fara vaccin=mama denaturata?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp
Miss Parker, asa cum eu nu vin sa iti spun ca pot traduce mai repede si mai corect decat tine un text tot asa ar fi frumos ca si tu sa respecti meseria si pregatirea altora. Nu e vorba de orgoliu ci de demnitatea oferita de niste ani buni de studiu....

Pai eu am respect pentru medici, dar exista multi medici pro-vaccin si multi medici anti-vaccin si toti au in spate niste ani buni de studiu.

Cu ce imi usureaza asta mie decizia? Cum pot sa am incredere orbeste in toti cand foarte multi au pareri contradictorii si toate sunt bine argumentate?

Asta e dilema mea. De aceea citesc si ma informez si incerc sa-mi folosesc si creierul si discernamantul propriu.

Felicia 33+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Probabil sunt off topic dar am si eu o intrebare. In contextul in care am facut varsat de vant (chicken pox) in copilarie si am fost vaccinata recent (in urma cu doi ani) cu MMR (ROR), pot considera ca sunt ferita de aceste boli? Problema este ca sunt in contact cu doi copii, unul de sase luni si unul de sase ani si sunt insarcinata. Ma pot considera protejata? O sa imi fac analizele, dar pana atunci as vrea sa stiu ce fac, intrerup sau nu contactul cu familia respectiva.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by miereamara

Probabil sunt off topic dar am si eu o intrebare. In contextul in care am facut varsat de vant (chicken pox) in copilarie si am fost vaccinata recent (in urma cu doi ani) cu MMR (ROR), pot considera ca sunt ferita de aceste boli? Problema este ca sunt in contact cu doi copii, unul de sase luni si unul de sase ani si sunt insarcinata. Ma pot considera protejata? O sa imi fac analizele, dar pana atunci as vrea sa stiu ce fac, intrerup sau nu contactul cu familia respectiva.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.

My baby

Daca acei copii sunt si ei vaccinati riscurile sunt mici de a se imbolnavi ei.
Oricum insa, riscul cel mai mare il reprezinta rubeola. Fa-ti analizele ca sa vezi daca titrul de anticorpi anti rubeola este protectiv. Daca nu este atunci cel mai bine ar fi sa te protejezi mai mult, in special in primul trimestru de sarcina

Varicela (chicken pox) - boala da imunitate pe toata viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

miereamara, da' copiii aia sunt bolnavi sau doar ca masura de precautie?
altfel, daca ai propriul copil deja in casa si esti insarcinata ce faci?

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Sheannamp, dar rubeola nu este acoperita de vaccinul MMR? Sau poate le incurc eu? Nu este acelasi lucru cu rubella? Nu stiu daca copii sunt vaccinati, banuiesc ca da, o sa intreb oricum.

Multumesc!

Edit; acum am citit ca rubeola este measles (pojar) si rubella este o forma usoara a rubeolei. Asa este?

Martin Luther King Jr.

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antigen spune:

quote:
Originally posted by miereamara

acum am citit ca rubeola este measles (pojar) si rubella este o forma usoara a rubeolei. Asa este?

Rujeola(rom.)=pojar(rom.)=measles(eng.)=rubeola(eng.) Rubeola(rom.)=pojarel(rom.)=rubella(eng.)=German measles(eng.). Shoot me! :)

Vaccinul MMR(eng.)=ROR(rom.) nu protejeaza in procent de 100%, unele persoane nu produc anticorpi (sau nu produc in cantitate suficienta), si pentru asta trebuie masurata cantitatea de anticorpi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Am si eu o intrebare ... de ce s-a scris ca se face ROR intre 1 an si 1,6 ani? Noi l-am facut la peste 2 ani ...
In Romania cu aproximatie in 2001-2002-2003 a fost cumva scos de pe lista de vaccinari fiind cam ... indicat sa nu il faci? Stiu copii de 6-7 ani care nu l-au facut ca nu se facea "la vremea lor" din cauza unor scandaluri - dar nu mai tin minte exact.
Apoi a devenit ne-obligatoriu (eu i l-am facut la cerere Monicai, l-am cumparat din farmacie - in 2004). Si acum e iar obligatoriu?
Atunci cand ma interesam daca s-o vaccinez sau nu pe Monica ROR (repet, era la cerere, nicidecum obligatoriu si nici gratuit) am fost sfatuita de medicul nostru (care nu-si vaccinase copilul propriu, un pic mai mare decat Monica) sa cumpar o anumita marca pentru ca celelalte "dau reactii adverse foarte urate". Asta se intampla in 2004. Acum este obligatoriu si indicat la 1 - 1,6 ani?

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ror E OBLIGATORIU DIN 2004.
Sofia nu l-a facut, era programata la antirujeolic in decembrie 2003 (cand a vea 1 un si 3 luni), dar atunci din cauza de iverse deplasari , mica raceala etc, nu i l-am facut. Intre timp a facut ruibeola si oreion unu dupa altu (la un an si 9 luni)
Asa ca ramas necvaccinata antirujeolic si acu nu mai gasesc vaccinul simplu AR.
Dr noastra zice sa o vaccinez ROR (cu proirix cred), dar eu refuz sa o vaccinez contra unor boli pe care deja le-a facut
Singura problema ar fi cu Gheorghe, sa nu cumva sa faca ea pojar pana implineste el 2 ani.....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sneeuwklokje spune:

miereamara

exact... fa-ti examenele de sange pentru detectarea de anticorpi. Oricum aici e standard pt viitoarele mamici sa faci aceste teste pt rubeola, cele pt varicela, hepatita B si SIDA... si nu mai stiu ca am uitat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

quote:
Originally posted by sorana

Am si eu o intrebare ... de ce s-a scris ca se face ROR intre 1 an si 1,6 ani? Noi l-am facut la peste 2 ani ...
In Romania cu aproximatie in 2001-2002-2003 a fost cumva scos de pe lista de vaccinari fiind cam ... indicat sa nu il faci? Stiu copii de 6-7 ani care nu l-au facut ca nu se facea "la vremea lor" din cauza unor scandaluri - dar nu mai tin minte exact.
Apoi a devenit ne-obligatoriu (eu i l-am facut la cerere Monicai, l-am cumparat din farmacie - in 2004). Si acum e iar obligatoriu?
Atunci cand ma interesam daca s-o vaccinez sau nu pe Monica ROR (repet, era la cerere, nicidecum obligatoriu si nici gratuit) am fost sfatuita de medicul nostru (care nu-si vaccinase copilul propriu, un pic mai mare decat Monica) sa cumpar o anumita marca pentru ca celelalte "dau reactii adverse foarte urate". Asta se intampla in 2004. Acum este obligatoriu si indicat la 1 - 1,6 ani?

Sorana si Monica (5 ani)

Nu era obligatoriu nici in vara lui 2004,dar in niciun caz din pricina unor scandaluri.Pur si simplu statul roman nu se dandise inca sa introduca vaccinul triplu,cel mai probabil din cauza costurilor.Intre timp ,in Romania au izbucnit epidemii si ,in acest context,si-au dat seama ca trebuie introdus.De altfel,in 2007 si in prima parte a lui 2008 au scazut mult imbolnavirile,deci epiemia este pe cale de a se stinge pe fondul campaniilor de vaccinare.
Noi am facut Priorix la 14 luni,a facut o forma usoara de rubeola la 9 zile de la administrare si gata.Ea a facut mereu febra o zi dupa fiecare vaccinare,deci ma asteptam sa aiba ceva reactii si la acesta.
Probabil medicul de familie a vrut sa-ti bage pe gat un anumit vaccin din cauze nemedicale.
In concluzie,inainte de 2004 vaccinul ROR nu a fost niciodata obligatoriu in Romania ,nu s-a scos din cauze de candaluri,reactii adverse etc.Dupa acest an,repet nici in vara lui 2004 nu era inca obligatoriu,pe fondul unor epidemii,s-a introduc obligativitatea lui.
In alta ordine de idei,incepe acus Campionatul european de fotbal.Federatiile nationale sunt sfatuite sa vaccineze jucatorii din cauza epidemiei de rujeola din Elvetia.si suporterii sunt sfatuiti sa-si faca vaccinul.
Eu cred ca Elvetia a intrat in conspiratia mondiala si vrea sa faca vanzari la antirujeolic

Mergi la inceput