spitale...din nou

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

am si io una pe suflet:
- de ce drequ` nu ma plateste dom` ministru ca stau in spital ca insotitor din cauza lipsei de personal?
- si de ce ni se mai opresc cei 6,5% cind o data ajungi in spital multe dintre medicamente ni le cumparam? - da` asta deja e de domeniu` instoriei;))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by carmenp

am si io una pe suflet:
- de ce drequ` nu ma plateste dom` ministru ca stau in spital ca insotitor din cauza lipsei de personal?
- si de ce ni se mai opresc cei 6,5% cind o data ajungi in spital multe dintre medicamente ni le cumparam? - da` asta deja e de domeniu` instoriei;))

tzucurei de tzucurei 1, 2, 3

Pai , nu te plateste pt. ca si asa nu are bani sa-si plateasca personalul necesar , sau sa-si plateasca decent personalul care lucreaza , ca oricum nu sunt bani nici de cele mai uzuale medicamente si nu in ultimul rand , pt. ca si in acest domeniu se fura la greu , ca e mai bine sa intre banii in buzunarul celor mari decat in cel al doctorilor , decat sa ajute pacientii sa fie tratati corespunzator , decat sa avem conditii decente.
Aia 6,5% merg pe masini , case , pamanturi , haine si sporadic , o imbunatatire la spital:pereti vopsiti , o masca frumoasa pt. cateva spoturi.

Bird , vreau sa vad si eu omul care dupa cei 6 ani de medicina stie deja toate manualele(adica Harrison , Scwartz, Angelescu , Ciofu, samd) si trebuie doar sa-si caute actualizari pe net

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

quote:
Originally posted by Donia

Lipsurile cred ca le-ar indura oricine mai usor daca ar fi mult mai multa omenie. Si respect.
Cred ca multa lume intelege ca bugetul sanatatii e mic, ca trebuie sa-ti platesti unele analize, ca trebuie sa vii in spital cu medicamente, asternuturi si mancare... Dar macar sa existe consideratie pentru tine ca pacient.
Daca ar exista mai mult respect si profesionalism din partea personalului, atunci ar exista si mai multa incredere din partea pacientilor si toata lumea ar avea doar de castigat.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Adevarat! De acord cu tine, Donia.

www.trilulilu.ro/BladeBV/7fb8941079542d" target="_blank">epilog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by XIO

Bird , vreau sa vad si eu omul care dupa cei 6 ani de medicina stie deja toate manualele(adica Harrison , Scwartz, Angelescu , Ciofu, samd) si trebuie doar sa-si caute actualizari pe net

Pai..daca-n 6 ani de studii nu reuseste sa stie ce e prin cartile alea..ar fi bine s-o ia de la-nceput cu studiatul, sau mai bine sa faca ceva unde nu e nevoie sa-ti folosesti prea mult memoria

Xio, nu te mai contra degeaba cu Bird pe sistemul de studiu, ce e in RO nu se mai pupa cu ce se studiaza pe alte meleaguri..Poate de-aia nici nu te lasa sa atingi vreun pacient inainte sa-ti iei licenta de practica in tara unde vrei sa profesezi..Din pacate pt. pacientii din RO, licenta unui dr (si din pacate nu numai unul, din fericire nici chiar toti), e numai o foaie de hirtie pe care e tiparit ceva..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by XIO

Problema ta majora este ca ai un fel de gandire extrem de inflexibil, caracteristic sistemului de educatie din Romania. Tu refuzi sa pricepi ca informatia se schimba cu o viteza uluitoare si ca informatia considerata piatra de temelie acum 2-3 ani este vehement contestata astazi, ceea ce inseamna ca o carte de ultima ora editata cu 4-5 ani in urma este astazi deja ramasa in urma. Si nu ma refer neaparat la amanunte nesemnificative sau care apar rar in practica. Dar tu esti tanara si entuziasta si nu poti sa accepti ca educatia care ti se da este foarte schioapa pentru ca nu ai alternativa si atunci refuzi cu indignare orice element la care tu nu ai acces, ca fiind neimportant. Ca sa intelegi cateva lucruri care acum imi trec prin cap, care se practcau in urma cu cativa ani si nu exista dubiu in privinta lor: administrarea antibioticelor intramuscular nu se mai practica pentru ca s-a dovedit ca nu este nici pe departe atat de eficienta pe cat se credea, folosirea dezinfectantilor, antisepticelor pe rani nu se mai practica pentru ca s-a dovedit ca impiedica vindecarea, folosirea opioizilor (morfinei in special) era considerata periculoasa, s-a dovedit ca pericolul de-a dezvolta dependenta este extrem de mic si acum se foloseste pe scara larga, se practica 'uscarea' ranilor ca metoda de vindecare, acum se aplica produse pe rani care mentin mediul umed care promoveaza vindecarea, mobilizarea la pat a bolnavului dupa operatii era ceva obisnuit, s-a dovedit extrem de periculoasa si acum se face mobilizarea la interval cat mai mic de la operatie (de exemplu dupa hip replacement a 2-a zi). Astea sunt cateva care imi vin in cap acum dar sunt multe altele. Sunt lucruri care s-au schimbat radical in decursul a cativa ani. Din pacate Romania a ramas cu mult in urma si unul din motive este faptul ca medicii romani pe langa educatia slabuta pe care au primit-o mai sunt si extrem de aroganti sa accepte faptul ca altii stiu mai bine chiar daca este atat de evident.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dodo

quote:
Originally posted by XIO

Pai..daca-n 6 ani de studii nu reuseste sa stie ce e prin cartile alea..ar fi bine s-o ia de la-nceput cu studiatul, sau mai bine sa faca ceva unde nu e nevoie sa-ti folosesti prea mult memoria

Xio, nu te mai contra degeaba cu Bird pe sistemul de studiu, ce e in RO nu se mai pupa cu ce se studiaza pe alte meleaguri..Poate de-aia nici nu te lasa sa atingi vreun pacient inainte sa-ti iei licenta de practica in tara unde vrei sa profesezi..Din pacate pt. pacientii din RO, licenta unui dr (si din pacate nu numai unul, din fericire nici chiar toti), e numai o foaie de hirtie pe care e tiparit ceva..

