Copiii Europei sunt grasi si lenesi
Raspunsuri - Pagina 6
mhldvrc spune:
Sunt de acord cu Ruxij, extremele nu sunt bune. Nici copiilor mei nu le dau voie la Mc, dar asta nu inseamna ca nu au intrat niciodata acolo. Au calculatoare, dar nu stau toata ziua in fata lor. Si ciar daca nu practica nici un sport, nu inseamna ca nu fac deloc miscare. Poate ca in timpul saptamanii este mai greu, dar nu ratam nici un WE, iarna patinaj, vara role, skating si plimbari in aer liber.
Mihaela, Tatiana(20.09.1991) si Mihai(1.08.1995)
mhldvrc
Rodica spune:
Ai mei m-au speriat cu mancatul. Am sa pun lacat la bucatarie, pt ca "fura" din frigider si mananca la TV. Noi avem casa mai "imprastiata", nu e apartament, si au o mie de locuri unde sa se ascunda sa nu-i vad. Asa ca ar fi o idee sa descui bucataria doar la ora de masa- e buna tehnica asta si pt mine
Ieri i-am scos la alergat: pe strada ca scoala si-a pus lacat la poarta- si nu poti intra in curte sa te joci, iar la ora 19 nu mai plecam in paaarc nici sa ma impusti! Mai aveam si o oala pe foc...
Asa ca stateam cu ochii pe ei, strigand: atentie, masina!!! Mai mult stres! Azi incerc alta varianta, sa vedem!
Pupici!
Ro
mhldvrc spune:
Daca nu sunt grasi, nu-i o nenorocire, Rodica.
Mihai, mananca tot timpul, de multe ori si noaptea. De Tatiana, ma rog eu sa mai manance, dar nici unul nu este gras. Sunt foarte mandra de ei, n-as fi suportat niste obezi. Sunt eu, si pentru ei.
Tatiana(20.09.1991) Mihai(1.08.1995)
mhldvrc
sirimie spune:
Poza de www.sfaturimedicale.ro/articole/articole/tinerii-europei-sunt-prea-grasi-si-prea-lenesi-studiu.html" target="_blank">aici e teribila.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
XIO spune:
quote:
Originally posted by mhldvrc
Ce vina au copiii, daca au parinti tampiti? Prefera sa faca semipreparate la microunde, le cumpara prostii(cipsuri, hamburger, cartofi prajiti de la Mc'Donalds) ca asa-i la moda.
Cu laptele de la scoala te contrazic, l-ai gustat?, nu te sfatuiesc. Nici pisica nu-l mananca, apa colorata, isi bat joc de ei.
Daca tot s-au hotarat sa dea ceva copiilor, macar sa fie ceva de calitate.
Baiatul meu bea mult lapte(chiar prea mult 1l/zi), pe cel de la scoala nu-l mai ia, e oribil, nu inteleg de ce mai semneaza pentru el.
Nici copiilor mei nu le plac fructele, dar daca le fac salata, se bat pe ea. Mare lucru sa tai fructele si sa pui un strop de smantana batuta sau frisca.
E asa de greu sa faci dimineata un sandwich, nu, dar e mai usor sa cumperi cipsuri.
Ce sport se practica in unele scoli, sa fim seriosi.
Dar se poate face destula miscare si acasa, in parc, la rolle, patinaj,etc. Nu sa dea probe tampite, de stat in cap, in maini, rezistenta sau viteza, deci din cauza asta unii parinti nu-si lasa copiii la orele de sport.
Mihaela, Tatiana(20.09.1991) si Mihai(1.08.1995)
mhldvrc
Probele acelea despre care pui ca sunt tampite unt cele mai simple chestii. Daca s-ar baga profesorii sa faca alte probe i sa dea notele pe bune , pe sporturi , ar pica 80% din elevi.
Cand eram in generala toata lumea facea sport. Nu exista cutire decat atunci cand chiar era bolnav copilul sau cand fetele erau la ciclu(unele).
Pe langa portul de la scoala in fiecare weekend i in vacantele de vara ne intalneam in curtea scolii si jucam baschet , volei , fotbal, tenis ca nebunii . Eram vreo 20 si ceva , u , inca vreo 2 fete si ceilalti baieti de la 14 la 20 de ani .
Acum e pustiu peste tot din 2 motive:
-nu te mai lasa sa intri in curtea scolilor
-nu mai vrea lumea sa faca sport
La liceu din nou , faceam sport serios. Din toata clasa de 27 de persoane doar vreo 6 nu aveam cutire , restul toti erau bolnavi.
Vorba vine , ca mergeau la tigara si la prajitura , iar dupa aia se mirau fetele ca ele sunt grase si eu nu .
Si in generala si in liceu am facut baschet, pe langa orele de sport aveam 2-3 antrenamente pe saptamana , la fel si cele care faceau volei , deci daca se vrea , se poate.
iar probele acelea , gandeste-te ca sunt cele mai simple lucruri: sa fugi , ceea ce toata lumea stie , si "gimnastica" , adica sa te rotogolesti.
Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Qamar spune:
XIO, poate ca sunt cele mai simple (probe) insa nu e musai sa iti si placa...sau sa fii bun la alergat, de ex, sau rostogolit. Eu pana in a XIIa cand mi-am pus lentile de contact, purtam mereu ochelari...apai rostogolitul asta la ora de sport nu imi facea nicio placere
Iar despre baschet/volei...iar tine de persoana, mie nu imi plac, as fi preferat sa fac tae-bo sau aerobic, sau dans sportiv, sau fitness...dar, nah, cam asa e in scolile din RO (ca pe astea le stiu)...
so, doar pt ca se face uneori sport in unele scoli, asta nu inseamna ca si copiii sunt motivati sa practice...mai ales daca e vorba de un sport cu care nu se impaca...
www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo
Linux Miorlau
XIO spune:
Noe , nu trebuia sa faca nimeni o pasiune din probele astea , trebuia doar sa le treaca. Gimnastica e facea cateva ore inainte de proba, nu era mare lucru.
Nici mie nu-mi placea matematica , economia , dar le-am invatat pt. ca trebuia.
Iar cu sporturile da , ai mare dreptate.
De asta am spus ca se practica si la noi sporturile daca unt copii cre vor sa invete. In liceu doar eu jucam baschet, volei,tenis de la mine din clasa si ma plictieam teribil la ore cateodata , iar cand am ajuns la facultate am fost entuziamata ca vom face sport 60 de fete si ghici ce ? NIMENI nu stia sa joace nimic. O singura fata mai juca ping-pong relativ ok.
Sport se face in scoli , dar cateodata pur si simplu nu ai cu cine.
Si e trist ca se prefera o scutire sau un chiul in locul unei ore d educatie fizica.
Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
mariana_1976 spune:
In primul rind as dori sa spun ca alimentatia rationala presupune o educatie a populatiei in acest sens.Acest lucru ar trebui facut IN MOD ACTIV in scoli,la locurile de munca si...peste tot unde este posibil.
Aici se dau pliante gratuite cu alimentatia gravidei, a mamei care alapteaza si a copilului de diferite virste. Oare asa ceva se face si in Romania si cit de actualitate sunt acele informatii?
Daca statul observa ca din cauza supraponderalitatii costurile medicale sunt in crestere, ar trebui sa ia masuri de genul subventionarea partiala a unor alimente sanatoase in defavoarea celorlalte.
In unele tari (nu zic care ) un kilogram de ciocolata sau chipsurile costa de vreo 3-4 ori mai mult decit unul de mere, in timp ce in Malta (membru EU) pretul fructelor il depasea in timpul toamnei chiar pe cel din tarile nordice.(care saracele datorita climei nefavorabile sunt nevoie sa importe majoritatea legumelor si fructelor)
Cei care au fost in tarile nordice stiu cu siguranta cit de scump este alcoolul si tigarile aici.Bine, astia nu o fac numai pt. sanatatea noastra, dar este un mod de a aduna impozite statului.La fel se intimpla cu pretul autoturismelor...
Cind am venit prima data din Romania, am crezut ca se tinea o competitie ceva,cind am vazut cit de multe biciclete erau in curtea scolilor aici!
Pai cind eram copil in Romania,unii oameni ma mai si injurau ca merg cu bicicleta pe trotuar!!(pe cind aici, asa cum a spus si stefaniya din Danemarca, e NORMAL sa se circule NUMAI pe trotuarul impartit jumate pt. pietoni jumate pt.biciclete!) Oare cei care ma injurau nu se gindeau ca pentru un copil (care statea departe de parc)N-O FI FOARTE PERICULOS sa se bage cu bicicleta PE CAROSABIL in trafic??
In plus, ar putea initia diferite campanii extinse la scara nationala de promovare a diferitelor forme de sport/miscare, asa cum se procedeaza in unele tari.(nu zic care )
Poate unii dintre voi va intrebati de ce sa am atitea pretentii de la " bietul" stat?? Pur si simplu fiindca asa m-au invatat in tarile nordice, ca statul are datoria sa aiba grija de toti cetatenii in mod egal si daca nu o face, trimitem un "biletel" mai sus
In final, trebuie sa recunosc ca sunt 100% de acord cu Noe, ca sportul trebuie sa devina o placere, nu o obligativitate.
Ar fi oare greu sa se faca sondaje si sa se stabileasca ce sporturi i-ar interesa cu adevarat pe elevii unei scoli si in functie de asta sa se alcatuiasca grupe de aceeasi virsta care practica acelasi sport?
Daca ce am scris mai sus suna nerealistic in Romania, in definitiv, orice forma e miscare facuta in mod regulat, este binevenita.
(hai ca iar ma leg de stat, dar subventionarea partiala a unor cluburi "after school" in incinta scolii in care sa se faca pe linga alte activitati placute si miscare/diferite jocuri sportive ar fi o solutie buna si pentru parintii care lucreaza mai tirziu)
Mariana 31+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda