Copiii Europei sunt grasi si lenesi

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Pentru o persoana sanatoasa (nu ma refer la cei cu dereglari endocrine) a fi gras sau slab tine de urmatorii factori:

-factori genetici (exemplu: am 2 baieti -unul "zdravan" de care trebuie sa am grija sa nu se ingrase si culmea, prefera la desert mocovii cruzi si altul "aschiuta" care e pasionat de ciocolata si dulciuri)
-alimentatie (atentie la fainoase, dulciuri, prajeli si evident cantitate)
-stil de viata (sport sau alte metode de consumat caloriile)

Daca factorii genetici nu-i putem influenta (inca), ne raman celelalte 2 posibilitati.

Cat despre sportul in scoala, in Romania e o adevarata problema. De multe ori nu se facea, invatatoarele preferand matematica sau scrierea, la gradinita iar nu se prea face. Pana acum gradinitele aveau macar o curte in care sa se joace copiii, acum au inceput constructii de corpuri noi iar copiii fac gimnastica pe holul din fata clasei. Cat despre sali/vestiare...nu cred ca s-au imbunatatit conditiile prea mult in scoli- fata de ce am prins noi. Dupa scoala...usor de spus, greu de facut. In primul rand ar trebui sa existe un parinte/bunic disponibil sa duca/aduca copilul si sa piarda 1-3 ore pe strazi cu dusul/asteptatul/luatul de la sala. Salile/bazinele sunt ori sub orice critica, ori foarte scumpe. Copiii sub 5 ani nu sunt primiti la sport (ex: Lia Manoliu - la inot- cf afisului de la usa). Ca sa nu mai spun ca instructorii pastreaza aceleasi metode de demult. Pe strada/ parc iar nu poti lasa copilul singur. In parc nu e voie cu bicicleta/ pe strada te calca masinile/ alei speciale de biciclete...vise.
Ar mai ramne sfarsitul de saptamana cand te inarmezi cu rabdare cateva ore sa ajungi in afara orasului, cotizezi pt 1-2 nopti de cazare si poti urca gratis pe munte sau poti inota in mare/lac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Sunt de acord cu voi ca atat parintii cat si copiii si cadrele didactice sunt de vina pt situatia in care s-a ajuns,nr copiilor supraponderali s-a marit.
Insa trebuie sa o contrazic pe Viviana cum ca un copil care face sport extrascolar nu-si mai vede de scoala,fiul meu face si sport si are si note de 10 la scoala si asta la varsta de 12 ani,totul tine de organizarea timpului,antrenorul lor, tot parinte si el ,pune o conditie:sa prezinte carnetul de note la fiecare selectie in echipa,cei cu note bune sunt selectionati ceilalti burta pe carte daca vor selectii,asa ca se pot imbina cele doua foarte bine.
E adevarat ca eu nu le dau copiilor sucuri din comert decat rar si foarte putin,chipsuri la fel,dulciuri cu portia,iar pachetelul de la scoala contine 2 sandwichuri si o fructa,in general beau apa plata,eu fac prajituri,gatesc,nu agreez semipreparatele si nici fast foodurile,nu sunt de acord cu Mc Donald si ii duc o data la 3 luni daca ii duc,beau lapte,mananca cereale,carne de pui vita si peste,porc mai putin ,mezeluri rarutz,fac gemuri ,dulceatza in casa,cam asa am inteles eu sa-mi alimentez copiii.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

baifimea are aproape 21 de kile la 5 ani si 7 luni si nu mi se pare ca ar fi aproape de limita obezitatii....(21.4) adica nu arata plinuta, Sheanna, tu ai vazut-o doar, nu's ce sa zic cu cifrele alea

