Deci? Votati la urna. Ce e de facut cu cainii?
Raspunsuri - Pagina 19
Sailor spune:
QUOTE:
"Votez pt eutasierea imediata si in masa a cainilor vagabonzi, in conditii extrem de bine reglementate. Ideal ar fi cu o sansa de o saptamana data fiecarui caine care nu e bolnav sau periculos. De asemenea cu un control foarte strict al organismelor ce s-ar ocupa de acest lucru + observatori din partea asociatiilor pt protectia animalelor care sa se asigure de respectarea regulamentului.
Din pacate asta ar fi singura solutie eficienta in acest moment, restul e apa e ploaie."
Pentru cine sustine omorarea cainilor, sincer mie mi-ar fi rusine sa am asemenea mame. Mame care isi pupa copiii la culcare si ii mangaie pe par si omoara prin votul lor puii altor mame, din alta specie. Te astepti ca odata devenita mama sa pretuiesti si sa intelegi mai mult decat oricand VIATA si dreptul la ea si miracolul ei, nu sa te grabesti sa le-o iei altora. Ma asteptam ca o mama sa aiba empatia de a intelege drama unor fiinte fara nici o vina in afara de aceea de a se fi nascut pe strazi si de a incerca sa supravietuiasca langa reprezentanti ai altei specii care ii urasc. Doamne ajuta ca mama mea nu e ca voi. Mama m-a invatat sa iubesc animalele, sa le respect dreptul la viata si sa le ajut. Am fost muscata si eu de un caine pe langa care m-am gasit sa trec cand rodea un os. La o saptamana am devenit cei mai buni prieteni. Pentru ca am vrut sa il inteleg, nu sa il omor. A murit singur ani mai tarziu de cancer la trahee. Cainii sufera in acz ca nu stiati. Sufera si vor s atraiasca la fel ca si noi, oamenii. E simplu sa te numesti om, dar ca sa fii om trebuie sa dai dovada de omenie. Cine vrea moartea cainilor nu e omenos, in opinia mea nici om nu e.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sailor Doamne ajuta ca mama mea nu e ca voi. |
Cam dur limbajul pentru o nou venita pe forum ...
stefaniya spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sailor QUOTE: "Votez pt eutasierea imediata si in masa a cainilor vagabonzi, Pentru cine sustine omorarea cainilor, sincer mie mi-ar fi rusine sa am asemenea mame. Cine vrea moartea cainilor nu e omenos, in opinia mea nici om nu e. |
Dar ce inseamna eutanasierea? Acea lume care zici tu ca vrea moartea cainilor,a cerut tot eutanasierea!In cazul asta ar trebui sa-ti fie rusine cu tine!
Citeste mai intai topicul si apoi vino cu acuzatii
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
Rectific,acum am vazut ca tu aveai un quote,citai pe cineva.Oricum ai cam sarit calul.Nu mai pune tu la indoiala cate de bune mame suntem,verifica-te pe tine.
Apropo,esti mama?
an-k spune:
Hai ca m-am gandit io asa... tot citind postarile iubitorilor de animale, nu am nimic cu ele chiar imi plac si imi sunt dragi, dar dragalitul se termina in momentul in care ele reprezinta un pericol pentru mine si familia mea.
... As propune o strangere de fonduri, (si as participa si eu), pentru strangerea cainilor de pe strazi, si aducerea lor in adaposturi, e nevoie de spatiu, custi la inceput pentru cei periculosi mereu, voluntari care sa vina sa dea papa si sa se si mai joace cu ei. Macar odata pe luna cateva ore si cu 100 de persoane voluntare se rezolva problema asta. Apoi cred ca si banutii s-ar strange.
