O opinie mi-ar prinde bine

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Eu am inteles asa: apartamentul tau ar vrea sa-l vanda, ca sa cumpere 2 imobile, care in final tot tie iti vor reveni.
Ei nu vor sa se mute acum in apartamentul tau, intrucat nu au certitudinea ca nu se va intampla ceva in viitor si ca nu vor fi dati afara din casa (pe buna dreptate, in cazul in care proprietarul, adica tu, decedeaza - mostenitori vor fi copiii tai dar si sotul)

Mie-mi suna propunerea lor foarte ok, in masura in care ii ajuta cu ceva. Pana la urma nu pierzi nimic, te alegi cu 2 proprietati; una va fi inchiriata si in cealalta vor locui ei; fata de situatia actuala cand ai un apartament pe care oricum nu-l inchiriati, oricum nu castigi nimic din el si care in acest moment nu foloseste nimanui.

Vad ca este discutabila atitudinea partinitoare a parintilor - sincer, si eu gandesc ca ei; as prefera ca ei sa ajute mai mult un frate mai putin realizat financiar decat sa tin cu dintii de un drept de-al meu de mostenitor. Dar asta depinde exclusiv de vointa ta si de modul in care gandesti; nu te pot forta cu nimic.

Daca te gandesti la curatenie si dotari - astea se fac. In plus, dotarile de acum n-au sa mai valoreze nici 2 lei peste 10 ani (iti spun din proprie experienta)

Cred ca decizia pana la urma tu trebuie s-o iei avand in vedere principiile tale si modul tau de gandire, nu stiu daca vreun sfat te poate ajuta; oamenii gandesc diferit.

PS: Ma gandesc ca ai putea sa intrebi dpdv legal daca exista vreo posibilitate sa nu faci drumul in RO si totusi sa le asiguri dreptul de a locui pe durata vietii parintilor tai in apartamentul actual. Poate la ambasada, etc - asta ar rezolva problema, dupa parerea mea.

Adina + Olivia Q1.04

Pai nu e chiar asa: daca ambele imobile vor fi pe numele lui hannen (presupunand ca pot cumpara un ap de 2 camere + o garsoniera din vanzare, ceea ce mi se pare destul de putin probabil), atunci vor fi tot la mana ei, ca sa zic asa. Iar daca va fi unul pe numele lor, pe acela il va imparti cu sora in momentul mostenirii.

Nu zic sa nu-ti ajuti parintii si sora; totusi e preferabil sa vii in RO si sa vezi cu ochii tai despre ce e vorba, ce dai si ce primesti. Iar chestia cu procura... din pacate s-au vazut n cazuri cand rudele cele mai apropiate s-au inselat intre ele. Depinde cata incredere ai in parintii tai ca stiu/vor sa-ti protejeze si tie interesul, nu doar pe al surorii.

Poate se gandesc ca oricum tu esti departe, nu ai cum sa-i ajuti prea mult, mai bine sa faca ceva pentru cea care e aici. Au si ei dreptate, pana la urma.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Ellej, conteaza foarte mult cum gandeste fiecare.

Probabil ca parintii au trecut apartamentul lor pe numele surorii lui Hanen (buna miscare, din punctul meu de vedere) acum, pentru ca este inainte de casatoria ei (asa ea va avea apartamentul acesta inainte de casatorie, deci viitorul ei sot nu va avea nici un drept), aceasta decizie nu are legatura cu hannen.

Daca in familia lui hannen exista aceleasi principii (incredere oarba in frate/sora/parinte, dar nu acelasi nivel de incredere in membrii de familie prin alianta), eu inteleg de la cap la coada propunerea lor (eu n-as avea nimic impotriva in acest moment sa-mi trec toate proprietatile pe numele mamei, de exemplu, chiar daca am si o sora, oricate exemple as primi de frati inselati intre ei)
La fel, n-as avea nimic impotriva ca mama sa ajute mai mult sora, in conditiile in care ea ar avea nevoie de acest ajutor si eu nu. As face-o chiar si eu, cu mare placere.

Sunt familii si familii.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Va multumesc sincer tuturor celor care v-ati rapit din timp sa-mi raspundeti.
Adina Iulia,cam asta este ideea lor.La inceput am fost tentata sa fiu de acord .
De fapt pe ei personal nu-i ajut prea mult,adica nu arde,nu mor de foame,nu-s in strada etc...Daca ar fi asa nici nu as sta pe ginduri.
Eu le-am oferit apartamentul meu sa locuiasca in el,si i-as da afara numai daca mi-ar lua Dumnezeu mintile in adevaratul sens al cuvintului.Dar uite,la varianta ta (cum ca in caz de se intimpla ceva cu mine) nu m-am gindit.

