Copiii Europei sunt grasi si lenesi
Raspunsuri - Pagina 2
ellej spune:
Sheannamp, de acord, cu tot ce ai spus. Am o curiozitate: baietii nu se presupune ca au o greutate mai mare decat fetele?
greutatile maxime pe varsta stabilite de OMS (peste ele inseamna obezitate)
2 ani: 15 pt baieti - 14,5 pt fete
3 ani: 18 pt baieti - 17,8 pt fete
4 ani: 20,8 pt baieti - 21 pt fete
5 ani: 23,8 pt baieti - 21,4 pt fete
6 ani: 26,5 pt baieti - 27,1 pt fete
7 ani: 30 pt baieti - 30,8 pt fete
8 ani: 34 pt baieti - 36 pt fete
9 ani: 38,5 pt baieti - 40 pt fete
10 ani: 44 pt baieti - 45,5 pt fete
Totusi, depuinde si de intaltimea fiecaruia. Baiatul meu la 2,8 ani are peste 15 kg, insa are in jur de 97 de cm.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
Sheannamp spune:
Ellej, greutatea in functie de inaltime inseamna de fapt IMC sau BMI in engleza, respectiv indicele de masa corporala sau body mass index.
Se calculeaza astfel: greutate in kg impartit la inaltimea in m la patrat (G/HxH).
La copii vad ca difera putin valorile de maxim si minim normal ca la adulti
Aici
http://www.who.int/childgrowth/standards/en
gasesti toate charturile de masuratori stabilite, inclusiv BMI si greutatea in functie de inaltime.
mhldvrc spune:
Sheannamp, ai o lista si pentru copii un pic mai mari? Te rog.
Multumesc, anticipat.
Mihaela, Tatiana(20.09.1991) si Mihai(1.08.1995)
mhldvrc
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by mhldvrc
Sheannamp, ai o lista si pentru copii un pic mai mari? Te rog.
Multumesc, anticipat.
mhldvrc
Aici vei gasi graficele pentru inaltime si indicele de masa corporala (BMI) de care vorbeam mai sus pentru varste intre 5-19 ani
http://www.who.int/growthref/en/
mhldvrc spune:
Dr. endocrinolog spune de fata ca este mult, mult prea slaba. Eu nu cred ca este chiar asa. Mie imi place cum arata. Cam asa eram si eu la varsta ei, si tot m-am obetizat odata cu varsta. Nu-mi doresc o viitoare obeza la usa, dar nici o surcica nu vreau. Imi doresc niste copii normali, din toate punctele de vedere, nu numai al greutatii.
mhldvrc
alra spune:
eu cand merg la masuratori cu Laura imi spun ca greutatea fara inaltime nu inseamna nimic.
de fiecare data o masoara si apoi pun bulinuta pe curbe la greutate si inaltime. atata vreme cat ambele sunt pe aceeasi curba (P75 in cazul Laurei) e foarte bine.
Vacanta cu Laura in Romania
lili_ka spune:
Legat de sport. Vina este impartita :elev , parinte , cadru didactuic.
De ce spin asta. Sora mea este profesor de sport. Mi-a povestit ce se intampla in licee. Sora mea a facut 10 ani sport de performanta . Stie ce inseamna miscarea. Insa a avut mult de lucru.
1. Vina elevului. Elevele vin la ora de sport imbracate in blugi cu talie joasa si ticouri cu vedere la buric spunand ca asta este echipamentul lor de sport. Sora mea ii raspunde ok. Incepem ora de sport. Incalzirea . La un moment dat le spune alinierea : fetele in fata , baietii in pste. Facem aplecari. Bineinteles ca ele se apleaca insa baietii din randul din spate incep sa isi dea coate si sa chicoteasca. Cine se supara? Fetele . De ce ? Baietii rad de ele si discuta despre ce chilotei au pe ele. Si cazurile se repete. Baietii vor sa joace fotbal fara o incalzire prealabila. Si tot asa.
