Politetea/bunul simt
Raspunsuri - Pagina 5
Clover spune:
O fi stangerea de mana forma internationala de salut dar pe mine ma deranjeaza de cate ori imi intinde mana un barbat(asa intrinsec ca nu fac nimic sa o arat). Pur si simplu asa mi-a ramas mie in sange ca initiativa trebuie sa fie a femeii si gestul mi se pare prea intim.
Depinde la a cata vizita la Londra era persoana. Nu m-as repede sa il blamez, reactia lui a fost reactia culturii din care vine. Dupa normele lor s-ar putea sa fie politetea intruchipata.
If all else fails, look cute.
pearl84 spune:
Am avut si eu experiente asemanatoare...adica mergeam prin mall cu sotul meu, iar pe langa noi trec colegi de ai lui de la munca....acestia ori se prefac ca nu il vad daca este in compania mea, ori daca totusi vin sa-l salute eu is "omul invizibil". Si mi s-a parut foooarte ciudat si na, nepoliticos..insa unul dintre ei, mai deschis, a binevoit sa-mi explice cum ca ei asa sunt de fapt politicosi fata de mine si sotul meu, nedorind sa ne ofenseze vorbind sau uitandu-se la mine.
Elena
ache spune:
pearl, daca sotul nu te-a prezentat e un semn de politete sa nu te salute sau sa se faca ca te vad, dar daca el te prezinta sau ei te cunosc sunt or nesimtiti or din cine stie ce tara cu ce obiceiuri, ca difera.
Sa va povestesc si eu o faza penibila, cel putin pt. mine. Eram la o logogna in familie ,in Liban. Toti musulmani practicanti, neamuri de tot felul, batrani, tineri, oricum nu-i cunosteam si cica trebuie sa ma duc sa ma prezint la toti...ei pe scaune si eu treceam roata prin tot salonul, cu mana intinsa ma prezentam, toata gatita ca o floricica , cu fustita pana la genunchi... pana ajung la unul, tanar de altfel, care nimic, se uita in pamant si nu-mi dadea mana si nici nu facea facea plecaciune scurta cu mana pe piept(in traducere nu da mana ca nu atinge alta femeie decat nevasta-sa, fapt aflat ulterior)...eu,ca proasta am mai insistat, ca era penibil, apoi am trecut mai departe, dar nici ca am mai indraznit sa intind mana, le tineam pe amandoua la spate si imi venea sa o iau la fuga. A picat magareata pe sot, ca nu m-a informat, si nici nu era prin zona sa ma salveze.
A 2-a zi respectivul s-o fi simtit prost , ca ne-a invitat sa vizitam castelul din Tripoli, si tot facand poze la ruine am descoperit una in care apare si el, accidental, cu deshtele-n nas, la greu. Am aratat-o la toata lumea, evident
anca
35+ bb Adam
petaluda spune:
quote:
Originally posted by cait
Eu stiam ca doar de 3 ori pe aici in sud dar cine stie trebuie sa ma investighez nitel...Deja ca de trei ori mi se pare destul..
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
Din pacate in atatia ani n-am fost in stare sa retin exact in ce parte a Frantei cati pupici se impart. Stiu ca exista variant de 2, pe care o practicam noi in Paris, de 3, si 4. Ultima varianta era cea a colegilor din Marseille. Si de multe ori exista un moment penibil cand dupa cele 2 pupaturi de rigoare unii se retrageau in spate, si altii ramaneau cu buzele tuguiate pentru inca un rand de pupaturi.
dulcetica spune:
Mie atita timp cit nu intra cu avionul la tine in bloc,nu-ti pune o bomba in masina,nu-ti rapeste copilul sau alt membru al familiei,nu te violeaza,nu-ti ia poseta...chiar nu vad nici un motiv sa nu-l tolerez.
dodo spune:
Mey, asta chiar ca e subiect de interes general, ca n-o vrut omu sa dea mina cu o femeie...Sint oameni carora chiar le repugna contactul fizic gen dat mina cu alte persoane ce e asa mare problema? Trebuie sa ne dam okii peste cap ca de ce n-a dat mina, de ce n-a salutat etc. dar daca erai la summit cu Michael Jackson, crezi ca ala te lasa macar sa te apropii de el de frica virusilor? Am intilnit multi oameni ipohondri de genul asta, cum ca pot lua virusi prin dat mina si se feresc de asta ca de nu stiu ce, cind merg la toaleta au grija sa ia colacel de unica folosinta, umbla cu sticluta de gel sanitar in buzunar si pe cuvint ca nu erau musulmani...Mai bine asa, decit sa se repeada unul sa te tzuce pe obraji sau miini fara sa-i permiti, nu crezi? Ca sa nu mai zic si de senzatia aiurea cind li se pare normal ca tie sa-ti si placa treaba asta
Mindy spune:
apropos de pupaturi intre prieteni/rude, mie nu imi plac deloc..
mi s-a intimplat de multe ori sa ma trezesc ca ma pup cu cineva pe gura (din greseala, fireste) , pt ca ne tot fisticeam, eu ma indreptam spre o directie, pupatorul spre alta si uite asa ne ciocneam bot in bot.. si tot felul de accidente dinastea stupide.
Prefer imbratisarea in locul pupaturilor (cind e vb de prieteni, rude).
Adelaki - sauditul sta prost cu manierele (lasind la o parte cultura, a dovedit ca e cam mirlan), ma intreb daca pe e-mail sau la telefon comunica in vreun fel cu femeile?!
Daca e nevoit sa dea un telefon in Europa de exemplu si la celalalt capat al firului se aude o voce de femeie, arunca telefonul si face 2 pasi in spate?
jenn spune:
Organizatorii puteau informa participantii europeni,zic eu.Alra,eu cred ca respectivul e mitocan si atit!
alra spune:
quote:
ma intreb daca pe e-mail sau la telefon comunica in vreun fel cu femeile?!
eu cred ca da, insa le apeleaza cu "mister"
Vacanta cu Laura in Romania
stefaniya spune:
Gsar - comic tare mesajul tau,am ras de m-am prapadit
In Paris am vazut lumea pe strada cum se pupau de 3 ori.Probabil ca e chestei generala in Franta sau poate tineretul mai schimba asta.
In Romania am lucrat la o companie si directorul general era musulman,dar a dat mana cu noi,era cat se poate de european.
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya