia ta , iti spun doar cum se procedeaza.
Consultatia la gineco nu costa.
Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Cum nu costa? E medicul voluntar si face consultatiile acasa, in cabinetul propriu?
Orice activitate prestata intr-un spital are un cost.
Nu platesti consultatia atunci, pe loc, insa platesti luna de luna contributiile la fondul de sanatate.
Este normal sa te oblige sa te consulte un anume doctor daca tu refuzi?
XIO spune:
quote:
Originally posted by Gabi_Kquote:
ba da, e capat de tara... sa te trimita la ecograf si sa te tina 50 de minute in fata usii, fiindca mai sunt acolo si alti copii de la alte sectii+ o gramada de pacienti "de afara" sa-ti faca raze la plamani numai pt ca e obligatoriu, si apartinatorului sa nu-i dea sort de cauciuc... sa cobori si sa urci 3 etaje fara lift sa mergi la orl si sa afli la fata locului dupa asteptare de 15 minute (eram mai multi in grup) ca orlistul e in concediu. Si sa te plimbi pe coridoarele reci bantuite de curent, printre bolnavii externi, ai garantie 100% ca mai iei ceva minune.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze noi www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze si mai noi
Gabi , si ce vina au doctorii? C atu astepti la rand. Pai pt. ca exista un eco in spital e natural sa te gandesti ca poate vei astepta.
Si pacientii care se prezinta la orto de urgenta asteapta daca au nevoie de radiografie.Asta pt. ca sunt multi.
Stii , si doctorii se supun la aceleasi riscuri ca si tine cand se plimba pe coridoare si prin saloane, sia sistentele , infirmierele , la fel.
Sortul acela e din plumb , si ti se da obligatoriu. Daca nu il primesti , spui ca fara el nu faci.
aidaciolac spune:
Oricum degeaba , banii desi nu sunt cati trebuie sunt gestionati aiurea.
Mai un exemplu:
-spitalul de copii TM sectia de oncologie: mancarea vine pe coridor de 5x/zi si destul de variata zic eu ... dar mai mult de jumatate ajunge in cosul de gunoi. Daca cineva ar fi curios sa vada cata mancare s-a aruncat ... poate s-ar face ceva ... dar nu e nimeni curios.=>bani la gunoi.
-ungaria aceeasi sectie:portia de mancare este calculata la necesarul de calorii a unui copil (pacient) , nu ai de ales , dar mancarea nu ajunge la gunoi ... hai sa zicem mica parte.
... sa mai precizez ca un copil la chimio nu mananca orice si mai ales mancarea nu trebuie sa miroasa puternic ca altfel nu mai mananca
Problema este ca s-au facut teste si la directiune au ajuns manageri ... dar degeaba ... banii sunt ch in continuare aiurea.
Mare pacat
Xio zici ca de ani se construieste spital in cal Aradului!? Nu e de mirare.
Bine macar ca au reusit sa mansardeze sectia de oncologie pediatrica si asta in cateva luni , dar deh , cred ca a fost facuta cu finantare austriaca
Multa sanatate va doresc!
Jucam un razboi al mutilor in care fiecare are dreptate
Aida
DISNEYLAND PARIS 2008
XIO spune:
Aida , eu am ore si la Turcanu , am fost (in trecere) pe sectia de onco si mi s-a parut ca au renovat-o frumos.
Cu mancarea.....noi ne-am cam ingrozit cand am vazut meniul care consta in unele zile dintr-o bucata mare de unt sau margarina o paine si o bucata mica de branza
Am ramas insa surprinsa de meniul de la sectia de diabet , care era variat , si calculat in fctie de persoana(la insulino-dependenti).
Spitalul acela in constructie este pe calea aradaului parca , spre metro 2 .Din cate imi amintesc il vad acolo de cel putin 5 ani , ca ma entuziasmam eu inainte sa intru la medicina de locul nou si frumos de munca pe care il voi avea
ioanadara spune:
quote:
Originally posted by XIOquote:
Originally posted by ioanadara
Ok, trebuie sa se faca toate aceste examinari dar de ce sub internare neaparat? Din moment ce pericolul trecuse de ce nu m-au lasat sa le fac pe toate in ambulatoriu? M-am rugat de doctor zilnic sa ma lase acasa si sa vin eu la consultatii de cate ori imi spune si nici nu au vrut sa auda.De ce ? Daca tot nu sunt bani, nu pricep de ce se fac atatea zile de internare.
