fara vaccin=mama denaturata?

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

quote:
Originally posted by loryi1974

quote:
Originally posted by biscu

puteti pune si Canada pe lista tzarilor cu vaccinuri ne-obligatorii. plus un site cu informatii despre vaccinuri: http://www.vran.org/

Wow,un motiv extrem de serios ca sa pleci din RO.Si nu ai probleme.
Daca ramai,lupta,implica-te pentru a obtine scoaterea obligativitatii vaccinarii.Altfel,discutand anonim pe un forum luni,ani in sir pe tema asta nu se intampla nimic.
Vorbesc in general,nu ma refer la o persoana anume,ma refer la cei care nu doresc vaccinarea.

p.p.s.

ca sa stiu pe cine am in fata incercand sa-mi dozez corect eforturile in termeni de timp si disponibilitate
te intereseaza problema obligativitatii in ce maniera?
te intereseaza sa intelegi mecanismul bolilor pentru care se vaccineaza, vaccinarea in sine, eventualele urmari (benefice sau nu) a non vaccinarii sau a vaccinarii, dupa caz, lasand oamenilor posibilitatea de-a decide liber, in costiinta de cauza, respectand libertatea fiecaruia de-a decinde pentru sanatatea sa si-a familiarilor sai?
pentru ca daca dialogul tau se limiteaza la "plecati din tara, unde aveti libertati", atunci consider ca irosesc o parte din timpul util mie, timp in care as putea sa le citesc copiilor

Bendis, 1 an jumate solidarietate :-))
Felix
botezul muntelui Pauza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Gazella concluziile nu au fost publicate de Biblioteca Nationala de Medicina a Institutului National de Sanatate SUA ci de jurnalul "Clinical infectious diseases".
Dar asta e doar o observatie tehnica.

1) Faptul ca din setul de 108 subiecti nici unul nu a dezvoltat ciroza sau cancer hepatic nu e o caracteristica a hepatitei B ci doar efectul selectiei un set statistic atat de mic de pacienti.
2) Studiul poate demonstra cel mult ineficienta tratamentului cu interferon alfa dar in nici un caz natura benigna a hepatitei B. Nimeni nu si'ar dori sa'si petreaca viata cu afectari de la blande la moderat ale ficatului.
3) Rar (1/1000) hepatita B evolueaza catre forma fulminanta cu mortalitate de 60-90% in absenta transplantului de ficat.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

quote:
Originally posted by gazzella

quote:
Originally posted by loryi1974

quote:
Originally posted by biscu

puteti pune si Canada pe lista tzarilor cu vaccinuri ne-obligatorii. plus un site cu informatii despre vaccinuri: http://www.vran.org/

Wow,un motiv extrem de serios ca sa pleci din RO.Si nu ai probleme.
Daca ramai,lupta,implica-te pentru a obtine scoaterea obligativitatii vaccinarii.Altfel,discutand anonim pe un forum luni,ani in sir pe tema asta nu se intampla nimic.
Vorbesc in general,nu ma refer la o persoana anume,ma refer la cei care nu doresc vaccinarea.

p.p.s.

ca sa stiu pe cine am in fata incercand sa-mi dozez corect eforturile in termeni de timp si disponibilitate
te intereseaza problema obligativitatii in ce maniera?
te intereseaza sa intelegi mecanismul bolilor pentru care se vaccineaza, vaccinarea in sine, eventualele urmari (benefice sau nu) a non vaccinarii sau a vaccinarii, dupa caz, lasand oamenilor posibilitatea de-a decide liber, in costiinta de cauza, respectand libertatea fiecaruia de-a decinde pentru sanatatea sa si-a familiarilor sai?
pentru ca daca dialogul tau se limiteaza la "plecati din tara, unde aveti libertati", atunci consider ca irosesc o parte din timpul util mie, timp in care as putea sa le citesc copiilor

Bendis, 1 an jumate solidarietate :-))
Felix
botezul muntelui Pauza

Deocamdata se pare ca in Ro vaccinare aeste obligatorie.
Pentru a da fiecaruia libertatea de a alege,trebuie schimbata lwgislatia.Pentru a schimba legislatia,trebuie creata o presiune pe legiuitor.Pe forumuri nu se rezolva nimic.
Daca nu vrei sa lupti sau nu vrei sa vaccinezi,ai doua posibilitati:incalci legea si esti in culpa si poate ai noroc sa nu existe consecinte sau pleci intr-o tara permisiva.Sanatatea unui copil este foarte importanta pentru parinti ,deci poate fi un motiv serios de emigrare.
Eu nu-mi limitez dialogul la o extrema,pot sa fiu flexibila vis-a -vis de a da libertate parintilor de a alege cu conditia ca cei din jur sa cunoasca ca acel copil este nevaccinat.Daca dai posibilitatea parintilor de a alege,problema este a lor si a copilului lor.Nu vrei sa-l vaccinezi,foarte bine ,este treaba ta.
Copilul meu a mers la stomatolog la 2 ani jumate cu toata grupa de gradinita.Nu avea si nu are nici acum la 5 ani probleme dentare ,dar de 2 ori pe an merg la stomatolog cu gradinita.eu nu am nimiv impotriva.
Si mi se pare un lucru foarte bun sa citesti copiilor,ii dezvolta foarte mult intelectual.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biscu spune:

