Copiii dezradacinatilor fara familii extinse efect

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Snee, la multi primul va fi refuzul de a mai lucra ceva in plus. Boala romaneasca, culegerea de mate!
Pe mine ma sfatui o psiholoaga acu vreo 7 ani, si bine ma sfatui, da' eu nu ascultai din prima, ca daca suntem "singuri pe lume" sa facem bine sa bagam copiii in ceva mediu care sa le pretinda, ca daca ne apuca adolescenta cu ideile noastre si fara sustinere, am imbulinat-o. Ca societatea le zice ca e ok, ca scoala le zice ca e ok, pai ce oameni picati in cap suntem noi doi, doar noi zicem ca nu-i ok?

Cre'ca-i un pic off-topic, ori...

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Mqqm, in sensul asta sintem intr-adevar pe aceeasi pagina. Dar majoritatea a vorbit de familie cu adevarat extinsa: matusi, unchi, multi veri, multi bunici (eu de ex. nu mai am bunici), etc. Or la mine nici in Ro nu-mi placea sa imi bata tot timpul la usha cineva, chiar daca era vorba de rude. Toti stiau ca la noi intii se da telefon ca altfel... cu parere de rau, asta-s eu.

Snee, nu stau pe DC din dorinta de a inlocui cumva "satul" romanesc, ci pentru ca eu sint foarte loiala de felul meu si-s pe forumul asta de 6 ani. Daca ai vedea cum scriu eu pe DC... in timpul asta vorbesc si la telefon, si cu copiii, si cu sotul, ba ma ami si opresc sa fac diverse alte lucruri si apoi revin la tastatura DC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Pai daca-i off topic, bal sa fie...
Vine copila de la scoala cu ceva ce au lucrat in clasa, ea gresise, profa i-a scris OK... Eu ca nu-i Ok... Vai ce plans, ca profesoara a spus ca-i bine, eu de ce o descurajez? Si ce am mai explicat, ce am mai vorbit... si nu sunt convinsa ca nu m-a vazut pe mine ca pe un om fara inima cu sinceritatea mea brutala cu tot, pe cand profesoara a fost si draguta, si corecta...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Donia, ai mila de mine si de oamenii astia care mai citesc pe-aici si nu ma baga in bucluc, ma impingi pe panta aia... Da' tu pregateste-te numa'!

Siminaf, pai eu, odata ce mi-am facut familia mea proprie, n-am mai considerat ca parintii si fratii mei sunt parte din ea, ca doar nu-i intreb cand iau decizii, nu?

Noapte!

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sneeuwklokje spune:

mQQm da exact de asta ne temem si noi... din fericire nu numai noi. La noi la universitate sunt destui profi rusi satui sa asculte ca-i ok asa cum e... eh si avem "cercul de mate-fizica" de duminica. O droaie de copii grupati pe varste, profesorii fac cu randul ... le arata cam cat de nuli sunt si ca se poate si altfel....o solutie de emigranti... dar scoala e numai varful iceberg-ului.

Simina exact dadusi o definitie "satului" iti vezi de treaba si mai si schimbi o vorba cu vecina de claca. Loialitate ar insemna sa te ocupi de-un topic in care poti ajuta asa cum esti tu medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Cum am mai spus gandurile astea impiedica progresul :)

Nu stiu altii cum sunt dar noi cand am locuit in Italia am avut prieteni buni de toate natiile care ne-au fost alaturi la greu si la bine, acum in Germania la fel avem prieteni care din nou sunt cu noi la bine si la greu.De ce atata nevoie de clanul familial?
Niciodata nu am primit atat suport si ajutor de la familie cat am primit de la oameni dinafara familiei.
Si inca o chestie, daca (,) copiii cresc auzind mereu oftatul parintilor dupa familia extinsa vor simti la fel, daca nu, nu au ce sa simta, se bucura da familia lor si de prietenii pe care ii au, ca restul.

PS.Eu doar pe mama o vreau aici :), pt mine ea e foarte cool :)

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Nu, eu chiar sint loiala DC-ului pentru ca aici am aflat lucruri de care aveam nevoie acum mai multi ani, aici mi-am facut ceva prietene, nu neaparat sa fie nevoie sa postez ceva undeva. Asa simt eu. Dar si de pe DC am absentat luni bune cu mai multe ocazii. Deci nici aici nu stau "lipita", depinde de foarte multi factori.

