mamici din Anglia?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Greetings !

M-am inscris de ceva vreme pe forum, dar de-abia acum am intrat aici si v-am gasit ! Ce bucurie sa vad ca mai sint mai multi romani din Anglia pe forum - n-o stiam decit pe Voljena pina acum !

Noi locuim in Londra din ianuarie 2001 - sotul meu, Peter a fost adus aici de compania la care lucreaza si dupa aia am descins si eu. In august anul trecut, am nascut doi baietei, Horia si Martin ...

Crystina, tu ai nascut deja ? Eu am mai cunoscut prin forum o alta romanca, Mihaela, care asteapta gemeni.

Numa bine !

Miruna,
Horia si Martin, 26 August 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crystina spune:

Buna fetelor!

Sorry pentru disparitia mea si pentru faptul ca nu am raspuns la mesaje dupa ce am deschis acest subiect acum aproape un an de zile. Intre timp, s-au intimplat foarte multe..cel mai important lucru este ca am dat nastere bebelusului neastimparat care a decis sa vina pe lume patru saptamini ianinte de termen. Lilly Elisa are acum sase luni si este la fel de activa ca si atunci cind era in burtica mea.

As fi vrut sa scriu dupa nastere sa ma mindresc putin cu puiutul meu dar din pacate am stat foarte prost la capitolul "timp liber" mai ales ca in primele trei luni Lilly a avut colici si plingea de dimineata pina seara. Numai bine au trecut colicii ca in urmatoarele trei luni (pina de curind) lui Lilly i-au iesit doi dintisori..stiti si voi cum e.

Oricum, acum toata lumea e bine..astept sa mai aud de la voi si pupacesc pe toata lumea: GabiG,Elenalove27,heron, floricica,voljena,Lolipop Lady, dianaelena,malina_mircu,
SMART, Mirupati.

Si daca am ajuns sa va salut azi vreau sa va intreb si eu daca vreuna dintre voi a mers in Romania cu masina. Noi am vrea sa mergem in vacanta prin septembrie si inca nu stim daca sa venim cu avionul sau sa calatorim cu masina. Problema este ca am avea foarte multe bagaje plus caruciorul si toate jucariile lui Lilly. Astept sa mai scrieti!

Pupici la toata lumea!

Cristina, Lilly si Ryan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

in sfarsit poate ne adunam si noi... chiar ma rodea invidia sa vad ce grupuri solide sunt prin alte tari...

io-s usor bulversata zilele astea ca ne-au 'spart' casa pe 1 mai (cu chei furate)... da sa speram ca ma linistesc curand, desi politia britanica nu se prea misca avand in vedere ca-i bank holiday... grrr... acu' stau in mijlocul unei debandade de nedescris, n-am nici un chef sa fac ordine, imi vine sa-i pun 5 litri de benzina si-un chibrit, balamuc! cadou de ziua mea ieri am stat cateva ore cu forensicul la vanatoare de amprente, aniversarea asta n-o s-o uit asa curand desi nu-i cine stie ce cifra rotunda.

n-am fost cu masina in romania niciodata, mi se pare prea departe si in plus sa nu uitam drumurile si... romanii din romania... mi-a fost mila de masina.

sunt aici de 10 ani dar drept sa spun m-am cam saturat, cum vad eu lucrurile se indreapta vertiginos spre nicaieri... eu mai stau maxim un an si ma mut... nu stiu inca unde, voi analiza si cand fac o lista o supun aici la vot.

si voua la toate

Mergi la inceput

Hi Voljena!

Sorry pentru necazul tau! Te inteleg ca esti necajita si am sa-ti spun si de ce te inteleg (asta ca sa te fac sa zimbesti putin).

Am spus ca te inteleg pentru ca si eu am trecut prin asa ceva. Din pacate, s-a intimplat in Romania..mama plecase pentru o ora la cumparaturi si in urma ei au spart casa si au luat cam tot ce era de valoare. Dupa mai bine de un an i-au prins pe faptasi. Partea cu risete urmeaza acum: politistii l-au rugat atit de frumos pe tatal meu sa nu ceara despagubiri pentru ca.. hotii erau oameni sarmani dintr-o famile nevoiasa si nu stiu citi copii. Poti sa crezi asa ceva?? Intre timp tatalui meu i-au spart masina de foarte multe ori dar niciodata nu a mai anuntat la Politie pentru ca oricum era egal cu zero.

Nu stiu daca te-am facut sa zimbesti sau nu...oricum fruntea sus!

Ai zis ca ai gind de mutare prin alte parti...te-ai mai intoarce in Romania?

Pupici!

Mergi la inceput

aaa..Am uitat..La Multi Ani pentru ieri Voljena!

Mergi la inceput

crystina - multumesc pt. urari si... am zambit, ma mir si eu ca nu mi-a pierit simtul umorului.

nu, nu m-as mai intoarce in romania.

o sa planific cateva escapade la weekend-uri si bank holidays prin europa sa adulmec aerul si sa vad ce inspiratii navalesc peste mine... scandinavia, franta, olanda...

Mergi la inceput

Voljena, imi pare tare rau pentru necazul tau. Am trecut si noi prin ceva similar: intr-o noapte ne-a sunat vecinul de jos (stateam la etajul unu) ca au venit unii cu o scara si au incercat sa intre peste noi, prin fereastra de la baie ... cu noi in casa ! Numai ca a inceput vecinul asta sa urle la ei, aia s-au speriat si au fugit. Am inghetat, iti dai seama cum era sa ne trezim cu hotii peste noi in toiul noptii. Vecinul sunase deja la politie, dar aia au zis ca sint ocupati si ca daca n-au intrat in casa, vorbim dimineata.... Incredibil ! Ca dimineata sa vedem ca au spart un alt apartament in vecini - cu vecinii dormind in dormitor cu tot - si au furat niste maruntisuri... A venit si la noi politia, ne-a luat declaratii si dupa aia ne-au sunat ca daca vrem sa vina cei de la forensics... ca tot nu s-a furat nimic. Nu-i interesa deloc... Si eu credeam ca politia aici e ca-n filme, cu detectivi seriosi etc...

Crystina: eu nu m-as duce cu masina la virsta asta ... poate pe la 2-3 ani ... ma gindesc numai la condusul cu volanul pe partea cealalta in Romania, la depasit camioane prin munti... Noi mergem cu baietii nostri in august, cind fac un an - Tarom sau British... Caruciorul nu intra la bagaje.

Mergi la inceput

Mersi Mirupati pentru sfat!

Cred ca pina la urma tot cu avionul o sa mergem. Nu am fost niciodata cu Tarom, pina acum am fost cu British sau Lufthansa (o experienta nu prea placuta!). Ar fi minunat ca sa nu intre la bagaje caruciorul lui Lilly. Asa as avea mai mult loc pentru toate bagajele mai ales ca vrem sa stam in tara cam vreo 3-4 saptamini.

Cineva dintre voi a calatorit cu bebe in avion? Nu stiu cum o sa reactioneze micuta mea in timpul zborului..sper sa fie ok.
Mai merge cineva in tara anul asta?
Pupici!

Mergi la inceput

Mirupati - merci mult...

io fiind mai veche pe aici nu mi-am facut iluzii, omu' meu chiar incerca sa ma incurajeze (nu stiu cat era el insusi de convins ca l-am provocat la pariu si n-a vrut) ca in prima seara pareau pusi pe fapte mari primii 2 ofiteri sositi la locul faptei, au promis un arest in noaptea aia si de fapt tocmai am aflat ca nu au depus nici macar rapoarte la dosar asa ca batem pasul pe loc ca la defilare... sa te mai miri ca iau oamenii legea in maini proprii... nu m-ar mira sa le trag si eu o bataie buna copiilor astia... au 13 ani.

