fara vaccin=mama denaturata?
Raspunsuri - Pagina 18
gazzella spune:
referitor la hepatita B
deci voi, in Romania, nu?
pentru ca eu ma raportez deocamdata doar plaiurilor unde ne facem veacul
practic in Italia un copil sanatos, deci care sa nu fie in mod repetat spitalizat, cu mama sanatoasa nu are cum sa contacteve virusul, deci?
chiar spitalizat fiind controlul este unul extrem de riguros
Bendis, 1 an jumate solidarietate :-))
Felix
botezul muntelui Pauza
loryi1974 spune:
Poate la stomatolog,de exemplu.Sau poate ajungi din greseala prin Ro si ai nevoie de spital etc.
Daca nu vrei sa-i faci vaccinul si nu este obligatoriu ,este treaba ta.Copilul tau nu-si poate exprima opinia.
Stii,e atat de misto sa glumesti in zilele noastre in tarile in care traim despre vaccin si conspiratii ,despre polio si difterie,dar niciodata nu se stie ce se poate intampla.
gazzella spune:
mda, poa' sa-mi cada un meteorit in cap![]()
am fost in Romania recent, drept ca doar pentru o saptamana, dar stiind in ce medii ii duc nu m-am ingrijorat (dintii deocamdata ii au amandoi sanatosi
)
nu vreau sa-i fac vaccinul si este obligatoriu si este treaba mea, asa cum spuneai
adica ar trebui sa fie pentru ca nu pot sa accept obligativitatea doar asa, din inertie
hmm, obligatoriu si sanatatea copiilor mei, tine de domeniul absurdului pentru mine
oricum in Italia e federalism vaccinal, adica in unele regiuni nu exista obligativitatea vaccinurilor
in cel mai rau caz ne-ar fi costat 100 de km mai incolo ca sa fac bella figura in fata unora care nu reusesc sa vada dincolo de obligativitate
dar chiar si asa, baiatul mi-a fost acceptat la gradinita, ulterior l-am retras, dar din alte considerente decat cele legate de vaccinare
quote:
Stii,e atat de misto sa glumesti in zilele noastre in tarile in care traim despre vaccin si conspiratii ,despre polio si difterie,dar niciodata nu se stie ce se poate intampla.
vezi mai sus
in +, conform datelor centrului national de epidemiologie, control si premovare a sanatatii din Italia in colaborare cu Seiva - Institutul de Supraveghere a Hepatitei Virale (de unde am preluat si datele
http://www.epicentro.iss.it/problemi/epatite/v13n10.pdf
chiar si asa, fara vaccin incidenta era de 1 caz la 100000 locuitori varsta cuprinsa 0-14 ani
acum eu nu am de unde sa stiu nici daca copilul era de 2 luni sau 12 ani si tocmai isi facuse piercing
dar in schimb cunosc conditiile de viata, mediul pe care il frecventeaza copiii mei
si e suficient ca pana pe la 12 ani cand ii voi vedea rebeli sa nu ma preocupe vaccinare pentru virusul hepatitei B
dupa va urma o reevaluare a situatiei, in functie de conjucturile prezente la acel timp
si nu rad, vorbesc cat se poate de serios
imi permit doar sa ma revolt atunci cand se fac judecati de valoare "mama denaturata", acolo unde exista preocupare pentru sanatatea copiilor, unde copiii sunt sanatosi (sau in ciuda tuturor eforturilor mele de a-i nenoroci ei sunt bine, chiar foarte bine spun majoritatea cand inteleg ce capacitate de raspuns au in fata agentilor patogeni acesti copii)
inca o data, am mai spus-o, nu sunt impotriva vaccinarilor, sunt pentru ele atunci cand situatia reala o cere
dar facute numai pentru ca sunt obligatorii mi se pare asumarea unor eventuale riscuri intr-o maniera gratuita
intreb si eu, din 2010 Italia se va alinia politicii UE referitor la vaccinuri, banuiesc c-o va face si Romania
si atunci ce se va intampla?
toate mamele denaturate vor fi spalate de pacaturi?
e posibil sa privim sanatatea copiilor nostri atat de mult prin prisma obligativitatii?