Adriana - Panterutza, asa am zis si eu: copiii fac ce vad/simt si la parinti: daca eu nu pling dupa rudele din Ro (care nici acolo nu ma ajutau, tot doar noi eram), atunci n-or sa plinga nici ei. Dar, dupa cumspuneam, ne uitam pe poze, stim cine sint cei din poze, vorbim cu ei, nu sintem chiar salbatici. Doar ca ne place mai mult intre noi.

P.S. Si daca i-as aduce pe parintii mei aici (ceea ce totusi sper sa fac - pentru ei in primul rind), tot nu as sta toata ziulica nas in nas cu ei, pentru ca eu de felul meu sint foarte independenta (am plecat de la parinti de acasa la 18 ani) si chiar nu-mi place sa vina nimeni neanuntat la usha mea toata ziua-buna ziua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Nu, eu chiar sint loiala DC-ului pentru ca aici am aflat lucruri de care aveam nevoie acum mai multi ani, aici mi-am facut ceva prietene, nu neaparat sa fie nevoie sa postez ceva undeva. Asa simt eu. Dar si de pe DC am absentat luni bune cu mai multe ocazii. Deci nici aici nu stau "lipita", depinde de foarte multi factori.

Adriana - Panterutza, asa am zis si eu: copiii fac ce vad/simt si la parinti: daca eu nu pling dupa rudele din Ro (care nici acolo nu ma ajutau, tot doar noi eram), atunci n-or sa plinga nici ei. Dar, dupa cumspuneam, ne uitam pe poze, stim cine sint cei din poze, vorbim cu ei, nu sintem chiar salbatici. Doar ca ne place mai mult intre noi.

P.S. Si daca i-as aduce pe parintii mei aici (ceea ce totusi sper sa fac - pentru ei in primul rind), tot nu as sta toata ziulica nas in nas cu ei, pentru ca eu de felul meu sint foarte independenta (am plecat de la parinti de acasa la 18 ani) si chiar nu-mi place sa vina nimeni neanuntat la usha mea toata ziua-buna ziua.

Ditto Simina, vorbim la telefon zilnic(avem un tarif super cu Ro si US) si ne skype-im de cate ori avem ocazia.Dar si noi preferam intimitatea familiei noastre.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sneeuwklokje spune:

Nu e vorba de intimitate, nici de constanta, nici de lipsa de prieteni. Oricat am vrea noi sa fim "moderni" suntem produsul unei educatii, chiar si revoltele noastre au un sens intr-un context.
Valorile si non-valorile noastre le-am selectat si le-am rafinat intr-o societate, adaptat intr-o alta sau in mai multe si eu doresc sa le transmit copiilor. Nu sa le impun ci doar sa le ofer optiunea...ori asta inseamna ca trebuie sa ajung cu ele dulce si calm macar pana-n adolescenta. Ca o data trecuta revolta sa-si aduca aminte si de aceasta optiune.

Din ce raspundeti voi incerc sa restrang problema. Nu e o nevoie generala. Desi daca viata e asa de fun si completa... ce naiba cautati voi pe DC, nu pricep. Daca as putea discuta orice cu prietenii de aici, apai chiar n-as avea ce cauta aici. Fara suparare!
Sa zicem ca este nevoia celor carora le lipseste o societate cu valori relativ apropiate in clasa lor sociala de aici.
Pe copiii mei am putine sanse sa-i pasioneze serios dedicatia pentru copii pe care o impartasesc cu a mea coafeza latino cand femeile latino sunt privita asa ca "simplute". Sau ce folos ca eu schimb bilete la Metropolitan cu seful sotului. La diferenta de milioane intre noi, copii nu vor urma nici aceeasi scoala, nici juca in aceeasi curte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

quote:
Originally posted by mQQm

conflictele sunt accentuate de multe ori din cauza lipsei de "suport" in cazul nostru, al imigrantilor. Trebuie sa ai pe cineva de partea ta, altfel te iau de nebun. Nu mai vorbesc de conflictele intre valorile tale si ale parintilor prietenilor copiilor, ohoho.

si io am gandit de multe ori ca lu'fimiu i-ar fi prins bine "suportul". si de ce sa nu recunosc si mie. ca noi doi suntem chiar singuri iar io is prea "cool". is chiar mai cool decat parintii prietenilor lui fie ei imigranti sau bastinasi. ii drept ca prietenii lui is imigranti doar prietenele is bastinase :)

si io as fi vrut ca fimiu sa-si petreaca cateva luni in Romania, da' cum nici io n-am avut parte de familie extinsa o fo' la reciclare :) in Canada trei luni.

Mergi la inceput