Alt site interesant: http://www.westonaprice.org/children/vaccinations.html
Daca nu reusiti sa cititi pana la sfarsitul articolului, pun aici sfaturile (pe care le-am citit si intr-o carte despre imunizare):
IF YOU MUST VACCINATE
* Wait until the child is at least 2 years old.
* Do not give more than one vaccination at a time.
* Never vaccinate when the child is sick.
* Be sure that the vaccines are thimerosal-free.
* Supplement the child with extra cod liver oil, vitamin C and B12 before each shot.
* Obtain a medical exemption if the child has had a bad reaction to a vaccination before or if there is a personal or family history of vaccine reactions, convulsions or neurological disorders, severe allergies and/or immune system disorders.

Site-ul e interesant si pentru alimentatie si nutritie.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Ce se intampla cand, din motive care de care mai idioate, parintii nu'si mai vaccineaza copii!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Si un copil tocmai a murit de difterie in Londra anului 2008. Binenteles cazuri rare care se soldeaza cu deces insa m-am intrebat ar mai fi fost doar un caz oarecare daca era copilul meu? Brrrr, nici nu vreau sa ma gandesc.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Nu am citit tot ce a citat Gazela pentru ca lotul studiat este extreeem de mic si asta mi-a fost suficient. Dar hepatita virala B este una dintre bolile cele mai redutabile ale zilelor noastre. Cititi statisticile din oricare carti de medicina (romanesti, americane, de care vreti), si vedeti acolo enorm de multe cazuri (procentual din totalul bolnavilor de HVB) care se cronicizeaza, ajung la ciroza si/sau la hepatom malign. E pacat sa desconsideram studii din toata lumea de zeci de ani doar de dragul campaniilor (destul de slabe, slava Domnului!) anti-vaccinare. Ah, iar hepatita fulminanta are mortalitate mare, Xeno, cred spre 100%. E drept ca e rara, dar este cel mai adesea mortala. Pina si virusul hepatitic A poate duce la hepatita virala acuta fulminanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Ce se intampla cand, din motive care de care mai idioate, parintii nu'si mai vaccineaza copii!!

Pojarul, care este boala copilariei cea mai greu de "dus", poate cauza moartea in cazul adultilor sau al copiilor cu probleme mari de sanatate sau care traiesc in conditii de viata neadecvate. De-asta in Nigeria au murit 165 de persoane...
As vrea sa aud si eu de la cineva de un caz (cunoscut si vazut de voi, nu din mass-media!!!) in care copilul a murit din cauza pojarului.
Eu am 2 exemple reale de copii care au murit la 2 zile de la vaccinarea ROR. Din momentul vaccinarii copii au inceput sa se simta rau, fff rau si in final au murit.
Al 3 lea caz pe care l-am auzit a fost la o coada la farmacie intre 2 femei care isi spuneau una alteia: "Nu-i faci ROR-ul?" , :Nuuu! Doamne fereste! Vecina X si-a vaccinat copilu acum 3luni si i-a murit la cateva zile!" Acest caz nu il cunosc, dar in celelalte 2 de mai sus pot sa va spun sigur ca erau saracii copii sanatosi tun pana sa fie vaccinati impotriva bolilor copilariei.
Si de idioata ce sunt nici eu nu l-am vaccinat pe al meu dupa ce am vazut cu ochii mei ce s-a intamplat!

Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bitex75 spune:

Din cite am citit am aflat ca desi faci anumite vaccinuri nu esti complet protejat de boala. De tuse convulsiva (tusea magareasca) suntem toti vaccinati si tot se face boala (forme mai usoare). Desi suntem vaccinati impotriva tetanosului, daca ne ranim iar plaga este cu semn de intrebare ni se mai administreaza un vaccin impotriva acestei boli (pe la 9 ani mi-am spart capul cu leaganul, m-au cusut si m-au vaccinat).

Subiectul a plecat oarecum de la vaccinarea ROR. Aceste trei boli facute in copilarie dau imunitate pe viata. Vaccinul este facut cu virusuri viu atenuate asa ca teoretic ar trebui sa dea aceasta imumunitate.

