Spalatul pe cap - o mare problema!
Raspunsuri - Pagina 4
cinta spune:
buna, fetele :)
scuze ca nu am reusit sa citesc toate mesajele, dar vreau sa comentez si eu:
Madara are 1 an si 9 luni si ne confruntam cu aceeasi problema de cateva luni bune.
Primna solutie, la partea cu udatul parului: are un burete de baie cu care o spal si cu care ii place sa se joace, asa ca tot in joaca udam si parul cu buretele ei preferat, ba mai dam si penasuc sau alte locuri pe fata.
Pt samponat: ii punem si ei sampon pe manute sa se clabuceasca. si folosim o oglinda: mama ii face freze in timp ce o clabuceste, iar tata tine oglinda sa se admire domnisoara.
Partea cu clatitul nu am rezolvat-o inca nici noi.
Insa o prietena care e bunicutza a zis ca la nepotica ei a ajutat faptul ca au mers cu bebe la lectii de inot. Asa bebe s-a invatat cu apa si ii place la nebunie sa se balaceasca. Si nu mai are nici o reactie cand se uda pe par.
Am vrut si noi sa mergem la inot cu ea, dar ba a fost bolnavioara, ba nu am avut timp, iar acum e pt 5 sapt in Romania la parintii mei.
Insa odata acasa, o iau la subbrat si ma infiintez cu ea la un centru de terapie cu apa pt parinti si copii din Riga.
mini_me spune:
Buna, fetelor
Fetita mea are 1 an si 7 luni si rareori am avut probleme cu spalatul pe cap. Eu nu ii fac baie, ii fac dus. Pun un prosop mai gros in cada, iar atunci cand o spal pe cap o intind pe spate, o ud repede si cu grija cu dusul dupa care o ridic in fundulet si o samponez. Dupa aceea o intind iar pe spate si o clatesc rapid cu dusul. Pe urma o spal pe corp cu un buretel pentru copii. Singura data cand am avut probleme cu baia a fost cand ne-am mutat si a realizat ca e alta cada/alta baie. Atunci am rezolvat problema cu o papusa. I-am dat o papusa la baie care i-a distras atentia.
miflore spune:
Multumesc frumos pentru sfaturi!
Am reusit aseara sa-i fac baita! Fara sa planga!
Am luat-o usor, cu ratuste, cu joaca, 2 zile nu m-a lasat si a treia zi m-a lasat s-o spal. Ce-i drept nu era chiar in elementul ei, n-a stat in fundulet in cadita, doar pe vine. Si in timp ce-o spalam, ea isi spala bebelusul. Oricum e o mare realizare. Cu baita la cap o s-o mai las cateva zile, nu vreau s-o fortez si sa stric totul.
Ceva sfaturi s-o invat si cu dusul? O sa lipesc niste pitici sau altceva pe pereti in baie si o sa-i dau dusul sa-i stropeasca, mi se pare o idee buna. O s-o las pe ea sa puna apa in cada cu dusul. Astept si alte sugestii!
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
denicris spune:
Am avut si noi acesta problema dar acum ca am mai crescut ii distragem usor atentia cu jucarii.
miflore spune:
Aseara i-am facut din nou baita fara sa planga si de data asta s-a asezat in fundulet. Dar tot nu era in elementul ei. Inca. Ieri am cumparat si cartea Super Nanny, sa vad, poate ma mai inspir.
Incerc sa pregatesc baita la cap, aseara am spalat un bebe pe cap, l-am samponat cu grija si bebe a lasat capul pe spate la clatire...
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
szivarvany spune:
Cu dusul , Giulia si-a umplut stropitorle, paharele, cam tot ce se putea umple, ii place asta la nebunie. Mai apoi a inceput sa spele cada, usile de sticla, oglinda din dush :-)
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3
emushi spune:
cu dusul am avut si noi ceva probleme...un timp; desi asta vara facea cu placere chiar si 3 dusuri pe zi, daca era cald, de cateva luni bune au devenit mari dusmani...acum, daca ma gandesc bine, se poate sa fie din cauza ca am mai fortat eu nota cu spalatul pe cap...mai demult
asa ca in ultima vreme, in loc de dus dadeam drumul doar la robinet, si cand vroiam s-o clatesc macar, incepea sa strige: nu cu dusuuuuu'!
saptamana trecuta am incercat din nou - numai pe picioruse, talpite etc - ea s-a retras in capatul celalalt al cazii, "nu cu dusuuu"etc., si mi-a venit ideea s-o intreb daca o doare...nu...am incaput sa rad si am intrebat daca o gadila...mai, si parca s-a aprins beculetul, a zia ca "da" si-a inceput sa rada in hohote, gadilici-gadilici...de n-o mai puteam opri!
tati statea la usa si intreba incremenit - rade sau plange? drept sa va spun, nu prea stiam ce sa raspund...si totusi radea! asa ca cel putin nu-i mai e frica de dus...inca se mai fereste, dar macar nu plange...la asta chiar nu ma asteptam
ieri am reusit sa clatim ceva mai bine parul, ne-am stropit amandoua (vai de pijamaua mea), a "inotat" in cada, am dat drumul la o parte din apa pana a ramas cam de-o palma...am pacalit-o ca o las sa doarma in cada si am reusit s-o clatesc, uraaaaa!
http://www.pagina-mirunei.piczo.com
Am implinit 2 ani...