ATENTIE-IMPORTANT-bisphenol A
Raspunsuri - Pagina 2
szivarvany spune:
In mw incalzesc de toate pt toti, am nshpe feluri de sticle, cani pt Giulia ...
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada
carmen77 spune:
Produsele Avent au cel mai ridicat nivel de BPA (bisphenol) in ele. Insa au si produse ce nu au deloc BPA (cum ar fi sticlele cu liners in ele) sau Magic Cup Trainers-urile. Sugestia mea, pentru cine foloseste produsele Avent (din pacate si noi le folosim, pentru ca, copiii mei numai din ele au papat/papa), este sa folositi tetinele de la Avent montate pe Magic Trainer Cups (se potrivesc perfect si nu au BPA). E mai nasol doar ca nu mai vezi exact cat lapte e inauntru ca nu sunt transparente, dar eu folosesc o cana gradata de sticla in care incalzesc apa in microunde, apoi o transfer in magic cup, pun formula si amestec si e ok asa.
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel + Marc
carmen77 spune:
Sau folositi sticlele clasice de sticla, sunt cele mai safe, am vazut ca in Europa cei de la Chicco si Nuk au asa ceva...
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel + Marc
tatiana83 spune:
azi tocmai am mai achizitionat un biberon mare de la NUK...si vanzatoarea m-a intrebat dk nu vreau de sticla(stiam ca au si de sticla) si i-am spus ca nu pt ca Luca incepe sa isi tina biberonul iar cele din sticla sunt grele....
iar pe cel de plastic m-am uitat acum si are acel 7 intr-un triungi de care vorbea Sheannamp..Asta insemna ca(,) contin substanta cu pricina???
Tatiana, mamica de bebe Luca (12.12.2007)
22.04....65,2 kg
...o saptamana..
29.04.....62,4 kg
adelaki spune:
quote:
Originally posted by tatiana83
azi tocmai am mai achizitionat un biberon mare de la NUK...si vanzatoarea m-a intrebat dk nu vreau de sticla(stiam ca au si de sticla) si i-am spus ca nu pt ca Luca incepe sa isi tina biberonul iar cele din sticla sunt grele....
iar pe cel de plastic m-am uitat acum si are acel 7 intr-un triungi de care vorbea Sheannamp..Asta insemna ca(,) contin substanta cu pricina???
22.04....65,2 kg
...o saptamana..
29.04.....62,4 kg
7 ala nu inseamna ca are neaparat bisphenol A, ci este un simbol pt mai multe tipuri de plastic.
Adela si bebe Darius (7.11.2007)
tatiana83 spune:
mersi de raspuns Adela ...ufff...asteptam verdictul atunci..inca nu arunc biberoanele de plastic din dotare
22.04....65,2 kg
...o saptamana..
29.04.....62,4 kg
rhoneea spune:
Am si eu o intrebare ...n-am inteles prea bine....Subtanta asta se emana numai atunci cand se fierb biberoanele?Eu nu le mai fierb de f mult timp cred ca de vreo 5 luni.Mi-am luat sterilizator lichid si asa le sterilizez.In schimb folosesc apa de termos,nu incalzesc la mw apa,sau orice altceva.Pe sticlele de pastic avent care le avem noi nu are nici o inscriptie,nici nimic,sau scrie pe carton?/ambalaj?
Iar cand era mic Sebi am avut n" firme de biberoane nici unu nu era la fel...sunt in dubii.Poate ma lamureste si pe mine cineva...
Irina lui Pierre-Sebastien nascut la 05.06.07.
Sebastien's age Pictures www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montage
**Ramona are nevoie de ajutor**
Tonnia spune:
Carmen, dar magic cup se sterilizeaza?
Si eu sunt nelamurita...in ce situatie se "elibereaza" substanta asta? de ex folosirea sterilizatoarelor Avent cum e din punctul asta de vedere? Fierbere inseamna fierberea clasica, pe aragaz? ca nu cred ca sunt multi care mai fierb asa, nu?
Bic spune:
La noi in comunitatea de mamici a inceput isteria asta exact acum 1 an, moment din care nici una nu mai foloseste decit anumite tipuri de biberoane si canute cu cioc. In sfirsit am intrat si eu in club. In general, lumea foloseste cana cu cioc gen termos, de metal. Dar majoritatea copiilor din grupul nostru au trecut de virsta biberonului.
Iata citeva resurse folositoare pentru aceasta tematica:
www.environmentcalifornia.org/uploads/ZK/_0/ZK_0jUNqysqZP4wrr-DHKw/Shoppers_Guide.pdf" target="_blank">Quick Guide
www.newbornfree.com" target="_blank">New Born Free
Despre produse chimice
www.thegreenguide.com/doc/ask/saferbabybottles" target="_blank">The Green Guide
Si un site dedicat in totalitate informarii asupra acestei subsante, www.bisphenolafree.org/" target="_blank">bispehnol A
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC
adelaki spune:
Magic cup nu contine bisphenol A si oricum o folosesti dupa 6 luni, deci nu mai presupune sterilizare dupa fiecare folosire.
Studiile se bat cap in cap: unii zic ca bisphenolul A este eliberat in lichidul din biberon la temperaturi mari, si ca asta poate cauza boli, altii zic ca nivelul substantei eliberate este prea mic ca sa poata cauza probleme.
Pana acum insa nici o tara nu a interzis comercializarea biberoanelor care contin bisphenol A, insa unele magazine au luat preventiv masura de retragere a acestor produse.
Eu una nu cred ca e cazul ( inca) sa ne isterizam si sa aruncam biberoanele.
Researchers tested 19 baby bottles purchased in nine U.S. states and Canada. Bottle brands included Avent, Dr. Brown, Evenflo, Disney, Gerber and Playtex. When the bottles were heated to 175 degrees F (80 degrees C), every one of them leached bisphenol A at about 5 to 7 parts per billion. The report also suggested that because of the chemical makeup of bisphenol A, it may leach more in fatty or acidic liquids, such as milk or apple juice, than in water.
U.S. and E.U. health and environment authorities still stand behind polycarbonate plastic, putting the safe level of daily bisphenol A exposure at more than 25 times the levels found in baby bottles. (The Canadian agency, Health Canada, is currently reviewing its bisphenol A policy; conclusions are due in May.)
...
Still, the scientific establishment disagrees. In a 2006 summary explaining its review of bisphenol A safety, the European Food Safety Authority argued that animal trials of the chemical simply don't tell us very much about humans. For one thing, when humans ingest the compound, it's quickly excreted through the urine; when rats and mice eat it, it's released into the bloodstream and remains in the body much longer — with much more time to throw off the body's sex-hormone balance, causing nasty effects.
Adela si bebe Darius (7.11.2007)