am luat pagini galbene in brate si am sunat vreo 20 de firme sa-mi dea cotatii de pret sa schimb toate broashtele de la usi, manopera pe ora am de la £45 la 100... plus VAT, plus piesele la care tot asa preturile sunt de la £15 la 75+... asta cand am sunat eu, apoi au inceput sa ma sune ei sa-mi ofere preturi mai mici contra cash... parca m-am intors in romania... mai ales ca mi-am dat seama ca au format 1471 ca m-au sunat pe telefonul folosit de mine si nu pe nr de contact dat de mine pt fisha lor...

ieri la politie ne-au spus ca fiind bank holiday nu au bani sa plateasca si de aia nu-i mai nimeni la lucru... politia falimentara a celei de-a patra economii mondiale!

si nu numai... ati vazut reportajul despre royal mail? noua ni s-a 'pierdut' asa o carte de banca in posta, a fost folosita, noroc ca am bagat de seama pe extras si am oprit-o.

pe 15 aprilie am trimis scrisoare la uk visas sa le povestesc de tembelii de la consulatul din bucuresti... am trimis-o special delivery next day pana la ora 12... confirmarea trebuia s-o am incepand de a doua zi dupa ora 13... nici in ziua de azi nu stiu ce s-a facut... am cateva numere de referinta si basta. am sunat la destinatar care senini mi-au zis ca ei nu au log de corespondenta primita... anglia anului de gratie 2004.

daca tot sunt la bucuriile imperiului sa-mi amintesc cum m-am dus intr-o seara tarziu la urgenta sa-mi scoata jumate de lentila de contact din ochi, se rupsese cand am smuls-o cam neatenta, mi-au pus picaturi anestezice, au scormonit cu un betisor de urechi si m-au trimis acasa desi nu mi-au putut arata ce-au scos zicand ca era minuscula, eu care stiam ce era acolo... dar am dormit ca nu mai simteam nimic, dimineata mi-a picat singurica la baie. dibaci baieti, nu?

scoala este un alt capitol dezastruos pe meleagurile astea... fie-mea a trecut prin 3 scoli primare... care mai de care mai slabuta si punctul culminant l-am atins cu scoala secundara care este sub orice critica. sa nu uit ca am mai facut si eu niste cursuri in colegiu si am avut profesori asa slab pregatiti de nu mi-a venit sa cred.

it is time to leave the country!

Mergi la inceput

Crystina: au mai fost pe forum / Parintii intreaba / discutii despre zborul cu copiii, o multime de sfaturi f bune. Eu am gasit un site ok, flyingwithkids.com. Si babycentre.co.uk are sfaturi despre zbor.. Noi avem niste pile la Tarom si putem aranja sa aiba grija de voi ca lumea cind zburati ! Despre carucior: lumea care a zburat au mers cu caruciorul pina la intrarea in avion, unde iei copilul in brate, iar personalul de bord pliaza carutul si-l pun undeva, dupa care la sosire ti-l dau cind iesi din avion. Si sigur nu intra la kilogramele de cala... Singura problema e ca daca nu platesti tarif integral pentru copil, nu are dreptul la kg de bord... Asta e. Si noi stam tot vreo 3 saptamini, dar o sa luam putine haine si o sa le tot spalam, ce sa facem... Sau ne mai luam una-alta de acolo...

Voljena: eu am doar patru ani aici, inca nu m-am acrit. Dar stim clar ca nu vrem sa ne crestem copiii aici, e mult prea aberant, mai ales invatamintul. Iar faptul ca nu-mi pot da baietii la gradinita ca e incredibil de scump, pune capac. Dar nu pot sa cred asta cu politistii care nu lucreaza de bank holiday, parca e din filmele cu prosti. Dar nu ma mai mira nimic la ciudatii astia ! Noi cind avem treaba la spital, raspunsul e garantat: beti multa apa !

Mergi la inceput