Exista si...musulmance aici? (1)
Raspunsuri - Pagina 9
maryam spune:
Blessed was the hour that You saw me. I was dead and You gave me a new life. You sought me like a mother; I shunned you like a fool. Happy is he who espies Your face, O You whom pure spirits praise. How I reproached You with many silly words.
-Rumi, "Mathnawi"
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
ccrala spune:
Buna fetelor!
Interventia mea o vizeaza pe Cataghe, care folosea in post-ul ei cuvintul "islamism": e gresit si periculos folsit, pt ca el desemneaza viziunea extremista pronata de "islamisti" (cei care impun un punct de vedere radical al islamului, bazat pe razboiul sfint,e tc)
pt a numi religia insasi trebuie folosit cuvintul "islam"
Cam asta voiam sa va spun.
Cit despre hijab, si eu am trecut prin aceleasi intrebari: nu il port, dar am un comportament sobru si o prezenta discreta, ceea ce, cred eu, compenseaza.
Cu bine, C.
ccrala spune:
tot eu revin, dupa ce am citit ultimele voastre mesaje
Vad ca aproape toate v-ati convertit la islam dupa ce l-ati intilnit pe sotul vostru, familia, tara, cultura lui
la mine a fost aproape la fel, am cunoscut un om deosebit in timpul studiilor mele la Paris, gratie lui stiu acum ce este islamul, dar de mai bine de un an el s(a intors in tara lui, siria (à propos, este cineva care traieste in siria??), iar eu am ramas cu nostalgia atitor adevaruri pe care nu le voi afla niciodata
am un prieteen foarte dragut, pe care il iubesc, cu care ma voi casatori si cu care voi avea copii, dar el nu cunoaste nimic in religie, este un om foarte bun si simplu, dar fara repere religioase
imi este foarte greu sa nu mai am sfaturi in ce priveste islamul si nu stiu nici cum voi proceda cind voi avea copii, inspre ce orizonturi ii voi orienta
sint fericita ca am cunoscut maretia islamului si pentru cele care au intervenit pe forum neintelegind tonul calificat drept "superior" al celor convertite, as vrea sa le spun ca, intr-adevar, e o mare sansa sa ne fie deschisi ochii spre asemenea adeevaruri ca si acelea ale islamului
religiile n-ar trebui sa fie decit una, in fond, iar eu cred ca islamul sintetizeaza foarte bine tot ce un om trebuie sa stie pentru a-i multumi lui Dumnezeu ca este in viata
repet, daca sint fete din siria, mi-ar face placere sa stiu si eu
deh, viata nu e deloc simpla! (de ce spun asta? pai asa, pentru ca oftez si un oftat nu e simplu de redat intr-un text)
madelaine spune:
Maryam imi cer scuze pentru ca nu am mai intrat pe forum de mult. Doresc sa-ti raspund la intrebare, si anume de ce nu port eu hidjab. In familia sotului meu de exemplu nimeni, nu poarta baticul asta.Soacra mea nu a purtat niciodata, dar asta nu inseamna ca nu era musulmanca. Atita timp cit ti post, te rogi, te porti frumos cu cei din jur, esti buna, si in sufletul tau te simti musulmana, este bine. Cunosc destule libaneze care si-au pus batic la un moment dat, si apoi l-au scos. Eu cred ca inainte de ati pune batic, sa fii cit mai comvinsa de asa ceva. Credinta sta in suflet, in inima, si atita timp cit esti imbracata decent, totul e perfect. Restul vine cu timpul. Va pupic pe toate
O sa va scriu cit de curind despre Ysra wa Mahraj, este atit de minunata. Sa vad cind gasesc timp cit de curind.
Madelaine si cei trei muschetari
cataghe spune:
quote:
Originally posted by ccrala
Buna fetelor!
Interventia mea o vizeaza pe Cataghe, care folosea in post-ul ei cuvintul "islamism": e gresit si periculos folsit, pt ca el desemneaza viziunea extremista pronata de "islamisti" (cei care impun un punct de vedere radical al islamului, bazat pe razboiul sfint,e tc)
pt a numi religia insasi trebuie folosit cuvintul "islam"
Cam asta voiam sa va spun.
Cit despre hijab, si eu am trecut prin aceleasi intrebari: nu il port, dar am un comportament sobru si o prezenta discreta, ceea ce, cred eu, compenseaza.