2. Vina parintelui Le fac rost de scutiri de sport fara ca elevii sa fie bolnavi de ceva. Un alt caz . Ora de sport la gradinita. Copii trebuiau sa se culce pe saltea pentru a face exercitii la podea. Unul din copii incepe sa planga de nu se poate. De ce? Nu vroia sa se intanda pe jos sa faca exercitiile. Sora mea incearca sa stea de vorba cu copilul sa vada ce se intampla. Explicatia copilului. Parintii nu il lasa sa se joace pe podea sau sa stea culcat pe podea ca raceste. Si daca raceste il bat parintii. Si multe alte cazuri.
3. Vina cadrelor didactice. Ca profesor de sport sora mea nu a vrut sa le incheie mediile la trei elevi care nu aveau scutiri si nici nu au venit macar odata la o ora de sport. Ce se intampla? Vine directoarea de la scoala cu o falca in cer si una in pamant spunandu-i sorei mele ca ainnebunit ca ii strica ei raportarile. Ca ea trebuie sa raporteze promovabilitate 100%. Ca asa cum ceilalti profesori au trcut toti elevii poate sa ii treaca si ea. La care sora mea ii rasopunde ca ea nu poate trece prezent un elev daca el nu a fost la ore. Daca in timpul in care ea il trece prezent el da o spargere , sau este accidentat. Ce se intampla. raspunsul directoarei : nu ma intereseaza , tu trebuie sa ii treci pe toti ca alfel nu mai prinzi tu loc ca profesor in liceul noastru.
Oare este normal ce se intampla? Eu zic ca nu. Si ar mai fi multe altele de povestit. Dar ma opresc aici.
Marina spune:
ma scuzati dar iar faceti niste generalizari din astea de te apuca groaza....copii sunt grasi, lenesi si nu fac sport. Eu pricep ca e o catgorie a celor supraponderali si o categorie a celor care nu fac sport dar de aici pana a generaliza e cale lunga. Si sa vorbesti in felul asta despre copii mi se pare putin cam urat.
Cred ca multi parinti acorda multa importanta sportului si isi inscriu copii la cluburi. daca stau sa-mi iau la rand prietenii/cunostintele cred ca fiecare singur copil face o forma de sport din gradinita, toti sunt asi la patinaj.
ca nu prea sunt locuri unde sa faci sport, aici sunt de acord dar asta e alta discutie.
Letitia1 spune:
Marina, n-a spus nimeni ca toi copiii sint grasi si lenesi. Dar este cu adevarat o mare problema pentru ca numarul copiilor obezi (si a adultilor de altfe) este in continua crestere. Lipsa de miscare in general si mincatul de junk food, semipreparate etc. a dus si duce la acesta situatie. In UK se face campanie puternica impotriva obezitatii in special la copii, intr-una ne dau emisiuni de gatit sanatos, si indeamna la consumul a cel putin 5 portii de legume si fructe pe zi, mers pe bicicleta in loc de masina, acolo unde se poate si distanta nu e prea mare, ca de exemplu mersul la scoala.
stefaniya spune:
Da,sportul trebuie sa faca parte din viata oricui.In cazul copiilor normal ca parintii sunt de vina.Cine il indruma pe copil? Parintii nu scot sportul din viata copilului in intentia de a-i face rau dar nici ei nu au facut sport si nu inteleg importanta lui.
Nu e vorba doar de aspectul fizic,ci e o chestie de sanatate.
Cred ca daca si in Romania s-ar folosi bicicleta pt a ajunge la scoala,magazine,serviciu..ar fi oricum un sport.
E important sa faca sport de mic pt ca asa va fi obijnuit.Trebuie ales un sport care sa-i placa.De exemplu innotul,fotbalul sunt sporturi pe care copiii nu le-ar refuza.
Si totodata facand sport,iubind un instrument muzical ii mai dai preocupari pt a nu se plictisi de a o lua pe alte cai gresite.
Nu ca nu s-ar putea si asa,dar sansele sunt mai mici.
si da,eu cred ca profesorii trebuie sa respecte programa scoalara,e ora de sport...atunci sa fie ora de sport! Dupa parinti,dascalii sunt cei ce au un rol important in educatia copilului!
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya