Exista si...musulmance aici? (1)
Raspunsuri - Pagina 8
ancuta06 spune:
Imi cer scuze pt comentariile referitoare la ortografie. Nu am stiut regulamentul. Cum sa retrag mesajul iar nu stiu. Referitor la jigniri, nu am jignit sau insultat pe nimeni. Eu nu sunt credincioasa deloc, desi mi-as fi dorit sa fiu. Dar in mare am cunostinte despre toate religiile. M-a deranjat, insa, aerul de superioritate care reiese din raspunsurile fetelor cu religie musulmana. As vrea ca ele sa inteleaga ca nu au nimic in plus fata de restul, credinciosi sau nu. Ele descriu cat au fost de ignorante pana cand s-au convertit la Islam, si mi se pare lipsa totala de bun simt, si discriminare din partea lor. Adica, ortodoxii sunt ignoranti? Cine le da lor dreptul sa aprecieze Islamul ca religie superioara?
Repet, toate religiile au aceeasi valoare, si au valoare pentru fiecare individ care crede in principiile fiecarei religii. Asa ca ar fi fost mult mai bine si mai corect fata de restul daca ar fi vorbit despre Islam fara a face comparatie cu alte religii. Discriminare ele au facut, nu eu.
Va rog sa-mi stergeti mesajul anterior, si-mi cer scuze pentru incalcarea regulilor.
Si inca ceva, Andrada, nu am atacat absolut nimic. Mi s-a parut doar nedrept modul in care ele au abordat acest subiect.
Ancuta
dodo spune:
Draga Ancuta, inainte de a judeca ortografia altora, cauta sa te informezi despre sensurile cuvintului "ignorant".Poti fi foarte bine ignorant intr-un domeniu-sa zicem arte plastice- fara ca tu sa fii considerat mai putin cult sau stiu eu, inferior. Pe linga alte sensuri, poate avea si sensul de a nu sti nimic despre acel lucru-in cazul de fata religia musulmana dar daca esti ignorant in acest domeniu, nu trebuie sa sari in sus ca arsa. Oarece cunostinte in religia islamica pot fi considerate ca si nule, daca sint obtinute de la persoane neavizate(care au auzit ei sau au citit prin cine stie ce carti), insasi traducerea Coranului poate fi gresita in multe locuri din cauza cuvintelor intraductibile in alte limbi si cel mai bine e sa te adresezi unei moschei pt. a face rost de traduceri cit mai fidele. Revenind la motivul interventiei tale, imi place sa cred ca a fost neintemeiat, pt. ca nu as putea spune despre tine ca esti o persoana inculta sau inferioara doar pt. ca esti o necunoscatoare in ceea ce priveste islamul - sper sa observi ca evit cuvintul "ignorant", ca sa nu mai fie si altii deranjati de el.
Toate bune si sa mai auzim in continuare povesti frumoase.Al Salam Wa Aleikum!!
Catan spune:
Ma gindeam sa stau din nou in culise,dar nu am reusit.Draga Ancuta nu te supara dar nimeni nu a spus ca se crede mai superior ptr ca este de alta religie.Si in fond fetele care au deschis aceasta tema nu cred ca au avut intenita sa jigneasca sau sa demonstreze ceva.Asta e parerea mea.Cam atit pentru azi.Eu nu ma consider deosebita fata de nimeni si respect credinta fiecaruia ptr ca toti avem dreptul sa ne alegem drumul.Noapte buna si numai bine.Catan
madelaine spune:
Dodo, cred ca la acea ignoranta se referea Hanen, pe care tu o amintesti in mesajul tau. Sint sigura ca nu s-a referit la altceva, in nici un caz nu a vrut sa atace pe cineva. Si nici nu vrea sa para superioara fata de nimeni , cum s-a inteles gresit. Sa speram ca nu mai apar neintelegeri , si sper sa putem discuta in continuare in mod firesc . Mariam multumim si noi pentru siturile date. Sper sa am si eu mai mult timp la dispozitie sa le pot deschide. Eu sint o fire avida de informatii si ma bucur sa gasesc ceva care ma intereseaza in mod special. O zi buna tuturor.
Madelaine si cei trei muschetari
Catan spune:
Madelaine scumpa mea ai avut dreptate .Eu am gresit ,ingerul de la Poarta Raiului este Radwan si ingerul de la Poarta iadului este Malik.Primeste d ela mine o .Hai fetelor pe unde sinteti sa continuati discutia .Va pup pe toate Catan.
maryam spune:
Revenind la...oile noastre, madelaine,ai o familie tare frumoasa, sa-ti traiasca si sa te bucuri de ea!!!
Si acum o intrebare incuietoare:de ce nu purtati hijab?
Ca sa nu iasa foc, sa creada cineva ca fac pe superioara, va spun ca eu nu port, insa nici nu ma imbrac decat cu maneca lunga, fie iarna fie vara,port haine mai largi, nedecoltate...as vrea sa-mi pun hidjab, dar nu stiu cum s-o fac, desi simt in inima mea ca nu fac bine, totusi nu am o...nu simt din suflet dorinta de apurta.
Desi stiu ca gresesc, deci sunt constienta de asta , desi respect cu strictete toate celelalte:post, rugaciunile,totul, asta n-o fac.Cateodata simt ca sunt ultimul om si mi-e tare ciuda pe mine,dar nu am acea determinare, hotarare, asa ca va intreb pe voi...cum e ?
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
cataghe spune:
quote:
Originally posted by maryam
Judecand cu sufletul si cu mintea de acum, as fi dat orice sa ma fi nascut intr-o familie de musulmani si asa cum am mai spus In shaa ALLAH , niciodata n-as renunta la felul meu de a fi.
Consider ca a fi musulman este o binecuvantare incomparabila cu orice altceva, in conditiile in care esti intr-adevar asa cum trebuie.
maryam
Dar de ce? De ce nu iti accepti destinul tau? Poate ca Dumnezeu, care este unul singur, a vrut ca tu sa te nasti in alta religie si sa descoperi islamismul intr-un anumit moment al vietii tale. Eu cred ca nimic nu este intimplator. Iar a fi musulman probabil ca este "o binecuvintare incomparabila cu nimic altceva, in conditiile in care esti intr-adevar asa cum trebuie", da, cu nimic altceva, in afara de a fi crestin in conditiile in care esti asa cum trebuie, de a fi de religie mozaica in conditiile in care esti asa cum trebuie, etc. Scopul este acelasi, doar caile difera.
Parerea mea!
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
maryam spune:
Dar n-am spus ca nu-mi accept destinul, cu atat mai mult cu cat sa crezi in destin sta la baza credintei musulmane, am spus ca judecand cu mintea de acum as fi dat orice sa fi trait intr-o familie musulmana, sa ma rog la moschee impreuna cu parintii si fratii mei , sa pastram IMPREUNA aceste obiceiuri,...
quote:
Originally posted by cataghe.
Cat despre faptul ca sunt musulmanca si ca ALLAH mi-a facut acest dar dupa 20 si ceva de ani, cred ca nu exista cuvinte potrivite de multumire, de satisfactie.Al hamdu ALLAH!quote:
Originally posted by maryam
Judecand cu sufletul si cu mintea de acum, as fi dat orice sa ma fi nascut intr-o familie de musulmani si asa cum am mai spus In shaa ALLAH , niciodata n-as renunta la felul meu de a fi.
Consider ca a fi musulman este o binecuvantare incomparabila cu orice altceva, in conditiile in care esti intr-adevar asa cum trebuie.
maryam
Dar de ce? De ce nu iti accepti destinul tau? Poate ca Dumnezeu, care este unul singur, a vrut ca tu sa te nasti in alta religie si sa descoperi islamismul intr-un anumit moment al vietii tale. Eu cred ca nimic nu este intimplator. Iar a fi musulman probabil ca este "o binecuvintare incomparabila cu nimic altceva, in conditiile in care esti intr-adevar asa cum trebuie", da, cu nimic altceva, in afara de a fi crestin in conditiile in care esti asa cum trebuie, de a fi de religie mozaica in conditiile in care esti asa cum trebuie, etc. Scopul este acelasi, doar caile difera.
Parerea mea!
Catalina.
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
cataghe spune:
Aha, acuma te-am inteles.
Totusi, gindeste-te ca asa cum tu ai religia ta in care crezi, si familia ta o are pe a ei. De aceea, nu cred ca trebuie sa te intristezi din cauza asta, chiar daca e firesc sa vrei sa impartasesti cu ai tai lucrurile pe care tu le privesti cu dragoste si credinta.
Pupici,
Catalina.