O opinie mi-ar prinde bine
Raspunsuri - Pagina 2
Alina spune:
Hannen,nici eu nu as fi de-acord,au explicat cei din fata mea de ce si chiar tu ti-ai raspuns insa as vrea totusi sa mai adaug ceva:spui ca apartamentul nu e in Bucuresti...depinde foarte mult unde e locat pt ca s-ar putea sa nu poata lua asa mult incit sa mai cumpere 2,ma rog,mai jerpelite...
Succes iti doresc!
Alina
Fomalhauti spune:
Nu, nu...
Cum adica, vinzi un apartament si cumperi unul la fel si inca o garsoniera?! Nu merge, asa ceva nu functioneaza. Inteleg ca apartamentul tau este amenajat si mobilat si ar cumpara unul neamenajat. Sincera sa fiu nu am cumparat in ultima vreme nici mobila, nici gresie, chiuveta sau alte asemenea dar nu cred ca amenajarile plus mobila valoreaza cat o garsoniera. Daca totusi valoreaza...e chiar pacat sa vinzi apartamentul tau.
Apoi, exista o gramada de alte solutii din care tu nu iesi pagubita. Cea mai simpla: se muta ei in apartamentul tau. Sau vand apartamentul lor si cumpara unul mai mic pentru sora ta si o garsoniera pentru ei.
Vrei sa-ti spun ce cred eu? Cred ca foarte multi, inclusiv parinti sau frati traiesc cu impresia ca cei care au plecat in strainatate sunt plini de bani, "s-au ajuns". De aceea parintii tai au tendinta de a o favoriza pe sora ta (asa ca ar putea sa se gandeasca, pana la urma sa-i lase tot ei sau copiilor ei garsoniera). Daca, din intamplare, in cazul tau asa este, tu ai multi bani si sora ta are mult mai putini, daca acum chiar ai avea bani pentru o investitie, mai bine cumpara-le tu o garsoniera (specificand in contract ca este vorba despre banii tai). Daca nu, spune-le clar ca pastrezi apartamentul "pentru orice eventualitate" dar se pot muta in el, eventual il pot inchiria (daca esti de acord). Pana la urma, daca nu au incredere in tine, e problema lor...
lum0880 spune:
Hanne - eu in locul tau nu i-as lasa sa-mi vanda casa. I-as lasa sa locuiesc in ea, dar nimic mai mult. Ai trei copii si asa cum ai spus si tu nu stim ce ne rezerva viitorul? Un bun imobiliar poate rezolva multe probleme. Chiar daca ei iti vor lua din banii ramasi un alt aparatament, cu siguranta nu va mai avea valoarea primului.
Este doar parerea mea.
Eu am un apartament primit cadou de la parintii mei, si desi am fost de multe ori la un pas sa-l vindem, ceva m-a oprit. E apartamentul meu si doar al meu, acolo imi pastrez amintirile, pentru mine valoreaza enorm, nu-l pot vinde fara un motiv foarte serios, doar de dragul altei investii, care ar putea sa ne aduca bani buni.
Succes si sper sa te gandesti bine la propunerea facuta de ai tai.
Fomalhauti spune:
Cat am scris eu au aparut multe alte postari...
Deci, nu ai multi bani...Dar, acum chiar nu inteleg de ce ar trebui sa vii pana in Romania sa faci o hartie. Le spui ca ii lasi sa stea si vei face hartia cand ajungi in Romania, peste cateva luni sau un an. Nu au incredere in tine? Si tu ar trebui sa ai incredere in ei ca iti cumpara un apartament la fel ca al tau si ca iti lasa tie garsoniera peste nenumarati ani...
Ramona J spune:
Hannen, imi pare rau ca parintii te pun in situatia asta neplacuta. E nedrept felul in care au procedat. Cum spunea cineva mai sus, puteau sa vinda apartamentul lor si sa ia doua la fel, ca sa aiba si sora ta locul ei.
Procura cred ca poti sa le faci si prin ambasada, nu e nevoie sa mergi in Romania.
Oricum, nu inteleg de ce arde asa tare ca doar nu sint pe drumuri.
Sper sa gasiti o rezolvare, e neplacut cind trebuie sa ai discutii de genul asta in familie.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
valentinag spune:
Hanne,eu as zice sa nu-l vinzi!Daca nu vor sa stea cu sora ta,sa vina sa stea la tine,ca tot e goala casa(daca esti si tu de acord,evident)ca nu au cum sa ia 2 cese bune,in zone bune pe unul!Nu stiu cate camere ai,cum e cotata zona aia la voi,dar oricum,daca ai 3 si vor sa ia 2 si-o garsoniera,nu prea se pupa.
Ar trebuii sa le sugerezi sa stea la tine daca vor,ca nu vrei sa-l vinzi si gata!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
LoraG76 spune:
Nu as fi de acord si nu cred ca ar putea cumpara, oricum, decat un apartament si o garsoniera f. proaste din contravaloarea unuia bun. Nu merita. Atunci de ce nu vinde sora ta, ca tot primeste ceva gratis si sa cumpere 2 garsoniere? Nu mi se pare corect fata de tine ce vor sa faca, insa am intalnit multe cazuri din astea - totdeauna unul din copii, care cica are mai mult, trebuie sa renunte in favoarea celuilalt... Daca nu esti de acord cu asta nu inseamna ca nu-ti iubesti parintii si ca nu vrei sa-i ajuti, insa trebuie sa te gandesti intai la copiii tai.
Lora, mami de Iustina
roxanal spune:
Hannen, si mie mi se pare nepotrivita situatia, adica cum : ei isi dau apartamentul sorei tale si te forteaza pe tine sa-l vinzi pe al tau ca sa le cumperi lor o casa? no way
cum au spus si fetele, poti sa-i indemni sa locuiasca acolo, cat timp tu oricum nu esti in tara, si daca cumva de intorci, vedeti atunci, impreuna si cu sora ta..dar de vandut si cumparat alte 2, nu se poate..crde-ma, am ceva experienta pe piata imobiliara.daca ap tau era la Buc si vroiau sa cumpere 2 in alta localitate, da, mergea, altfel, nici pe departe nu merge, iar daca tu ai si investit in el, nu-ti recuperezi banii pe investitie, asta sa fie clar.
nu numai ca nu mi se pare corect, insa mi se pare si putin..egoism...dar stiu cum este..sora ta are nevoie de ajutor, tu esti "ajunsa" asa ca ei nu se gandesc sa imparta egal totul...ai 3 copii, si nu stii niciodata ce iti rezerva viata, asa ca eu zic CLAR sa nu-l vinzi...acum o sa fie clar o problema cu ai tai, or sa se supere si o sa te considere pe tine egoista, in locul lor, insa tu sa fi tare, ptr ca dreptatea este de partea ta, chiar daca ei nu-s constienti de asta
succes
A_Iulia spune:
Eu am inteles asa: apartamentul tau ar vrea sa-l vanda, ca sa cumpere 2 imobile, care in final tot tie iti vor reveni.
Ei nu vor sa se mute acum in apartamentul tau, intrucat nu au certitudinea ca nu se va intampla ceva in viitor si ca nu vor fi dati afara din casa (pe buna dreptate, in cazul in care proprietarul, adica tu, decedeaza - mostenitori vor fi copiii tai dar si sotul)
Mie-mi suna propunerea lor foarte ok, in masura in care ii ajuta cu ceva. Pana la urma nu pierzi nimic, te alegi cu 2 proprietati; una va fi inchiriata si in cealalta vor locui ei; fata de situatia actuala cand ai un apartament pe care oricum nu-l inchiriati, oricum nu castigi nimic din el si care in acest moment nu foloseste nimanui.
Vad ca este discutabila atitudinea partinitoare a parintilor - sincer, si eu gandesc ca ei; as prefera ca ei sa ajute mai mult un frate mai putin realizat financiar decat sa tin cu dintii de un drept de-al meu de mostenitor. Dar asta depinde exclusiv de vointa ta si de modul in care gandesti; nu te pot forta cu nimic.
Daca te gandesti la curatenie si dotari - astea se fac. In plus, dotarile de acum n-au sa mai valoreze nici 2 lei peste 10 ani (iti spun din proprie experienta)
Cred ca decizia pana la urma tu trebuie s-o iei avand in vedere principiile tale si modul tau de gandire, nu stiu daca vreun sfat te poate ajuta; oamenii gandesc diferit.
PS: Ma gandesc ca ai putea sa intrebi dpdv legal daca exista vreo posibilitate sa nu faci drumul in RO si totusi sa le asiguri dreptul de a locui pe durata vietii parintilor tai in apartamentul actual. Poate la ambasada, etc - asta ar rezolva problema, dupa parerea mea.
Adina + Olivia Q1.04
daraban spune:
Eu zic asa,sa nu dai pasarea din mana pe cioara de pe gard
Adica ceva sigur, pe niste idei de-ale parintilor,din care tu nu ai mare lucru de castigat(parerea mea)
Sa se lupte fiecare sa-si faca o casa,nu sa astepte de la parinti.
dana si delia (11.03.2007)