MONTIGNAC: ce am mancat azi (99)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Buna fetele.
Am fost rea, rea! De bine ce m-am vazut la 67 kg, tinand un regim strict tare, azi am scapat hatzurile. Am dat iama in tortul soacra-mii (tort de mere, cu multe mere, dar si faina). Si in 2 bombonele mici de ciocolata cu visine. . Glucidele astea rele, stau la panda! Asa ca halal meniu pe ziua de azi: o felie toast+ cafea, tort de mere, 2 bomboane si un gref. Bine macar ca n-am mancat altceva. NU ca ash fi putut, ca m-am procopisit cu o raceala, tip gripa, care m-a doborat cu totul.
Dar maine, vreau sa mananc asa:
D: toast+ cafea
P: fructe;
C: legume.
Incerc si eu sa tin ceva post. Ca mi s-a luat de atata carne. Mi-am promis ca dupa ce ajung slaaaba, nu mai vreau sa vad carne.
Sanse, Nu vad ce modificari ai putea face la praji aia, sa fie Monti. Cam greu sa scoti si ouale si untul, care combinate cu faina de soia/ naut si fructoza......Mai bine o faci pentru ai tai, iei si tu o bucata, iti faci pofta, nu mai mananci altceva la o masa si gata. Numai sa ai grija sa fie ai tai suficient de pofticiosi, sa nu ramana beleaua nemancata la indemana ta! Eu una asa patesc. Nu vad dulce, nuy mananc dulce. DAca iau sau fac ceva dulce pt "ai mei"......... Mai bine putina cioco neagra.
Spor la slabit!
Eu numai cand ma gandesc ca mai am 2 luni pana merg la mare, mi se taie pofta de mancare.

Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miniuta spune:

hehehe, sanse, imi place cand mai vad o "apucata" ca mine, tot cu gandul la prajituri! tu macar promiti sa nu mananci, eu, daca fac ceva dulce, promit sa duc si la vecini ca altfel trebuie sa ma sacrific, sotul nemancand dulciuri.

mic dejun azi: omleta cu ceapa verde, sunca si cascaval (da da, sanse, chiar asa, si nici nu ne-am vorbit).

pranz: friptura de curcan si o bucatica f mica de carne de porc la cuptor cu salata de cruditati (rosii, castraveti, ridichi, ceapa verde, ardei gras).

gustarica: putina ciorba de pasare.

cina: bomba calorica: rulada facuta cu aluatul de la tortul pufos si cremos, cu aceeasi umplutura in care am mai pus jeleu de fructe de padure executat de mine ieri.

pe maine.

mamica lui david(21.05.2007)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melany72 spune:

Buna dimineata fete cucuiete!

AM mancat destul de mult aseara din cauza de pranz sarac. M-am simtit balonata asa ca azi o sa am mai multa grija.

Pt dimineata am facut guacamole care sa-l mananc cu wasa si niste iaurt.
Pranzul va consta in legume variate la cuptor si 2 carnaciori la teflon.


Nu am mancat fructele de dimineata ca nu am chef.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Buna fetele ambitioase!!

Sanse-ce ne faci tu noua cu prajiturile alea? Nici eu nu stiu cum ai putea sa schimbi compozitia intr-una Monti. Vorba lui Bee: mai bine prepari prajitura asa cum e ea si iei si tu doar o bucata! Eu as manca-o pe toata, dar tu nu te lua dupa mine
Melany-poti sa-mi spui si mie ce este "guacamole"? Sa nu razi , dar chiar nu stiu ce este ala.

Anca.b-apropo de colesterol si eu ma bazez pe "indicatiile" doctorilor (romani si francezi) si pe cateva exemple de la mine din familie. Acum cativa ani sotul meu a avut colesterolul crescut. El NU bea lapte pentru ca ii face rau la stomac. I s-a spus sa nu mai manance lactate foarte grase, carne grasa aici incluzand si mezelurile. Un alt exemplu este sora mea care a avut si ea colesterolul marit. Doctorul i-a spus la fel ca si sotului meu. In acest moment sora-mea are colesterolul scazut si bea in fiacare dimineata lapte SEMI-DEGRESAT. Nu are nici o problema, dar este atenta la mezeluri, la branzeturi foarte grase. Deci si eu m-am bazat pe informatii medicale. Am mai dat si o cautare pe google si tot cam asta am gasit. Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Neatza!
Tocami m-am intors de la dentist si ma simt cam rau. Si mi-e si cam foame si pana la 12,30 nu pot manca, asa ca nu prea am chef de nimic.
Azi am mancat doua ochiuri prajite cu rosii, peste o ora am sa mananc doua (sau una) chifle graham iar diseara tocanita de hribi.
Ieri nu mai aveam in congelator legume bune si a trebuit sa mananc o combinatie de legume mexicane, cu porumb si morcov. In schimb nu prea am mai avut probleme cu dulcele ... pana n-am vazut prajitura aia pe forum bey, ma bagati in pacat! Si asa a dus cineva la serviciu o sacosa de cornuri calde cu gem de-mi vine sa-mi bag capul in sacosa si sa le mananc pe toate...
Da' lasa ca ies eu sa-mi rezolv problemele si-mi trece pofta...

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Revin cu meniul de ieri:

dim: 2 felii de paine wasa+gem cu fructoza si lapte 0%
pranz: mancare de mazare
seara grau fiert cu sos de rosii si o salata verde

Andanii-pe unde esti?

