Copiii Europei sunt grasi si lenesi
Raspunsuri - Pagina 3
Lorelai spune:
quote:Ana, mie imi place de tine dar pt ce ai scris mai sus ar trebui sa iti dai singura avertisment. nu vreau sa lansez iar o discutie pro/contra alaptat dar chiar ca nu e frumos.
Originally posted by Sheannamp
cand de fapt vina ne apartine in totalitate, noua parintilor.
Incepem din primul an de viata cand in loc sa ii alaptam ii umflam cu formula
si acum, on topic, daca copiii europei sint grasi si lenesi, ce sa mai zicem de copiii din america de nord unde procentul de copii supraponderali e mai mare decit in Europa, si in crestere? in Canada guvernul incearca sa impulsioneze parintii sa inscrie copiii la activitati fizice. banii cheltuiti pe sport pt copil nu se taxeaxa, daca iti cumperi bicicleta nu platesti taxa provinciala si au crescut numarul de ore de sport la scoala.
e adevarat ca nu iti mai poti lasa copiii sa se joace in fata blocului sau pe strada nesupravegheati dar solutii se gasesc. copiii mei sint prea mici sa se joace pe strada dar am vecini cu copii mai marisori care fac cu rindul la supravegheatul copiilor pe strada. copiii se joaca impreuna si o mamica/tatic sta deoparte cu un ochi pe ei si citeste ceva.
corinadana spune:
Ha ha ha atunci cei de aici cum sunt???? (SUA)
Asta este o gluma proasta sau ce?
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
loryi1974 spune:
quote:
Originally posted by corinadana
Ha ha ha atunci cei de aici cum sunt???? (SUA)
Asta este o gluma proasta sau ce?
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Nu este o gluma proasta din pacate,doar un raport al Comisiei Europene care inearca sa traga un semnal de alarma.
Multi dintre noi suntem parinti si,din pacate,contribuim la indepartarea copiilor de sport,in special prin scutiri false si sedinte cu rugaminti adresate invatatoarei/dirigintei sa se faca in ora de sport romana/matematica etc,prin minimalizarea acestei discipline fara sa ne gandim la consecintele pe termen lung.
In Romania,adultii fac sport (nu ma refer la sala) foarte putin ,asta fiind rezultatul anilor in care sportul ca materie era tratat foarte prost.Poate ar trebui sa schimbam ceva cu copiii nostri.
Ii vad pe copii pe vreme frumoasa in locurile acelea gen subsol Mall,cu mirosuri de canalizare ,30 copii pe metrul patrat,tavalindu-se prin niste bile,suprema placere.Oare nu ar fi mai bine sa-i vedem afara pe role,cu mingea,cu coarda,cu sotronul?
Eu merg mereu cu copilul in Gradina Botanica si niciodata nu este aglomerat.Sunt doar cativa copii care fac tot ce am spus:role,bicicleta,sotron,coarda.
Qamar spune:
mie nu mi-a placut sportul la scoala de nicio culoare; detestam ora de sport...ma plictiseam, ma enerva f tare ce se facea, nu imi placea volleyball in sala de sport sau sa sar la capra si sa ma dau peste cap pe saltele...bleax...Trebuia sa ne schimbam -fetele, mai ales- in baile nu f curate din scoala, nu era vestiar, ....Uneori ne ducea proful de sport pe stadion, sa alergam- nici asta nu imi placea, absolut deloc.
Insa din clasa a IX-a pana in clasa a XII-a am mers saptamana de saptamana (de 2 sau de 3 x pe sapt) la cursuri de aerobic- mergeam cu o prietena buna, duceam noi casete cu muzica, profa de aerobic era tanara si amuzanta- era o placere, si acum imi amintesc cu drag orele alea
Din clasa a IX-a pana intr-a XI-a am facut si cursuri de dans sportiv si de societate- iar, o placere - in timpul liber. Aveam timp sa si invat.
In facultate, mi-am luat in anul I scutire de sport, pentru ca se facea baschet la grupa noastra (not for me) in schimb frecventam orele de aerobic, cu fetele dintr-un an mai mare.
Deci se poate. Insa sportul in scoala, nu e neaparat tot sportul sau singurul sport pe care il poti face. Daca era asa, ramaneam ne-sportita, asta e clar.
Locurile de joaca din Mall-uri ma inspaimanta; ala nu e sport, e calcare in picioare. Not for us
www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo
Qamar spune:
PiSi: ar trebui cumva sa ne consoleze faptul ca la altii sunt copii si mai grasi si parinti si mai inconstienti??hm..
www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo
ruxij spune:
quote:
Originally posted by Marina
ma scuzati dar iar faceti niste generalizari din astea de te apuca groaza....copii sunt grasi, lenesi si nu fac sport. Eu pricep ca e o catgorie a celor supraponderali si o categorie a celor care nu fac sport dar de aici pana a generaliza e cale lunga. Si sa vorbesti in felul asta despre copii mi se pare putin cam urat.
