fara vaccin=mama denaturata?

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

quote:
Originally posted by crisiacob

Loryi, esti pe dinafara rau de tot si te inflamezi desi nu stii exact cu cine vorbesti.
Mai citeste despre sistemul Waldorf si apoi mai vorbim.
In orice caz sunt uimita cat venin arunca asa zisele aparatoare ale vaccinarii. Dragele mele, sunteti cumva platite sa faceti asta? Ca nu pot sa cred ca o faceti pentru sanatatea copilului meu...
Generatia noastra ar trebui sa fie mai deschisa la minte comparativ cu generatia parintilor nostri.

Asa ca fetelor, mai usor cu indirjirea asta si cu declaratiile lor ca vaccinurile sunt safe. Am mai spus...ne mai auzim si peste cativa ani!

Draga mea,sistemul Waldorf nu exclude copiii vaccinati ca altfel ar trebui interzis.S-ar chema discriminare.Si ar intra in sfera penala.Sistemul Waldorf priveste educatia (intelectuala,sociala)a unui copil ,nu incurajeaza nevaccinarea lor,incurajeaza anumite aptitudini speciale ale unui copil.Si se proclama un sistem deschis la nou ,tolerant.
Cum ramane cu meseria de psiholog?Tu ,nu eu ,esti foarte agresiva:scrii cuvinte cu rosu(apropo,in Waldorf nu se corecteaza temele cu rosu,se presupune ca acest lucru ar provoca traume copiilor ori menirea sistemului este incurajarea dezvoltarii copilului),ne declari pline de venin,agresive ,declari ca ne exprimam opiniile pe bani etc.Un psiholog ,daca are intentii bune,nu ar face asta niciodata.Poate insa vrei doar sa provoci...E plin internetul de provocatori.
Chestia cu vorbitul peste cativa ani o spuneai si in 2005,au trecut deja 3 ani si pare-se ca noi,astea neinformate ,suntem mai multe chiar decat in acel an.
Nu dai raspunsuri concrete la intrebari puse nu ca sa te hartuiasca ci pemtru a afla adevarul.Stiu ca par o placa stricata,vorva lui Miss Parker,dar daca au murit copii vinovatii,indiferent cine sunt acestia,trebuie sa plateasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

quote:
Originally posted by Tonnia

Loryi, esti in eroare, nu ma tin dupa tine, stiu ca a mai fost un subiect cu televizorul cand ai ramas cu impresia ca ti-am raspuns tie, fals 100%!Tare limitata ma crezi, haha...
O sa incerc sa evit sa scriu la subiecte la care raspunzi si tu, desi numai grija asta n-o aveam...

Am intervenit pt ca n-as vrea sa se retraga persoane din discutie decat daca nu mai au ce spune.

Pa

Antonia

Tonnnia eu nu am exclusivitate pe subiecte,deci nu ai ce evita.Esti libera,ca si mine,sa-ti exprimi opinia in orice problema.
Singura obiectie a mea a fost ca in decurs de o luna m-ai vizat direct ca persoana dupa o contra pe un subiect.Atat si nimic mai mult.Daca a fost doar o coincidenta,primeste scuzele mele.Daca ai o problema cu persoaan mea,dezvolta in particular.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Cum vedeti voi lumea in 20 de ani, cind copii nostri vor avea la rindul lor familii, daca am fi toti nevaccinati? Toti copii europei, americii, asiei, africei? Care ar mai fi siguranta in conditiile in care in zilele noastre lumea circula mult, rapid, mai nou si ieftin si cam oriunde? Si pe viitor cred ca se va circula si mai mult.In spital cind s-a nascut Nadja am cunoscut o tipa, fetitele noastre is nascute in aceeasi zi, dupa un an am stabilit sa ne revedem. Am hotarit sa ne vedem la mine, dar nu inainte ca ea sa ma intrebe daca copii mei sunt vaccinati! Fetita ei nu este, a preferat sa nu o chinuie inutil cu intepaturi, a cosniderat ca nu e nevoie. Si-a motivat intrebarea zicind ca noi calatorim mai des, avem familiile in 5 tari imprastiate, trag eu concluzia ca am fi o familie cu risc, in ochii ei, de nu am fi fost toti vaccinati.Inafara ca mi s-a parut deplasata intrebarea/pretentia ca ai mei copii sa fie vaccinati ca al ei copil sa vina intr-un mediu sigur, ma intreb oare cum va face pe viitor? Germania pare o tara sigura dar cum e pe primul loc la nr de turisti/an ce migreaza vara si iarna in toate directiile posibile, cum ar fi daca am fi toti nevaccinati? Cunosc familii ce au mers cite o luna in India, Africa cu tot cu copii, chiar f mici.Spunea careva ca prezenta produselor homeopate in farmaciile din germania le atesta si eficacitatea si credibilitatea lor aici. Total gresit! Ca se comercializeaza inseamna doar ca nu sunt interzise, ca sunt libere la vinzare. Dar nici un produs homeopat nu e acoperit de asigurari. Asta demonstreaza de fapt eficacitatea lor din punctul de vedere al ministerului sanatatii de aici. Exista multe produse farmaceutice care au la baza lor (numai) plantele si care sunt suportate de asigurari. Pt ca si-au dovedit eficacitatea. Astea homeopate nu au atins acest stadiu.Iar de meningita data de muscatura de capusa, iar nu e deloc de ris. Fiind o tara cu atita verdeata, capusele chiar sunt o problema. O angajata de a noastra a suferit de asa ceva, a fost om iar dupa 2 ani de zile de tratamente si supraveghere. A fost spitalizata cu lunile.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