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melany72 spune:

Ralu, guacamole e combinatie f buna Monti si de origine mexicana: avocado, rosii coapte, usturoi, ardei iute, sare si zeama de lamaie. De obicei se manancarat cu tortilla (aia gen chipsuri dar din malai) , dar eu am mancat cu wasa ca deh, sunt la regim.

Am fost si am cumparat fetitei mele o fustita si o bluzita gen ie pt Paste si o gramada de dulciuri specifice care sa le imparta cu prietenii ei de la tara.

Tin sa va spun ca deoarece o sa fim fara copil de sarbatori(asta pt ca lucram amandoi si ea pe urma are vacanta), nu am de gand sa ma lungesc cu gateala. O sa mergem noi 2 la soacra-mea ca sa manance barbatul miel, eu nu prea ma omor....asa ca nu o sa am tentatii prea mari. Normal ca venim cu pachete acasa..darr o sa am facut pt mine un muschi file la cuptor (marinat mai intai), drob de ficatei de pasare (trebuie sa o intreb pe mama reteta), oua si multa salata. Bineinteles ca ma bate gandul sa fac si eu un tort, ma mai gandesc. Oricum nu o sa fie Monti deloc..nu ma complic.

Am bagat la cuptor conopida, dovlecei si vinete (nu am mai incercat combinatia) si mai am de pus un amestec de rosii cubuletze, usturoi si ulei care o sa-l adaug peste vreo 30 minute. Spre sf o sa presar putin parmezan pe deasupra. Asta daca va intrebati ce mananc la pranz.Alaturi de niste carnaciori pe care ma grabesc sa-i arunc in tigaia de teflon pana nu se face ora de plecat la servici.

Am luat capsuni cu 6 lei/kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Melany, cum faci legumele la cuptor? Le pui in tava cu un pic de apa, sare, piper, sau cum. Si cam cat le lasi la cuptor? M-am cam saturta de legume fierte pur si simplu, as mai schimba meniul ca nu prea le mai pot manca...

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miniuta spune:

sanse, m-am uitat azi pe culinar.ro si s-au gasit deja fete sa monticizeze prajitureaua de care intrebai aseara. ma gandesc sa o fac si eu la fel de pasti pe post de pasca fara aluat.

ti-am copiat aici ce am gasit dincolo.

Astazi, 08:50 AM Trimis la #2050
CITAT(mico @ Apr 21 2008, 05:34 PM)
Eu am facut reteta lui Carmiris, dar n-am deschis topic pentru ca am poze numai de dinainte de a o baga la cuptor, ramasesem in pana de baterii.
Va dau reteta montificata. Cine vrea poate sa nu puna deloc faina.

450g branza de vaci, dar reteta originala e cu 400
3oua
100g unt (ulei?) – am pus iaurt 0,1 grasimi, cu care iese putin umeda, dar ai mei au zis ca e super
50g faina soia
1 lgta praf de copt
70g fructoza
1 fiola esenta vanilie dr Oetker
coaja rasa de lamaie
2 pumni de coacaze

Se bat spuma 3 albusuri cu un praf de sare si cateva picaturi lamaie si se pun in frigider.
Se freaca untul cu galbenusurile si se adauga pe rand fructoza, faina in care am amestecat bine praful de copt, vanilia, coaja de lamaie, branza, coacazele.
Apoi se adauga albusurile si se inglobeaza usor cu lingura cu miscari de jos in sus.
Se rastoarna intr-o tava unsa si tapetata sau pe hartie de copt.
Se coace 45min la 180gr. C.
Se mai lasa 10 min in cuptorul stins cu usa deschisa

ellinia, ai incercat sa faci legumele pe gratar? eu am facut saptamana trecuta intr.o zi legume la gratar: am pus dovlecel, vanata si ciuperci de fac, le-am parpalit pe gratar si le-am mancat cu sos de mujdei si lamaie. a fost super. merge si ca garnitura f bine, dar si asa, pur si simplu.

mic dejun azi: paine integrala cu branza de vaci si gem dietetic, capucino

pranz: salata de cruditati cu piept de pui si o bucatica de carne de curcan la cuptor. (abatere: inghetata).

cina: inca nu stiu. poate rosii cu mozarella sau cu cascaval si sunca. sau fructe.


mamica lui david(21.05.2007)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melany72 spune:

quote:
Originally posted by ellinia

Melany, cum faci legumele la cuptor? Le pui in tava cu un pic de apa, sare, piper, sau cum. Si cam cat le lasi la cuptor? M-am cam saturta de legume fierte pur si simplu, as mai schimba meniul ca nu prea le mai pot manca...

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c



Vreau sa-ti zic ca le-am facut la marele misto si au iesit super. Mi se intampla des chestia asta , adica sa fac mancare fara chef si sa iasa f buna.
EU am scos conopida de la congelator, la fel si dovleceii si vinetele. Am pus in vasul de yena intai conopida, apoi dovleceii si deasupra vinetele si le-am bagat in cuptor (eu am electric...) in fara de preincalzire ca sa se mai dezghete. Fara nimic pe ele. Dupa vreo 30 minute am pus amestecul de care vorbeam mai sus si am mai lasat inca 25 minute. Cu vreo 5 minute inainte de a stinge cuptorul am presarat parmezan, daca nu-ti place mirosul de parmezan incins (stiu eu unii sensibili..) poti pune cand scoti din cuptor. Eu am servit o portie inainte de plecare pe care am adaugat o linguritza de smantana. Incearca...merita.

Mergi la inceput