Felix
botezul muntelui Pauza
gazzella spune:
quote:
Copilul tau nu-si poate exprima opinia.
patetic
la fel nici copiii celor vaccinati din inertie, a celor care nu pot deosebi dintre vitamina D si vaccin nu pot sa-si exprime opinia
si cu toate acestea n-am observat un ton de adanca compatimire fata de acei copii vaccinati asa cum il observ fata de acestia nevaccinati
ca si cum copiii fiecaruia isi exprima parerea relativ oricarei alegeri de viata a parintelui si numai bietilor nevaccinati li se refuza acel drept
chiar, ai tai si-au exprimat vointa de-a fi vaccinati?
geniali, cum acestia reusesc la doar cateva zile, nu?
Felix
botezul muntelui Pauza
mariana_1976 spune:
NU stiu cit de relevanta ar fi experienta mea...
Copiii mei cica au trebuit sa fie vaccinati impotriva tuberculozei DOAR FIINDCA eu mama, eram romanca, iar Romania se afla pe lista tarilor cu un anumit nr. de cazuri de tuberculoza anual.
Pai m-as pus sa caut si am gasit ca si Bulgaria ar avea cazuri destule incit sa figureze pe lista ORGANIZATIEI MONDIALE A SANATATII, DAR NU FIGURA TOTUSI!!!!![]()
Mariana
31+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
biscu spune:
puteti pune si Canada pe lista tzarilor cu vaccinuri ne-obligatorii. plus un site cu informatii despre vaccinuri: http://www.vran.org/
loryi1974 spune:
quote:
Originally posted by biscu
puteti pune si Canada pe lista tzarilor cu vaccinuri ne-obligatorii. plus un site cu informatii despre vaccinuri: http://www.vran.org/
Wow,un motiv extrem de serios ca sa pleci din RO.Si nu ai probleme.
Daca ramai,lupta,implica-te pentru a obtine scoaterea obligativitatii vaccinarii.Altfel,discutand anonim pe un forum luni,ani in sir pe tema asta nu se intampla nimic.
Vorbesc in general,nu ma refer la o persoana anume,ma refer la cei care nu doresc vaccinarea.
gazzella spune:
quote:
De curiozitate,m-am uitat si eu prin documentele puse de gazzell si uite la ce concluzie am ajuns vis-a-vis de hepatita B :din cele 82 de cazuri,doar 24 s-au datorat caii sexuale,restul au venit din infectii intraspit,stomatologie(uite c nimerisem o cauza),inteventii chirurgicale etc.
Dar nu inteleg rostul acestor kilometri de documente italiene (in afara de invatatul limbii italiene )pentru ca RO este in fruntea Europei ,deci aici in tara este o problema importanta.Aici sunt multi purtatori,aici este zona endemica.Si,doamne fereste,poti ajunge in spital sau pe scaunul dentistului.
Loryi, iti raspunsesem mai detaliat, dar intre timp s-a inchis topicul, iar eu am pierdut mesajul
incerc sa sintetizez:
cele 82 de cazuri pe care le aminteai se refera la fasa de varsta 15-24 de ani
ajunse la acest punct este corect fata de interlocutar sa stabilim in prealabil la ce ne referim, ce avem in discutie
eu credeam ca punctul central sunt nounascutii, importanta vaccinari sau nevaccinarii acestora la cateva zile, luni
a existat un caz de contactare a virusului hepatitei B in fasa de varsta 0-14 ani in anul 2000, dar nu exista alte informatii suplimentare, astfel nu se cunoaste daca acel copil a contactat virusul in cazul unei manevre stomatologice la 4 luni sau 13 ani
in anul 2001 oricum nu se mai inregistra nici un caz in care poarta de intrare a virusului sa fie vizita la stomatolog
tu, dupa parerea ta, o prima vizita la stomatolog, avund copiii cu o dentitie sanatoasa cand o efectuezi?