Cred ca multi parinti acorda multa importanta sportului si isi inscriu copii la cluburi. daca stau sa-mi iau la rand prietenii/cunostintele cred ca fiecare singur copil face o forma de sport din gradinita, toti sunt asi la patinaj.
ca nu prea sunt locuri unde sa faci sport, aici sunt de acord dar asta e alta discutie.
Marina
Iote asta voiam sa zic si eu, da' a zis Marina.
mhldvrc spune:
Asta am spus si eu mai devreme, fata mea are scutire la sport, data de dr. endocrinolog(mult prea slaba, cica). Dar sport face berechet, la scoala merge pe rolle aproape in fiecare zi, vara innot, iarna patinaj, mers pe jos. Iar la scoala daca s-ar face si altceva decat probe tampite de viteza, rezistenta, etc nimeni nu si-ar scuti copilul. Eu sunt pentru sport, nu impotriva lui si pe cat se poate in aer liber.
Mihaela, Tatiana(20.09.1991) si Mihai(1.08.1995)
mhldvrc
lorelaim spune:
Sportul trebuie sa fie o placere NU un chin... Eu mi-l amintesc ca pe o "pedeapsa" la scoala :-( Ne punea sa alergam de ne ieseau ochii din cap :-( si apoi nu mai eram "buni de nimic" la ore :-(
Niciodata nu am fost "slaba" da' niciodata n-am fost "grasa"... Am innotat cu multa placere, merg mult-mult-mult pe jos (nu am masina si nu conduc), fac yoga si pilates (usurel asa - sa ma simt bine)... Si cand eram insarcinata cu Gabisor pana si in ultima zii de sarcina am facut 7 ture de teren mers vioi (chiar daca incepusera contractziile neregulate si "nedureroase") si... in noaptea aceea (ca ceasul - conform "programarii") bb a venit pe lume in 9 min :-)
Prunca are 3 ani si 10 luni - 20 kg si 112cm (a fost alaptata "la cerere" pana la 13 luni cand s-a intzarcat singura). Arata super (normal - ca-i puiul meu, nu? :-)). Mananca fructe cat incape, din cand in cand mai cere cioco ("boala" de fam) si cam o data pe luna pizza, obligatoriu musai tre' sa bea o cana de iaur (250ml) amestecat cu kefir (nu vrea lapte cica nu-i place), NU bea sucuri din comertz (stie ca sunt toxice, ii fac eu din porto si pun o linguritza de miere si una de polen), nu mananca bomboane si prajituri (nici nu fac.... ca imi e lene :-)). Stam afara la joaca cam 3-5h/zii primavara-vara-toamna (temp aprox 5 - max 25grade), si cam 1h/zii iarna (tem -5 la +3grade). Are voie max 1h/zii la tembelizor (Little Einsteins si Pooh & Darby).
Nu ma dau in branci cu sportul - da' nici nu sunt "couch potato"... Cred ca tre' masura si bun-simtz in toate.
Da' musai mai tre' si timp... ca daca ambii parintzii lipsesc de-acasa cel putzin 10h/zii (2h de stat cu fundu'n masina in trafic, 8h de stat cu fundu pe scaun la calcu - de ex) cand ajung acasa nu stiu ce sa faca mai repede si pe ce sa puna mana... vai de capul lor... si de copii da' si de parintzi... Nu mai au timp de nimic... le dau de mancare copiilor, ii spala si ii culca... si cam atat - ca apoi mai cad si ei frantzi de obo si a doua zii o iau de la inceput... Cand sa mai potzi sa te ocupi de "sport" (pt tine ca adult si pt prunc) cand ai asa un program de viatza care te termina... incet si sigur :-(?
Lorelai
http://community.webshots.com/user/UndevaCandva
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
lorelaim spune:
Uite aici un art pe aceeasi tema:
http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/health/healthmain.html?in_article_id=562648&in_page_id=1774
Si - ca si contra-exemplu la ceea ce s-a scris anterior la subiect: cunosc copii care au fost crescutzi cu bibe si acum pe la 3-5 ani rontzaie bomboane, chips-uri, napolitane si biscuitzi si beau sucuri intr-o veselie (ii intalnim in parcuri) si sunt slabi si filiformi :-)
Lorelai
http://community.webshots.com/user/UndevaCandva
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
bird70 spune:
La noi copiii fac sport in scoala. De asta scoala, chiar si in primii ani este de dimineata pana la 3, nu pana la 12 ca in Romania. Pe cei mici ii scoate zilnic afara si ii alearga. Cei mai mari au macar 3 zile de sport pe saptamana (aici vorbim dupa clasa a 7-a), au ceva gen educatie fizica cum faceam noi, dar ceva mai agreabil , apoi in alta zi au sport pe echipe, se inscriu la un sport, de exemplu fotbal si saptamanal au antrenament sau meci cu alte scoli, si mai fac inot. Ar fi minunat daca s-ar introduce sistemul asta si in Romania, mult mai bine pentru parintii care lucreaza si au copii in clasele primare, pot sa-i ia de la scoala cand termina lucrul si nu la 12.