Dodo , spui asta pt. ca nu ai facut medicina. Dupa cei 6 ani NIMENI nu stie toate cartile si toti citesc constant si recitesc anumite lucruri. Se spune ca dupa ce termini facultatea trebuie sa stii in ce carti sa cauti.

Bird , ba nu sunt absolut deloc infelxibila. Ce spui tu acolo se face pana si in vagauna noastra de aici . Ba chiat in vagauna noastra dupa o operatie la nivelul genunchiului mobilizarea genunchiului la 90 de grade se face extrem de rapid si este indicata sa se faca astfel. In germania spre exemplu mobilizarea la 90 de grade se facea abia dupa 6 luni. Chiar daca pacientul poate sa o faca. Inapoiati, nu?
Repet , ca deja devine plictisitor: eu discut despre extrema citita pe aici , ca in lumea "mare" nimeni nu mai citeste din carti si toti stau pe net .Atat.
Noi toate cursurile le facem in POwer POint , la chirurgie cardiotoracica avem o carte din care invatam , carte care e facuta dupa protocoalele AHA, samd.

Iar Dodo , cel mai aiurea este nu ca toata lumea ia licenta , ca pt. a lucra ca la carte ai nevoie de rezi , ci ca strainii care invata la noi in tara nu mai dau nici un examen de rezidentiat , au post asigurat si atat. sa-ti spun 2 cuvinte despre strainii de la mine?Nu cred ca ai vrea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by XIO
Iar Dodo , cel mai aiurea este nu ca toata lumea ia licenta , ca pt. a lucra ca la carte ai nevoie de rezi , ci ca strainii care invata la noi in tara nu mai dau nici un examen de rezidentiat , au post asigurat si atat. sa-ti spun 2 cuvinte despre strainii de la mine?Nu cred ca ai vrea

Iar te inseli daca vb de proaspetii absolventi ce doresc sa practice medicina pe alte meleauri decit RO, dau examen la fel ca unul cu ts-shpe specializari, acelasi intrebari generale, doar pe partea de specialitate au extra, fac si clinical cot la cot cu proaspetii absolventi de pe-aici si o fac pe bune, fara ifose.
Si-as vrea sa-mi spui tu cum/unde au strainii post asigurat, ca sota-miu a fost unul de-ala care a zis ca decit sa stearga pantofii unui dr.sa-l lase si pe el sa-si faca rezidenta, mai bine punem banii si aplicam pt emigrare-n Oz, si-o face aici Iar sa spui ca n-am treaba cu medicina, iar te-nseli(de doo ori).

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dodo

quote:
Originally posted by XIO

Iar te inseli daca vb de proaspetii absolventi ce doresc sa practice medicina pe alte meleauri decit RO, dau examen la fel ca unul cu ts-shpe specializari, acelasi intrebari generale, doar pe partea de specialitate au extra, fac si clinical cot la cot cu proaspetii absolventi de pe-aici si o fac pe bune, fara ifose.
Si-as vrea sa-mi spui tu cum/unde au strainii post asigurat, ca sota-miu a fost unul de-ala care a zis ca decit sa stearga pantofii unui dr.sa-l lase si pe el sa-si faca rezidenta, mai bine punem banii si aplicam pt emigrare-n Oz, si-o face aici Iar sa spui ca n-am treaba cu medicina, iar te-nseli(de doo ori).

Dodo, nu stiu cum era , stiu doar ca am discutat acum cu colegii , printre care un strain extrem de fericit ca el nu mai trebuie sa dea rezi ca si noi.
Nu stiu ce pupa si ce sterge ala , daca ai ghinion poti sa iei rezi cu nota maxima , sa-ti alegi ce specialitate vrei tu , sa fii bun la asta , daca doctorul la care nimeresti nu te lasa , totul e in zadar.
Nu stiu ce stii despre medicina , dar ce ai scris in mesajul anetrior e eronat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Studentii straini care opteaza pentru rezidentiat la noi, nu e vorba ca ar avea post asigurat. Ei nu dau examen deoarece platesc rezidentiatul. Peste vreo 15.000 dolari.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by XIO
Bird , ba nu sunt absolut deloc infelxibila. Ce spui tu acolo se face pana si in vagauna noastra de aici .

Am tot mai des senzatia ca nu citesti sau nu intelegi ce scriu. Am spus eu ca treburile alea nu se fac in Romania? Nu era vorba de asa ceva. Erau EXEMPLE care aratau cat de repede se schimba lucrurile in medicina. Exemplele alea aratau ca foarte multe proceduri, informatii, etc care erau considerate piatra de temelie cu cativa ani in urma, devin depasite si contestate vehement in ziua de astazi. Aceste exemple nu vroiau sa arate ce se face sau nu se face in Romania, ci faptul ca daca informatia de baza in medicina romaneasca vine din carti publicate cu cativa ani in urma, foarte multe din aceste informatii sunt depasite. E mai clar acum?

quote:
Noi toate cursurile le facem in POwer POint

Asta este dovada de tehnologie avansata ? Sorry, nu am putut sa ma abtin .

Mergi la inceput