Eu am 33 de ani dar imi amintesc si acum cind am facut rujeola (si eu si sora mea), cum sora mea a facut rubeola si eu nu si nu am facut nici una oreion.

La copii mici nu boala in sine cred ca este problema (desi la unii chiar este grava), ci complicatiile care pot sa apara. (este parerea mea )
Sotul meu a facut oreion, care s-a complicat cu otita care a degenerat in reumatism articular acut. A trebuit sa faca ani de zile tratament cu moldamin, sa aiba grija "sa nu faca sport" iar de la anumite jocuri sa isi ia adio.
Un prieten a facut la 20 de ani oreion si a ramas steril. Isi dorea copii si nu stia ce sa mai faca. A ajuns sa se gindeasca sa adopte unul.

Anumite lucruri mai bine le previi. In consecinta prefer sa am baiatul vaccinat impotriva oreionului.

Rubeola da probleme mari femeilor insarcinate, asa ca de ce nevasta fiului meu(daca nu e imunizata) sa sufere o astfel de boala poate contactata tocmai de la el? Ar suferii amindoi, din cauza unor pariniti care se considerau responsabili atunci cind ei erau bebei.

Pentru rujeola oricum este obligatoriu din 2004 sa fie vaccinati toti copii.

Asa ca l-am vaccinat pentru toate 3. Vaccinul i-a fost facut in umar (in muschiul deltoid) si nici nu a avut timp sa plinga. Nu face febra de la acest vaccin. Ca efect secundar prin a 13-14-a zi de la vaccin pot sa ii apara niste bubite mici rosii. Nu au aparut. Asa ca "amintirea" acesta nu cred ca ar avea urmari atit de grave...

In mediul in care lucrez nu trece un semestru in care sa nu aflu ca cel putin un student de al meu face varicela. Eu nu am facut boala si nu am reusit sa ma procopsesc cu ea. Nu am luat boala nici macar cind s-a imbolnavit sora mea iar eu eram insarcinata (am fost la ea chiar in momentul in care boala "se lua"). Cum mi-am inceput si serviciu cind baiatul avea 3 luni, ma hotarasem sa ii fac vaccinul impotriva varicelei.

Asa ca am intrebat pediatra daca sa il vaccinez impotriva varicelei. Mi-a spus ca ea nu mi-l recomanda, deoarece este de putin timp aparut si ea nu stie ce efecte secundare in timp pot sa apara (nu se referea la ce scrie pe prospect ci la efectele pe termen lung ale vaccinului). Daca eu insist ea nu se va impotrivi. Pentru ca am incredere in acest medic nu am sa il vaccinez impotriva varicelei. Si cum boala asta si daca o faci, poti sa o mai faci inca odata... cred ca are dreptate.

In tara in care traiesti respecti legile in vigoare. Asa ca daca este obligatoriu un anumit vaccin il faci si gata. Ca poti opta pentru varianta gratuita de la stat, sau pentru cea cu bani iti asumi o responsabilitate si este o alta treaba.

La 2 luni i-am facut vaccinul gratuit de la stat DTP si VPOT (pe care l-a vomitat!). De nevoie a trebuit ca vaccinurile de 4, 6 si 12 luni sa i le cumpar. Nu aveam de gind sa imi las copilu nevaccinat impotriva poliomielitei. Si chiar daca boala este eradicata tot voi sta cu inima stransa ca poate....

Ce ar insemna sa mergem cu copii la cresa/gradinita complet nevaccinati... Oare citi ar mai trai? Sunt copii care au o imunitate de fier dar... si pentru ca exista acest dar, eu sunt de parere ca trebuie sa fim responsabili. Nu suntem toti medici si culmea nici o parte din medici nu isi trateaza corect membrii familiei.

Vaccinurile nu au fost inventate degeaba. S-au cautat inca din cele mai vechi timpuri. Las un link pentru cei interesati
http://ro.wikipedia.org/wiki/Vaccin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

quote:
Originally posted by bitex75

Din cite am citit am aflat ca desi faci anumite vaccinuri nu esti complet protejat de boala. De tuse convulsiva (tusea magareasca) suntem toti vaccinati si tot se face boala (forme mai usoare). Desi suntem vaccinati impotriva tetanosului, daca ne ranim iar plaga este cu semn de intrebare ni se mai administreaza un vaccin impotriva acestei boli (pe la 9 ani mi-am spart capul cu leaganul, m-au cusut si m-au vaccinat).

Subiectul a plecat oarecum de la vaccinarea ROR. Aceste trei boli facute in copilarie dau imunitate pe viata. Vaccinul este facut cu virusuri viu atenuate asa ca teoretic ar trebui sa dea aceasta imumunitate.
Vaccinul nu da imunitate pe viata!
Eu am 33 de ani dar imi amintesc si acum cind am facut rujeola (si eu si sora mea), cum sora mea a facut rubeola si eu nu si nu am facut nici una oreion.