quote:
Care ar mai fi siguranta in conditiile in care in zilele noastre lumea circula mult, rapid, mai nou si ieftin si cam oriunde? Si pe viitor cred ca se va circula si mai mult.

pai cand decizi sa nu iti vaccinezi copilul te bazezi in primul rand ca ceilalti sunt vaccinati, nu? tu reduci riscul vaccinului in ideea ca ceilalti trebuie sa si-l asume.
eu stiu un copil care nu a putut fi vaccinat din motive medicale (habar-n-am care) si asta i s-a zis - nu e asa periculos caci ceilalti sunt vaccinati insa tineti cont de asta cand va planificati concediile.

aici cand mergi in excursii in tari exotice te duci la doctor unde au liste cu vaccinurile de trebuiesc facute in fiecare tara.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Am tot evitat sa intru pe subiectul acesta. Am intrat abia ieri si asta ca urmare a relatarii unei colege de serviciu despre cum s-a comportat baietelul ei dupa vaccinul de doi ani si jumatate (DTP, inteleg).
Am citit tot, cap-coada si nu mi-a venit sa cred cata cruzime in cuvintele unora si ce vorbe grele se arunca pe aici.
Vreau sa va spun un singur lucru: nici o mamica nu renunta la a-si vaccina copilul doar pentru ca este “trendy”.
Si nu mai veniti cu studii si cu linkuri in a va sustine argumentele. Nici un studiu, oricat de bun si nici un argument oricat de stiintific nu va convinge o mamica sa isi vaccineze copilul daca are printre prieteni sau cunostinte un copil care A FOST acel 1 la suta sau unu la mie si care a ramas cu sechele in urma unui vaccin. Si da, astfel de cazuri exista si sunt chiar mai frecevente decat credem si se afirma in studii, carti etc
Fiindca nu te gandesti “A, lasa ca nu se poate intampla tocmai copilului meu” ci “dar daca se intampla tocmai copilului meu?”.
Iar faptul ca sunt din ce in ce mai multe mame care se gandesc de doua ori inainte de a-si vaccina copilul vine tocmai fiindca avem acces mai larg la informatie. La acea informatie care arata si efectele adverse ale unui vaccin.
Nu inseamna ca acele mame sunt nebune sau inconstiente sau denaturate. Fiindca nu pot sa cred ca vreuna din mamele care intram pe forumul asta (si aruncam cuvinte grele fara sa ne gandim) ar vrea altceva decat binele copilului sau.
Nu cred ca trebuie sa fim “absolut pro” sau “absolut contra », ci doar deschisi un pic la minte si mai putini refractari la tot ce nu “cadreaza” cu convingerile noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

quote:
Originally posted by Mmmaria

Nici un studiu, oricat de bun si nici un argument oricat de stiintific nu va convinge o mamica sa isi vaccineze copilul daca are printre prieteni sau cunostinte un copil care A FOST acel 1 la suta sau unu la mie si care a ramas cu sechele in urma unui vaccin.

Reciproca e valabila... Nimeni si nimic nu poate convinge pe careva care a vazut in copil ramas cu sechele (sau mai rau) din cauza unei boli pt. care se putea vaccina...
Din fericire inca nu sunt atat de dese cazurile pt. ca pana acum nu era la moda sa nu mai vaccinam copiii din diverse motive mai mult sau mai ptin intemeiate... Dar in ritmul asta nu se site cand o sa vedem din ce in ce mai des...

Eu n-am inteles niciodata scopul subiectelor de genul asta... continua la nesfarsit... fiecare cu parerea lui...
Niciodata nu ma va convinge nimeni din ce scrie despre ce a auzit la coada sau ce a patit prietena vecinei verisoarei... sa nu-mi vaccinez copiii daca doctorul lur spune ca trebuie vaccinati.
Nici cu linkuri catre diverse articole...
Le fel, cele care sunt de parere ca vaccinurile fac mai mult rau decat bine nu se vol lasa convinse doar din discutiile de aici...
Si uite asa se umplu pangini dupa pagini, cu acelasi lucruri...

