Spalatul pe cap - o mare problema!
Raspunsuri - Pagina 5
tania-z spune:
si la noi erau urlete infioratoare la spalatul pe cap (baietelul are 2 ani si 4 luni). Le-am rezolvat cu urmatoarea idee:
am luat un prosopel mic, de fata, pe care eu i-l tineam strans peste ochi, de nu-i venea fir de apa. Faceam procedura la umezirea parului inainte de samponare si la clatire. S-a rezolvat problema instant, acum zice singur: prosopelul, mama, sa spalam baiatul pe cap".
ama1357 spune:
buna fetelor!
nu stiu la voi de la ce a inceput problema dar la noi am observat ca la inceput cand faceam baita ii mai intra pe nas si nu-i placea, asa ca am inceput sa-l anunt cand ii dau cu apa pe cap... ii zic: "1...2...3... apaaa" si atunci stie sa-si tina respiratia... si ii place... nu mai plange chiar ii place... acum avem 2 ani si 2 luni... sper sa va ajute si pe voi
chiccutza spune:
si noi am avut probleme de-astea dar le-am rezolvat jucandu-ne de-a coaforul.acum nu mai avem probleme,ca e fetita mare,are 6 anisori!
miflore spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Aseara i-am facut baita, a fost aproape ca pe vremuri adica a acceptat-o mult mai bine fata de data trecuta, ne-am jucat cu ratustile, cu bebe, cu paharelele. Am tot pregatit-o toata ziua c-o sa facem si baita la cap, am inventat o poveste cu un elefantel..., l-am spalat si pe bebe pe cap, dar n-a mers. Si n-am vrut s-o fortez. Oricum, eu zic ca suntem pe drumul cel bun!
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
ama1357 spune:
am uitat sa-ti spun initial cand am olosit dusul primele dati se gadila si tipa si baietelul meu si am rezolvat problema scotand capul de la dus, faceam doar cu furtunul... si i-a placut foarte mult...
absoluta spune:
Da...si spalatul pe cap la fetita mea de 1 an si 2 luni este un chin. Am fost plecati o saptamana de acasa acum cateva luni, am schimbat baia si de atunci nu mai vrea sa stea in cada in fundulet. Facem decat dusuri. La spalatul pe cap ne stie toata scara.
Schimbam locuinta si sper ca odata cu aceasta schimbare sa stea din nou in cada....
miflore spune:
Multumesc frumos pentru sfaturi!
Alaltaieri seara i-am facut Anei baita la cap pe inaltator, in fata oglinzii!!! E-adevarat ca nu prea a vrut, a marait un pic dar in orice caz nu i-am facut-o cu forta. Am pacalit-o cat am putut, i-am umezit parul incet incet, apoi am lasat-o sa ma dea pe mine cu sampon, am cules niste frunze autentice din par si de la mine si de la ea semn ca parul e murdar, i-am facut niste tepi din par cu care am mai momit-o un pic, apoi a venit taica-su cu iribal si facea baloane in jurul nostru...ce sa mai, sunt epuizata...dar cu siguranta suntem pe drumul cel bun, am depasit momentul de criza si chiar intr-un timp scurt!
Aseara i-am facut baita normala si a fost f.bine, nu mai vroia sa iasa!
Se pare ca vorba dulce mult aduce, la noi s-a potrivit perfect zicala!
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
Dorsilia spune:
mai nou am probleme majore cu fetita la baie, are 1 an si 5 luni.
pur si simplu nu mai suporta nici dus, nici in lighenas, nici in cadita in picioare sa stea, exclus baie, nimic....urla de cum vine vorba d espalt. Si-i placea atat de mult balaceala...oare ce a patit? i-a intrat apa in ochi la ultima baita, dar asta acum o luna si mai bine, dar asta s-o fi speriat asa rau???
Am ajuns s-o spal la chiuveta in urlete majore...ce sa fac? sa n-o mai spal o vreme pe cap sau pe corp? pare imposibil ca e cald afara, transpira, se joaca, se murdareste la nisip....e teroare cu spalatul. Sotul zice s-o spal/sterg numai cu carpa uda pana-i trece....dar ce spalare e aia cu carpa umeda?
Nu vreau nici s-o stresez mai rau dar nici murdara nu o pot tine....Ce ne facem?
lia
witeflower spune:
Noi nu am avut probl de-astea pana pe la 2 ani (pana atunci, il lasam putin pe spate, sprijinit pe bratul meu si rezolvam treaba).
Pe la 2 ani nu a mai stat si au inceput necazurile.
si mai bine de un an ne-am chinuit cu spalarea, clatirea, de-mi era si mie groaza cand trebuia sa-l spal pe cap.
Solutia pe care am gasit-o noi (dupa "n" alte variante incercate): eu il stropeam cu un capacel de gel-dus, iar el ma stropea pe mine. La sfarsit, eu eram uda de-mi storceam hainele, baia era plina de apa pe toate cele 3 dimensiuni, iar copilul era spalat pe cap.
Intre timp am ajuns la jocuri mai pasnice, dar tot cu "udat si mami", ca asta e esenta distractiei.
onitza spune:
Fetili nu am stat sa citesc toate rasp dar am sa va scriu ce am vazut la super nanny...a infasurat un prosop subtire in jurul capului copilului, in fata era pus pe frunte, ca un turban, doar ca era parul descoperit si il spala asa, nu cu dusul, cu apa din cada ....si copilul nu a plans deloc....da, e mai complicat dar o perioada cred ca puteti face asa pus prosopelul doar cat dureaza sa il spalati pe cap, apoi dat jos.....bafta!!!
Oana si Paul Constantin (28.11.2004)
PUIUTUL MEU, PAUL
Varsta Paul