mamici din Anglia?
Hello fetelor!
Am descoperit din greseala site-ul si sincer mi-am mai alinat dorul de casa cind am citit o parte din mesajele postate de voi. In noiembrie voi face un an de cind locuiesc cu sotul meu in Marea Britanie, luna in care voi aduce pe lume primul nostru bebe. Desi m-am acomodat destul de bine cu limba, cu miile de accente de pe aici si cu modul de viata, imi lipseste tare mult cineva cu care sa stau de voba in romaneste(asta ca sa nu mai vorbim de tara, de familie sau de prietenii din Romania).E groaznic! Sotul meu (care este cetatean britanic) nu stie o boaba romaneste, iar eu nu am prea avut timp sa il invat...Sper ca nu acelasi lucru sa se intimple cu bebe pe care tare as vrea sa-l invat romaneste...asta in primul rind pentru parintii mei care ar nu suporta sa nu se inteleaga cu primul lor nepot.
As vrea sa stiu cum va descurcati voi care traiti pe aici sau prin alte parti.
Va pupacesc pe toate!
Crystina
Raspunsuri
GabiG spune:
Bine ai venit! Ai nimerit bine, aici iti mai alini dorul (cind ai timp sa intri pe site).
Sint multe fete din Anglia pe aici si sint sigura ca se vor anunta ele.
Succes cu sarcina si cu nasterea! Sa nu cumva sa nu vorbesti romaneste cu puiul tau!
Numai bine!
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
crystina spune:
Mersic! Sa stii ca ma simt mai bine si mai aproape de casa. E incredibil cit de bine iti face sa schimbi citeva vorbe cu cineva in romaneste.
Mersi pentru urari...uite parca si bebe a simtit ca vorbeam despre el pentru ca se misca intr-una.
Elenalove27 spune:
Crystina bine ai venit si tu si bebelul tau din burtica!!!
Este bine ca ai dat de noi ca nu te vei plictisi,,,eu am fost in aceasi situatie ca a ta acum citecva luni in urma pina am dat de situl asta ,,si de atunci nu mai ma satur de vorbit si de pus intrebari aici cu toti membri si toate mamicutele astea devotate.......apropo de bebel ce limba va vorbi sau tu in ce limba vei vorbi cu el,,,eu cred ca limba romana este cea care trebuie sa o vorbesti ...Si eu o sa nasc in demebrie si o sa am un baietel,,care bineinteles o sa vorbesc cu el limba romana si sotul limba lui ....
Tu ce bebita vei avea?
Inca o data bine ai venit printre noi...
Elena cu burtica si sotul AL
crystina spune:
Elena! Ce bine de tine ca stii ce bebel vei avea..Eu nu am fost asa norocoasa. Mi-am dorit foarte mult sa stiu mai ales ca atit eu cit si sotul meu decisesem acest lucru cu foarte putin timp inainte de ecograf. Am fost asa de emotionata, dar n-a fost sa fie...Puiul meu s-a mutat tocmai in ziua cu pricina intr-o pozitie tare ciudata si nu au putut sa vada sexul. Am plins tot drumul in masina de la clinica si pina acasa...Pentru ca asa a fost sa fie am decis sa aflam ce va fi tocmai la nastere. Acum ma bucur ca bebe e bine, ca i-am vazut inimioara batind si l-am vazut dind din minute si picioruse (miscari care nu prea ma lasa sa dorm in ultimul timp). Asta e cel mai important. Cit despre sex, sunt sigura ca o sa fie un baietel ca si puiul tau...cel putin asa simt. ;-)
Apropo de ce limba voi vorbi cu bebe, imi doresc din tot sufletul sa stie si romaneste. Deocamdata, ne intelegem toti trei in engleza..;-)
Succes cu sarcina. Mai avem putin..;-)
Crystina
heron spune:
Buna Cristina,
Desi cu intirziere, ma bucur ca am gasi acest subiect si pot sa-ti raspund (am fost in concediu).
Eu am venit in Anglia in 1992 la doctorat si mi-am cunoscut sotul un an mai tirziu. Si el este britanic si nu prea vorbeste romaneste nici acum. Avem un baietel de 7 ani, Marcus care vorbeste perfect romaneste cu accent ardelenesc fiindca eu sint din Cluj. Ne vizitam regulat cu bunicii (mergem noi sau vin ei) si bineinteles ca pot vorbi fara probleme. Acum, ca rezultat al concediului se pare ca vom astepta inca un bebelus. Am aminat venirea celui de-al doilea copil deoarece fiind singura departe de familie, este foate greu de crescut copii in UK. Acum insa, baietelul meu sper, asa cum a promis, ca-mi va fi de mare ajutor.
Am inteles ca vei naste curind. Din ce parte a UK esti? Poate pot sa-ti impartasesc din experienta primei mele nasteri.
Numai bine,
Liliana
floricica spune:
buna fetelor,
ma bucur ca v-am intalnit. eu locuiesc in UK de 1 an si jumatate si am o fetita de aproape 2 anisor (o scumpete).
pupici
floricica si cris
heron spune:
Buna Floricica,
Din ce parte a UK esti?
Cu Crystina, n-am stabilit nici o legatura. Se pare ca dupa ce a scris acest subiect, a cam disparut, dar poate ma insel. Este poate foarte ocupata. Daca vrei mai putem vorbi.
Liliana
floricica spune:
hello
in primul rand imi cer scuze ca am deschis un nou subiect cu aceeasi tema de discutie. nu observasem ca exista unul deschis. multumesc moderatorului ca a pus mesajul meu in locul potrivit.
buna liliana
noi locuim in surrey, adica in vestul londrei, aproape de windsor. mi-ar face placere sa ne cunoastem. tu pe unde locuiesti? am inteles ca esti din cluj. eu sunt din deva, iar sotul meu este din arad.
gratziela si cristiana
heron spune:
Buna Gratziela,
Noi locuim in zona Midlands, intre Birmingham si Coventry. Sotul meu face naveta zilnic la Londra fiindca noi nu ne-am putut acomoda cu zona Londra si imprejurimi. No value for money cum se mai zice pe aici. De altfel, cu exceptia unui singur an cind am locuit in Wimbledon, am locuit doar in Midlands (si asta pentru 10 ani).
Sotul meu este britanic si ne-am cunoscut pe cind imi faceam Ph.D.-ul la Universitatea Warwick. Am inteles ca sotul tau este roman. V-ati stabilit definitiv in UK? De cit timp sinteti aici?
Poate mai vorbim. Iti trimit un email personal si iti dau numarul meu de telefon acolo.
Numai bine,
Liliana si Marcus (7 ani) si burtica de 13 saptamini
voljena spune:
ce faceti fetelor? v-ati intors de prin concedii? ati nascut? mai dati si voi un semn de viata.