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by Mmmaria

Am tot evitat sa intru pe subiectul acesta. Am intrat abia ieri si asta ca urmare a relatarii unei colege de serviciu despre cum s-a comportat baietelul ei dupa vaccinul de doi ani si jumatate (DTP, inteleg).
Am citit tot, cap-coada si nu mi-a venit sa cred cata cruzime in cuvintele unora si ce vorbe grele se arunca pe aici.
Vreau sa va spun un singur lucru: nici o mamica nu renunta la a-si vaccina copilul doar pentru ca este “trendy”.
Si nu mai veniti cu studii si cu linkuri in a va sustine argumentele. Nici un studiu, oricat de bun si nici un argument oricat de stiintific nu va convinge o mamica sa isi vaccineze copilul daca are printre prieteni sau cunostinte un copil care A FOST acel 1 la suta sau unu la mie si care a ramas cu sechele in urma unui vaccin. Si da, astfel de cazuri exista si sunt chiar mai frecevente decat credem si se afirma in studii, carti etc
Fiindca nu te gandesti “A, lasa ca nu se poate intampla tocmai copilului meu” ci “dar daca se intampla tocmai copilului meu?”.
Iar faptul ca sunt din ce in ce mai multe mame care se gandesc de doua ori inainte de a-si vaccina copilul vine tocmai fiindca avem acces mai larg la informatie. La acea informatie care arata si efectele adverse ale unui vaccin.
Nu inseamna ca acele mame sunt nebune sau inconstiente sau denaturate. Fiindca nu pot sa cred ca vreuna din mamele care intram pe forumul asta (si aruncam cuvinte grele fara sa ne gandim) ar vrea altceva decat binele copilului sau.
Nu cred ca trebuie sa fim “absolut pro” sau “absolut contra », ci doar deschisi un pic la minte si mai putini refractari la tot ce nu “cadreaza” cu convingerile noastre.

De ce nu dai amanunte, care au fost efectele vaccinului, copilul era sanatos inainte de vaccinare ? Intreb pebtru ca si eu l-am vaccinat ieri pe fiu-meu tot pentru DTP si chiar intentionez sa-l vaccinez impotriva hepatitei, intrucat va intra in colectivitate. El n-a avut nicio reactie la vaccin.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by alra
pai cand decizi sa nu iti vaccinezi copilul te bazezi in primul rand ca ceilalti sunt vaccinati, nu? tu reduci riscul vaccinului in ideea ca ceilalti trebuie sa si-l asume.

alra, uite tocmai aici e rasu' plansu': ca un astfel de sfat l-am citit de la un doctor: "solutia ideala este sa nu-ti vaccinezi copilul si sa speri ca toti ceilalti sunt vaccinati". Na de rumega paradoxul asta, ca mie si acum imi da dureri de cap.

Si repet, de ce oare medicii fac parte din acea categorie a populatiei cu cele mai putine vaccinari?

Are dreptate cine spune ca e o discutie fara sfarsit, dar pentru mine si un astfel de feedback tot e bun. Ma ajuta sa-mi mai limpezesc putin gandurile, sentimentele...

Mmmaria,

Felicia 34+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

nu neaparat, miss parker
ca sa fiu sincera io mizez mult, practic deloc pe faptul ca altii ar fi vaccinati, pe capacitatea de raspuns a copiilor atunci cand am in vedere bolile esantematice, tetanosul
este vorba despre salutogenesi (tu la cum te cunosc o sa mergi mai departe)

iar cand am in vedere polio, difteria ma gandesc la teritoriu, am explicat, eradicare a bolilor, dublata de ce spuneam mai sus, capacitate de raspuns a organismului

da, stiu...a murit copilul acela de difterie, nu cunoastem nimic despre contextul in care a contactat toxina, varsta, starea generala, etc.
doar ca a murit
ba mai mult, nu-i totusi sigur dupa unii de ce a murit cu toate ca e simplu sa se individualizeze cauza

chiar, sunt curioasa ce-o spune o tipa care face o propaganda puternica vaccinurilor
cu siguranta a adus in vedere cazul netului italian
aa, si e chiar nemtoica tipa
uite, ti-o pasez, unde-i ea sunt si altii
Ulrike Schmidleithner
fa un search si caut-o, banuiesc ca n-ai sa regreti

Bendis, 1 an jumate solidarietate :-))
Felix
botezul muntelui Pauza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

gazzella, saru'mana!

Deja imi place mult de tot ce am citit despre salutogenesi. E total pe lungimea mea de unda!

Pe Ulrike am googalit-o, dar am gasit legat de numele ei doar chestii despre alaptare... Ah, si dupa ce ca nu a studiat medicina, mai e si austriaca

Felicia 34+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput