Copiii Europei sunt grasi si lenesi
Raspunsuri - Pagina 5
maru spune:
buli, noua ne e usor sa vorbim de aici, unde copiii fac multe ore de sport...
pai noi am venit in iarna aici, (si cred ca daca am fi stiut n-am mai fi emigrat) si am aflat ca au sport in fiecare zi, plus pauzele se fac obligatoriu afara, doar la minus 25 de grade sunt bagati in sala de sport. Pai al meu racea dupa fiecare ora de sport, era cobza, antibioticul era aliment de baza. In 2 ani aici a luat antibiotic o data...
cineva mai spunea ca europa de est a descoperit de o generatie fast foodul, mare adevar a grait, pai aici nu se mai gateste din scratch deloc, adica de la zero...
problema ca in romania nu sunt parcuri, locuri unde poti scoate copii, aici fiecare cartier are parcul, bazinul si patinoarul (Canada, deh! invata sa patineze inainte de a invata sa mearga). Pai ce ture frig eu seara pe terenul de sport al liceului, care btw nu are gard, Canada nu are garduri...cu plodul pe bicicleta dupa mine sau eu dupa el...
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
buli spune:
maru, tu esti acolo, dar io-s aici :))
si inca la Ieshi, unde posibilitatile sint mai mici ca in Bucuresti, dar ma descurc, zau asa :))
pt fotbal imi trebuie 10/10.
pt bicicleta mai mult, dar nu foarte.
pt. alergat pur si simplu doar putina bunavointa.
drept e ca asta vara am mers la bazin. eu cu el pt. ca era prea mic pt. antrenor.
vara asta o sa-i puna tat-su rolele in picioare.
dar eu cu sotul n-avem seri la tv. decit dupa ora 23. de cind iesim de la serviciu ne jucam cu gindacul.
daca e prea frig iarna il ducem la un loc de joaca sa alerge.
la gradi l-am dat la dansuri, numai ca sa se miste un pic, insa NU l-am dat la curs de calculator.
nu-i dam sucuri de la magazin, facem acasa. ia timp, dar asta e. chipsurile nu exista. nici croisantele de la magazin. la mc donalds mergem numai la aniversari. mai bine ii dau o bucatica de ciocolata decit aluaturi umflate cu aditivi.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
ruxij spune:
Fi-miu face inot de 4 ori pe saptamana, cate o ora, iar in rest cu bicicleta, cu mingea, cu ce poate. Nu prefera deloc TV-ul desi avem 3 si el are in camera lui mult hulitele TV si calculator, pe care nu le deschide decat cam o data pe saptamana. Iarna patinoar si inot, ca inot facem si iarna si vara, nu conteaza temperaturile. Mai multe sporturi nu pot eu si mai e nevoie si sa invete, mai merge la pian, la spaniola. A mai fost si la gimnastica, la tenis, tenis mai jucam si noi cu el si in vara asta acum ma gandesc ce alt sport sa ii mai bag, ca e mai mult timp. M-am gandit la sarituri in apa si tenis, pe langa antrenamentele de inot. Aici se pune mare accent pe sport. Sunt multi grasani, da' aia nu stiu ce sport or face. Fi-miu e slab, are 20kg, 6 ani si e f. inalt, 95%.
Fania spune:
Sunt total de acord cu mamagiuliei, exemplul personal conteaza enorm (acelasi lucru este valabil si in cazul lecturii).
Noi suntem o familie "tipic" sportiva; eu am iubit intotdeauna sportul si am praticat, iar sotul meu a facut si el sport de performanta. Copilul nostru intre calculator, tv si sport alege in maxim 2 secunde orice tip de sport.
Am vazut in iarna asta zeci de parinti inghetand la baza partiilor de sky pentru copiii lor, parinti care nu aveau legatura cu acest sport, vara cel putin vad piscinele pline de copii la cursuri de initiere, patinajul in Bucuresti in ultimii 2-3 ani a prins extraordinar, salile de dansuri sunt pline si ele, terenurile de tenis la fel si spun aceste lucruri in cunostiinta de cauza, deci eu cred ca nu e totul pierdut.
Parintii fac eforturi pentru a oferi copiilor tot ce este mai bun, acum depinde doar de mentalitate si ....comoditate...
[poze]
ruxij spune:
Musetto, m-am gandit la arte martiale, dar nu vrea, nu vrea nimic cu contact sau care sa semene cu vreo bataie. Polo, interesanta idee, nu m-am gandit. M-am gandit la sarituri in apa ca am vazut cursuri si el moare sa sara de pe trambulinele alea:))
ruxij spune:
Ah, si apropos de TV/calculator, sunt parinti care interzic total, nu au TV in casa samd, dar eu nu sunt de acord. Devine ca fructul oprit si prin urmare mult mai interesant pt. copil, i se pare cine stie ce smecherie TV-ul ala.
Astbjort spune:
Uni parinti gandesc, ca daca copilul face vreun sport nu mai are timp de carte...dar de computer si tv au timp???? Cate ore pe zi isi petrece copilul dumneavoastra in fata televizorului si al computerului??? Dar daca ar face un sport pe langa faptul ca e si sanatos, il tii si departe de computer si tv, care sunt foarte nesanatoase pt copii nostri. Eu am doua fetite, si cea mare are 2 ani si 8 luni si merge la gradinita, la gradinita la care merge ea sunt scosi afara in fiecare zi, fie vara fie iarna (daca termometrul nu coboara prea mult in minus) si asta este foarte sanatos pt ea, alearga si e in continua miscare. Si cand vine de la gradi prefera sa mai stea in gradina si sa se joace decat sa intre in casa sa se uite la desene la tv. Eu cred ca e si vina parintilor in primul rand ca multi sunt comozi si nu iese afara cu copii. Eu cred ca toate mamicile au de facut ba una ba alta dar totusi trebue sa ne gasim mai mult timp pentru copii nostri.
Ally
stefaniya spune:
Deci baietelul meu in comparatie cu ce am citit ca fac ai vostrii,chiar daca are doar un anisor,iubeste calculatorul si televizorul.Asa cum zice si Ruxij,nu-l feresc pt ca nu mi se pare nimik asa grav.Ca se uita la desene (al meu e atras mai mult de muzica) sau alte programe poate il ajuta sa cunoasca viata asa cum e si eu doar sa-l ajut sa inteleaga si cum sa treaca prin ea.
Chiar saptamana trecuta citeam un articol in ziar cum ca e bine sa lasi copilul sa se joace singur,sa se plictiseasca si asa isi va arata creativitatea lui.Asa cum faceam noi cand eram mici in lipsa de jucarii.
Eu chiar ii pun cd cu muzica sau cu povesti si el isi face de treaba cu jucariile.Ma joc cu el dar nu toata ziua ca asa nu as mai face nimik.
Cred ca unii parinti nu au timp mult pt copii,muncesc pana tarziu,vin obositi,dar weekend-ul trebuie sa-l petreaca impreuna.Nu trebuie sa faci sport zilnic,cred ca un rol important il are alimentatia.
Ar putea merge la gradinita pe bicicleta,afara alearga ei oricum,in weekend-uri in parc cu anumite jocuri...
E adevarat ca parintii au vina in toata povestea asta dar trebuie sa intelegm realitatea in care traim.Depinde foarte mult de la tara la tara.In Danemarca majoritatea muncesc 8 ore si au timp si de copii.Sunt facute strazile cu culoare pt biciclisti,parcuri peste tot,terenuri pt a juca fotbal fara sa platesti,bazine speciale pt copii si nu te ustura la pret chiar daca mergi zilnic si in cazul asta e mai usor.In Romania e un pic mai greu.
Parintii sunt oameni si a gresi e omeneste.
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
iahim spune:
Dincolo de practicarea unui sport,important este si OBICEIUL ALIMENTAR DINTR-O FAMILIE!Va intreb,daca ati avea in locatie un restaurant,ati fi tentate sa duceti copilul in fiecare zi la "meniu special" si sa scapati de corvoada bucatariei???Haideti,fiti sincere !Pentru ca eu cunosc un asemenea caz,in care copilul a luat vertiginos in greutate la o varsta la care cei mai multi slabesc sau iau foarte putin,pentru ca la 2-3 ani copiiii sunt in general activi!
Prefer un copil mai slabut decat unul "fals dolofan"(impropiu spus),unul cu un regim alimentar sanatos,pe care il pot controla,decat o masa aspectoasa care nu stii ce ascunde!!!
Poate va surprinde,dar eu nu am dus NICIODATA copilul la Mc.Donald,nici macar la o onomastica...Ba chiar am renuntat sa duc copilul la onomastica,decat sa manance semipreparate de la Mc.Donald!
Dar fiecare parinte isi creste copilul dupa cum crede!
ruxij spune:
Eh, eu nu sunt de acord nici cu extremele de genul niciodata (TV, McDonalds etc), mai bine nu merge la onomastica decat sa manance odata in viata la McDonalds. Mai important este sa aiba prieteni, sa participe la onomastici samd. Sa nu devina un obicei, dar 1 data pe an dc. merge nu pateste nimic. Si au si aia acum salata de fructe, lapte, nu trebuie sa iei cartofi prajiti si cola. Nu imi spuneti ca voi le dati doar salata si spanac in fiecare zi si nu bagati cartofi si chiftele sau snitele in meniu niciodata. Nu mi se par restaurantele chiar asa de demonice atata vreme cat stii ce sa comanzi. Se gaseste si acolo ce faci si tu acasa, poti sa alegi. Nu vorbesc de McDonalds si alte fast food, ci de restaurante ceva mai bune. Noi mergem cam odata pe saptamana la resto cu fi-miu. Panera, Olive Garden... La Mc. doar de vreo 2 ori pe an. Deci una peste alta eu zic ca atata vreme cat pastrezi un echilibru, nici intr-o extrema, nici in cealalta si te ocupi de copii indeaproape, n-ai cum sa dai gres.