ATENTIE-IMPORTANT-bisphenol A
Raspunsuri - Pagina 3
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by Tonnia
Si eu sunt nelamurita...in ce situatie se "elibereaza" substanta asta? de ex folosirea sterilizatoarelor Avent cum e din punctul asta de vedere? Fierbere inseamna fierberea clasica, pe aragaz? ca nu cred ca sunt multi care mai fierb asa, nu?
Antonia
Cei din Germania de la Ökotest au zis ca substanta este emanata in primul rand daca recipientul cu pricina este pus la microunde. In celelalte cazuri trece in continut doar putin sau chiar deloc.In 2003 au fost facute testele, deci nu-i ceva nou (desi eu de-abia acum am aflat de ele). Eu in general am avut o retinere cu microundele...
carmen77 spune:
Magic cup nu contine bisfenol si da, se poate steriliza. Si eu va recomandam sa folositi doar partea de jos de la magic cup, si cu tetinele clasica infiletate pe ea, asta e partea buna, ca se potrivesc. DAR, din experienta mea si a ce se recomanda pe aici, eu va spun ca nu am sterilizat biberoane niciodata. Le spal cu detergent de vase, le clatesc bine si le trec printr-un jet cu apa fierbinte la final. NU am avut absolut nici o problema nici la primul, nici la al 2lea copil.
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel + Marc
Dorsilia spune:
pai daca firmele astea beton sunt vizate atunci restul care-s no name-uri, practic, cum sunt .... biberoanele alea de plastic stony angel, primii pasi, nuk, chicco, camera, contin bisphenol cu "kilogramul" ?
Dorsilia spune:
si vis a vis de microunde....in general mancarea copilului nu necesita incalzire mai mult de 1 minut ....nici atat nu e safe si nici intr-un vas de plastic? eu am vase mici de melamina cred ca asa se numeste materialul, sunt foarte rezistente la aruncarile repetate si cu putere practicate de cei mici inclusiv pe gresie...nu e sanatos deci incalzirea la mw sau incalzirea intr-un anumit material? nu inteleg
tuta spune:
eu am folosit avent la primul copil si nuk la al doilea (nu a acceptat avent).
la microunde incalzesc mai putin de 1 minut, apa pentru lapte.
nu cred ca pot sa ii dau micutei biberon de sticla, pentru ca are obiceiul sa-si arunce biberonul din pat dupa ce a terminat de mancat.
sper sa nu fie probleme, mai ales daca o sa renunt la incalzirea apei la mw.
alina bubulina
rares(3 ani si 10 luni) si maria(9 luni)
www.cumslabesc.eu (poate reusesc sa slabesc)
www.lataifas.eu (ma mai delectez cu o barfa)
olim spune:
de unde se poate cumpara bebdue, voi stiti?
off topic, inteleg de ce chicco e no -name, aici se spune ca e cea mai buna tetina, avent nu foloseste apoape nimeni.Cred ca toate mamicile au sticla angulara de la chicco,avent prea putin se cumpara sau chiar deloc.
Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex
Cristina_C spune:
Un link(in germana): http://www.oekotest.de/cgi/ot/otgp.cgi?doc=30098
Rezultatele testelor au fost in functie de felul de preparare a laptelui.
Cel mai rau - cand incalzesti laptele direct in biberon la microunde si
cel mai bine - cand torni laptele deja incalzit (in alta parte) in biberon - ceea ce se spune ca nu ar fi "practic" pentru cei mai multi parinti.
Nu inteleg de ce trebuie sa fierbem biberoanele. Nu e suficient oare sa le spalam bine cu apa si detergent de vase? Valabil si pentru tetine si suzete. Unii fierb chiar hainutele copiilor!!
Eu de la 6 luni am folosit biberon, dar nu l-am sterilizat niciodata. In primele luni trebuie neaparat?
Si nici Nuk nu-i "no name", cel putin in Germania - nu.
Dorsilia spune:
ai dreptate Cristina, din graba am introdus Nuc si chicco in "no name"...insa intrebarea e totusi cum pot fi considerate celelalte sticlute si canute, cat de periculoase? pt ca am acasa o colectie de canute si biberoane, de unde sa mai stiu eu care-s periculoase?
cu sterilizatul, eu le aruncam in sterilizator pt ca asa am tot citit ca trebuie sterilizate. De la 10-11 luni nu am mai sterilizat, numai ca uneori nu stiu, par sa prinda un miros de lapte praf indiferent cat le frec cu detergent si cu peria, si atunci cateva clocote le dau intr-o oala...
laptele il prepar incalzind apa intr-o canita la aragaz la temperatura de baut, (noaptea nu dau drumul la mw, asa m-am obisnuit) oricum sub 37 de grade, ca nu-i place prea cald, si torn in biberon apa, apoi pulberea.
am si biberoane de sticla NUK si Camera, dar nu stiu de ce nu le-am folosit, m-am temut sa nu le sparga copiii, sa se taie, ei arunca biberoanele pe pat, pe podele, pe asfalt afara le mai scapa din mana, etc etc
Cristina_C spune:
Lia, pai nu cred ca-s periculoase atata timp cat incalzesti laptele separat si apoi il torni in ele. Ideea e sa nu le incalzesti cu totul la temperaturi foarte mari sau sa apara fisuri in plastic, daca ar fi sa ne luam dupa ce spun cei de la Ökotest..
Dbunny spune:
quote:
Originally posted by olim
de unde se poate cumpara bebdue, voi stiti?
off topic, inteleg de ce chicco e no -name, aici se spune ca e cea mai buna tetina, avent nu foloseste apoape nimeni.Cred ca toate mamicile au sticla angulara de la chicco,avent prea putin se cumpara sau chiar deloc.
Eu am luat din El Corte Ingles, dar am mai vazut undeva cred...la Toys R Us cred...biberoanele bebedue sunt cu pai d'ala inauntru ca si Bfree din Romania. Arunca un oki la bebedue punct com...
Dbunny cu Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu