Deci? Votati la urna. Ce e de facut cu cainii?

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chiriuc spune:

Asa este, dar tot in acele tari civilizate la care faci tu referire, orice persoana care maltrateaza un caine sau care isi abandoneaza cainele pe strada plateste o amenda usturatoare, iar in cazurile grave de neglijenta face si inchisoare( vezi postul Animal Planet).Consider ca in primul rand ar trebui sa fim noi educati, ca si oameni, si apoi sa tabaram pe bietele animale.Daca s-ar infiinta si la noi opolitie a animalelor, multe probleme s-ar rezolva.Si revin la ideea expusa intr-un mesaj anterior:prin castrare se evita inmultirea lor, agresivitatea lor scade intr-un mod CONSIDERABIL ( poti intreba orice medic veterinar sau student al Fac.Veterinare.In plus, rata de viata a unui maidanez este f.scazuta,deci daca nu s-ar mai inmulti necontrolat, vom vedea ca peste maxim 10 ani nu vor mai fi maidanezi pe strada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana07 spune:

Tocmai pentru ca iubesc animalele, votez pentru eutanasiere. Oricum sunt chinuiti pe strazi, soferii dau cu masina peste ei, etc. Am vazut un catel numai cu doua picioare odata...:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Chiriuc, daca te musca un ciine castrat esti mai fericita? Ca eu una nu cred in studiile lu' peste ca asta i-ar face blinzi. Am in cartier o haita de ciini castrati (au cercei d'aia pusi in ureche) si asta nu-i face nici calmi si nici linistiti. Trebuie sa-i ocolesti pentru ca ataca deseori si latra toata noaptea (dar evident ciinii castrati latra mai muzical si asta face totul suportabil). Nu inteleg cum 10 ani cu ciini maidanezi ti se par nimica toata, doar citeva de mii de oameni muscati, dar ce cauta pe strada?

Mergi la inceput

Well... te-ai mira sa citesti ca eu CHIAR am fost muscata de picior de un maidanez.Am iesit cu al meu catelus la plimbare si el s-a dus sa se joace cu un maidanez.Eu m-am dus sa-mi iau catelul si maidanezul m-a capsat de picior.Nici nu m-am crizat, nici nu am capatat vreo fobie si nici nu mi-am facut un scop in viata din a eutanasia maidanezii si de a scrie pe forum despre necesitatea ( in opinia unora)de a-i elimina.In plus, nu m-am dus nici la doctor sa-mi fac antirabicul.El nu ma muscase pt ca era turbat, ci pt a se apara ( in mintea lui cred ca al meu catelus constituia un inamic, dar totusi nu am aflat de ce nu l-a muscat pe el si m-a muscat pe mine....chestie de gust, cred ).
Nu m-am plans nici vecinilor si nici nu am chemat PRO TV ca m-a muscat un maidanez.L-am urmarit in urmatoarele zile sa vad daca face spume la gura sau se comporta ciudat( in cazul in care nu stiti, astea sunt semne de turbare, iar daca vedeam acest lucru, mai aveam timp a 2 a zi sa incep un tratament antirabic) si...nimic.
Concluzia:daca ai un copil si el se bate la scoala cu un alt copil, nu iau pusca si ma duc sa-l omor pe acel copil.Asa cum nici nu incep o vendetta impotriva tuturor celor care, cu voie sau fara voie, poate ma jignesc.Dar in schimb sunt unii care cred ca viata ar fi mult mai frumoasa daca am omori toti maidanezii...Hey,wake up?!Fericirea nimanui nu sta intr-un maidanez mai putin pe strada!

Mergi la inceput

Apropo, Natasa, nu cumva ai vrea sa ,,eutanasiem´´si aurolacii? Ca si ei stau pe strada, umbla cate 3-4 ( deci o mica haita, am putea spune)si fac galagie,agreseaza trecatorii, indeosebi daca sunt sub influienta drogului...ce spui?
....aaaaa, scuze....am uitat....AUROLACII NU MUSCA....Ha ha ha!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Chiruc - eu am o cunostinta ce a fost muscata de gamba.Avea un caine mic a iesit cu el la plimbare si cand a dat peste o haita,si-a luat cainele in brate.Maidanezii au sarit pe ea si au muscat-o,iar ea e nevoita acum la varsta de 26 de ani si toata viata ei sa evite o fusta,sa aiba jena sa mearga la plaja,sa aibe un complex toata viata.

Ca tu ai fost muscata si nu te-a deranjat e problema ta,dar nu ne cere noua sa fim indiferenti la caini.

Ce tot nu ati inteles pana acum,ca noi inumanii astia care vrem eutanasierea e pt ca de atatia ani iubitorii de animale s-au ascuns si au dat doar din gura ca si acum.Faceti un cont,depune-ti bani lunar si se strange ceva.Incepeti cu putin si se ajunge la mare.Mergeti pe strada,faceti voi daca altii nu,si va doare inima.

ps. m-ai amuzat tare cand ai scris ca in maxim 10 ani scapam de ei.Deci tu ne mai condamni inca 10 ani la maidanezi!

Si ca ai adus vorba si tu de tari civilizate,de ce impusca in alte tari,ursii,maimutele,animalele ce pun in pericol oamenii?Si nu ma refer ca au muscat pe cineva si apoi ii impusca,o fac ca precautie.

CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya

Mergi la inceput

Ceea ce nu inteleg eu este de unde atata incrancenare??? Voi va cititi mesajele pe care le scrieti, inainte de a le da unda verde pt a fi postate pe forum???
Problema voastra, a celor care veniti cu eutanasierea ca fiind solutia ideala, este ca va incapatanati sa nu vedeti alta solutie decat uciderea lor.Si stiti de ce? Pt ca ei nu pot risposta.Animalul de pe strada nu poate vorbi sa spuna cate sututi a luat sau cate picioare in gura sau de cate ori a fos luat de hingheri pt a fi eliberat apoi de vreun iubitor de aniimale, contra unei sume considerabile.
Asta de fapt este mentalitatea anumitor persoane, care au curaj sa se ia de cineva doar pt ca isi dau seama ca nu poate riposta.
Dar te intreb eu pe tine,de cate ori ai luat atitudine cand ai vazut vreun hot in autobuz sau tramvai, ca baga mana in geanta vreunei batrane?Sau de cate ori te-ai luat de vreun tigan ca sta pe scaun si pune picioarele pe scaunul din fata lui? Sau de cate ori ai atras atentia vreunui tanar care vorbea urat pe strada?Sunt sigura ca niciodata, pt ca asta e romanul: da din gura si se simte tare doar cand este vorba de cineva inferior lui ( fizic sau intelectual).
Draga mea, eu pana sa-mi iau masina, am mers cu mijloacele de transport in comun.Recunosc ca nu am avut curaj sa zic nimic cand am vazut in 323 cum unul ii bagase mana in buzunarul unui om putin cam beat, tocmai pt ca stiam ca daca as fi zis ceva in gura mare, nimeni nu m-ar fi sustinut, nici macar barbatii.Dar am avut curaj sa atrag atentia cuiva care flegma in tramvai sau care si-o ,,baga´´ si si-o ,,scotea´´de mama focului.Niciodata nu m-am dat cocos doar la mine acasa,fiind la adapost si emitand tot felul de idei despre cum as omori eu amaratele alea de animale care oricum au viata pe care o au.Si inca ceva, daca ai curiozitatea sa dai o pagina sau 2 in urma, vei vedea ce am facut eu pt maidanezi si m-as bucura daca mi-ai urma exemplul.
Toate cele bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinake spune:

votez pentru eutanasierea cainilor bolnavi (marea majoritate). pentru ceilalti sa existe adaposturi asa cum se intampla in toate tarile dezvoltate de unde oamenii pot sa adopte caini curati, sanatosi!

"Help my bunny take over the world!"
http://tt.lilypie.com/VGHop3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Mai Chiriuc,unde vezi tu atata incrancenare in mesajul meu? Nu crezi ca tu prin mesajele tale inviti la " lupta" ?
Vrei sa demonstrezi ca esti mai buna decat altii? Crezi ca faci mai mult decat altii?
Vrei sa salvezi cainele ca sa omori omul?
Ce aduci vorba de hoti cand noi vorbim de caine? Vrei sa acoperi o problema cu o alta?
Spui ca romanul da doar din gura,dar tu chiar poti generaliza la cum e romanul,sau te-ai referit la tine si cunoscutii tai? Ai dreptate,daca nu erau doar cu gura iubitorii de animale,poate acum nu mai existau pe strazi maidanezii si noi nu ne mai contraziceam atat.
Si uite ca din punctul meu de vedere,cei ca tine ati facut ca maidanezii sa existe pe strazi si sa fie loviti de masini,batuti,si asta din egoismul de a arata "bunatate" .

Te-am intrebat in mesajul anterior,cunosti situatiile din tarile civilizate de aduci vorba? Daca te pui sa citesti tot,vei vedea link-uri puse de anumite persoane si vezi si tu de ce nu au animale pe strazi.

Si cum am zis,aici(pe topic) sunt persoane ce au hotarat sa stranga fonduri pt cainii maidanezi,eu zic sa contactezi si i-a atitudine.Lunar cate o suma de la fiecare se strange ceva.

Si te rog sa nu ma mai ei cu " draga mea" , pt mine suna a insulta.Multumesc!

Si daca vrei sa ne laudam cu ce am facut si ca nu am dat doar din gura,vino pe PM si iti demonstrez,si de ce nu,poate dai si tu o mana de ajutor unor copii fara prea multe sanse.

CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya

Mergi la inceput

Draga mea, am vizionat link-urile la care faci tu referire.Si stii care este concluzia mea,si nu doar a mea, dar si a persoanelor intr-adevar competente pt rezolvarea acestei probleme?Oamenii sunt cei care trebuie educati, nu animalele.
Bineinteles ca dau exemple si fac referire si la alte lucruri care nu tin neaparat de problema maidanezilor, tocmai ca sa inteleaga anumite persoane (care o tin tot asa...fara nici o logica...doar de drgul de a polemiza cu cineva...)ca exterminarea ( eliminarea, uciderea,inlaturarea, alege tu subst. care ti se pare potrivit)fiintei ( pt ca maidanezii sunt niste fiinte)care te incomodeaza, nu reprezinta solutia cea mai buna.
Un filozof a spus ca oamenii sunt animale bipede inzestrate cu simtul ratiunii.Din pacate, la majoritatea dintre noi se aplica doar prima parte a acestei maxime.

Mergi la inceput