Vali,ap. are numai doua camere.Ideea suna bine in teorie,dar in practica cine stie ce iese?
Iar la intrebarea de ce nu-l vind pe cel care i l-au dat sor`mii deja stiu raspunsul.Ca nu e zona asa buna,ca e pe nord deci n-ar iesi asa multi bani ca din al meu.

Ramona,nu stiu daca e vorba de o simpla procura in cazul asta.
Cred ca actul respectiv trebuie facut in fata notarului cu toate persoanele implicate/specificate ,de fatza.
Poate ne ajuta Marius.

Ellej,ei zic ca vor cumpara unul pe numele meu,iar garsoniera pe al lor ...si nu stiu cum vor face ca sa-mi revina tot mie,ceva care nu se va imparte intre mine si sora mea.

Iar m-a luat capul.
Poate din afara nu pare o asa grava problema,insa pt. mine sincer e ceva ce-mi da batai de cap.Urasc sa fiu in mijlocul unor probleme de genul "daca ai facut asa e rau,daca n-ai facut asa tot e rau".
eu ii "simt",lor li se pare ceva simplu,un simplu "DA" prin care eu as putea sa fericesc atita lume,dar uite cum prin egoismul meu impiedic lumea sa traiasca fericita pina la adinci batrineti ...

si-asa`mi vine citeodataaa...

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Adina,exact asa gindesc si eu !De aceea n-am avut nimic de comentat cind au vrut sa treaca apartamentul pe numele lui sor`mea.
Si eu as fi mai mult decit bucuroasa daca as putea sa-i ajut pe toti(oare de ce nu-mi pica de undeva o comoara sa multumesc pe toata lumea)

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Decit sa te agiti cu vinzare cumparare la 3 apartamente, taxe, procuri, bataie de cap...mai bine cauti sa faci un act prin care ii lasi pe ai tai parinti sa stea la tine in casa.
De ce nu spui " ma gindesc la voi ca o sa stati prost intr-o garsoniera...asa ca va ofer cu toata dragostea apartamentul meu...facem acte sa stati linistiti...blabla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Hannen, din experienta mea, un bine facut se va intoarce insutit.

Totusi sa stii ca tu chiar esti singura in masura sa spui Da sau Nu. Orice varianta alegi, tie sa-ti fie bine cu ea.

Mereu vei gasi voci care sa-ti spuna fa asa, sau fa altfel. Nu te lua dupa nimeni. Tu trebuie sa faci doar cum iti dicteaza mintea, dar si inima.

Logic, celelalte fete au dreptate. Dar asta intr-o lume rece, fara emotii, fara sentimente. Si unde legea se face dupa zicala "frate, frate, da' branza-i pe bani". N-am nimic impotriva zicalei, doar ca eu personal nu am s-o aplic in veci.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

NU! NU! NU!
Macar din prisma omului care s-a pacalit grav de bunele intentii ale parintilor vizavi de sora mai mica si mai amarata, nu o face. Dupa ce mi-am prajit mainile pana la os, acum sunt caine... nu o face pentru nimic in lume.
Daca vrei vorbim pe PM, iti explic si de ce nu e OK cu procura si cu tot ce vrei tu, dar nu o face... te rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

Adina Iulia, ca Hannen ar face o fapta buna e una, dar de ce sora accepta sa-si mute parintii acuma, la batranete, intr-un studio? de ce-i musai moda asta ca parintii asigura casa copilui?

anca
37+ bb Adam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Nu inteleg de ce vor ca viitoarea garsoniera sa fie trecuta pe numele lor,din moment ce-o sa fie cumparata din banii de pe casa ta,cumparata din banii taimla care nici ei si nici sora nu au avut nici o contributie!
Mie mi se pare solutia lui Guestus una foarte rezonabila!Vinzi casa asta,platesti o taxa,cumperi alte 2 case,la care platesti alte 2 taxe!Pentru ce!Fa procura notariala ca pot sta in casa ta atata timp cat traiesc si gata!Mi s-ar fi parut frumos si din partea surorii tale sa faca acelasi lucru!Trebuia sa-i faca vanzare cumparare cu clauza de intretinere daca tot a primit plocon un apartament!

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Buna,

Eu intre frati/surori nu ma bag, dar eu de doua luni studiez imobiliarele aici in romania si va spun cu mana pe inima ca, in aceeasi localitate (oricare din tara), din vanzarea unui ap de doua camere nu poti sa scoti bani cat pentru un ap de doua camere plus o garsoniera, diferenta intre doua camere si garsoniera e nesemnificativa, practic cineva va trebui sa mai vina cu bani de acsa sa cumpere.

Doi: ap de vanzare se gasesc greu, poti bine mersi sa stai sa cauti 6 luni si sa nu gasesti.

Trei: preturile cresc cu cateva procente pe luna.

Patru: (crede-ma ca am vandut si cumparat de multe ori) vinzi usor si cumperi greu.

Andries

Mergi la inceput