la subiect: cata vreme acum mersul la munte a devenit sezut pe patura ;la gratar.....
eu nu prea sunt de acord cu sporeturile in sala, da macar mers pe munte (in orice anotimp) si inot vara s-ar putea face....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Si Ralu 23 la 8 ani! 21 avea anul trecut...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Copiii sunt morti dupa ciocolata( si eu la fel-da ma tratez ) calculator si TV. Asta e reteta sigura pentru boala - de orice natura ar fi ea.
Sunt doi, avem curte, ii las pe strada sa se joace cu copiii pe care-i avem pe strada-6 la numar!!!!, si tot la tv esueaza! Stau pe afara 30 minute- si ma trezesc cu ei in casa. Si iar ii dau afara, si tot asa!!! Am incercat sa-i dau la sport, dar tot ce am gasit eu, au fost cursuri in timpul saptamanii, cand noi suntem la servici pana la 5, iar ei la semiinternat tot pana la ora aia. Daca ajungem acasa...pana punem masa, pana mancam, mai verificam o lectie, si se face ora de culcare.
Sambata sau duminica mergem cu bicicletele in parc - cand nu-l apuca pe sotu din dotare:"pai noi treaba in casa cand mai facem?"
Ei, voi ce program aveti in care sa fie inclus si sportul? Cum cand, Unde?
Rodica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Ora 5 e devreme, eu personal plec la 6 de la servici.

Nu exista terenuri de sport unde se primesc copii sa faca sport seara?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nici foarte seara nu merge... teoretic pe la ora 20.00 ar trebui sa se adune pe acasa, sa manance ceva, dus si nani, ca a doua zi e gradi sau scoala...Programul cel mai potrivit ar fi 18.00-20.00 pt sport. Lectiile facute, vine obosit, mananca, se culca...dar ce parinte ajunge acasa pe la 17.00 ca sa duca copilul la un sport?

Eu lucrez in ture, sotul meu ajunge acasa pe la 19-20.00. Am noroc cu bunicii, dar ei se deplaseaza mai greu...Sambata-duminica, cand nu lucrez iesim din oras...Nici nu stiu cum sa organizez totul ca sa faca si un sport, iar din cate aud de la colegii cu copii mai mari, peste clasa 5-7, se pare ca trebuie pompate multe meditatii, ca scoala nu se prea face la scoala si nici noi ca parinti nu avem timpul si rabdarea necesare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Sunt doi, avem curte, ii las pe strada sa se joace cu copiii pe care-i avem pe strada-6 la numar!!!!, si tot la tv esueaza! Stau pe afara 30 minute- si ma trezesc cu ei in casa

Ei, nu era mai bine pe vremea noastra cind nu era nimic la TV? Mi-amintesc ca era albumul duminical si apoi la joaca frate, in spatele blocului. Sau luni era Poldark de la 7 la 8 seara, timp in care nu era nimeni pe strada, dupa care (daca era vara si zi afara), iarasi la joc. Noi nu am avut atractiile pe care copiii nostri le au acum. Ce jocuri pe calculator? Ce televizor? Tehnica ne ingrasa si ne omoara fratilor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

quote:
Originally posted by viviana

Bineinteles ca copiii care fac sport extrascolar nu mai au timp de carte. Cel putin in Romania.

Sa stiti ca incepand de anul acesta, in majoritatea scolilor sportul in clasele primare se face cu profesor. Deci se face. Nu mai trebuie ca invatatoarea de 50 de ani eventual supraponderala sa alerge cu ei prin curte.

Laptele care li se da la scoala e foarte bun. Sunt putini cei carora le displace gustul. Aceia sunt exceptii. Dar, in general copiii mai marisori nu mai beau asa mult lapte.

mhldvrc: Eu te contrazic. La scoala la fi-mea se da lapte LaDorna cu UHT grasime 1,5%. Daca nu iti place laptele semidegresat si UHT, asta nu inseamna ca el este o bataie de joc.
Si este foarte bine ca se da lapte semidegresat la copii.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

ca fosta invatatoare, tin sa te contrazic: nu conteaza varsta si cate kile ai, cu un fluier poti sa faci nite ore de sport jos palaria. problema e sa vrei, nu sa folosesti ora sa faci mate si romana, sau teme la engleza, cum eram nevoita eu sa fac cateodata...(profa de engleza era un dezastru, copiii erau terorizati)

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

maru, corect!
bravo!

e simplu sa spui scoala nu face, copilul meu nu vrea afara.
dar e mai greu sa vii de la lucru sa-ti pui adidasii si sa iesi la o miuta cu pustiul tau sau la o tura cu bicicleta.
in plus daca copilul isi vede toata ziua parintii la comp sau tv va copia comportamentul lor.

dar nu e asa ca e usor sa dam vina pe altii?

io am o pb cu titlul subiectului ... suna naspa rau de tot

mai lipseste sa adugam si "uriti si prosti" si gata, i-am aranjat pe bietii copii, care de fapt suporta consecintele - deciziile sint ale adultilor.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput