mamici din Anglia?
Raspunsuri - Pagina 4
voljena spune:
Mirupati - tocmai bagai un ochi la pozele voastre - frumosi feciori ai, sa-ti traiasca! trag niste fetze expresive pe alocuri de m-au topit. nu-i merita englezii!
Mirupati spune:
Saru' mina ! Sint niste banditi - ai dreptate, nu-i merita englezoii! Sa creasca si ei undeva intr-o tara normala, nu cu ciudati.
crystina spune:
Saru' mina Mirupati pentru linkuletze. Mi-am format si eu o parere acum la ce m-as putea astepta. Cred ca pina la urma o sa zburam..in trei ore si jumatate suntem in tara.
Parca ard de nerabdare sa mergem...i-am adus aici de Craciun si Revelion pe parintii mei si pe sora mea dar din pacate micutza mea se afla in faza "colici" si nu facea decit sa plinga de dimineatza pina seara asa ca ai mei si-au petrecut mai tot timpul calmind-o pe Lilly. Nu stiu de familiile voastre din tara dar ai mei sufera foarte mult mai ales ca maica-mea visa mai tot timpul la vremurile cind va iesi cu nepotzica la plimbare...iar acum o vede doar o data pe an.
Asta-i viatza!
Voljena, noi suntem aici de aproape doi ani..inca nu am ajuns la saturatie dar cu toate astea planuim ca in viitor sa ne mutam prin alte parti. Desi m-am acomodat destul de bine...sunt multe lucruri pe care nu le inteleg si pe care le gasesc extrem de ciudate. Cred ca lucrul care m-a dezgustat foarte tare a fost experienta din spital unde am dat nastere. Nu am sa pomenesc de faptul ca nu au tinut cont de planul nasterii pe care l-am scris inainte si au incalcat orice dorinta a mea in legatura cu asta, de punerea gresita a perfuziei si scurgerea lichidului de mi se umflase triplu mina..astea sunt nimicuri. Ce m-a dezgustat extraordinar de tare este urmatorul lucru: la sfirsitul nasterii pentru ca folosise ventuza pentru a o scoate pe Lilly dupa 16 ore de travaliu s-au apucat sa ma coasa...s-au bazat pe anestezia pe care mi-o facusera inainte de folosirea ventuzei dar s-au inselat..in momentul in care a bagat acul am simtit pur si simplu acul strapungindu-mi carnea..si colac peste pupaza dupa ce am tipat de cred ca am sculat toata lumea din spital il aud ca prin vis pe medicul care se ocupa de cusaturi spunindu-i foarte senin moasei: "nu avea cum sa simta..avea anestezia facuta"! Sotul meu care a fost foarte traumatizat de toata aceasta experienta a vrut sa faca plingere..apoi, ne-am luat cu Lilly si am decis sa lasam in urma noastra ce s-a intimplat.
Ce sa mai zici?
Sper ca voi ati avut (daca ati avut) o nastere mai usoara si o experienta mai placuta. La mine..nu a fost sa fie. Dar, nu ma pling..cel putin am un bebe sanatos si plin de viatza.
Va pupacesc!
Mirupati spune:
Crystina - ce chin ... Eu zic ca sotul are dreptate si ar fi mers o scrisoare catre Consultant in care sa-i spui ce s-a intimplat, e nepermis. La mine a fost cu cezariana, deh - gemeni, stateau claie peste gramada si am fost programata vorba aia la cutit, ne-am dus si pac - gata. Dar a trebuit sa asteptam 10 ore ca erau urgente peste urgente, dar operatia a fost super-ok. Toti cei de acolo au fost super-draguti si atenti, ireprosabil. Anestezistul era un grec foarte dragut care pompa nu stiu ce seringi in mine... Mai greu i-a fost lui Peter pe care l-au trimis sa se schimbe intr-un vestiar unde se schimbau chirurgii si cind a intrat acolo ce trona in mijlocul camerei: o pereche de cizme de cauciuc albe, cu niste pete imense de singe pe ele... Dupa operatie m-au dus intr-o sala imensa - the ward - unde era plin de lume, copii care alergau de colo-colo, mincare, zapuseala, un infern. Dupa aia am aflat ca asa e la englezi / poate si la americani / ca tin toate mamele intr-o sala imensa sa le tina sub observatie, sa recunoasca imediat plinsetul de copil.. Mai nasol a fost dupa, m-au pus intr-o rezerva cu ei, nu-l lasau pe Peter sa stea cu mine, il dadeau afara la 9 si noaptea erau doar doua asistente care alergau de colo-colo, iar eu fiind in rezerva eram ultima pe lista, cind ai mei urlau ca din gura de sarpe. A fost horor ... Am stat patru nopti in spital si chiar a fost o experienta traumatizanta.
Nu mai dau pe-acolo, gata - am inchis taraba !
crystina spune:
Mirupati..nu stiu daca ma crezi dar am preferat sa uit decit sa ma lupt cu niste oameni pe care nu ii inteleg. Ma mai gindesc din cind in cind, dau putina apa la soricei pentru ca nu ma pot abtine..cred ca cel mai grav lucru este faptul ca Ryan nici nu-si mai doreste alti copii..mi-a spus ca nu ma mai lasa sa mai trec prin ce am trecut.Om vedea!
A fost cineva la Biserica Ortodoxa din Londra (daca sunteti ortodocsi)? Eu vreau sa ma duc sa vorbesc cu preotul de acolo pentru ca vreau sa o botez pe asta mica. Voi v-ati botezat copilasii aici sau in Romania? Si mai am o intrebare..am vazut ca este un restaurant cu specific romanesc in Londra..a fost cineva pe acolo?
Pupici!
Cristina si Lilly Elisa
Mirupati spune:
Crystina - noi am fost de Pasti, acum doi ani, la biserica ortodoxa de pe Fleet Street si ne-am cam dezumflat, ca numai ortodoxa nu pare. O sala imens, rece, fara "look" de biserica... Plus ca era plin de tigani, Adrian Copilu Minune si o sleahta de tigani, cu mertzane etc de se oprea lumea sa se uite ca la urs. Personal, as merge la o biserica greceasca, mica frumusica... sau acasa... Noi inca nu i-am botezat pe ai nostri...
Am fost la restaurantul romanesc si ne-a placut. E cam rustic fortat, dar mincarea e excelenta (sarmale nu stiu ce), iar servirea e de bun simt. Sint oamenii casei si sint ok. Daca vrei, mergem impreuna cind veniti pe-aici !
crystina spune:
Miruna- sa stii ca urmatoarea data cind venim in Londra iti trimit email inainte si poate ne intilnim sa mincam la restaurantul romanesc. Noi planuim de foarte mult timp mai ales ca m-a apucat asa un dor de mincare romaneasca (mai ales sarmale)...din pacate nu am timp sa fac (recunosc ar fi prima data pentru ca nu am facut niciodata)..chiar daca Ryan mi-a luat din Tesco un pachet de frunze de vita (pe spatele caruia este scris o reteta de sarmale...bineinteles cu alt nume).
Nu stiu cu biserica..si la acest subiect planuiesc de foarte mult sa merg.Nu am fost o persoana foarte religioasa in tara in sensul ca nu mergeam in fiecare duminica la biserica dar acum sa stii ca parca simt nevoia sa merg si sa aprind o luminare...Planuiesm sa o botezam pe Lilly aici dar parca tare as vrea sa o fac in tara..parca altfel este, mai ales ca si ai mei pot sa fie de fatza.
Tu de unde esti din Romania? Ai plecat de mult timp?
Cristina si Lilly Elisa
Mirupati spune:
Crystina - si noi am incercat sa facem sarmale de Craciun, dar nu am gasit nicaieri varza murata - sint niste magazine poloneze in Shepherd's Bush dar ba erau inchise atunci, ba nu aveau... Dar astia la circiuma fac niste sarmale criminale - si fripturi si toate cele - au gust ca acasa, nu de carton, ca la supermarket. Nu stiu de unde le iau sau cum le fac, dar te simti ca acasa. Au si ring de dans, auzi, si formatie in weekend - cu boxe Vermona, ca in vremurile bune. Noi am fost ultima data cu copiii si desi am facut rezervare, ne-au pus bineinteles tocmai linga boxe. Dar purceii au fost fascinati de tigani si dupa aia au adormit in vacarmul ala.
Poate ne adunam mai multi, ca restul lumii nu sta prea departe de Londra. Ar fi o treaba...
Daca poti sa astepti cu botezul, ideal ar fi sa-l faci acasa, cu familia, cu toata lumea - le-ai face si lor o mare bucurie. Aici nu cred c-ai simti aceeasi bucurie....
Noi sintem din Bucuresti, din Drumul Taberei. Am venit aici in ianuarie 2001, cu serviciul.
Pa
crystina spune:
Hi!
Miruna- Da, ar fi super sa ne intilnim mai multi..dar cred ca acum e lumea plecata prin vacantze..e tare liniste pe aici!
Cred ca miine am sa fac niste sarmale cu frunzele de vitza pe care le am din Tesco- mi-e tare pofta si de cind vorbim parca m-a apucat si mai tare. Parintzii mei au fost aici de Craciun si maica-mea a venit cu frunzele de vitza in geanta la bagaje de mina..ca tot cautasem si nu gasisem nicaieri. Ca sa nu mai spun ca mi-a adus atunci si niste malai si am tras un ris de nu se poate ca le-au trintit bagajele asa de tare ca li s-a spart punga si aveau malai prin haine. Am luat un fel de malai de aici(corn meal) dar are un gust atit de ciudat de mi se facuse rau ..apoi am mai incercat altul dar m-am oprit cu experientzele pe stomacul meu. Doamne..ca nu mai de mincare vorbesc!
Adevarul este ca imi este foame..noi mincam la ora asta pentru ca Lilly de-abia am adormit si se mai trezeste abia dimineatza, pe la ora 6-6.30. Ma duc sa pap acum! Mai vorbim!
Pupici!
Cristina si Lilly Elisa
Mirupati spune:
Lume-lume,
BBC 4 da luni seara un documentar care pare tare interesant:
THE GREAT COMMUNIST BANK ROBBERY
Alexandru Solomon, Romania/France, 2004
Monday 10 May 2004 10pm-11.10pm; rpt 1.10am-2.20am
The bizarre story of how a Romanian bank raid in the 1950s became a chilling piece of proto-reality television - Stalinist style.
http://www.bbc.co.uk/bbcfour/documentaries/storyville/great-communist-bank-robbery.shtml