O opinie mi-ar prinde bine
Raspunsuri - Pagina 4
Andries spune:
Sfatul meu: pune-i sa caute cumparator pt al tau, ap si gars de cumparat de la altii. Apoi le dai procura (daca vrei) dupa ce vezi niste antecontracte pe ap si gars gasita. In procura scrii ca imputernicesti sa vanda ap tau si sa cumpere ap A si B din antecontracte, la pretul X din antecontracte. Asa poti controla tranzactia. Se face cu apostila si te costa relativ putin.
Acordul de principiu poti sa il dai, dar pana gasesc ei case de cumparat...dureaza.
Andries
Andries spune:
Evident ca la antecontract le vor trebui cateva mii de euro pentru avans, ca sa poata semna antecontractele la notar (SA NU ACCEPTI ANTECONTRACTE DE AGENTIE, NUMAI NOTAR). Dar macar sa ajungi acolo ca ei au gasit casele si sa-ti convina tranzactia...
Andries
Sabina spune:
Parerea mea fara legatura cu frati sau afaceri, ci doar asa de filosofie de viata:
Cand lucrurile sunt bune nu prea e bine sa schimbi.
fa in asa fel incat sa nu te doara capul si sa fie cat mai comod (parintii mutati in apartamentul tau cu clauza ca stau pe viata )
ce spui tu acolo mi se pare o complicatie fara margini.
PS. am ramas cu o curiozitate neimplinita...v-ati mutat sau nu?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
mamaluidavid spune:
La noi a fost foarte simplu:sora-mea s-a mutat in apartamentul mamei fara sa i-l treaca pe nume iar mama s-a mutat in garsoniera mea care de fapt e pe numele ei din motive de comoditate,adica sa nu trebuiasca sa merg la ambasada sa fac procuri de fiecare data cand se ivea ceva.
Noi am mers pe incredere,nu am facut nici un contract cum ca mama va sta in garsoniera mea pe veci,e de la sine inteles.
Si n-am facut nici act in care sora-mea renunta la dreptul asupra garsonierei (fiind pe numele mamei) si asta e de la sine inteles.
ellej spune:
Adina, eu sunt de acord cu tine, niciodata nu mi-ar trece prin cap ca parintii mei vor sa ma "traga in piept" (de altfel sunt copil unic).
Pe de alta parte, singura bunica care mai traieste (mama tatei) e ingrijita de multi ani de sora lui, urmand ca apartamentul de doua camere sa-i revina doar ei. Toate astea nu au fost reglementate la notar, insa nici tata si nici eu (daca Doamne fereste i s-ar intampla ceva) nu am avea vreo pretentie la apartament, doar daca, asa cum zice si hannen, ne-ar lua Dumnezeu mintile. Sunt sigura ca matusa mea are incredere in noi.
Nu trebuie neaparta sa ne gandim ca parintii vor sa o favorizeze pe cealalta sora. Dar poate fac o miscare gresita, din nestiinta, e important ca hannen sa stie exact ce face.
Nu se poate face un act de uzufruct viager pentru ca parintii tai sa traiasca linistiti in apartament? si in felul asta toata lumea e multumita, sora are apartamentul parintilor si tu pe ai tau, iar pe ei nu-i poate da nimeni afara din casa cat traiesc.
Chestia cu apartamentul pe numele fetei inainte de casatorie e un lucru bun. Si donatia e o solutie, insa mi se pare ca ar fi atacabila in cazul in care celuilalt fraite nu i s-a facut o donatie asemanatoare (un avocat ar putea cofirma eventual daca ce spun e corect).
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
dodo spune:
Cuscra, stai cu cheile-n buzunar ca stai bine! Nici macar in Bucale nu gasesti in aceeasi zona 2 imbunatatit=2+1fara imbunatatiri in aceeasi zona! Fa-le parintilor clauza de uzufruct viager pe ap. tau, sa stea fara grija si gata!
Noi am facut o greseala asemenatoare-n 2003, cind am vindut in ian ap cu $12000 si-n iulie a fost explozia imobiliara si puteam sa-l vindem cu minim 25000euro si l-am vindut ca fraierii, ca tata nu mai avea chef sa se ocupe de el, aveam si vecini bagaciosi, care mereu avea ceva de comentat si tata se saturase de circoteli..
Daca iti refuza oferta sa se mute la tine cu uzufruct viager si persista in ideea de a-ti vinde ap. tau, scuza-ma, insa ceva pute..esti sigura ca e totul OK in RO? Poate ar trebui sa astepti pina dai o raita-n tara..Oricum, piata imobiliara se duce tot in sus de citiva ani buni, poti vinde in orice moment, insa e mai greu sa gasesti ceva convenabil ca locatie+stare in schimb..Iar jupinul are dreptate, trebuie sa va puneti intii pe voi, nu e vorba de egoism, ci de pragmatism, ai 3 copii si ap. poate fi oricind o sursa de venit/refugiu la nevoie. Cine plateste hangaralele, btw? Stiu raspunsul, anyway
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by ache
Adina Iulia, ca Hannen ar face o fapta buna e una, dar de ce sora accepta sa-si mute parintii acuma, la batranete, intr-un studio? de ce-i musai moda asta ca parintii asigura casa copilui?
anca
37+ bb Adam
Anca, nu e moda, si nu e musai, dupa cum bine vezi.
Din ce am inteles eu pana acum parintii lui hannen au principii asemanatoare cu ce am vazut si la mine in familie: copilului sa-i fie bine, indiferent de sacrificiul pe care il faci. Si indiferent ca are 1 an sau 50 de ani.
La mine in familie n-a fost cazul de vreun sacrificiu asemanator (nici pentru mine, nici pentru sora mea), desi sunt convinsa ca mama ar fi facut-o fara sa stea pe ganduri.
La fel, as face-o si eu, fara sa ma gandesc, pentru copilul meu. Si as fi nefericita daca as sti ca traiesc mai bine decat el, oricare ar fi momentul.
Nu are de-a face cu corectitudinea. Este un mod de a gandi care se dobandeste probabil din familie (imi amintesc ca si bunicii gandeau la fel).
Daca vrei seamana cu discutiile legate de ajutorul oferit de parinti copiilor, atunci cand apar nepotii: unii o fac, altii nu, nimeni nu trebuie acuzat, dar nici impins sa-si schimbe modul de gandire doar pentru ca altii gandesc altfel.
Adina + Olivia Q1.04
Arhistefy spune:
si eu as opta pentru varianta cu uzufructul viager. in fond, daca pot sa stea in casa ta pana mor, ce conteaza ca sunt sau nu proprietari? macar nu se vor chinui intr-o garsoniera ce trebuie amenajata de la zero ci vor avea la dispozitie un apartament spatios si super aranjat.
Anca Vlad spune:
Nu le vor ajunge banii cu siguranta ca sa faca ce si-au propus. Chiar daca au cele mai bune intentii si nu le iese calculul ce poti sa mai faci dupa aceea? Pierzi si vrabia din mana si cioara de pe gard...Crezi ca au atata experienta in imobiliare ca sa le iasa? Pune si taxele de cumparare pentru cele 2 noi imobile pe care tot ei le vor plati. De unde???
Muuh spune:
hannen nu il da. Fa-le clauza aceea dar nu vinde nimic. Moartea tatalui meu s-a soldat, intre mine, mama si cei doi frati din prima casatorie ai tatalui cu un nu prea placut Contract de partaj voluntar. Macar lucrurile sunt clare la tine si e bine sa ramana asa.
Miruna + Alexei (13.07.2006) il asteapta pe BB2 in septembrie