Sa-l las flamand ?!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliacm spune:

Vistiana,
Daca as fi citit acest mesaj acum o saptamana, ti-as fi spus sa nu te stresezi degeaba daca in rest e sanatos, manaca el cand ii e foame!
Eu asa am facut si acum imi pare rau. Mereu am zis ca nu are cu cine sa semene gras, ca nu-l fortez sa manace daca nu vrea. I-am facut niste analize si i-a iesit calciu si fierul sub limita!!. I-am facut si un coproparazitologic dar inca nu avem rezultatele.

Baietelul meu are 3 ani si 4 luni si nu stiu cate kilograme dar este mic fata de alti copii de varsta lui. Are perioade cand manaca bine, fara sa ma rog de el si are perioade cand nu mananca aproape nimic toata ziua, desi in rest e bine sanatos. Dar uite ca ajuns cu carenta de calciu si fier. Asa ca acum ne chinium sa corectam.

Sfatul meu e sa nu lasi dupa el. Incearca sa vezi daca nu cumva are giardia sau alte minuni, da-i ceva pentru a-i creste pofta de mancare. Eu acum incerc cu polen. Incearca sa-i diversifici mesele. Eu, de exemlu ii dau iaurt, dar in fiecare zi alt fel, in plus nu-i dau doua zile aceeasi mancare, cum facem cand era mai mic. N-as avea nici o sansa.

Alt truc, care in cazul nostru functioneaza: ii spun ca am pus prea mult piper in mancare si nu e indicata pentru copii, si ca pentru el nu am decat paine cu unt, iar mie imi pun o portie maaaare de mancare. Chestia asta cu functioneaza de minune! Mananca de la mine din farfurie mai bine decat ar manca el singur.

Ma alatur si eu cu Alex al meu in clubul mofturosilor!

Succes,
Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

da, grea treaba, mancarea asta..eu nu m-am chinuit prea mult cu Maria mea(acum 2,6 luni)...a avut o perioada in care nu prea manca...dar si-a revenit, nici acum nu mananca prea mult dar este ffff. vioaie)mult prea vioaie, dupa gustul meu, dupa-masa ma alearga prin tot parcul cand eu tot ce vreau este sa ma odihnesc si eu putin pe obanca)..si acum este foarte simplu, o pun la masa, si daca zice ca nu vrea o dau jos de la masa...daca vede ca nu glumesc vine si se linguseste sa-i dau cate ceva..si nu prea ii dau..sunt tare rea...o mai las putin, si ii explic ca la ora mesei se mananca...oricum nu am fixat o ora anume, o las pana-mi cere de mancare, nu-i impun o ora anume...a iesit bine pana la urma...

Roxana Lilea,mama Mariei 2 ani si ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vistiana spune:

Korina,e bine ca baietelul tau stie ce vrea si mananca bine ce-i place.Eu daca ar avea vreun aliment preferat i-as da oricat dar lui nu-i place nimic in mod deosebit,nici macar dulciuri.Nu-ti face probleme ca n-o sa invete,n-au nici o legatura mofturile culinare cu invatatul,iar energie ei gasesc din belsug,te miri de unde!
Iulia,ar trebui sa-i fac si eu analizele dar nu ma induram sa-i mai iau sange ca sa nu-l mai chinui.Acum un an mi l-au chinuit ingrozitor la Medicover,a tinut minte mult timp desi avea 2 ani.Acum ar fi si mai frustrat...Tu unde i-ai facut analizele,i-au luat sange din degetel sau din vena,l-au chinuit tare? Buna ideea cu!:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacm spune:

quote:
Originally posted by Vistiana

Korina,e bine ca baietelul tau stie ce vrea si mananca bine ce-i place.Eu daca ar avea vreun aliment preferat i-as da oricat dar lui nu-i place nimic in mod deosebit,nici macar dulciuri.Nu-ti face probleme ca n-o sa invete,n-au nici o legatura mofturile culinare cu invatatul,iar energie ei gasesc din belsug,te miri de unde!
Iulia,ar trebui sa-i fac si eu analizele dar nu ma induram sa-i mai iau sange ca sa nu-l mai chinui.Acum un an mi l-au chinuit ingrozitor la Medicover,a tinut minte mult timp desi avea 2 ani.Acum ar fi si mai frustrat...Tu unde i-ai facut analizele,i-au luat sange din degetel sau din vena,l-au chinuit tare? Buna ideea cu!:)

Vistiana,

Lui Alex ii curge sange din nas cam o data pe saptamana si doctorita lui i-a facut analize. I-a luat sange din amandoua manutele, pentru ca i-a facut o multime de analize. A fost cam traumatizant dar a trecut. Dar pentru o simpla hemograma este suficient un pic de sange din degetel.

Eu merg cu Alex la Spitalul Victor Gomoiu ca acolo lucreaza doctorita noastra.
Nu stiu cum e Medicover, dar eu iti recomand sa te duci la un spital/cabinet de copii. Acolo folosesc ace mici, stiu cum sa vorbeasca cu copii.

Iulia

Mergi la inceput

Am dus si eu azi pt copro si o sa-i fac si niste analize.Pana una alta insa o sa-i dau tot cu povesti sa manance in limitele rabdarii si puteriilor mele caci ma doare sufletul sa-l las cu atat de putin.
E adevarat ca,asa cum spunea Jackie n-o sa mai am timp dupa ce nasc, nu stiu ce voi face atunci...

Mergi la inceput

Ma alutur CLUBULUI GIARDIA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mony spune:

PRIMA MASURA AR FI FOST ANALIZELE,PE LANGA COPROCULTURA AR FI BINE O HEMOLEUCOGRAMA SI EVENTUAL SIDEREMIE-FE-SI CALCIU.A DOUA MASURA AR FI SA TE SFATUIESTI CU MEDICUL PEDIATRU SI SA-I DAI CEVA PT.POFTA DE MANCARE.VLADUT ARE DOAR 11 LUNI SI AM FOST STRESATA CU MANCAREA DE CAND S-A NASCUT-CRESTEA DOAR LA LIMITA INFERIOARA SCRISA IN CARTI DE PEDIATRIE-ACUM ARE 10 KG DAR I-AM DAT PERITOL DUPA 6 LUNI SI S-A SIMTIT,DOAR 2 ML SEARA;AM FACUT O PAUZA SI IAR INCEPUSE CU MOFTURILE ACUM II DAU DIN NOU DAR NU IN FIECARE SEARA SI TOT 2-3ML.SUCCES SI SPOR LA PAPA .ITI DORIM UN BEBE SANATOS SI PAPACIOS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jackie spune:

of,of,of...mi-e si rusine ca am mai dat sfaturi "intelepte" cind bietul copil era bolnav... Bine ca macar ati depistat problema si va doresc succes la tratament, desi numai asta nu-ti lipsea acum...Din fericire, noi n-am avut probleme d-astea pina acum, dar oricum m-am ingrozit ce-am citit la subiectul asta...toate bune, Jackie

Mergi la inceput

I-am luat azi sange din degetel ca mi-a fost mila,pt calciu si hemograma.Am inceput trat.cu tinctura de propolis.Azi,ce sa va mai spun,of...of...nu a mancat nimic nici cu povesti...IMI VINE SA URLU...!!!Maine merg cu el la medic,va tin la curent.
Va pup,sunteti niste dragute toate!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iuliacm

Vistiana,
Daca as fi citit acest mesaj acum o saptamana, ti-as fi spus sa nu te stresezi degeaba daca in rest e sanatos, manaca el cand ii e foame!
Eu asa am facut si acum imi pare rau. Mereu am zis ca nu are cu cine sa semene gras, ca nu-l fortez sa manace daca nu vrea. I-am facut niste analize si i-a iesit calciu si fierul sub limita!!. I-am facut si un coproparazitologic dar inca nu avem rezultatele.

Baietelul meu are 3 ani si 4 luni si nu stiu cate kilograme dar este mic fata de alti copii de varsta lui. Are perioade cand manaca bine, fara sa ma rog de el si are perioade cand nu mananca aproape nimic toata ziua, desi in rest e bine sanatos. Dar uite ca ajuns cu carenta de calciu si fier. Asa ca acum ne chinium sa corectam.

Sfatul meu e sa nu lasi dupa el. Incearca sa vezi daca nu cumva are giardia sau alte minuni, da-i ceva pentru a-i creste pofta de mancare. Eu acum incerc cu polen. Incearca sa-i diversifici mesele. Eu, de exemlu ii dau iaurt, dar in fiecare zi alt fel, in plus nu-i dau doua zile aceeasi mancare, cum facem cand era mai mic. N-as avea nici o sansa.

Alt truc, care in cazul nostru functioneaza: ii spun ca am pus prea mult piper in mancare si nu e indicata pentru copii, si ca pentru el nu am decat paine cu unt, iar mie imi pun o portie maaaare de mancare. Chestia asta cu functioneaza de minune! Mananca de la mine din farfurie mai bine decat ar manca el singur.

Ma alatur si eu cu Alex al meu in clubul mofturosilor!

Succes,
Iulia

Draga Iulia,am luat rez.(i-am facut hem. si Ca. din degetel) si-COLAC PESTE PUPAZA-am patit si noi ca voi:ambele sub limita!Nu mult dar...giardia+anemie+hipocalcemie...E DE AJUNS!Pe el nu s-ar fi vazut nimic ca e f. vioi,dar are motive sa nu manance.Ce calciu si ce fier i-a dat tu?

Mergi la inceput