Sa-l las flamand ?!!!
Raspunsuri - Pagina 3
iuliacm spune:
Vistiana, doctorita care i-a facut anlizele (noi am fost la ORL) mi-a zis sa nu-i dau supliment de Ca si Fe, ca astea nu se administreaz vara si sa-si ia din alimentatie. Eventual sa-i dau numai vit C care ajuta la asimilarea fierului. Dar eu tot ii dau Ca efervescen (ca200). De fapt i-am dat toata iarna si primavara si ca si vit D.
Cred ca luni am sa ma duc cu rezultatele si la pediatra lui Alex sa vad ce spune si ea.
Asa ca am inceput sa-l fac sa manance iaurt, cascaval (am auzit eu ca cascavalul contine mult calciu). Cu branza nu am nici o sansa. Ma gandesc acum sa-i fac o prajitura cu multa braza de vaci, poate, poate pune si gura pe branza!
Pentru Fe, ii fac in fiecare zi suc de sfecla. Dar il amestec cu mere, portocala, ce mai am prin casa ca sa fie mai gustos. Si mai pun si un cotor de varza, sau un morcov dar fara sa ma vada el.
Doctorita a zis ca 50ml suc sfecta in 4 zile pe saptamana este suficient.
Alte alimente cu Fe: Carne rosie, galbenus de ou, spanac. Am de gand sa incerc cu brocoli, dar ma indoiesc ca o sa am succes.
Tu mai stii si alte alimente bogate in Ca sau in Fe?
Las' ca o scoatem noi la capat si cu asta!
Pupici si pofta buna!
Iulia
Vistiana spune:
Draga Iulia,si eu ii dau ghes cu carnea de vitel(Fe),ou,ma mai gandeam la un sirop de urzica si/sau alte plante(plafar),pt calciu militez cu laptele DAR problema noastra e ca el nu mananca!E un cerc vicios,sper sa iesim cat mai repede...Noua dr.ne-a zis Fier hausman 15 pic/zi si calciu gluconic 1 fiola /zi.Personal ma gandeam si la niste vitamine...
Master Draciel spune:
si la mine este un subiect cu radacini .....lungi!Si se pare ca s-ar trage din maternitate( nu e sigur!), cind nascind prin cezariana si nepuntindu-ma da jos din pat imediat, tipele il gavau.Si au continuat sa il gaveze pina am plecat din spital, desi eu mergeam la ore fixe dar il gaseam mereu mincat.Asa a pierdut reflexul de a suge si am fost nevoita sa_i dau laptele meu in biberon;fortat!Si cu forta maninca si acum, desi are 5 ani si jumatate.L-am regasit in citeva descrieri ale altor mamici:niciodata flamind, niciodata obosit, gura mare cit o sura, nu-i plac dulciurile.....putem face un club al copiilor imposibili!
Dupa ce a crescut mai maricel, am incercat metodele intelepte, cu atitudine relaxata la masa, fara insistari, alimente care ii plac, etc.Rezultatul a fost o catastrofa, slabise si fiind in perioada de iarna, cu rezistenta mai scazute se tineau virozele lant, analize nu i-am facut dar imi imaginez ca nu erau grozave.Asa ca am lasat-o balta!Maninca ce-i dau, niciodata acelasi fel doua zile, maninca legume verzi chiar daca nu se da in vint.Nu-i place dar n-am ce-i face; procedez asa prin santaj:ori maninca, ori ii tai din iesitul afara sau mai stiu eu ce.Nu-i frumos da e sanatos!Nu-i fac portii mari, le preparam impreuna, cind se poate, dar trebuie sa manince!Si poate odata??????? se va hotari sa manince fara gardian, adica eu, linga el.Nu sint de acord sa manince numai artofi prajiti sau nu stiu ce minuni, pe motiv ca-i plac.Este in crestere si are nevoie de mult mai multe.
Vistiana spune:
Eu inca sunt extrem de derutata la capitolul asta...Nu pot sa fiu mai dura cu el pt ca n-am fost niciodata,nu l-am amanintat niciodata cu nimic,nu m-am rastit la el,ma inteleg cu el f.bine numai cu blandete.Numai ca la masa cu toata blandetea din lume nu reusesc sa-l fac sa manance...Daca i-as impune sa manance i s-ar parea tare ciudat,nu i-am impus niciodata nimic,pe de alta parte i'nsa ai si tu dreptate,ca sa creasca trebuie sa manance...Nu mai stiu ce sa fac...
Vistiana spune:
Sper sa nu va suparati ca "dezgrop" un subiect atat de vechi...S-a mai schimbat ceva pe-aici pe la noi si m-am gandit sa va spun si voua...
Deci:tratam giardia cu tinct de prop(15pic/zi),tratam cu fier haussman(6 pic/zi)si 300mg.calciu /zi(o pastiluta).
Dar vestea e ca s-a schimbat metoda! Acum vreo 3-4 zile m-a prins David intr-o stare atat de proasta(ma durea spatele,mi-era ingrozitor de cald,simteam ca nu pot sa respir)si a mai avut si nefericita(?) inspiratie de a face mofturi de la prima lingurita.Abtinandu-ma din rasputeri sa nu rabufnesc,l-am intrebat dulce:"Puiut,ti-e foame?" Raspunsul a venit promt:NU.L-am luat binisor de manuta si l-am trimis la culcare.Seara,scena la indigo.Deci nu m-am mai gandit sa ia ceva sa aibe macar cateva lingurite in burtica,L-AM LASAT FLAMAND(specific ca totusi nu avusesem de gand sa fac chiar asa,pur si simplu n-am mai putut!)A doua zi dimineata nici n-am mai avut timp sa ma asez si eu sa.-i dau sa manance ca baiatul meu luase lingurita si a mancat singur tot! Acum el mananca singur la fiecare masa,si desi portiile sunt totusi foarte micute,mananca cu placere ceea ce inainte nu se intampla niciodata.
Acum,cand m-am mai calmat,ma tenteaza iar sa-i mai dau si eu cateva lingurite peste ce mananca el caci mananca totusi prea putin,dar mi-e sa nu revenim la problemele si nervii de dinainte...
Voi ce-ati face:putin dar de voie sau mai mult,de nevoie??!
Vistiana spune:
Da' ce,-i dupa mine?!Eu ma refeream la portie=cantitatea pe care o mananca el,ca n-are nici o jena sa lase-n farfurie!:)