Copiii dezradacinatilor fara familii extinse efect
Raspunsuri - Pagina 2
corinadana spune:
Efect?! nici un efect. M am gandit si eu mult la asta. Dar Raluca de la trei ani fiind aici asa s a obisnuit si nu are cu ce face comparatie. Si daca o are pe mami nimic nu i mai trebuie! E inconjurata de prieteni si nu sufera dupa rude.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
andacos spune:
Eu intzeleg foarte bine ce vrei tu sa evidentziezi draga mQQm!
Eu cred ca ai nostri copii,ma refer la cei nascutzi in Romania si plecatzi la virste mai mult su mai putzin fragede,deci cei care au apucat sa "guste" din "itzi trebuie un sat sa cresti un copil"!,vor simtzi in anumite imprejurari mereu lipsa acestui "sat"!
Si eu am observat la copilul meu o loialitate puternica fatza de prietenii(multzi )pe care si i-a facut aici uneori parca ma si enerveza aceasta loialitate!Si lipsa bunicilor iar se face simtzita!Eu nu cred ca dupa plecarea bunicilor copii chiar sunt total indiferentzi!
Si iar am mai observat o mare mindrie cind vine bunicul sau unchiul sau mai stiu eu cine in vizita din Romania!La fel de mindru este cind este in mijlocu familiei din Romania!
Nu ma mai intind,cred ca cei care au "gustat"din ce spui tu au momente cind simt lipsa acestei "arome"!
Dana
miau-miau spune:
quote:
Originally posted by philip
si eu ma gandesc mult la asta. uneori il observ pe philip tanjind dupa "bunici", nu dupa ai lui pe care i-a vazut de cateva ori, ba chiar soacra a avut grija de el 9 luni cand era micut, probabil nici nu-si mai aminteste, dar de omanei mai in varsta. o data, la o petrecere, nu s-a lasat pana a capat si o imbratisare de la o "bunica" de pe aici.
de multe ori sufar mai ales cand citesc pe forum despre relatia altor copii din ro cu bunicii, sau chiar multe din americancele care isi aduc parintii aici in mod regulat.
rezolvarile pe care le-am gasit noi la problema ar fi: 1. sa mai facem un baby, astfel incat cand noi n-om mai fi sa aiba si el un sprijin aici si 2. sa ne mutam in europa (asta ar fi pt acum cat e el mic ca sa fie aproape de bunici si ei de el).
philip&andreea
si tu dreptate, de aceea toate animalele pe care le am in casa sint in duplicat -2 pisici, 2 ciini, 2 soareci, 2 pesti. marturisesc ca nu m-am gindit din vreme la copil duplicat ca sa-i tina primuia de urit iar acum e prea mare deja si eu prea batrina, dar sotz duplicat inca nu-i prea tirziu.
blackpanterro spune:
Nici la noi nu se simte lipsa familiei extinse.Din partea mea e mica familia(mama si sora mea), din partea sotului e mare familia dar nu simtim nevoia de a-i avea aproape, chiar daca sunt oameni de treaba.Ne place pe cont propriu, e mai greu dar nu trebuie sa dam socoteala nimanui.
Aidan nu simte deloc lipsa familiei extinse pt ca nu a petrecut decat putin timp cu mama si atat.S-a nascut in Italia si deocamdata creste in Germania, de aproape 3 ani, deci viata lui e aici, prietenii lui sunt aici si tot ce ii trebuie cu adevarat - mama si tata - sunt aici :)
Sincer mi-ar displace la maxim sa stau toata ziua bot in bot cu neamurile.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
andacos spune:
Eu nu cred ca mQQm asta a vrut sa spuna cu subiectul:sa dai raportul neamurilor sau sa stai cu ele"bot in bot" toata ziua!
Dana
blackpanterro spune:
In cazul asta considera-ma o ciudata ce nu are nevoie de familie extinsa pt ca imi ajunge familia mea :)
Iar Aidan nu are cum sa simta lipsa la ceva ce nu a avut niciodata.
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
andacos spune:
Blackpantero,nu te supara,nu am vrut sa spun ca esti vreo "ciudata"!Normal ca Aidan nu are cu sa simta lipsa la ceva ce nu a avut niciodata!
M-am "legat" ca sa spun asa de mesajul tau fiind ultimul!(iar eu tare obosita)dar nu esti singura care a afirmat asa ceva!
Dana
blackpanterro spune:
Hai ma cum sa ma supar, am si pus smiley face.Adevarul e ca niciodata nu am astfel de ganduri, am impresia ca ele sunt impotriva progresului LOL.Nu sunt genul "ce-am avut si ce-am pierdut" sau "daca as fi avut".Merg inainte cu ce am :)
miau-miau spune:
teoretic e frumos sa ai multe rude cu care sa fii in relatii apropiate, sa ai casa deschisa, dar practic majoritatea celor pe care-i cunosc sint in relatii proaste cu macar o parte din rude. invidii, mosteniri, ala s-a'ncurcat cu sora nevestei, chestii din astea. competitie care copil e mai destept, care mai frumos, ce a ajuns fiecare in viata, care are casa mai mare si masina mai tare.