La copii mici nu boala in sine cred ca este problema (desi la unii chiar este grava), ci complicatiile care pot sa apara. (este parerea mea )
Sotul meu a facut oreion, care s-a complicat cu otita care a degenerat in reumatism articular acut. A trebuit sa faca ani de zile tratament cu moldamin, sa aiba grija "sa nu faca sport" iar de la anumite jocuri sa isi ia adio.
Un prieten a facut la 20 de ani oreion si a ramas steril. Isi dorea copii si nu stia ce sa mai faca. A ajuns sa se gindeasca sa adopte unul.

Anumite lucruri mai bine le previi. In consecinta prefer sa am baiatul vaccinat impotriva oreionului.

Rubeola da probleme mari femeilor insarcinate, asa ca de ce nevasta fiului meu(daca nu e imunizata) sa sufere o astfel de boala poate contactata tocmai de la el? Ar suferii amindoi, din cauza unor pariniti care se considerau responsabili atunci cind ei erau bebei.

Pai tocmai asta este problema! Bolile copilariei sunt muuult mai grave atunci cand sunt facute la varsta maturitatii. Toate cazurile exemplificate de tine mai sus sunt elocvente. Pe vremea cand eram noi copii foarte rar auzeai adulti care faceau aceste boli.
In tari civilizate, cum este Germania sau tarile nordice, se dau anunturi atunci cand apare un focar si parintii vin cu copiii lor ca sa ia contact cu cel bolnav, ca sa faca boala si sa scape + sa obtina imunitatea pe viata.
Din cauza aparitiei acestui vaccin aceste boli au inceput sa se mute incet spre varsta adulta.
Pentru rujeola oricum este obligatoriu din 2004 sa fie vaccinati toti copii.

Asa ca l-am vaccinat pentru toate 3. Vaccinul i-a fost facut in umar (in muschiul deltoid) si nici nu a avut timp sa plinga. Nu face febra de la acest vaccin. Ca efect secundar prin a 13-14-a zi de la vaccin pot sa ii apara niste bubite mici rosii. Nu au aparut. Asa ca "amintirea" acesta nu cred ca ar avea urmari atit de grave...

In mediul in care lucrez nu trece un semestru in care sa nu aflu ca cel putin un student de al meu face varicela. Eu nu am facut boala si nu am reusit sa ma procopsesc cu ea. Nu am luat boala nici macar cind s-a imbolnavit sora mea iar eu eram insarcinata (am fost la ea chiar in momentul in care boala "se lua"). Cum mi-am inceput si serviciu cind baiatul avea 3 luni, ma hotarasem sa ii fac vaccinul impotriva varicelei.

Asa ca am intrebat pediatra daca sa il vaccinez impotriva varicelei. Mi-a spus ca ea nu mi-l recomanda, deoarece este de putin timp aparut si ea nu stie ce efecte secundare in timp pot sa apara (nu se referea la ce scrie pe prospect ci la efectele pe termen lung ale vaccinului). Daca eu insist ea nu se va impotrivi. Pentru ca am incredere in acest medic nu am sa il vaccinez impotriva varicelei. Si cum boala asta si daca o faci, poti sa o mai faci inca odata... cred ca are dreptate.

In tara in care traiesti respecti legile in vigoare. Asa ca daca este obligatoriu un anumit vaccin il faci si gata. Ca poti opta pentru varianta gratuita de la stat, sau pentru cea cu bani iti asumi o responsabilitate si este o alta treaba.

La 2 luni i-am facut vaccinul gratuit de la stat DTP si VPOT (pe care l-a vomitat!). De nevoie a trebuit ca vaccinurile de 4, 6 si 12 luni sa i le cumpar. Nu aveam de gind sa imi las copilu nevaccinat impotriva poliomielitei. Si chiar daca boala este eradicata tot voi sta cu inima stransa ca poate....

Ce ar insemna sa mergem cu copii la cresa/gradinita complet nevaccinati... Oare citi ar mai trai? Sunt copii care au o imunitate de fier dar... si pentru ca exista acest dar, eu sunt de parere ca trebuie sa fim responsabili. Nu suntem toti medici si culmea nici o parte din medici nu isi trateaza corect membrii familiei.

Vaccinurile nu au fost inventate degeaba. S-au cautat inca din cele mai vechi timpuri. Las un link pentru cei interesati
http://ro.wikipedia.org/wiki/Vaccin

Cu aceasta ocazie as vrea sa fac un anunt!
Cine are copil bolnav de rujeola, rubeola, oreion sau varicela sa-mi dea un mesaj pe PM!

Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Mergi la inceput