uite, baietelul are 3 ani jumate si deocamdata nu am considerat ca ar fi utila o vizita la stomatolog
referitor la rostul kilometrilor lungi de documente in limba italiana, am recurs la unele statistiti in limba italiana sau desfasurate de catre institutul superior de sanatate italian din doua motive:
unul - imi conduc viata a mea si-a copiilor in statul italian, iar pentru mine au relevanta aceste date, contextul in care am decis ca eu sa nu-i vaccinez pentru virusul hepatitei B
in functie de contextul fiecaruia, particularitatile fiecaruia decizia de a vaccina sau mai putin se modifica
doi - nu cunosc ca sa existe statistici referitoare la situatia Romaniei, probabil astept ca cineva ca si tine, fiind in Romania si sustinand vaccinarea la cateva zile, luni sa ofere statistiti relevante care sa ateste si necesitattea acestor vaccinari precoce
pana atunci discutia cu tine ramanand doar la nivelul unui joc al orgoliilor, tu recurgand la comentarii tendentioase in lipsa argumentelor
Felix
botezul muntelui Pauza
gazzella spune:
si tot io dupa care am sa-mi duc copiii in parc
admitand ca un copil sub 2 ani nu este supus la manevre odontoiatrice si admitand chiar ca este supus ceva mai tarziu contactand virusul (se observa cate variabile intervin, nu este obligatoriu sa fie supus la manevre odontoiatrice sau chiar fiind nu este obligatoriu sa contacteze virusul hepatitei B) am la indemana un studiu efectuat tot in Italia, care s-a intins pe parcursul a 24 de ani
concluziile au fost publicate de catre Biblioteca Nationala de Medicina a Institutului National de Sanatate SUA
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17879906
Long-term outcome in children with chronic hepatitis B: a 24-year observation period.
Iorio R, Giannattasio A, Cirillo F, D' Alessandro L, Vegnente A.
Department of Pediatrics, University Federico II, Naples, Italy. riorio@unina.it
BACKGROUND: Chronic hepatitis B seems to manifest as mild disease in children and young adults. However, data regarding the long-term course of hepatitis B in untreated and interferon-treated children are still scarce. This study investigates the long-term outcome of disease in a large series of untreated and treated children with hepatitis B virus (HBV) infection. METHODS: Clinical, biochemical, virological, and histological features were evaluated in children (age range, 2-18 years) with chronic HBV infection who did not have concomitant chronic systemic diseases other than HBV infection and who were admitted to the liver unit in the Department of Pediatrics at University "Frederico II" (Naples, Italy) during the period 1981-2005. RESULTS: One hundred eight consecutive patients observed for up to 24 years were studied. During the observation period, 67 children remained untreated, and 41 were treated with interferon-alpha. After a median period of observation of 12.1 years (range, 5-23 years), hepatitis B early antigen loss and serum HBV DNA clearance occurred in 43 untreated patients (69.3%) who were hepatitis B early antigen positive at study entry and in 33 treated children (80%; the P value is not statistically significant). In addition, 6 untreated patients (9.7%) and 4 treated patients (9.7%) became anti-HBs [corrected] positive at the end of the follow-up period. Histological assessment, evaluated for 57 children, showed mild-to-moderate disease in 91.2% of cases of HBV infection. No patient developed end-stage liver disease or hepatocellular carcinoma. CONCLUSIONS: Children with chronic HBV infection are symptom free, with morphologically mild liver disease. Considering that the overall long-term outcomes did not differ between treated and untreated patients, the real impact of therapy on the long-term course of HBV infection remains to be established. Additional studies are needed to confirm our conclusions.
Felix
botezul muntelui Pauza