fara vaccin=mama denaturata?

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisiacob spune:

Oare avertizarea o fi datorita faptului ca rujeola facuta la varsta adulta poate fi mortala? Oare?
Si daca alegi pentru copii varianta vaccinarii, cate rapeluri se fac pentru ca imunitatea sa dureze o viata????
Ce m-a distrat insa in articolul gasit pe net despre aceasta epidemie din Elvetia a fot faptul ca fanii care vor vrea sa se cazeze in Austria (datorita tarifelor mai ieftine) pe perioada campionatului, sunt sfatuiti sa se vaccineze impotriva ENCEFALITEI DE CAPUSE!!!!!!!!
http://www.evz.ro/index.php?zone=articole&task=detalii-articol&item=801581&page=Fanii-romani-sunt-avertizati-epidemie-de-rujeola-in-Elvetia¤t_date=2008-05-03

Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

rasuflu si io mai usurata nitel
..tot ma preocupa pe mine de unde au sa ia toate bolile acestea....
si-i doar la o aruncatura de bat de noi

Bendis, 1 an jumate solidarietate :-))
Felix
botezul muntelui Pauza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

quote:
Originally posted by crisiacob

Oare avertizarea o fi datorita faptului ca rujeola facuta la varsta adulta poate fi mortala? Oare?
Si daca alegi pentru copii varianta vaccinarii, cate rapeluri se fac pentru ca imunitatea sa dureze o viata????
Ce m-a distrat insa in articolul gasit pe net despre aceasta epidemie din Elvetia a fot faptul ca fanii care vor vrea sa se cazeze in Austria (datorita tarifelor mai ieftine) pe perioada campionatului, sunt sfatuiti sa se vaccineze impotriva ENCEFALITEI DE CAPUSE!!!!!!!!
http://www.evz.ro/index.php?zone=articole&task=detalii-articol&item=801581&page=Fanii-romani-sunt-avertizati-epidemie-de-rujeola-in-Elvetia¤t_date=2008-05-03

Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)

Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!

Da stii ce-i encefalita de capuse?
Tu mori de ras,altii chiar pot sa moara.

Mergi la inceput

stiu io

http://www.epicentro.iss.it/problemi/zecche/zecche.asp

http://www.epicentro.iss.it/problemi/zecche/meningoencefalite.asp

In particolare nel nostro Paese dal 1994 al 1999 sono stati identificati 35 casi di malattia in provincia di Belluno

din 1994 pana-n 1995 (deci 5 ani) s-au inregistrat 35 de cazuri, deci in medie 7 / an la o populatie de aprox 60 milioane locuitori

in Italia, vaccinul este introdus in 2006, pana atunci D-zeu cu mila
(eh! nou, nu-i ca l-au fabricat ca sa-l tina pe stoc, musai tre' sa fie si informatii alarmiste care sa-l promoveze)
si astfel avem: vaccinarea care se face optional, dar platita de catre casele de sanatate la 0, 1-3, 9-12 luni
asta in conditiile in care toti parintii sterilizeaza cu drag si sarguinta si-si tin copiii doar in medii controlate
am batut mult Italia asta si am reusit sa vad extrem de putini copii liberi care sa mearga de-a busile prin parcuri (2 in trei ani de zile)
cum D-zeu reuseste un copil sa intre in contact cu capusa sub un an pentru mine a ramas un mister
dar oricum vaccinarea asta e recomandata la varste fragede, cand inca SI al unui nounascut nu este nicidecum matur

Felix
botezul muntelui Pauza

Mergi la inceput

ah, asta-i chiar interesant

http://www.mdtravelhealth.com/infectious/tick_borne_encephalitis.html

Three vaccines have been developed for tick-borne encephalitis. The first, called FSME Immun (Baxter AG), consists of inactivated, purified whole virus. The vaccine is manufactured in Austria and approved for use in a number of European countries, but is not available in the United States (). In Canada, the vaccine can be obtained through the Emergency Drug Release Program at (613) 941-2108 or at the Bureau of Biologics at (613) 941-2114. A full series consists of three doses over a one-year period (at times 0, 1, and 12 months), so complete immunization is not practical for most travelers. (deci chiar daca se vaccineaza acum fanii nu vad cum fac sa obtina si imunitate, dar indemnul la vaccinare exista) Because a previous version of this vaccine caused high fevers in infants and young children (probably due to the absence of albumin, which has been included in the current product), FSME Immun is recommended only for those over 16 years old.(psss, asta n-o spunem la nimeni! ba mai mult, ii chiar vaccinam ca doar e in oferta vaccinul) Serious reactions have not been documented in older children and adults. The vaccine has been suspected of causing an exacerbation of autoimmune diseases, but a cause-and-effect relationship has not been confirmed. (vaccin nou, studiile epidemiologice sunt in curs, intre timp vaccinam in conditiile in care se inregistreaza 7 cazuri pe an la o populatie de 60 milione locuitori)

Another vaccine is Encepur (Chiron Behring), which is manufactured in Germany and available in several European countries, but not North America. Like FSME Immun, the usual schedule consists of three doses over a one-year period. However, limited data indicate that an accelerated schedule, consisting of two doses separated by one week, may confer immunity in most people. A third dose should be given three-to-four weeks later, followed by a fourth dose in one year's time.

Felix
botezul muntelui Pauza

Mergi la inceput

Eu am inteles ca problema este in Austria,nu in Italia.Si era o recomandare a Uefa,n-ai decat sa razi mult si bine.Si nu dse referea la bebelusi.
Nici in Romania nu exista problema.S-a constatat ca este o problema in Austria si a fost luata in consideratie.Asa sunt unii,mai prudentipentru ca se presupune ca vor veni multi suporteri,deci va fi o situatie mai speciala.
Min Sanatatii din Austria considera ca exista zone endemice in aceasta tara:toate cele situate la altitudine mai mica de 1000 m,iar in elvetia cantoanele Berna,Aargau,Lucerna,Zurich.Asa considera ei si informeaza pe cei care merg acolo.Ce vor face oamenii mai departe,depinde de fiecare.

Mergi la inceput

problema ne e doar in Austria ci si in Suedia, statele foste URSS, Germania, etc
eu nu le am cu fotbalul, deci habar n-am cand e cupa aceasta, dar in functie de cand e e bine ca fiecare sa realizeze daca reuseste sau mai putin sa obtina o imunitate (deci sunt necesare 3 vaccinari in decursul a unui an pentru a abtine o imunitate, altfel e putin probabil)
deci chiar fiind in Austra si nu in Italia problema tot e bine sa se inteleaga ce este cu aceasta boala
si e foarte bine ca am ajuns aici pentru ca am vazut ca pe parcursul discutiei s-a deneralizat nepermis
indemnul la vaccinare e facut doar ca spune OMS fara a se privi in particular situatia fiecaruia in functie de zona in care se locuieste, particularul individului care urmeaza sa fie vaccinat sau mai putin.

daca e eradicata o boala ca si polio de ce mai trebuie eu sa-i vaccinez pentru ceva ce nu mai exista?

http://www.epicentro.iss.it/problemi/polio/polio.asp
statistic vorbind ultimul caz de polio in It este inregistrat in '82, deci 25 ani de cand s-a eradicat aceasta boala in It
nici macar nu-i nevoie sa fii geniu ca sa intelegi ca-i o vaccinare inutila cat timp viata unui copil se face in raza a 50de km in interiorul unui stat in care boala a fost eradicata deja de 25 de ani

http://www.epicentro.iss.it/problemi/epatite/epatite.asp#b
hepatita B: transmitere prin sange infectat in spitale (transfuzii, etc) care practic este nula in tarile dezvoltate, transmiterea in verticala (in cazul unei mame infectate) si contact sexual
(n.b. in familia noastra nimeni nu este invectat cu virusul pentru hep B)
atunci de ce sa-i vaccinez?

tetanosul: ai idee cati mi-au augurat ca au sa moara la prima zgarietura?
d'a iaca ca n-au facut-o si de zgariat se zgarie vesnic
de fapt aceste mici zgaraituri mentin imunitatea lor naturala, in momentul in care ar disparea in timp s-ar observa se crescuta sensibilitate la sporul tetanosului

si a mai ramas difteria:
http://www.epicentro.iss.it/problemi/difterite/epid.asp

din 96 nu se inregistreaza nici un caz de infectie, deci 12 ani
in statele unite se not o incidenta de 0,5-1 la 100.000, fara sa se cunoasta si o mortalitate
in Rusia mort este de 2-3% la o incidenta de 27-32 persoale la 100.000 locuitori

restul, ma refer la bolile esantematice, tin sa le faca

fata mi-e cu o dermatita atopica, care culmea ca nu se manifesta/observa la cei care au traversat boli ca hepatita A, pojar, etc
deci e sansa ei sa scape de o DA care ar putea sa pice chiar intr-o astma
si trebuind sa cantaresc si cunoscund bunica care suferea ca-i primavara, toamna si-i afecta calitatea vietii cred ca decizia mea e luata
doar atat, vaccinarile nu trebuie neaparat sa distruga
e suficient ca in absenta unor boli sa se observe alterari ale SI cu e cazul DA, astmei....

Felix
botezul muntelui Pauza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Vaccinul ROR nu era obligatoriu in 2004 (septembrie). Asta stiu sigur pentru ca am fost intrebata daca vreau sau nu sa i-l fac Monicai.
Si gata m-am prins - ala gratuit era doar Anti-rujeolic. Daca vroiai ROR cumparai din farmacie.