Cine vine cu idei sau sugestii?
ramoneloo spune:
Anka,s-au gandit multi la solutia asta,sunt unii oameni care au si spus ca sunt de acord sa participe financiar sau sa aloce o parte din timpul lor numai ca aceasta problema sa-si gaseasca rezolvarea.citeam azi pe un forum...se dadea spre inchiriere un teren de 11000mp cu 1eur/mp...adica nici mai mult nici mai putin de 11.000eur chirie pe luna!plus costul custilor,ingradirea,mancarea,medicamentele,asistenta medicala...cam greu pt o mana de oameni,cel putin din punctul meu de vedere.si sa nu uitam de legislatie,asa balarioasa si stupida cum este ea pe alocuri,obtinerea avizului de functionare intrunind normele CE...nu e chiar floare la ureche.tocmai de asta nu sunt destule adaposturi de animale,iar cele care sunt infiintate de-abia o duc de pe o zi pe alta in lipsa unor donatii/sponsorizari constante in paralel cu nr mic de adoptii.cred ca de aceea majoritatea se ofera ca voluntari si fac tot ceea ce le sta in putinta,pt ca infiintarea si intretinerea unui astfel de adapost este aproape imposibila.
trebuie sa recunoastem ca si noi,oamenii,suntem de multe ori inconstienti vis a vis de animale.sunt f multi proprietari de caini care-si lasa animalul sa se imperecheze cu o maidaneza,numai de dragul de a 'se racori',in loc sa-l castreze.nu se gandesc ca isi imbolnavesc si propriul animal cu ocazia asta,multe din femelele de pe strada fiind purtatoare de boli cu transmitere sexuala.plus ca un animal bolnav este un pericol inclusiv pt stapan,oameni-in general- si celelalte animale cu care intra in contact ulterior.ca sa nu mai reamintesc si faptul ca in urma unor astfel de monte rezulta alte animalute de soarta carora nu ii pasa nimanui.
sunt in continuare pt eutanasierea animalelor agresive care nu pot fi date spre adoptie si a celor care sufera de boli cronice.sustin infiintarea politiei animalelor,exact asa cum o vedem pe 'animal planet' si sper intr-o schimbare de mentalitate a semenului,intr-o constiinta care sa ne diferentieze pe noi oamenii,de animale.sa vad si eu,cu ochii mei,cum o persoana care loveste un caine pe strada cu masina,opreste,il ia si merge cu el la vet...
ramoneloo spune:
cat despre 'idei si sugestii'...
http://www.4animals.ro/sterilizari.html
eu zic ca este un inceput,un pas mic in directia cea buna.o zi frumoasa tuturor!
kkrrss2003 spune:
Buna seara!
Am intrat pe site-ul recomandat de romaneloo dar sincer nu am inteles un lucru...am citit si la viteza recunosc...cateii de pe strada cine ii duce la sterilizat...eu sau cine vrea (personalul autorizat banuiesc eu).
Oricum ideea era ca chiar daca ii sterilizam ei se aduna in haite si devin agresivi...asa ca nu vad rolul sterilizarii aici...de fapt il vad: in viitor vor muri cu totii si nu vor mai fi pe strazi.
Sa nu fiu inteleasa gresit...am prieteni cu animale imi plac si mie dar pentru mine si fetita mea cei de pe strada sunt periculosi....deci tot pentru eutanasierea lor sunt....sau imi reiau ideea mai de mult spusa: 1 leu de fiecare cetatean pentru a i intretine intr un adapost.
chiriuc spune:
In afara eutanasierii cateilor sau a trimiterii lor in curtea dl senator Marinescu,v-ati gandit ca poate mai este o solutie?
Aceea a implicarii fiecaruia(fiecareia)dintre noi.Si scriu acest lucru in cunostinta de cauza.Castrarea unei cateluse maidaneze costa doar 50 RON (adica 10 pachete de tigari..sau 2 bilete de film la Multiplex..sau o masa la o terasa..).Exista vet-uri care au contracte sau sunt sponzorizate de anumite asociatii, iar in cazul in care te duci cu un catelus maidanez nu dai 150-200 RON, asa cum ai da pt un catel de rasa, ci beneficiezi de reducere.Eu personal am castrat 2 cateluse la clinica Ortovet (tel.6425288, Str. M#259;t#259;sari nr. 54, Bucure#351;ti)si credeti-ma ca mi se umple sufletul de bucurie cand le vad acum in fata blocului cum se joaca fara nici o grija.Pt. ca in definitiv, problema care se pune este aceea de a reduce riscurile impuierii lor la nesfarsit.Si mai exista si alte clinici unde poti beneficia de reducere pt a castra un maidanez.Eu le-am dus cu masina mea personala, dar cei care nu au masina pot suna la Animaux sans frontieres sau la Vier Photen si vin ei si asigura transportul pana la clinica, asteapta sa castrati catelul) catelusa) si vi-l aduce acasa.Poate parea o procedura complicata, dar nu este asa: este vorba doar de a da 2 telefoane ( unul de a programa catelul pt catrare si unul pt a beneficia de transport)si de 50 RON pe care sunt sigura ca fiecare dintre noi s-ar putea dispensa cu usurinta.Eu dupa ce am castrat catelusele, le-am tinut la un alt iubitor de animale vreo 2 zile dupa care le-am eliberat pe strada.Pt a nu exista riscul de a le lua hingherii, am dat in plus 20 RON si le-a capsat urechiusa cu un microcip ( la exterior se vede un plastic de culare verde).Asa hingherii vad de la distanta ca e vorba de un caine castrat si luat in evidenta de cineva su nu-l mai pot lua.
Ar fi bine sa ne gandim si la aceasta posibilitate.Este foarte simplu sa initiem discutii pe forum si sa raspundem la un sondaj.Ceea ce trebuie sa facem cu adevarat este SA ACTIONAM, sa facem ceva pt a rezolva aceasta problema.
Si pt a incheia, ganditi-va ca un mascul castrat isi pierde din agresivitate.Deci un NU hotarat EUTANASIERII si un DA ferm CASTRARII!!!
chiriuc spune:
o remarca la adresa Alinei71: Quote Alina71 :,,Eutanasiere, si fara sa asteptam alegerile, sa schimbam primari etc..
Au incercat si variantele mai blande si n-au avut niciun rezultat.
Si cine doreste neaparat maidanezi, poate sa-i adopte si acum ca au de unde alege.
a fi om e lucru mare ...
Alina¨
Mesajul meu? NO COMMENT!!! in special la chestia cu ,,a fi om e lucru mare¨...oamenii adevarati vor intelege....
ANDREEA11 spune:
Dar ce ne facem cu cainii castrati si agresivii??
Aici in fata blocului meu este un parculet, unde sunt 8 asemenea caini. Ataca la intamplara, de la copii de 4 ani la batrani, de la infirmi la biciclisti etc. Cu acestia ce facem???
Am sunat la hingheri de vreo 4 ori pana acum. Rezultatul??? Nici unul, ba, chiar s-a mai aciuat unul pe langa haita initiala. Sa nu mai zic ca au provocat si accidente iesind in soseaua principala. Si zona este centrala, vis a vis de Stadionul National.
Deci, cu acestia ce e de facut??? Sa asteptam sa-i ia Dumnezeu??? Eu as opta pt eutanasiere! Un caine agresiv este un pericol. Un caine care musca pt ca treci pe langa el atunci cand mananca e un pericol! Si in alte tari civilizate se practica aceasi masura. Cainele gasit AGRESIV este eutanasiat. Vorbesc in cunostiinta de cauza, am crescut 5 caini, de la rase de vanatore, pana la rase considerate f periculoase, insa niciodata nu mi-a trecut prin cap ca poate sa ma muste pt ca mananca.
Da, sunt MAMA si tocmai pt siguranta copilului meu as opta pt eutanasierea cainilor de pe strazi, care nu pot sa fie predati unor adaposturi sau care nu sunt adoptati de o familie.
Daca fiul meu ar fi atacat de o haita de caini, recunosc ca as reactiona mai dur decat o catea ce si APARA PUII.