Cu bine, C.
Multumesc pentru corectura si va cer scuze, nu am vrut sa jignesc, pur si simplu nu am stiut. Multumesc oricum, imi face placere ori de cite ori invat ceva nou.
Va doresc numai bine tuturor,
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
hannen spune:
Draga Catalina ,fii linistita nu cred ca cineva s-a simtit jignit eu una sigur ,NU.Cat privetse cuvantul nici eu nu stiam exact intelesul,doar parca nu suna chiar asa bine,in rest nu stiam cum sa-l explic exact.Cu ocazia asta am invatat,multumita lui ccrala.
Cat traieste omul invata ,despre religie despre sensul cuvintelor chiar de ce nu gramatica
Draga ccrala ,tu stii cel mai bine spre ce orizonturi ii vei orienta.
Daca tu crezi ,daca i-ti vei aprofunda cunostintele si vei simti ca acesta este felul in care copii tai v-or trebui sa traiasca (desi eu simt ca tu deja stii)alegerea va fi simpla.Numai tu poti hotari ce este bine si ce nu ,pentru tine ,familia si puii tai.
Allah sa-ti lumineze drumul si sa te ajute sa faci alegerea corecta.
Draga Maryam ,dupa cum am mentionat in posturile mele anterioare ,eu port batic.Mi-a trimis cumnata cateva din cele scurte.
Dupa ce am inceput sa ma rog ,am simtit ca poate ar fi mai bine asa.Soacra mea si cumnatele mele poarta,afara ,in casa bineinteles ca nu,dar daca apare un barbat strain toate fug sa se acopere.
Pe mine m-au marcat poate cuvintele cumnatei mele care mi-a zis:"cine lasa sa i se vada un fir de par de pe cap,va fi atarnata de firul acela in flacarile iadului",daca il lasa intentionat,daca se descopera de la vant sau pur si simplu aluneca(baticul) putin cat esti afara nu este nici un pacat.
In eventualitatea ca cineva iar va considera ca aceste randuri au un aer de superioritate vreau sa-l (sa o) asigur ca nu este asa.Este ceea ce mi s-a zis ,ceea ce eu am crezut si cred si ceea ce simt eu ca este bine ,pentru mine personal.Fiecare are dreptul sa decida pentru el,eu nu condamn pe nimeni care nu o face doar pt simplul fapt ca eu o fac(ma acopar)
Numai bine va doresc tuturor!
Al Salam Wa Aleikum Wa Rahmatu Allahu A Barakeetu!!
Nicole&Amira
Ortansa spune:
Buna la toata lumea,
Cuvantul "islam" s-ar traduce prin:"supunere fata de D-zeu"
quote:
Originally posted by hannen
Pe mine m-au marcat poate cuvintele cumnatei mele care mi-a zis:"cine lasa sa i se vada un fir de par de pe cap,va fi atarnata de firul acela in flacarile iadului",
Numai bine va doresc tuturor!
Al Salam Wa Aleikum Wa Rahmatu Allahu A Barakeetu!!
Nicole&Amira
In ce fel te-au marcat aceste cuvinte,Hannen?
Multa sanatate si pace in suflete!
Ortansa-deX mamica
hannen spune:
Draga Ortansa,felul in care m-au marcat a fost daca pot spune asa "teama"
M-am gandit ,daca nu ar fi adevarat inseamna ca nici ele (femeile care se acopera)nu ar purta batic.
Inca ma gandesc ,cu teama recunosc,cum voi fi privita cand voi merge in romania dar deocamdata imi place.
Nicole&Amira
hannen spune:
Revin cu o mica completare ,scuze ca scriu in bucati dar efectiv sunt cu o mana si un ochi pe compi si cealalta mana si celalalt ochi la treburile casei.
Mi-am zis daca am inceput sa ma rog si mi se pare ca ceea ce aflu este adevarat si ca imi place,atunci de ce sa nu fac totul cum trebuie.Iar sa te acoperi este una din obligatiile femeii.
Dupa aproape doua ,trei saptamani dupa ce am inceput sa ma rog ,am inceput sa ma acopar.Poate este mai bine,cine stie??
Va pup si fug iar ca nu am terminat pe ziua de azi
Nicole&Amira