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gazzella

problema ne e doar in Austria ci si in Suedia, statele foste URSS, Germania, etc
eu nu le am cu fotbalul, deci habar n-am cand e cupa aceasta, dar in functie de cand e e bine ca fiecare sa realizeze daca reuseste sau mai putin sa obtina o imunitate (deci sunt necesare 3 vaccinari in decursul a unui an pentru a abtine o imunitate, altfel e putin probabil)
deci chiar fiind in Austra si nu in Italia problema tot e bine sa se inteleaga ce este cu aceasta boala
si e foarte bine ca am ajuns aici pentru ca am vazut ca pe parcursul discutiei s-a deneralizat nepermis
indemnul la vaccinare e facut doar ca spune OMS fara a se privi in particular situatia fiecaruia in functie de zona in care se locuieste, particularul individului care urmeaza sa fie vaccinat sau mai putin.

daca e eradicata o boala ca si polio de ce mai trebuie eu sa-i vaccinez pentru ceva ce nu mai exista?

http://www.epicentro.iss.it/problemi/polio/polio.asp
statistic vorbind ultimul caz de polio in It este inregistrat in '82, deci 25 ani de cand s-a eradicat aceasta boala in It
nici macar nu-i nevoie sa fii geniu ca sa intelegi ca-i o vaccinare inutila cat timp viata unui copil se face in raza a 50de km in interiorul unui stat in care boala a fost eradicata deja de 25 de ani

http://www.epicentro.iss.it/problemi/epatite/epatite.asp#b
hepatita B: transmitere prin sange infectat in spitale (transfuzii, etc) care practic este nula in tarile dezvoltate, transmiterea in verticala (in cazul unei mame infectate) si contact sexual
(n.b. in familia noastra nimeni nu este invectat cu virusul pentru hep B)
atunci de ce sa-i vaccinez?

tetanosul: ai idee cati mi-au augurat ca au sa moara la prima zgarietura?
d'a iaca ca n-au facut-o si de zgariat se zgarie vesnic
de fapt aceste mici zgaraituri mentin imunitatea lor naturala, in momentul in care ar disparea in timp s-ar observa se crescuta sensibilitate la sporul tetanosului

si a mai ramas difteria:
http://www.epicentro.iss.it/problemi/difterite/epid.asp

din 96 nu se inregistreaza nici un caz de infectie, deci 12 ani
in statele unite se not o incidenta de 0,5-1 la 100.000, fara sa se cunoasta si o mortalitate
in Rusia mort este de 2-3% la o incidenta de 27-32 persoale la 100.000 locuitori

restul, ma refer la bolile esantematice, tin sa le faca

fata mi-e cu o dermatita atopica, care culmea ca nu se manifesta/observa la cei care au traversat boli ca hepatita A, pojar, etc
deci e sansa ei sa scape de o DA care ar putea sa pice chiar intr-o astma
si trebuind sa cantaresc si cunoscund bunica care suferea ca-i primavara, toamna si-i afecta calitatea vietii cred ca decizia mea e luata
doar atat, vaccinarile nu trebuie neaparat sa distruga
e suficient ca in absenta unor boli sa se observe alterari ale SI cu e cazul DA, astmei....

Felix
botezul muntelui Pauza

www.who.int/immunization/GIN-April2008.pdf:cazuri noi de polio in mai multe tari din Africa.Din cate stiu eu,in Italia mai sunt somalezi sau angolezi.
Despre celelalte boli nu am timp sa caut.
Tocmai asta este spilul:ca schema de vaccinare este adaptata regiunii plus cele generale.Nu se stie niciodata cand ajungi in Africa.Am ce am cu aceasta zona,imi pare rau.
Iar in privinta hepatitei B suntem pe primul loc in Europa
Si in tarile vestice in ultimii zece ani s-au reintrodus vaccinarile antihep,cu mici exceptii:tarile de jos si cele nordice.

Mergi la inceput

loryi,nu-mi merge link-ul dat de tine, dar cred ca am prins ideea
inca exista poliomielita in diferite colturi ale lumii, in lume se circula, iar somalezii ajung si pe aici
si io zic ca da, sigur ca ajung si chiar in aceste conditii somalezii ajungand cel putin de 15 ani cu sutele (chiar pe zi) prin Lampedusa tot acea este rata, adica 0 cazuri inregistrate de polio in Italia
iar de mers in Africa o sa merg, cum nu, dar de ce consideri ca as fi cretina sau iresponsabila neluand in calcul si situatia descrisa de tine?
atat doar ca chiar in aceasta situatie, conjuctura aparte pot sa decid ori pentru o vaccinare tintita, doar polio si dupa 7 ani ai copiilor cand deja SI este matur ori pentru o nevaccinare intre timp cunoscund si avand incredere in mecanismulul lor de raspuns
(exista persoane care contocteaza polio ca pe o raceala, fara urmari grave, iar altele raman paralizate sau chiar mor, iar eu merg pe aceasta linie, a salutogenesei ( http://heapro.oxfordjournals.org/cgi/reprint/11/1/5.pdf )
si pana una alta va rog putin respect fata de alegerile celui de langa voi, nu sunt o mama denaturata chiar daca nu am vaccinat copiii si deocamdata per ansamblu se dovedesc cu capacitati de raspuns exceptionale in fata diversilor agenti patogeni

despre celelalte boli cauta, mai cauta
cand se vorbeste despre vaccinari idealul ar fi ca fiecare boala care se pune in relatie cu vaccinul sa fie discutata separat pentru ca fiecare are o eziologie diversa

p.s. ca tot suntem la capitolul scenarii care sunt caile de transfer a virusului poliemielitei?

Felix
botezul muntelui Pauza

Mergi la inceput