Si altceva: le-am spus : nu vreau sa ma vada medicul ginecolog din spital pot merge eu la ginecologul meu (care lucreaza la Municipal deci presupun ca au incredere in el profesional vorbind), ma consulta si va aduc foaia completata.Si platesc eu nu voi ca spital. Raspunsul: NU. Sub internare , te va vedea a noastra.
Atucni, de ce mai cereti fratilor bani ;la sanatate? Sa-i administrati aiurea?
Ioanadara , nu stiu situatia ta , iti spun doar cum se procedeaza.
Consultatia la gineco nu costa.
Ba da, Xio, costa.Dar atata timp cat lumea gandeste: "nu costa" atunci cand e vorba de orice vine de la buget nu se va schimba nimic.
Salariul ginecoloagei din spital este luat de la buget presupun.Intr-o economie normala asa ceva nu exista.
Explicatia se rezuma la ceea cea scris o mamica mai sus despre foile completate si banii alocati in functie de cate zile de spitalizare sunt si in functie decate consultatii se trec(chiar daca inutile)
bird70 spune:
quote:
Originally posted by XIO
Gabi , si ce vina au doctorii? C atu astepti la rand. Pai pt. ca exista un eco in spital e natural sa te gandesti ca poate vei astepta.
Si pacientii care se prezinta la orto de urgenta asteapta daca au nevoie de radiografie.Asta pt. ca sunt multi.
E vina doctorilor ca nu sunt organizati. Si aici avem pacienti programati pe la tot felul de teste dupa care cateodata trebuie sa astepte, dar nu pe coridoare reci ci in patul lor in camera unde sunt cazati. Cei de la radiologie, de exemplu, au o lista si in functie de lista aduc pacientii jos, nu mai mult de 2 odata, in asa fel incat chiar daca se iveste o urgenta, oamenii nu trebuie sa astepte decat foarte putin. E una sa astepti in patul tau si alta sa stai, eventual in picioare pe coridoare reci, 50 minute sau mai mult.
quote:
Stii , si doctorii se supun la aceleasi riscuri ca si tine cand se plimba pe coridoare si prin saloane, sia sistentele , infirmierele , la fel.
Si cu ce face asta situatia mai acceptabila?
anya spune:
Mi se pare absurd sa te oblige la un consult pe care nu-l vrei. Acum niste ani de zile ma internasera (de ce? nu inteleg) pt o histerosalpingografie si dimineata, ma trezesc in usa salonului cu o asistenta care urla sa treaca toate pasientele la control la domnul Director. Ii explic ca eu nu sunt pacienta dansului si ca atare nu intentionez sa merg la asa ceva. Asistenta se inroseste si-mi urla ca e obligatoriu si daca nu o sa fiu data afara din spital. Calma, ma uit la ea si ii zic: Ok, sa ma dea afara. De curiozitate, ma duc pe culoar sa vad ce se petrece. Erau doua cabinte fata in fata, in fiecare cabinet cate o masa ginecologica si la fiecare usa cate un card de paciente insirate. Directorul trecea dintr-un cabinet in altul si pana consulta in unul, in celalalt o femeie se dezbraca, cea consultata se imbraca. Totul evident cu usile deschise. Presupun ca intre doua consulturi schimba macar manusa...ca n-am mai sta sa vad si am plecat inapoi la salon. Evident ca a mai veni de doua ori asistenta sa ma convinga ca e musai sa prestez...nu pricepea de ce refuz. Am incercat eu sa-i explic ceva de intimitate, relatia medic pacient...nu intelegea nimic, asa ca i-am spus ca eu nu merg la consult la un medic barbat (eu intamplator aveam o dr. femeie) si se parea ca am linistit-o. Si nu m-au dat afara .
Dupa cativa ani, alt spital, aceeasi analiza, m-au internat vre-o 2 ore (nu 2 nopti ca inainte) si am facut doar analiza, nimic altceva.